10 hozzászólás a “Zack Snyder egy 8k felbontású kamerával” bejegyzéshez

  1. A “van” -tól nem kell félni :) ha 8k, akkor 8k ……
    Amúgy érdemes lenne kutatni, hogy egyáltalán milyen felbontás az, amit az emberi szem még képes érzékelni :) nehogy már csak sasok és ipari kamerák tudják élvezni :D

  2. Kicsit ilyen parasztvakítás nekem . mint a fényképezős telóknál a 15mp és a 18mp …… mert kb. semmit sem látsz a különbségből amíg ki nem vetííted a képet egy 2×3 méteres felületre projektorral, de legalább 30 ezerrel többet lehet érte kérni :)

  3. A két sovány csávó a képen a tesztvetítés közönségéből való. Állítólag a 8k hasonló hatással van az avatatlan szemekre mint a nyitott Frigyláda.

  4. Nem azért fontos a 8K, hanem azért, mert nagyobb tere van ilyenkor a készítőknek az anyag manipulálására. Erőltetett példa, de pl. ha 2K-ban veszik fel a filmet, és rájön, hogy a jobb alsó sarokra milyen jó lenne ráközelíteni, akkor csak mérgelődhet, mert túlságosan elmosódna a kép. Tehát az alapanyag felvételekor érdemes törekedni a minél nagyobb felbontásra, hogy a kreativitást lehetőleg semmilyen technikai dolog ne korlátozza.

    Pl. épp ezért masterelnek zenét 192kHz/24 bit-ben, hogy a sok utómunka, átalakítás során se csökkenjen az audio minősége a kitűzött végeredmény, azaz a 44kHz/16bit minőség alá (… és nem azért, mert jobb a hangminősége. A végtermék már nyugodtan lehet CD minőség, annak direkt úgy lettek anno a paraméterei meghatározva, hogy a teljes hallható hangfrekvencia tartományt tökéletesen lefedje. De aztán elkezdték kiadni magasabb felbontásban is a zenéket, mert van rá kereslet. :) ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.