Csak egy hétig

Újra beszélhetünk kicsit a Mátrixról, hiszen egy hétre moziba küldik odakinn! Kinek melyik akciójelenet volt a kedvence az első részben? Az előteres? A tetőn bullet timeos kitérés? A metróban verekedés? Trinity menekülése az elején?

Basszus, 20 éves a film…

34 hozzászólás a “Csak egy hétig” bejegyzéshez

 1. Fú nehéz kérdés :D
  Mindenki majd mond egy ikonikusat, így én akkor a Kung Fu-s részt választom

 2. Nekem sem verekedés a kedvencem.
  Anno nagyon új volt a sok lassitás és abból is kedvencem amikor a helikopter nekivágódik az üvegnek az elkezd hullámozni majd szétrobban. Nagyon jizz érzés volt és még most is imádom :)

 3. Az első film tele van jó jelenetekkel, ezért is szomorú, hogy a másodikból csak az autópályás jelenetre emlékszek, a harmadikból meg semmire.

 4. Szerintem ez a film volt rám a legnagyobb hatással, pláne 16 évesen iszonyat menő volt, és onnan, hogy megérkeznek az előtérbe… hihetetlenül oda van téve a vége. De talán a kedvenc pillanatom nekem a helikopter zuhanás/Trinity mentés.

 5. Serra
  A kettő tele volt jó bunyokkal. A Merivingnal a fegyveres bunyo pl nagyon jó.
  A háromban meg a játszótér, meg a végén a dragonball bunyo.

 6. Trinity menekülése nagyon odavágott az elején és kb az összes fegyveres harc/lasítás a kedvencem. Nálunk nem küldik újra valamelyik moziban?

 7. Áhhh, pont múlt héten néztem újra. Úgy elrepült a két óra most is, hogy hihetetlen, tök rövidnek éreztem.
  Viszont, mennyi hiba van benne, tök durva.
  Kedvenc részem talán a vége, amikor meggörbíti a teret Neo.

 8. Lobby lövöldözés hatalmas klasszikus, mikor atomjaira lövik az épületet. Utána pedig a metrós verekedés a főhős miatt. Viszont a finálét már gyerekként is marha gyengének éreztem.

 9. Tavaly néztem a BEM moziban filmklubbon és a vásznon a helikopteres Morpheus szabadítás mutatott a legjobban! Élvezet volt nagyban újranézni. IMAX verzió isten lenne!

 10. nekem bejöttek az akció részek is, de sci-fi részek mégjobban.
  pl. Neo születése, a Matrix tanulása (piros ruhás nő, stb.), meg a jövőkép kidolgozása.

 11. Basszus 20 éves? Azt tudom hogy láttam hogy megy a mozikban de akkor voltam éppen 7 éves és nagyon nem érdekelt. Így kb pár hónapra rá itthon néztem meg de gondolom sejthetitek hogy 7 éves fejjel lóf@szt nem értettem belőle csak azt láttam hogy huuu meg háá verekedés stb.

  Felnőtt fejjel nagyon bánom hogy nem moziban néztem az 1 örök klasszikus.

  Kedvenc jelenet? Nincs kanál? Az összes verekedős szekvencia, Morpheus kiszabadítása, Deja vu hiba a mátrixban, I know kung fu, amikor a végén oda se néz kb és lazán leveri smith ügynököt.

 12. Morpheus kiszabadítása a legjobb. Előtte szétgéppuskázza az emeletet és mindez fullba lassítva. Az előteres verekedés közben sajnálom a sok szerencsétlen biztonsági őrt, aki aztán semmi rosszat sem tett, csak védte a rábízott ingatlant, vagy még arra sem volt esélye, mert szétlőtték újság olvasás közben. Szóval, Morpheus kiszabadítása az rtalon. Ott csak ügynököket kapnak szét, azaz olyan embereket, akikbe már beírták magukat az ügynök programok.

 13. úristen, de gyorsan öregszünk…

  Kevés olyan jelenet van, amit ne szerettem volna benne. Hu..első részből talán az legjobb, mikor eltűnik Miiister AAAAAnderson szája :D még most is hátborzongató. Ez a legmaradandóbb, de a ténylegesen kedvenc mikor Neo megmenti Trinity-t és a helikoptertől behullámzik az üveg.

 14. Onnantól, hogy lenyeli a kapszulát-az ébredésig…az a favorit. Lövése nincs mi a bánat történik és milyen rendezvényen van de vele együtt első nézésre a nézőnek sincs…

  Minden “hajlik” meg ” nyerreg” közben meg Morpheus-ék a háttérben hack-elnek mint a rosseb.

  Aztán megtörténik. Na onnantól még inkább összezavarodsz. Aztán amikor “leengedik” a lefolyóba onnét kezd valami fényleni az agyadban majd amikor kihalásszák, a helyére kattannak a dolgok.

  Zseniális jelenetsor. Hidegrázós, hátborzongató, epikus, klasszikus, gyönyörű :)

 15. emlekszem 10-11 korul lehettem amikor az osztalyban minden fiu latta mar cask en nem. mutogattak ram es csufoltak az udvaron :D

  aztan emlekszem amikor mentem noveremekhez es mutatta hogy megvettek VIDEON! eletem legjobb vhs elmenye volt azt hiszem

  nem feltetlenul a film miatt, de maga az egesz, heteken at epulo dolog volt ez :D

 16. A fenti emlékképekről villant be [régen volt tékánk – e itt a reklám helye] hogy a régi nagykeres dvd kiadáson (gondolom a sima lakosságin ugyanaz ment), mielőtt elindult volna a film, csomó figyelmeztetést toltak a képedbe, hogy a letöltés bűn, az előzeteseket nem lehetett átugrani és mire eljutottál a filmig, kedved lett volna inkább letölteni és kidobni a dvd-t :D

  volt belőle meme is:D
  http://2.bp.blogspot.com/_7FB_UxmJq5I/S38qECmUIwI/AAAAAAAAAEE/TvzLXatxhlY/w1200-h630-p-k-no-nu/pirate.jpg

 17. Nekem mai napig az előteres jelenet viszi a pálmát. és a nincs kanál There is no spoon mondat.

  ha lehetne még egy jelent a trilogiából az maxmimálisan a 3. rész Zion védelme a nagy robotokkal. Na az epic.

 18. 21 : Minden “hajlik” meg ” nyerreg” közben meg Morpheus-ék a háttérben hack-elnek mint a rosseb.

  Hangosan felsírtam :D

  Én is azok közé tartozom, akik gyerekként a csihipuhi miatt voltak oda érte, és felnőtt fejjel még jobban tetszik, a sok mögöttes tartalom miatt. A “külföldi” kommentekből, amiket olvastam, a legtöbb helyen az első részt istenítik, és a másik kettőt bukásnak tekintik. Én mind a három részt imádom, akárhányszor adják (a héten is adják péntektől) minden alkalommal megnézem. Rengeteg kedvenc jelenet van, de amit nagyon sajnálok, hogy a végső csata kezdetét, mikor a szakadó esőben futnak egymás felé, illetve utánna fent az épületben küzdenek Smithel, és csak az árnyékuk látszik, nem moziban láttam. Valami olyasmi látvány, illetve feeling lehetett akkor, mint nekünk most az Avengers Assemble volt :D

  ui: A legutóbbi tv-s vetítésnél vettem csak észre, hogy a legeslegvégén mikor Smith ezerrel megy neoval lefelé az égből és belecsapódnak a betonba, a John Wickből a Continental épülete elé érkeznek le .. csak pislogtam :D

 19. anno tesómmal néztük moziban, ő 13 én 16 voltam. és köcsög busz miatt lekéstünk az első öt percről, úgyhogy ott csatlakoztunk be, amikor Neo felébredt a monitor előtt. Trinity menekülését csak évekkel később láttam :D

  viszont hatalmas élmény volt. addig sosem olvastam cyberpunkot meg sci-fi-t úgyhogy nekem teljesen új volt minden, de így is rögtön beszippantott.

  és az emlékezetes jelenetekről beszélve nekem az is nagyon megmaradt, amikor az orákulum után jönnének ki a mátrixból, de lebuknak. Az, amikor Morpheus kifejeli a tégla falat…..

  kár, hogy Watchowski-éknak azóta se sikerült még a közelébe se jutni más filmekkel az első résznek.

  26.: “Rengeteg kedvenc jelenet van, de amit nagyon sajnálok, hogy a végső csata kezdetét, mikor a szakadó esőben futnak egymás felé, illetve utánna fent az épületben küzdenek Smithel, és csak az árnyékuk látszik, nem moziban láttam. Valami olyasmi látvány, illetve feeling lehetett akkor, mint nekünk most az Avengers Assemble volt :D”

  én azt is moziban láttam, és nálam épp az ellenkezője volt. azután az ocsmány cgi játszótéri+végső verekedés után én már csak úgy ültem a moziban, mint talán mostanában a GoT utolsó rész nézése közben. Az a ‘tök mindegy mi lesz, csak legyünk már túl rajta’ érzés. Az első részben is minden ellent mondott a fizikának, mégis valahogy hihető volt. viszont a harmadik részben a Neo vs Smith részek úgy néztek ki, mintha egy akkori játékból vágták volna ki az átvezető videót. a textúrák, a mozgás, borzasztó volt. főleg nagy vásznon tökéletesen tönkre vágta az egészet. a zion-os részek (tudom, hogy sokan azt sem szeretik), ehhez képest felüdülés volt.

 20. -Miért Mr. Anderson miért miért ilyen makacs?

  -Mert így döntöttem.

  Azóta is rengetegszer használom ezt a”Mert így döntöttem” mondatot ha valaki éppen megkérdezi, hogy miért csinálom ezt meg azt így meg úgy.

 21. Mai napig a kedvenc sci-fi-m, mert ez volt rám a legnagyobb hatással, de az első részben kb. az összes akciójelenet zavart. Összességében imádom a filmet, de számomra az akciók csak rontottak rajta.
  Szerintem a 2. és 3. részben a történet volt rémgagyi, de az akcióktól ledobtam a hajamat.

 22. Kedvenc jelenet? Egy rendőr elemlámpájának a fényével kezdődik és azzal zárul, hogy “writen and directed by The Watchowki Brohers”. :)

  Amúgy marhára sajnálom, hogy nálunk nem küldik moziba, érdekelt volna egy feljavított IMAX változat, akár maratonban a három rész egymás után.

 23. 27.

  Érdekes amit írsz, mert engem még most sem zavar a második részből a PS2-es grafikás bunyó amikor a rengeteg Smith jön, a végső csatában pedig csak a sok egymásnak repülést tartottam feleslegesnek és gagyinak. Volt aki úgy magyarázta meg magának ezt a gagyi CGI-t, hogy mivel számítógépes szimulációban vannak, így a grafika is néha túl ‘videójàtékos’. Talán túlságosan szeretem a filmet, és könnyen szemethunyok a hibák felett :D

 24. Én csak a 2-őt, s a 3-at láttam moziban. Emlékszem a 3-at egyidőben mutatták be rengeteg országban. Szerencsére, nálunk 15 óra volt a kezdés. Hát ja a 3 azért már nem volt olyan nagy élmény, mint az Avengers Endgame.
  Na de az első rész… nekem nem kedvenc jelenetem van belőle, hanem az egész film gondolatisága az ember valóságérzékeléséről.
  Hajj újra megnézem 😀😀😀
  De amúgy, amikor a Smith beszél az elfogott Morpheussal, és elmondja az igazat Mátrixról. Azaz igazi kedvencem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.