Ms. Purple-előzetes

Justin Chon új filmje egy ázsiai-amerikai nőről szól, aki feladja a saját ambícióit, hogy a beteg apját gondozza.

Az anyja korábban elhagyta már a családot, az apa nevelte fel a főszereplőt és a testvérét, így mindketten mély érzelmi sebeket szereztek. Ezeket is igyekeznek ápolni, amikor a tragédia újra közel hozza egymáshoz őket.

11 hozzászólás a “Ms. Purple-előzetes” bejegyzéshez

 1. Úgy tűnik Ázsiában még nem szégyen egy lányról aki ápolja az apját (azaz a családnak szenteli magát a kamu önmegvalósítás helyett) és egy apáról filmet forgatni, ráadásulll az anya hagyta el a családot. Respect!

 2. 1.Lenny: Hát ja, itt kicsit más a helyzet. Egy ismerősöm lebetegedett, a felesége leszarja, nem gondoskodik róla, éli világát. Mit mond neki a pszichológus? Csak nem képzeli, hogy a feleségének az a dolga, hogy magát ápolja? Maga gazdag ember, fogadjon fel ápolónőt.

 3. Köszönet, hogy kitetted ezt, nagyon jónak néz ki, mindig keresem a hasonló filmeket.

 4. totoro:
  Hát igen, a nyugati társadalmakban már jócskán átbillent a mérleg… De még ez sem elég. Na de ne menjünk bele mert még human törli off meg politika miatt.

 5. En a magam reszerol orulok, hogy keszulnek ilyen filmek, es orulok a hozzaszolasaitoknak is.

  Szerintem fontos feladata a filmmuveszetnek (mint muveszetnek), hogy diskurzust generaljon, hogy szoljon dolgokrol. Ne csak eszkepizmust jelentsen, hogy bemegyek a moziba a Vasemberre es kikapcsolom az agyam 2 orara, es szorakozom, hanem igenis legyenek olyan filmek, amik valamirol szolnak, valami parbeszedet kezdemenyeznek — nem csak arrol, hogy maga a film milyen, hanem a filmben felvetett temakrol is. Meg akkor is, ha ezek a temak kevesbe divatosak/kenyelmesek a mostani nyugati mediaban.

 6. főleg, hogy szerintem nem az a lényeg, hogy lány ápolja, inkább a családról szól a dolog. mennyivel kevésbé hangzana férfisovonisztának az első komment “Úgy tűnik Ázsiában még nem szégyen egy gyerekről aki ápolja az apját”

  az meg már persze személyeskedés lenne a részemről, hogy páran eddig mit adtatok fel az életben, mert másra tolni ilyesmi felelősséget mindig könnyű, “a lány dolga”, amikor a sztoriból úgy tűnik, hogy a fiú dolga is, és újra összekovácsolja a testvéreket.

 7. 8. Human, írhattam volna gyereket is. De miért is férfisovinszta hogy lányt írtam? A mai világ kőkeményen nősovinisza, a filmek remekül tükrözik, de ez gondolom nem tűnt fel. A második komment mindent elárul hol tart ma egy férfi értéke a nyugati társadalmakban. Ehhez nem kell férfisovinisztának lenni, csak nyitott szemmel és elmével járni.

 8. Lenny: lehet hogy nem annak szántad, de szerintem ez tűnik férfisovinisztának: “a családnak szenteli magát a kamu önmegvalósítás helyett”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.