“Új” képen a Joker

Mármint más szögből látszik valami, amit a trailerben már mutogattak. Viszont ez jó alkalom arra, hogy a másik hírrel is összevonjam:

I watched videos of people suffering from pathological laughter, a neurological disorder that makes individuals laugh uncontrollably.

Joaquin Phoenix

Avagy Phoenix betegségekből merített a Joker-nevetéshez.

human
írta
2019. 08. 16. 11:00
megjelenés
25
hozzászolás


25 hozzászólás a ““Új” képen a Joker” bejegyzéshez

 1. meg mindig teljesen hidegen hagy ez a film. egyszeruen nem joker film szamomra.

  viszont egyre jobban erdekel hogy hatalmas bukta less (en erre tippelek) vagy vmi meglepo modon nagyot kaszal (ketlem)

 2. Én bízom abban, hogy ez az alkotás a felnőtteknek, avagy érettebb közönségnek fog szólni, a halálosan unalmas képregényfilm kliséktől mentesen. Mondjuk egy súlyos és megrázó dráma az önmaga ambícióiba-sikertelenségébe és a világ (szerinte) közönyébe beleőrülő, tehetségtelen művészről, akit senki nem ért meg, így egyszerre lesz belőle bűnös és áldozat. Szóval már csak Phoenix miatt is moziban nézős.

  (Az kétségtelen, hogy a film kampánya kissé unalmas, egysíkú, de ettől még lehet kellemes meglepetés.)

 3. Érdekes a film, csak nemtudom miért kell Jokernek hívni, és miért játszódik Gothamban. Igazából ezek csak mind negatív érzéseket fognak kelteni.

 4. Heath Ledger Jokerének a nevetése még mindig itt cseng a fülemben. Remélem ez is lesz olyan jó.

 5. Ez egy örök vitatéma lesz, de akkor is:

  ” érettebb közönségnek fog szólni, a halálosan unalmas képregényfilm kliséktől mentesen”

  A képregények 90%-ban nem gyerekeknek szólnak, különösen nem a DC azon belül is Batman.
  Lépjünk már túl azon, hogy ezek gyerekeknek készülnek,igen voltak olyanok is de alapjáraton ezek NEM a 10-12 éves korosztályt célozzák.

  Az tény, hogy a MARVEL-filmek, amiket én alapból kedvelek, túlságosan is gyerekbarátok, de annak ellenére, hogy gyerekként mennyire szerettem a Nolan féle Batmant, (Begins máig kiváló, TDK túlértékelt, TDKR szót nem érdemel (saját vélemény) továbbra is azt vallom hogy NEM kell realisztikus ábrázolás, NEM kell realista Batman pláne nem Joker film a denevér nélkül. Ahogy a vicceskedés túlzásba vétele (nézek rád te nyomorult J.L.) sem tesz jót.

  Az Arkham féle játékok máig a legjobb Batman “filmek” vagy az Animated Seriesben bemutatott világ. Na AZT kéne vászonra vinni.

  Bőven lehet felnőtteknek szóló filmet készíteni ebben a témában úgy, hogy nem realista. A Nolan féle Batmanben Gotham városa pl minden volt csak nem Gotham. Ellenben a Burton féle filmekben a városnak is volt egy karaktere, pont, mint a képregényekben.

  Szerintem hangsúlyozom..SZERINTEM az lenne a legjobb, ha Batmant is innen közelítenénk meg, magyarán kukába a realista szarságokkal és igenis legyen képregényhű, legyenek kityük, elborult ellenfelek és ne egy kurva tankot vezessen, hanem egy Batmobilt.

  Ez a Joker film pedig lehet, hogy sokaknak instant orgazmust fog okozni, nekem mint Batman rajongó úgy is, hogy Phoenixet szeretem, totál érdektelen. Lehet x féle multiverzum változatot készíteni, persze. De minek? A Batman-Joker páros az ami működik, ezzel direkt szembe menni nem bátorság, csak ostobaság. Ráadásul semmiképp nem érződik rajta, hogy ez A JOKER. Akkor meg minek hívjuk úgy?

  De ne legyen igazam.

 6. TheDoctor995 – annyira plusz 1 hogy az mar plusz 100

  teljes mertekben egyet ertek veled, nem is tudtam volna jobban megfogalmazni!

 7. TheDoctor995 – +1
  Azzal nem tudok csak teljes mértékben egyetérteni, hogy a TDK túlértékelt. Mint film tökéletesen működik. Mint adaptáció teljesít alul, pont a realista ábrázolás miatt, azt én is soknak gondoltam mindig is…

 8. @TheDoctor995: Kár, hogy meg lettem szólítva, mert kénytelen leszek őszintének lenni… Pedig nagyon nincs kedvem erről vitatkozni és szerintem felesleges is. Számomra ezek a comics filmek kb. a filmipar legalját jelentik. Mintha egy komoly irodalmi műhöz hasonlítanánk egy… – várjunk, csak… képregényt? :D

  Az utóbbi időben már ki is hagytam az éppen soron következő darabokat, aztán most megnéztem az Avangers lezárását, hogy mire fel ez a nagy hype. Meg kell mondjam, töményen, sugárban hánytam. Annyira, de annyira infantilis az egész (számomra), annyira nem jelent számomra semmit, olyan szinten alsótagozat, olyan gyomorforgatóan és erőszakosan píszi, hogy számomra ez volt az utolsó, hogy comics filmet néztem. Lehet ezért huhogni, ez van és ez is marad. Én vagyok kisebbségben, de bízom benne, hogy ennek a hullámnak is vége lesz egyszer.

  Ja, egyébként a Nolan-féle három Batman még bejött, ugyanígy az első Vasember, sőt az Acélember is. Aztán kb. ennyi. Nem tehetek róla, számomra röhejes az egész és az van, hogy nem találom ezekben a filmekben a TÖRTÉNETET. Látvány? Kit érdekel, ma már minden film látványos. Ezek inkább tech demók, nem filmek. Film az a Volt egyszer egy vadnyugat például. Vagy a Casino. Halászkirály legendája. 12 majom. Soroljam? Á, inkább hagyjuk.

 9. Mi történt az első Iron Man után? Ugyan azt csináljak tíz éve nincs különbség. Nem lehet hogy akkor.meg más ember voltál? A filmek lennének szarok?

 10. Puffin – persze, hogy szarok, 12 egytucat. ezerszer kitárgyaltuk már, szanaszét kontrollcsoportozott, íróasztal mögött született, mörcsendájzra gyúró, tökugyanolyan kaptafára készülő lelketlen, nagyipari szemét pénznyomda az összes. mondjuk a Marvel vonulat szerencsére még nézhető éppen, de ha egyet láttál, az összeset láttad, a sztorin semmit nem változtat az, hogy robotpáncélba bújt ember, vagy zsugorodó ember menti meg aktuálisan a világot. jó, vegyük még ide a Wonder Womant és az első új Supermant, azok is megálltak a lábukon önmagukban is.

  na most ez nem a képregények kritikája tőlem, az nem is lehet, hiszen 10 évesen fejeztem be a Garfield szintjén, kösz, igen – csak a filmekről beszélek most.

  ezért nyilván én is nagyon várom ezt, egyrészt a színész miatt, másrészt azért, mert úgy néz ki ez nem annyira akar a szokásos limonádé gejl lenni, aztán nehogy csalódjak persze. megérdemelné a műfaj, (a képregény) mert ha aktuálisan pl. vesszük a The Boyst, amit most nézek és egyszerűen rohadtul zseniális az egész, vagy hát a Watchment, amit persze sokan nem szeretnek, nekem mégis bejött, akkor látható, hogy képregényből is lehet minden megalkuvás nélkül önálló hangon megszólaló, igazi élményfilmeket (sorozatokat) készíteni. hátha ez is ilyen lesz, a téma elég jó hozzá.

 11. George Crusader ja nem félreértesz, nem vitázni akartam én csak a kommentedről jutott ez eszembe. Nyilván ezt te érzed.
  De -és nem csak én- úgy gondolom, hogy a képregénynek igenis bőven van irodalmi értéke és létjogosultsága mert számtalan olyan darab van ami túlmutat a csihi-puhin.

  ilyen a már említett Watchmen például.

  Nem a filmek, a képregények. Sajnos a legtöbb moziba küldött darab az,hát olyan amilyen.

 12. gabeszka79 : így van, én is mint Batman adaptációra gondoltam hogy túlértékelt. Hazudnék ha azt mondanám nem láttam anno 100xor vagy nem nézem meg ha megy a tévében. De igen,igazad van

 13. @9. George Crusader: Először is a 20. század irodalmához tartoznak a képregények is.
  Voltak komoly irodalmi művek 600 éve is, és most is, sőt komoly képregények is voltak/vannak. Akár össze is lehet ezeket hasonlítani, de teljesen felesleges. Ettől még egyiket sem érdemes lenézni, vagy feljebb magasztalni. Mindenki megtalálja a neki való műveket, amiért rajonghat.
  Ha neked nem tetszenek a képregényfilmek – meg talán maguk a képregények sem – azzal nincs semmi baj. Van rajtuk kívül millió másik mű, amiket kedvelhetsz. Ezért ilyen szép ez a világ. :)

 14. @George Crusader: Ilyet is csak az mond aki életében nem olvasott képregényt soha vagy csak tipikus szuperhősöseket. Kapásból 30-40 olyan szériát tudnék írni ami nem csak azért való felnőtteknek mert véres és szókimondó hanem mert komoly a sztorija. Nem véletlen vannak ugyan úgy díjazott képregény írók, rajzolók etc mint bármelyik könyvnél.

  Ami a Joker filmet illeti. Részemről szánalmas hogy az emberek még mindig ott vannak leragadva hogy Nolan féle Batman és csak azt a Joker az epic. Imádtam azokat a filmeket de ahogy fentebb is írták, mint ADAPTÁCIÓ megbukott! Az nem Batman volt. Nem mellesleg Heath is hasonló utálaton ment át anno mikor castingolták mint mostanában mindenki más, aztán azóta ő lett az etalon.

  Hadd kérdezzem már meg az okostojásoktól, hogy kicsoda Joker valójában? Mert azt értem hogy láttatok pár filmet amiben szerepelt, esetleg animációs dolgokat de az EGYETLEN adaptáció ami eddig bemutatta némileg a magánéletét az a Killing Joke volt. Joker SOHA nem volt eredetsztorija de mondhatnám azt is hogy legalább 100 féle volt neki. Ilyen alapon az is elvárás lehetne hogy csak egy féle ízzel árulják a Boci csokit mert a többi csak fake és a hírnév meglovagolása. :D

  Aki szerint ebben a filmben nincs semmi Jokeres az 100%, hogy semmit se tud Jokerről. És nem, nem fogok erről vitatkozni senkivel mert ez az én véleményem és ez utóbbi mondat pedig úgy ahogy van, TÉNY! Ha szerinted ez nem Joker akkor nem is ismered a karaktert.

  Egyébként ez 100% hogy siker lesz mind kritikailag mind anyagilag, utóbbira milliárdokat is mernék tenni, a már említett kis költségvetés miatt. Ráadásul már most Oscar jelöléseket emlegetnek, nem mintha ez meglepő lenne hiszen nyilvánvalóan arra készült.

 15. Nem túlértékelt a Nolan féle Batman. Inkább az a baj hogy valamiért egyesek akik jónak tartják mindenáron hibákat keresnek benne, és apróságok miatt túlértékeltnek gondolják. Szerintem mindegyiknek ott a helye a legnagyobb filmek között és kész. Nyilván majd a korával veszít a nívójából de hát valljuk be egy Volt egyszer egy vadnyugat is a maga idejében volt jó most már mai szemmel elég unalmas.

 16. Ha bárkit megbántottam volna a hozzászólásommal, attól elnézést kérek. Leírtam, hogy nekem mi jön be és mi nem (meg hogy miért), nem tudtam, hogy ennyire probléma, ha valakinek esetleg más a véleménye. Más ember lettem, mint 10 évvel ezelőtt, ez igaz, de pont ugyanazt kapjuk legalább 10 éve ebben a műfajban, csak a körítés vált szemkápráztatóbbá – szerintem. De nem akarok tovább vitázni, mindenki nézze-olvassa-hallgassa amit szeret és minden fasza lesz.

 17. George Crusader: Engem nem a véleményed vagy az ízlésed zavar. SŐT 100%-ig értem miért írod azt amit. Nekem is herótom van már a comic filmekből pedig 20+ éve vagyok képregény fan. Mondjuk nekem a legnagyobb gondom hogy a 95%-uk mind ugyan az és ha véletlen kockáztatni mer valaki, lásd pl Snyder féle BvS vagy MOS akkor porig alázzák mert túl dark csak Nolant utánozza stb. A Marvel szó szerint bele verte a nézőbe hogy mi a standard és abból a többség nem képes leadni de jobbat sem akar, mást meg aztán pláne, ezért lett többek közt siker a Wonder Woman és az Aquaman is hiszen azok elég sok dologban hasonlóak az MCU filmekhez.

  Viszont erre a filmre mindent lehet mondani csak azt nem hogy tök ugyan az mint az eddig látott képregény filmek. Ez egy karakter dráma lesz és nem szuperhős eposz CGI szörnyekkel.

 18. DarkEagle: honnan tudod h nem lesznek CGI szörnyek, már láttad? Sztem tokre benne van, h a végén bekacsint a DarkSeid. Az előzetes is ezt sugallta.

  Amúgy miért kell folyamatosan arra törekedni, hogy a legjobbat kivalasszuk? Nem jobb hogy van ilyen is, meg olyan is? Mindig minden csapat azt hiszi, h amit ő olvas az az érettebb, jobb, maradandobb, legendásabb, stb.

  Jobban járnánk ha élveznenk a ránk zúduló műveket, mindenki választhatja ami neki tetszik, és a kész művekről vitatkozhatunk, meg filmes érdemeikrol, nem pedig arról, h most jokeres-e a hatmilliomodik feldolgozás.

 19. TDK sehol nem túlértékelt, legjobb cbm, legjobb Batman ever, egy óriási film. Ez meg…majd meglátjuk.

 20. “honnan tudod h nem lesznek CGI szörnyek, már láttad? Sztem tokre benne van, h a végén bekacsint a DarkSeid. Az előzetes is ezt sugallta.”

  Remélem ez csak vicc akart lenni. :D

  Mate: ízlésekről kár vitázni. Igen, Nolan filmjei zseniálisak de mint képregény film, főleg mint Batman film nagyon nem jók. Aki ismeri Batmant az tudja hogy a filmjei csak névlegesen hasonlítanak a képregényhez.

 21. Mate815
  2019. August 17 at 02:48

  Ez így van.

  Amúgy meg maga ez Joker film, egy nagyon jó kezdeményezés, elég sok minden miatt nagyok az elvárások vele szemben, főleg az első infok amiket csepegtettek róla. Csak közben jött hogy ez nem az a Joker , semmi köze nem lesz Batman-hez de azért játszik benne Bruce Wayne fiatalon (is?) meg Gotham stb… Mindenképp nézős és várós csak félős is, de nem azért mert nem lesz repkedés és CGI orgia benne, hanem mert a TDR Jokere magasra rakta a lécet annyire hogy hirtelen nem is jutott eszembe, Leto mint Joker, mintha meg sem történt volna az a baleset.

 22. “Aki ismeri Batmant az tudja hogy a filmjei csak névlegesen hasonlítanak a képregényhez.”

  A Batman Begins kb. a Year One-t vette alapul, nem tudom miket mondasz. Kicsit túl realista a TDK esetleg, de mivel Batman is ezerféle a képregényekben, ahogy Joker is, így nem hiszem, hogy ráfogható, hogy “Na ez nagyon nem Batman”, ahogy Batman alig öl, mégis védik sokan, hogy a Snyderesben gyilkolászik simán, és az is Batman mégis. Szóval kicsit lengedezel itt jobbra balra.

 23. “Aki ismeri Batmant az tudja hogy a filmjei csak névlegesen hasonlítanak a képregényhez.”

  Annál jobb! Nem akarom filmen is ugyanazt latni, mint a képregényekben. Film mas műfaj, nem működnek ugy dolgok ott, mint kepregenyekben. Bármilyen mas műfajban, médiumban is kerül feldolgozásra egy téma, minél frissebb, annál jobb.

 24. “Nem akarom filmen is ugyanazt latni,”

  Akkor ilyen alapon miért is kritizáljuk a Jokert?

  Human: Azért a Y1 képregény másabb mint ez. Abban sehol nincs Ras pl meg a film egész sztorija. Egyedül az eredetsztori stimmel csak. Egyébként nekem semmi bajom a filmekkel a legrosszabb pont amit adtam rájuk 8 volt. Mai napig kedvenceim és vagy 40x láttam őket. Az is baromság hogy Batman nem öl mert elég sok embert megölt az évtizedek alatt mióta ki lett találva. Snyder Batmanje egyébként teljesen más mivel Snyder az egészet Darkseid-ra építette volna fel csak nem engedték befejezni. Ott ezért volt minden darkosabb hiszen ez Darkseid egyik képessége hogy mindenkiből előhozza a legrosszabbat. Ezért volt elmebeteg Lex is.

  A lényeg hogy nekem azok a filmek sose voltak igazi Batmanes filmes filmek mert nálam Batman mindig úgy maradt meg hogy egy igazi nyomozó, igazi noir-os karakter. Nyilván ahogy te is írtad sok ezer verzió van belőle, a zombi Batmantől az Istenig minden volt már. Ezért várom egyébként nagyon az új filmet mert az pont ilyen noir-os nyomozós lesz elvileg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.