Rian Johnson a Star Wars trilógiáról amit csinál

Az Observernek mondott pár szót róla. Konkrétan azt, hogy a Skywalker-saga-n kívül a “semmiből” írt új történetnél pont a továbbra is érdekes dolgok megtalálása az izgalmas. Mi a következő lépés, mi a Star Wars esszenciája, amit nem szabad elhagyni?

We’re doing something that steps beyond the legacy of the characters,What does it look like? To me, the blue sky element of it is what was most striking about it. I know that I’m coming at it and what’s fun about it for everyone in George Lucas’ films is figuring it out, ‘what’s the next step?’ It really makes you think and figure out what the essence of Star Wars is for me and what that will look like moving forward.

Rian Johnson

Mondanám, hogy ne menjünk a 100* lejátszott lemezbe, de gondolom semmit sem érne. Még nem unjátok. Vagy olyan mély a seb.

Mondjuk az tényleg érdekes lehet, hogy Riann képes-e megtalálni az esszenciát, de továbbra is áll, hogy a kirúgásának hírét tartogahatják az Episode IX. bemutatója utáni időre, mivel még egyszer nem akarnak negatív híreket egy Star Wars reklámkampánya közben…

human
írta
2019. 08. 16. 04:38
megjelenés
52
hozzászolás


52 hozzászólás a “Rian Johnson a Star Wars trilógiáról amit csinál” bejegyzéshez

  1. Ő még mindig a filmes szakmában dolgozik?
    Csináljon valami trash filmet, ahhoz ért, de az ilyenektől el kell tíltani.

  2. Én még mindig bízom benne, hogy a IX utáni pár hétben amikor már megszedték magukat, akkor jön egy “creative differencies” hír, és megy a süllyesztőbe a fickó.

  3. Ebben az a vicces, hogy úgy tudom, maga Lucas sem tudta annak idején, hogy mitől jött be a népnek a film.

  4. Remélem én is hogy még időben kirúgják…

    Gyász ez a pali. Eddig egy normális filmjét nem láttam. A mélypontot persze épp a nyolcadik résznél érte el… 😕

    Az új filmjének előzetese is béna.

    A korábbiak, pl. Looper full baromság, bár legalább az nagyon mérsékelten még szórakoztató, de a Szélhámos fivérek egy nagyon gyenge próbálkozás volt megint csak szerintem.

    Ahova egyébként lerántotta a fickó a Disney asszisztálása mellett a Star Wars világát, csoda hogy még látnak fantáziát az egészben. Kb mínusz 30-35% bevétel a szintén gyenge, de legalább nézhető 7. részhez képest, szerintem ott egyetlen cégvezető sem tapsikolt, hiába a milliárd feletti bevétel. Egyszerűen nem ezt várták, az biztos. Szóval, mikor telik ki a becsülte, nem tudom, de már nagyon ideje lenne.

  5. Ráadásul 3 filmet is kapott. Elképesztő. A 9. Rész kb már abszolút nem érdekel de persze megdogom nézni mert J.J ben kicsit bízok még és én is reménykedek benne hogy jön a creativ differences és a kathrin kennedit is szépen leváltja valaki.

  6. a legjobb az persze, hogy úgy tesz a dízni, mintha nem létezne csillió (korábban) hivatalos Star Wars regény- és képregény.
    nekiállnak találgatni, ahelyett hogy azokhoz fordulnának ezek közül, amiket szerettek a rajongók.

    mert még az új trilógia esetén oké, elismerem, olyan regény csakugyan nem volt, ami úgy folytatja a régi trilógiát, hogy olyan öregek a szereplők, mint amilyenek a színészek lettek azóta, ott improvizálni kellett valamit. (elemeket mondjuk felhasználhattak volna, de sebaj.)
    no de megint az van mint mindig amikor benyögi valaki hogy a star wars-t nem lehet megújítani, hogy belenyomná az ember az illető orrát a kismillió (kép)regénybe hogy helló?

  7. Ezt soha senki nem fogja elfelejteni aki szerette Mark Hamillt, Fordot, vagy Fishert… Itt nincs seb, ez ki lett végezve.

  8. Én nagyon várom mit tudna mutatni frissen. Szerintem a TLJ a legjobb Star Wars film volt az eredeti trilógia óta, de elismerem, hogy nem bánt kesztyűs kézzel a régi legendás karakterekkel, amit nem vett be a gyomra egy nagy részének az embereknek. Viszont ha kap egy tiszta lapot, ahol nincs az a nyomás, hogy Luke-al vagy Leia-val kell valami kezdenie akkor simán olyan helyekre tudná vinni az SW világát ami ráférne és nem 4828123. alkalommal kellene megsemmisíteni egy Halálcsillagot.

  9. Maradni fog főképp ha siker lesz az új filmje
    Már pedig annak tűnik. Én biztos premierre megyek rá ^^ Arról nem beszélve, hogy Rian korunk egyik legigéretesebb rendezője.

  10. Tuti, hogy csak trollkodik… Normális ember ilyet nem ír :)
    Én biztosra veszem, hogy ebből nem lesz semmi. Már most kilóg fél lábbal, de ha még az EP9 se hozza az elvárásokat, akkor tuti új szemlélet lesz, amiből már se ő se Kennedy nem kap

  11. Én meg azt hittem hogy már rég ki van rúgva K. Keneddyvel kézen fogva ….

    Nagyon remélem hogy a IX. rész után végre elköszönnek mindkettőjüktől… :S

  12. Jó lenne, unalmasak már 22. alkalommal is a Skywalkerek meg az a szűk 60 év amit eddig filmekben bejártunk. Elindulhatnának végre valamerre.

  13. Abu:
    Azért a 9. résznél is érződik, hogy behúzták a kéziféket. Lásd Sidious feltámasztása (bár ennek azért én nem nagyon örülök) és George Lucas bevonása.
    Még a legutóbbi SW rendezvényen is Kennedy meglepő mód nem sokat jártatta a száját, amikor meg igen, akkor sem a SJW szarságaival jött.

  14. Én is nagyon várom, kíváncsi vagyok, mit hoz össze. RJ mindig igyekszik kicsavarni a műfajt, amiben dolgozik, epp annyira, hogy friss maradjon. Nekem a Last Jedi is ezt az üdítő frissességet hozta, jol esett, hogy felrugdosott mindent. Bár a looperert nem voltam kifejezetten oda, sztem a TLJ-ben mar eléggé kiforrott stílusa lett, igy a Knives Out-ra is kivancsi vagyok.

    Lehet ezzel a nemnormalisak népes táborába tartozom.

  15. anno az uj fantasztikus 4esen elaludtam vagy 5szor es az utolso 20 percnel inkabb eljottem a mozibol.

    ezen kivul egy alkalom volt amikor felalltam a moziteremben hogy en most tavozok: amikor leia hercegno atment space-mary-poppinsba.

    vegul maradtam a film vegeeig (hulye sztori, de osszetort a mobilom az elozetesek alatt es ugy voltam vele hogy, ha mar egy telefonomba kerult ez a fos akkor mar vegig nezem) de hiba volt

    a legundoritobb dolog ami a Star Warssal valaha tortent es ebbe boven beleszamoltam a szuzen fogant Anakint es Jar Jar binkset is a midiklorianokkal egyutt

    ez a csavo csinaljon amit akar, de a film szakmat felejtse el vagy probalkozzon massal. lehet hogy valojaban szuletett vilagosito…

  16. Tök mindegy mit kommunikálnak, azt kell nézni mi a valós produktum. K.Kennedy a legfőbb hitvány odaát. Amíg ott van, addig számomra az dízni-SW zéró toleranciát élvez. Igen, Rian elbaszta nem is kicsit, de hát ő csak egy bábu volt, és most is az.

  17. Az is elég érdekes, hogy szinte csak tőle hallunk valamit is a filmekről és azok se mondjatóak még picit sem konkrétaknak. Kizártnak tartom, hogy legyen ebből valami…

  18. Meg lassan a nyakunkon a december … és normális trailer nem jött még ki csak egy hosszu teaser …
    Szerintem ami titkolózás bejött az Endgame-nek az az SW9-nek nem tenne jót.

    Az is elég szégyenletes h Palpatine-t kell visszarángatniuk, mert egy épkézláb főgonoszuk nincs …

    Bár teljesen érthető lépés volt a 8. rész után nem nagyon maradt választási lehetőségük.

    Így viszont ha sorba akarom nézni a filmeket, akkor bőven elég az 1.2.3.4.5.6.9. részt megnézni, mert valószínűleg ezeknek lesz minimális sztoribeli kapcsolódása :D

  19. Ezek engem háromszor tudtak lehúzni. A Solóra már nem mentem el. Megnéztem HBO-n. Akkor legyintettem és döntöttem: több Disney SW filmre fillért sem. 6 éves voltam, amikor a magyar mozikba bejött a New Hope, 8 vagy 9 évesen láttam először. Meghatározó élmény volt (Carrie Fisherbe egy életre szerelmes lettem :D) a következő kettővel együtt, bár a harmadiknál a vicces kis macik feltűnésénél azért már felhúztam a szemöldököm. Az eredeti trilógiát szerintem több százszor láttam együttvéve. Megunhatatlannak bizonyult a mai napig. A második (előzmény) trilógia első része nekem egy merő giccs volt, nem tudtam megszeretni. A másik kettővel nem volt semmi gondom, sőt, a harmadik ott van a SW-kedvencek között.

    És most ez. Egyszerre hányok és sírok. Lucas jól mondta, hiába vonta vissza: striciknek adta el ezt az egész univerzumot. Meg tehetségtelen elmebetegeknek – teszem hozzá. Nagyon sajnálom, de ezt megint csak HBO-n fogom látni, egyszerűen nulla százalékos a bizalmam a Disney felé. Ha nem mínuszos… (De.)

  20. “Szerintem a TLJ a legjobb Star Wars film volt az eredeti trilógia óta”

    Ezekkel a kijelentésekkel nem tudok mit kezdeni…
    Mert igen…ízlések és pofonok de egyszerűen nem tudom elképzelni,hogy ez valakinek annyira tetszett,hogy ilyen kijelentést tesz. Nálam a nők után ez a legnagyobb rejtély.

  21. Nekem az top 3 sw filmjeim
    1. A birodalom visszavág
    2. A Sithek bosszúja
    3. Az utolsó Jedi

    Rian meg a kedvenc rendezőm ennyi és nem trollkodok. Csak pár ember szintjét Rian meghaladja ennyi.

  22. 23: “Csak pár ember szintjét Rian meghaladja ennyi.” – és nem trollkodsz, mi? Huncut vagy.

  23. Amikor a Disney megvette a George-tól a cuccot és kijelentette, hogy mindent töröl, de azért hagy pár dolgot, akkor sokan NAGYON SOKAN a régi fanok közül megértően bólintottak és mondták “igen, ilyen Vader kesztyűje meg Palpatine feltámasztósdi valóban nem kell bele”. Aztán jött a Last Jedi… aztán mégis feltámasztják Palpit… BRAVO!

  24. Ja hát igen itt ha valakinek tetszik a 8.resz meg Rian rendezései azok csak trollok lehetnek meg komolyan se venni őket. Szánalmas, csőlátás az egész.

  25. @Ayrons ,,Ja hát igen itt ha valakinek tetszik a 8.resz meg Rian rendezései azok csak trollok lehetnek meg komolyan se venni őket. Szánalmas, csőlátás az egész.” azért ezt elég vicces leírni, miután szerinted Rain meghaladja egyes emberek szintjét

  26. Nyugodtan csinálhat trilógiát. Ő dolga. A Disney megteheti, hogy úgy tapossa sárba a saga-t ahogy akarja, mert a pénzüknél vannak. Hol itt a gond?

  27. @Ayrons: Nem értek egyet. Szerintem a 16 éven aluliakat sem szabad elítélni csupán azért, ha esetleg bejön nekik a “8. rész”. Nekik van még hová fejlődni ezen a téren is.

    (Mi is a “8. rész” címe? Ja, Ébredő Erő – eskü, tényleg agyaltam rajta pár másodpercet, pedig kis túlzással csípőből tolom a filmes témát amúgy. Igazi trendteremtő és korszakalkotó klasszikus, ja.)

  28. Az a pár ember akinek meghaladja Rian a szintjét: Jámbor Jack, Thad Castle

    ezen hangosan felrohogtem :D Jambor Jack :D :D

    mikor erti mar meg par ember hogy attol hogy szembe mennek mindenki velemenyevel attol az o latasmodjuk nem less erdekes, vagy kulonleges, es semmikepp sem job mint a tobbsege.

    egyszeruen cask annyira probaltok a konformizmus ellen kuzdeni, kitunni a tomegbol a szuper egyedi latasmodotokkal … szanalmas.

    merd inkabb bevallani te is hogy egy fullades fos a kedvenc sw mozid …

  29. vagy nem direkt szembe mennek, hanem tetszik nekik? tuti neked is van, hogy nem értesz egyet az összvéleménnyel, olyankor magadra sem gondolod, hogy direkt mész szembe. Sőt, a Last Jedi még mindig 7,1 imdbn, avagy az átlagszavazat szerint a jó filmek közé sorozódik, tényleg csak hangos az a 30%, akinek nem tetszik. https://www.imdb.com/title/tt2527336/ratings?ref_=tt_ov_rt

  30. Én nem hinném hogy közizlés = minőség. Szerintem senki nem vonta kétségbe hogy a többség szereti a szart vágy épp azt amire rá vannak szoktatva.

  31. human ne vedd sertesnek de pont neked kene tudnod legjobban hogy mennyire komolyan veheto az imdb

    az imdb ami legutobb azert kerult a hirekbe mert az emberek 0%al dobalnak filmeket mielott kijonnenek cask mert divat utalni az adott alkotast

    es cask hogy tisztazzuk: nehogy nekem most be akard itt adni hogy 10bol 7 ember szerette a Last Jedit es 3 ember cask hangosan hoborog …

  32. csak arra utalok, h másik filmnél meg ti csináljátok ezt, h “bezzeg az jó, csak a kritikusok”, szóval nem kell játszani itt ezt a “csak különlegesnek akarod érezni magad” lemezt. Akinek tetszik, tetszik, ennyi. Btw nem filmszerető ismerőseimnek inkább közömbös inkább, szóval ha nem is szeretik, nem lovagolnak rajta így másfél évvel a bemutatója után Riannt szidva még mindig.

  33. Én azt is kétségbe vonom, hogy a többség tudja mi az, hogy rendező. Így nyilván nehéz szidni. De mi filmbuzik azért járunk ide mert hisszük, hogy jobban beleássuk magunkat és ezzel átlátjuk a dolgokat. Magam részéről a tévedés jogát fenntartom, de akkor is a kurva anyját a rájennek.

  34. Rian letett az asztalra par jol sikerult Breaking Bad epizodot, egy fel tucat rovid filmet meg a Loopert.

    ennyi.

    es ezt nem ugy mondom mint Mate aki utalja Riant hanem mint olvaso az imdb aki lecsekkolta a teljes munkassagat (12 tetel)

    a breaking bad azert maradt meg sok embernel mert valoban egy korszakalkoto sorozat volt (en mindig tul ertekeltnek tartottam, de elismerem hogy mennyire jo bar szerintem a Better Call Saul jobb)

    a loopernek meg akkoriban tokeletes volt a castingja (willis meg Gordon Lewitt akkoriban jo nevek voltak) de maga a film felejtheto

    na ezek alapjan hogy ez a csavo miert zseni es miert erdemelt egy trilogiaban szabad kezet azt valaki fejtse mar ki nekem aki ugy gondolja hogy megerdemelten kapta

  35. az a baj ám szerintem, hogy egy ilyen dizni terméknél nem nagyon derülhet ki, milyen a rendező igazából. arról a dizniről beszélünk, amelyik kreatív nézeteltérések miatt futószalagon rugdossa ki a rendezőit. ne mondjátok már, hogy JJ Abrams, aki azért egy Lostot, meg Super 8-at és Star Treket rendezett korábban (szóval van egy jól felismerhető saját stílusa) csak ezt a jellegtelen és gátlástalan fanservice 7-es részt tudta letenni, ennyi, amire képes. (plusz lens flare) a-a. ehhez képest még értékelem is a 8-as részben azt, hogy megpróbált VALAMILYEN lenni, és valahogy megkavarni egy kicsit a SW állóvizet. ezért nem zavar engem ez a Johnson pacák, hiába tömte (tömették? sose derül ki) meg a filmet felesleges marhaságokkal. szerintem. és hát akárhogy is, keveset szerepelt, de nekem tetszett Luke története, végig. ez van. a többi mindegy is, az új embereket nem sikerült olyanra megírni, hogy egy kicsit is érdekeljen a sorsuk. felőlem itt le is zárhatnák az egészet, ahogy van.

  36. Mate4182

    De ha sok a divat 0 pont meg a divat 10 pont akkor tulajdonképpen ami végül kijön az egy kb “reális” értékelés lesz. Nyilván ízlés és szubjektiv de azért ha van valamire több mint 400 ezer szavazat akkor abból már lehet szűrni, hogy nagyjából mi a közönség véleménye. Közönség ugye nem egyenlő a rajongókkal. Kommentek meg nyilván teljesen felborulnak mindig negativ irányba, akinek tetszett vagy szimplán közömbös az nem fog több mint másfél év után is még a filmről írogatni siteokra. Szóval én egy IMDB-s értékelést előbb veszek komolyan mint ha valaki kommentekből szűri le, hogy a filmet “mindenki” utálta…

  37. MrAndree

    De ha sok a divat 0 pont meg a divat 10 pont akkor tulajdonképpen ami végül kijön az egy kb “reális” értékelés less

    nem erre gondoltam hanem arra amikor filmek, a megjelenes elott kaptak olykor tobb tizezer 0 pontot cask azert mert epp a social mediaban az volt a nivo hogy utaljuk a filmet (kicsit hasonlo mint ami a youtuben tortent a noi szellemirtok elozetessel anno)

    es de, igenis beszel a film utan masfel az aki utalta mivel eppen aktualisa van a dolognak, lett rola vmi poszt
    (mellesleg ha most az jon hogy aki utalta anno az minek kommentel ide akkor cask jelzem hogy eddig plafonban van 2 ember aki nem utalja ot is meg a last jedit is, na most kell az elet a comment szekcioba vagy nem ? :D )

  38. felesleges személyeskedés (“te csak szembemész az árral direkt, mert különleges vagy”) vs. 2 komment és nyugi, hááát inkább az utóbbi legyen. Normális csevegés és sok komemnt? Bármikor. Az ilyen támadásoknak a hatása tényleg az, hogy akinek tetszett az inkább hozzá sem szól, mert neki nem ér annyit a film, mint azoknak akik másfél éve véreznek a sebből, amit Riann ejtett rajtuk… valahogy.

  39. Mate4182

    Nincs is ezzel baj, ha utálta valaki akkor ki akarja írni magából, hajrá. De akinek tetszett az nem fogja ugyanekkora lendülettel a 30. hír alá is beírni, hogy neki tetszett (én is kb minden 10. alá szoktam maximum), mert nincs benne ennyi. Így nyilván a negatív kommentek lesznek többségben és csak arra utaltam, hogy szerintem ezek alapján leszűrni, hogy a filmet mindenki utálta elég erős mellélövés.

    Illetve nyilván egyéni probléma de nekem már kicsit unalmas minden SW témájú hír alatt “köcsög Rian”, “SW halott”, “rohadt Kennedy” beírások tucatjait olvasni, az embernek a kedve elmegy attól, hogy magához a hírhez szóljon hozzá.

  40. Itt szerintem nem arról van szó, hogy akinek tetszett, az nem mond semmit, aki utálta, az meg csak simán szidja azért. Itt egy kultfilmről van szó, ami sokunknak igenis a gyerek korunktól egész 40-50 éves korunkig elkísért. Évente megnéztük 1x-2x az összes részt. Hősökről, akikre imádunk nosztalgiával visszatekinteni. Minden hang, látvány, név, hajó, lény, a gyerekkorunk része. És igen, ha valaki egy nyomorult bohócot csinál a hősünkből, az bekaphatja. Ezt nehéz megérteni azoknak, akiknek ez csak egy újabb scifi film volt. Azoknak akár tetszhetett is, nincs azzal baj.
    És még én is azt mondom, hogy lehet szar filmet csinálni, de amikor közel 40 évet akarnak lezárni, akkor ekkora hibákat nem csinálhatnak. És mindezt úgy, hogy tisztában volt ezzel rian teljesen. Tudta, hogy ezért utálni fogják, de csak azért is, erőből szétcseszett mindent. És utána még trollkodva röhög a markában. Ez a bicskanyitogató és ez az amiért rengetegen még másfél év után se tudják elengedni azt, amit csinált. Az meg, hogy mindenkit, akinek nem tetszett, azt simán azzal intézik el, hogy szexista, rasszista és nőgyűlölő, ne adj Isten orosz bot, na ezért kurvára adnék neki 2 geci nagy pofont.

  41. FD

    6 évesen láttam az eredeti trilógiát, évente minimum egyszer lepörög, nagy kedvenc, része a gyerekkoromnak de attól még csak egy néhány film és semmi több, nem pedig vallás.

  42. Nekem pedig éppen az tetszett, hogy Rian “erőből szétcseszte” az egészet. Végre nem ugyanazokat a köröket futjuk, végre valami földhözragadtság, valami örvény szaladt végig ezen a filmen, nem mindig a bevett langyosvíz, ami semmit sem képes megmozgatni bennem (és most itt nem csak tétekre gondolok). Én is nagy SW-rajongó vagyok, és a mozi valami egészen különleges, megrészegült hangulatban hagyott: éppen a hevesen eszközölt változtatások miatt. Én bátornak éreztem. Igen, van egy csomó hibája, amibe most nem kezdek bele, de mindazon által igazán szerettem, és még mindig az egyik legjobb SW-filmnek tartom.

    Két diplomám is van a témában, és a szakmában is dolgozok, legfőképp kritikusként, külföldön és idehaza egyaránt (lehet, h éppen ez bennem a hiba, hülye kritikusok, stb.), tehát nem tartom magam teljesen hülyének a témában. És ha már a buborékoknál tartunk: akikkel én beszéltem a filmről, azokkal nagyon tartalmas, hosszú vitákba/beszélgetésekbe keveredtünk a filmről, annak tematikájáról, a döntésekről, stb.

  43. @FD for president, 10000000+-os egyetértés, alakíts szektát és követlek! :D

    De tényleg, szívemből szóltál.

  44. 41. human –

    mondhatsz amit akarsz, az SDCC bejelentés óta, 5 nap hijján egy hónapja nem volt ilyen aktív posztod és szerintem nincs feszkó se kötekedés
    ha az elmúlt egy hét posztjai alatt összegyűlt kommenteket összeadjuk, akkor jön ki nagyjából ez a poszt. (kajak rászántam vagy három percet amíg visszagörgettem)
    élvezd már hogy pörög az oldal …

    illetve szeretném tisztázni hogy senkivel kapcsolatban nem akartam személyeskedni, ha bárki magára vett bármit őszintén sajnálom.

    jah és rian johnson rohadjon meg a last jediert

  45. te pedig azt értsd meg, hogy ha csak a pörgő kommentek érdekelnének, akkor tök máshogy írnám az oldalt

  46. FD – most mit mondjak, 84-ben láttam az ep4-et először, akkora hatással volt rám, hogy akkor a nyári szünetben minden nap megnéztem egyszer. Nem túlzok. Utána tényleg évtizedekig a SW körül forgott a filmes világom, semmit nem szerettem annyira. (Csak talán a BTTF-et) Most is bármikor képes vagyok a 4-5-6-ot egymás után megnézni. És így írtam a véleményemet. Nekem nem rontotta el az eredeti trilógiát az, ami most megy. Más világ ez már, más filmek. Ez van.

  47. FD véleményét osztom teljes egészében.

    De hogy a konkrét hírhez is hozzászóljak: Az SW esszenciáját a rendező úr hogyan tervezi megtalálni? Az eredeti trilógiából (hexalógiából) vonná ki ezt a matériát? Mert ha igen, akkor tisztelettel kérdezem, miért érezte szükségesnek, hogy a saját filmjében az azokban lefektetett szabályok és karakterek jelentős részét a földig rombolja? Avagy a saját filmjében kéne felfedezni ennek az esszenciának a gyökereit? Ez esetben melyek lehetnek ezek? A teljesen ötlettelen sztori, inkoherens forgatókönyv, random hörcsög-kutya-majom mörcsendájz elhelyezés, tenyérbe mászó és/vagy felesleges karakterek felhasználása ennek számít? Mert ha igen, akkor good luck, and go f*ck yourself, Rian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.