A Hidden Life-előzetes: Malick

Elég a név? Nyilván akik nem szeretik a művészi filmjeit, azoknak is. Ezúttal Franz Jägerstätter életét mutatja majd be, azét a németét aki megtagadta a katonai szolgálatát lelkiismereti okokból.  Mindezt nem békeidőben, hanem a II. világháborúban.

A poszter alatt ott a végig nagylátószöggel felvett film.

10 hozzászólás a “A Hidden Life-előzetes: Malick” bejegyzéshez

  1. gyönyörű, de hogy akarom-e látni, hát azt nem tudom még. suttogva premier plánozni meg tájakat mutatni két órán át, eh, oké.

  2. Malick művészkedős agymenéseivel ki lehet kergetni a világból, de régebben azért tudott jó filmeket csinálni (ld Thin Red Line).
    szerencsére ez kevésbé tűnik öncélú művészkedésnek, van cselekménye, mondanivalója meg még aktualitása is, úgyhogy még a végén félreteszem ellenszenvemet és megtekintem.

  3. Már az utóbbi 2-3 filmje is úgy volt megvágva a trailerben, mintha lenne sztori, aztán mégse igazán. Persze mindegyikben van nekem 1-2 pillanat vagy zene ami miatt megéri végignézni, de sokat szoktam szenvedni, bevallom. :)

  4. Malicktól az az utolsó emlékem, hogy 2x futottam neki a knight of cupsnak, Bale az egyik kedvenc színészem, ennek ellenére 2x vallottam vele kudarcot:D a munkái közül talán a tree of life hagyott bennem mély nyomot..

    Visszatérve a jelenbe: előbb láttam az előzetest, mint a posztot és már 20 mp után tudtam, hogy ez Malick és nem biztos, hogy akarom látni. Nagyon kedv függő lesz..

  5. Nagyon durván a hatása alá kerültem. Örülök, hogy mellőzi a mester a túltolt kísérletezgetést és egy klasszikusabb filmet készített, ami a Mennyei napok, Thin Red Line, Az élet fája vonalat erősíti és nem mondjuk a Knight of Cupsot vagy a Song to songot.

  6. Ez erősen libabőrös volt, tetszetős a felütése és a hangulata – mondanivalóját pedig nem mondanám aktuálisnak, inkább univerzálisnak; kíváncsi leszek, hogy a hatalom és igazi eszközök nélküli kisember szemszögéből milyen üzenetet akar közvetíteni Malick.

  7. BeryG: szerintem sajnos pont mostanában kezd újra aktuálisabb lenni a témája. Nem véletlenül most készült el. Nem arra utalok, hogy világháború lesz, félre ne értsd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.