A nagy Sony-Marvel szakítás?

Eddig tartott a szerelem, kettő Pókember filmig. A Deadline nemrég lehozta, hogy innentől nem lesz ott Kevin Feige (a Marvel Filmes Univerzum főfő producere és feje) a Pókember filmeknél. Ha jól értem az eddigi megállapodás az volt, hogy a bevétel 5%-a (first dollar gross, avagy nincs könyvelési trükközés) a Marvelé, és persze a bábuk meg a hátizsákok meg a füzetek meg a többi merchandising.

Na most az eddigi szerződés újratárgyalása folyt az előző hónapokban, amiben a Disney-Marvel innentől 50/50% finanszírozási, és így persze bevételi módosítást akart, ami esetleg ki lett volna bővítve a többi Spider-Man univerzumos filmre (Venom 2?). A pedig Sony egész egyszerűen nemet mondott, és nem is mentek bele további alkudozásba. Mindezt azután a hír után ugye, hogy a Far From Home az eddigi legtöbbet hozó Sony-film.

Úgy érzik innentől ők vágják. Nagyjából le van fektetve a kreatív irány pár filmre, ott az eddigi író és rendező, na meg a főszereplők is. “We Got This” – Sony. Nem akarom a Marvel-t mosdatni, mindkét oldal több pénzt akart egyszerűen, csak durva, hogy a Civil War-os felvezetés, és a 2 filmes segítség után csak így felbomlik ez a szövetség. Plusz az is lehet a pénzen felül, hogy egyrészről a Sony akarta Hollandot a következő Venom filmbe, vagy a Kravenbe, na meg a Sinister Sixekbe, másrészről pedig Feige jobban hozzá akarta idomítani a Sony szuperhős filmjeit az MCU-hoz történetileg.

De persze simán lehet, hogy ez az egész szivárgás a tárgyalás egyik szintje, hiszen most a fél képregényfilm rajongó internet utálja épp a Sony-t.

human
írta
2019. 08. 20. 23:43
megjelenés
55
hozzászolás


55 hozzászólás a “A nagy Sony-Marvel szakítás?” bejegyzéshez

 1. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha visszavásárolnák a jogokat… Ez így ciki szerintem, hogy benne is van meg nem is az MCU-ban mostantól, bár még mindig foghatják másik valóságra.

 2. Ki tudja, hogy nem tudnak-e megegyezni?

  Mintha arról lett volna szó, hogy Tom Holland is 6 filmre írt alá (3-3 szóló és csapatfilm), tehát még egy önálló film mindenképpen jön. Bár ő szerintem a következő 10-20 évben ezt fogja csinálni, ha ez élete szerepe és szépen kapja a fizetést utána.

  Ez azért is kellemetlen, mert akkor más hősök se fognak cameózni a jövőben a Pókember filmekben.

 3. Én ennyire még nem tapsoltam talán soha örömömben. :D Oké kicsit szomorú vagyok mert a képregényfan énem most nem látja Pókit többé a nagyokkal de őszintén kit érdekel? Kellett egy bazi nagy pofon a Disney-Marvel párosnak és rossz céggel akartak arcoskodni. És igen, most rohadt sokan fogják utálni a Sony-t hiszen az MCU fanok elvakultak mint az állat és fingjuk sincs a bizniszről. De azért ne vicceljünk gyerekek 50-50%? Viccnek is rossz. Egyébként lehet mosdatni a Disney-t hogy a Sony csak nekik köszönheti a sikert hiszen MCU karakter lett meg miegymás. Na és a Venom? Annak semmi köze a Disney-hez mégis siker lett. A Pókverzum igaz hogy mese de Oscar díjas és odavágja az egész MCU-t a padlóra mint a francot. Nyilván ízlésekről kár vitázni de nekem a Sony féle Pók filmek SOKKAL JOBBAN bejöttek mint a Marvel féle két film. Oké a Raimi 3. és a Garfield-os 2. rész nem a legjobb de még így is sokkal vezetnek mert a Marvel 2-2 szart csinált.

  Mármint én hardcore Pók fan vagyok, 5 éves korom óta olvasok Pókembert de még a Csodálatos Póki 2 és a Pókember 3 sem sértett meg annyira mint ez a két film. És most hagyjuk a castingot mert ez a trend de a sztori is mi volt már? Az 1. rész egy komplett Vasember 4 volt. A 2. rész meg egy Stark búcsúztató. Ha mindenféle előítélet nélkül belegondolunk egyik film se szólt csak és kizárólag Parkerről.

  Ami a Sony mellett szól, hogy a szerződtettek egy Holland csávót aki tökéletes. Ott van az egész Pókuniverzum nekik, tehát most jöhet az élőszereplős Pókverzum film is akár, elővehetik pl Garfieldot és Tobey-t. Nem beszélve ugye a cikkben is említett Venomról és a többiekről.

  Szóval ja, lehet szidni a Sony-t de most komolyan azt várják az emberek hogy minden egyes cég behódol a Disney-nek? Nem uralják már így is eléggé a fél HW-ot? Gondoljunk már bele logikusan, a Sony-nak ez az egyetlen nagy univerzuma, nincs nekik más. És lehet hogy most pár ezer MCU mániást magukra haragítottak de hosszútávon úgyis az lesz hogy mindenki ugyan úgy elmegy és megnézi a filmjeiket majd már csak azért is hogy dumálhassanak róla. Ugyan úgy ahogy az MCU filmeket is megnézi mindenki, az is aki utálja őket.

  Részemről mint képregényfan ez kicsit szomorú de mint filmkedvelő hatalmas respect a Sony felé!

 4. Végre egy jó hír! *nem szarkazmus
  Remélem lesz reboot újra és dobják a gimis vonalat.

 5. A gimis vonal volt a legjobb ami pókemberrel történhetett. Felhúztak 4-5 marvel filmet arra, hogy ő lesz vasmeber utódja. Ezeketuán a sony, mit fog csinálni? Beleviszi az erőtlen venom 2 filmbe? nagyszerű …

 6. Számomra teljesen érthetetlen, hogy hogy lehet a Sony ilyen jó alkuhelyzetben a Marvel-lel szemben úgy, hogy utóbbi “termékéről” van szó. Hogy lehetett ilyen amatőr a Marvel, hogy teljes egészében odaadták a karaktert?
  Ha még fordítva lenne – hogy a Marvel eddig csinált volna 5 szar Pók-filmet és jött volna a Sony, hogy elég ebből – majd a pénz miatt visszaveszi a Marvel – de nem.

  Sajnálnám, ha ez a szerencsétlenkedés Tom Holland-féle Spidey és az MCU rovására menne, nekem sokkal inkább tűnik az MCU/Feige érdemének, mint a Sony-énak. Remélem – nem lesz így, de ha igen akkor – rám cáfolnak.

 7. Teljesen egyértelmű, hogy ezzel a Sony megpróbálja “kiherélni” a Marvelt. És valamilyen szinten működhet is a dolog, hiszen a nagy nyilatkozatokban mindenki elmondta, hogy Holland Pókemberét szánták hosszú éveken keresztül az alapkőnek az MCU-ban. Fiatal színész, új korszak, stb…És ez most kuka.
  Nem tudom, hogy Hollandot kihez köti szerződés. De nyilván egy morózusabb Venom 2, esetlegesen egy Holland féle cameoval beindíthatna valamit. Nyilván a Sonynál ez a terv. Pókember Batman és Superman mellett a leghíresebb és legkomplexebb világú karakter, szóval építeni van mire…
  Nekem egyik szemem sír, a másik nevet. Kicsi örülök, hogy a Marvel nem tehet meg mindent… És végre hátha kapunk egy morózusabb, komplexebb Pókverzumot Venommal és a többiekkel…

 8. A Holland féle pokember pont illene az infantilis és röhejes Venom folytatásba. Az új pokember filmekkel nincs bajom,Hollandot is bírom, viszont a Venom katasztrófa volt, a karakter kicsúfolása. Annyira megérdemelne egy komoly hangvételű, véres filmet Venom 18-as karikával. Persze egy olyan filmbe egy poenkodo, bohockodó aranyos es pláne tini pokember nem illene.

 9. EpicZurg: a Marvel nagyjából azért létezik még, és nem mentek csődbe, mert anno eladták a megfilmesítési jogokat. Mostanra visszanyalt a dolog, de persze sehol sem lennének, ha anno nem tesznek így. Érdekes helyzet az egész ilyen szempontból.

 10. Már előre nevetek mekkora bukó lesz ez az MCU nélkül. Ha nem is anyagilag de kritikailag tuti. Faszt se érdekli a Sony féle gagyi. Raimi trilógia fos, ASM hulladék, Venom kritikán aluli. Goodbye Spidey.

 11. Ezek után sztm senki nem lesz kiváncsi egy 4 ik pókra.Már ha nem tudnak majd meg egyezni .Viccek vicce amit ezek müvelnek.

 12. Szegény Disney éhezik, hogy csak 5% + a merchandising bevétel jut neki. Majdnem cső’dbe mentek emiatt. :( de sajnálom őket.

 13. DarkEagle: Semmi baj. Megint megmutatkozod, hogy fingod sincs a képregényekről de még a filmekről sem. Nézd csak a DC-filmeket azok valók neked. Ja meg a Venom. Azt is imádtad ha jól emlékszem. Hát örülhetsz. Több olyan fost fogunk látni.

 14. Szerintem eleve kár volt ebbe az egészbe a Civil Warnàl belefogni. Spiderman nélkül is ugyanitt tartana ma az MCU, másik karakter is betölthette volna a szerepèt. Így viszont az egèsz kontinuitásnak annyi lesz, ha kikerül hirtelen az MCU-ból. Remélem, ha más nem, egy harmadik filmre megegyeznek, amiben lezàrjàk a szàlát/kinyírjàk benne/átküldik a multiverzum megoldással a Venomos univerzumba. Azért èn bízok mèg benne, hogy lesz valami egyezség, mert azért csak látjàk a hatalmas negatív visszhangot is.

 15. Én megértem a helyzetet, de ha bárki is átgondolja, ezt a Venom 2-ős ötletet, akkor rájön, hogy hülyeség. Hisz Venom jó karakternek lett beállítva a filmben Tom Hardy oldalán. Sokan megszerették, mint ahogy Tom Holland által alakított Pókembert! Pl, én. Úgyhogy szerintem Venom vs Pókember film igazán kiábrándító lenne. Kinek szurkolnál? Mindkettő jó, akkor mégis? Én sajnálom, hogy a Sony ott hagyja, mert ha a Disney veszi át igazán a Marvelt, akkor olyan szar filmeket csinál, mint a Végjáték. Meglehet kövezni, de szerintem botrányos lett. Utolsó rész és úgy jössz ki a moziból, hogy kérdések hada záporozza meg a gondolatod! Vissza a Sony-t és el a Disney-t!

 16. Szerintem a pókverzum mesével bizonyított a Sony már, hogy tudnak mit kezdeni a karakterrel, persze ehhez jó sok pofára esés kellett előtte. A Disneynél készült T. Holland filmek legjobb esetben is ugyanolyanok, mint a Sonynál készült élőszereplős próbálkozások, csak súrolják a kegyelem kettes osztályzatot. A Disneyt meg nem kell félteni, jön majd oda az x-men.

 17. Mate815:
  Nem ertem ezt a nagy utalatot, ha megnezzuk az imdb pontjaikat, akkor minden film kb ugyanott all 6-7 pont korul… Bevetelek szempontjabol is 800 millio korul vannak mind vilagszinten, kivetel a Far from home, de azt az Endgame huzta fel.

 18. A Disney a gyártásba és a marketingbe is beszallt volna 50%al. Eleve szar volt a deal de akkor mindkét stúdiónak kellett.

  Idén a Sony minden filmje bukott miveve6a Póki. Az meg hogy tavaly volt egy kiváló és tűrhető semmit se jelent. Az Amazing egy is jó volt azt a folytatás szar lett.

  A Sonynak se jó ez meg a Marvelnek. Az MCU jövője így átalakításra szorul míg a Sony ha Hollanddel csinál új filmet de nem része az MCUnak akkor a rajongók leszarjak ha rebootot akarnak insta bukás mert a karakter már több castingot nem bír el.

 19. DarkEagle, nem unod még? Akármilyen MCU-cikkre kattint az ember a te hater hozzászólásod biztos az első 5 között van. Stabilan, évek óta. Mindezt azért mert a DC egy fos? Have a Snickers, get a life, something.

 20. Ez most tényleg azt jelenti, hogy hivatalosan Holland Sony alkalmazott és nem Marvel? WTF?
  Ha igaz, én a helyében kiszállnék a Sonytól, már elég ismert lett, hogy karrierje A listán maradjon

 21. “Ha nem is anyagilag de kritikailag tuti.”

  Tudom már régi filmek de szerintem nézz rá a kritikai véleményekre és a bevételekre a régi Sony féle Pók filmeknél. Mindenki azt mondja a Sony nem csinált jó Pókfilmeket, bár ez relatív, kinek mi jön be de ha csak a tényeket nézzük akkor majdnem az összes filmjük sikeres volt minden téren. És akkor nem beszéltünk az animációkról, a játékokról. A Sony nem csak élőszereplős filmekben használta a hálószövőt, szóval senki sem mondhatja hogy nem tudnak jó Pók filmet csinálni mert tudnak.

  https://screenrant.com/every-spider-man-movie-ranked-rotten-tomatoes-score

  https://www.boxofficemojo.com/franchises/chart/?id=spiderman.htm

  Hát nem tudom, a számokat nézve nekem nem tűnnek a Sony filmek buktának. Lehet kéne egy szemüveg. És akkor tényleg ezek csak a filmek, ott vannak a sorozatok és a játékok is.

  Egyébként a Disney-nek túl nagy volt az arca. Mindenkinek csak az 5% jut eszébe meg hogy ők írták a filmet meg hogy csak az MCU miatt lett siker a Pókember. És mi van a team parkokkal meg a merch-csel? ezekből a Sony SEMMIT sem lát és most nem azért de csak a team parkkal több pénzt keres a Marvel mint a filmekkel. Ha azt mondják 15% azt mondom oké legyen de 50% az kész röhej. És ezt az MCU fanboyok sosem fogják megérteni.

  Egyébként a Marvel féle 2 film inkább volt Tony Stark Jr. mint Peter Parker. Nem véletlen akadtak ki a hardcore fanok. És azt is nézzétek meg hogy kit is akart castingolni eredetileg Pókembernek a Marvel és utána gondoljátok át miről is beszéltek.

  Amúgy részemről így 1 nap után arra jutottam hogy ez az egész csak jó kis PR kampány. Most 2-3 évig úgyse nagyon lett volna Pókember film az MCU-ban, addig a Sony szépen megcsinálja maga kis filmjeit és mikor a Marvelnek megint kell a karakter ismét csinálnak egy üzletet. Ennyire egyszerű.

 22. Lehet pont azért építették a karakterre az MCU folytatását, hogy jobb alkupozícióba kerüljenek. Nem jött be. A színész helyében kiszállnék, ha van rá lehetőség. A többi annyira nem mozgat meg, ha jó lesz az új Rozsomák pár év múlva, lehet ránézek. Remélem ezzel most kialakul egy kis szabad tér egyéb filmeknek, más franchise-oknak.

 23. 16 – nem kell egymás ellen lenniük. Szerintem a film első fele egy kisebb összezördülés majd haverság lenne, utána pedig jönne az összefogás Mészárszék elle :)

  Média körökben nem tudom mennyire jó omen ha a Dis ey “haragszik rád”. Szerintem lesz itt még kompromisszum. Legalábbis remélem.

 24. Nagy torta fele még mindig több mint a semmi egésze. Elszomorító. de remélhetőleg ez is csak egy kis marketing hadjárat.

 25. Nekem ez magas.
  A Disney-é a merch jogok, és ezzel a bevétel, ami azért nagyobb summa. mint a 2 évente kb 1 milliárdos mozis bevétel.
  Inkább arra tippelek, hogy a Fox felvásárlása nagyobb bukó, mint mondják, és most mindenhonnan pénzt próbálnak szerezni.

 26. Amúgy is más iranyba megy az MCU csak szólok,hogy a legutóbbi Spidey óta (ami csak egy üres járat volt) nincs konkrétum,hogy merre tart az új univerzum.

  Semmit nem mondott a Marvel,hogy mi a céljuk pókival.

  Direkt tették most ezt az ajánlatot,pont leszarják majd Hollandot,mert rengeteg új karakter lesz.

 27. Ez a pókmen sose volt az a pókmen aki a karakter több mint 60 éve.
  A szomorú, felelősségtudatra épülő tanmeséből csináltak egy bizonyitási kényszeres, igazi kretént. Egész egyszerüen nem erről szól a karakter. Meg hogy hogyan nőzik, meg hogyan viszket hogy bizonyitson starknak, ugyan már. A nagydumás, mindenkinek beszólogató, baromi jó humorú (de magánéleti válságban kellően kegyetlen és csendes) hősből egy esetlenkedő kölyök lett. Itt az ideje egy időugrásnak, és házasság után bemutatni egy felnőttesebb verziót.

  Vagy a Marvel simán csak felvásárolhatná a Sonyt is, aztán annyi.

 28. “Direkt tették most ezt az ajánlatot,pont leszarják majd Hollandot”

  jaja, a Far From Home-ról is üvöltött, hogy abszolút nem akarnak építeni rá a későbbiekben és nem az új kiemelkedő, központi alaknak akarják megtenni. tényleg, a leghalványabb utalás sem volt rá az egész film alatt.

 29. Na, EZ a nap hire nem a matrixos baromsag :D

  mielőtt kifejtem mit gondolok, nem bírok elmenni emellett

  Az 1. rész egy komplett Vasember 4 volt. A 2. rész meg egy Stark búcsúztató.

  DarkEagle en ertem hogy utalod RDJ-t (én is, tök örülök hogy meghalt az endgameben) de attol hogy cameozott az elsoben, es a halala utan emlegettek a masodikban, szerintem meg nem lopta el a showt :D

  tehát most jöhet az élőszereplős Pókverzum film is akár, elővehetik pl Garfieldot és Tobey-t.

  ezt te sem gondolhatod komolyan. marmint … valahol ertem. az instagram tele van errol krealt photoshop munkakkal es valoban baromi jo otlet. imadnam. de logikusan gondolj mar bele egy percre. elobb fog elkeszulni a Wolwerine vs Hulk Hugh Jackmannel es Eric Banaval (!) mint ez a pokverzum film. (a filmtörténelem éve lenne amikor ez a kettő kijön btw :D )

  en nem örülök ennek a hírnek. utálom a disney ilyen mértékű térhódítását amit művel az elmúlt évtizedben, de azt alá kell írni hogy korszakalkotót tettek le az asztalra az univerzum épitésükkel aminek szerves része volt a karakterek fölötti ,,joguk”.
  én elhiszem hogy most a Sonyt bassza az ideg és ő is sok sok sok pénzt akar meg univerzumot építeni meg Venom meg Kraven meg Sinister Six de az lesz a vége mint a DCnél. Mindenről jön a hír meg a terv meg a concept art meg a premier dátum. aztán semmi. aztán eltűnnek mind a süllyesztőben. Az ASM2 végén ott volt a post credit scene a Sinister Six-sel. Haló eltelt 5 év. Azóta volt Venom.
  Venom? Fogjuk rá. Egy képernyőn Tom Hollanddel megvan? Mert nekem nincs. Ugyanis Venom már jófej-PG13-spanbióta (ezt le kéne védetnem)
  Megjegyzem Kravent is emlegetik már mióta.

  És akkor itt jön a végső probléma. A disney szar. A hatalommániájuk szar. De Kevin Feige igazi fan. Mondhat bárki bármit neki köszönhetjük az MCU-t a Disney meg azt a valag pénzt. Ha ő kikerül a képből akkor az a Pókember ott szétesik.

  A Sony akkor húzna tököset ha Venomnak a második részébe becameozna Miles Moralest és csinálna egy saját pókfilmes univerzumot az Ő Pókemberére. (és a következő Sony PS4 pokember game már lehetne Miles, ugyis volt vele pár rész a játékban is)

  Egyetlen egy kérdésem lenne a nálam jobban képben lévőkhöz:

  Akkor ez azzal is jár hogy az MCU-ban többé nem lesz Tom Holland-Pókember?

 30. Egyik filmes Pókembert sem bírtam. Nem hiányozna a Tom Holland féle verzió sem ha nagy Sony-Marvel szakítás lenne mert úgyse nézném meg egyik jövőbeli filmjét sem.

  Túl van lihegve az egész. Majd találnak másik pizsamás majmot a karakter helyére.

 31. Mate4182: Én nem utálom RDJ-t. :D Mondjuk a halála egyáltalán nem hatott meg az egész csak marketing volt. Fake dráma ráadásul logikai baromság is.

  És igen is fontos része volt mindkét Pók filmnek. Az 1-ben Peter csak neki akart megfelelni másról sem hadovált. A 2. részben pedig a halálát akarta feldolgozni és azt hogy neki kell átvenni a helyét elvileg. Ez megint baromság. Egyrészt azért mert Pókember sosem rajongott Vasemberért, ő mindig is Kapitány fan van volt, ő Rogers sorozta be őt a Bosszúállókba anno. Másrészt egyetlen egy Bosszúállót sem tisztel annyira hogy apafigura legyen számára. Sőt Starkot kimondottan sokszor cikizte.

  Sokszor leírtam már nem írom le újra. Ott vannak fentebb a linkjeim hogy mennyire volt sikeres a Sony féle Pók filmverzum. Azok úgy értek el 7-800 milliókat hogy nem vezette őket fel egy Bosszúálló film sem vagy nem voltak annak levezetései. Ráadásul egy olyan korban amikor a képregény filmek még egyáltalán nem voltak többségben.

  Egyébként a pont hogy a Garfield féle Pókember az aki a legképregényhűbb csak mondom. Csak ott meg azt cseszték el hogy túl hamar elhozták Gwen halálát és kimaradt a feelgood poénkodós rész legalábbis nem volt sok.

  Lehet ezt még sokáig ragozni az ízlésekről nem fogok vitázni, sok embertől megkaptam már hogy azért tetszenek jobban a régebbi Pók filmek mert öreg vagyok és azokat láttam először. Nem rohadtul nincs így. Tom Holland zseniális Póki és Parker lehetne ha nem csak Vasember árnyékának szánnák.

 32. “Kinek szurkolnál? Mindkettő jó, akkor mégis?”

  captain america vs. iron man. mindkettő jó, mégis találtak valamit, amin szétválhatnak.

 33. Garfield mint magas, jokepu, hipszter deszkas. Ez valoban az eddigi legkepregenyhubb bemutatasa a karakternek…

 34. nem láttam még a far from home-ot, de lehet úgy vannak vele a marvel-nél, h pár évre fiókba tudják tenni a karaktert, h aztán mire lecseng doctor strange, az őrzők, stb filmjei majd újratárgyalnak a sony-val. addig a sony csinál pár szarabb pókember filmet, ami ne lesz canon

 35. @Mate4182

  Pakold mellé még az inkább saját hülyeségéből, mint sem Peter hibájából elpatkoló Ben bácsit, meg a bosszúszomjat, nem pedig a bűntudatot mint fő motivációt Peter esetén mikor elkezdi levadászni a gyilkost és voilá’, pont amilyennek megálmodták a szent képregény lapokon.

  De Tony Stark 7 perces képernyőideje a Homecoming-ban a világ ellen elkövetett bűn :(

 36. Nem mellesleg (az istenit pedig nem akartam beszállni):

  A TASM2 úgy lett ennyire sikeres, hogy valóban nem le-felvezetett egy Bosszúállók mozit, csak egyszerre akarta előkészíteni a TASM3-at meg a Sinister Six-et.

  700-at hozott egy máig publikusan be-nem-vallott budget mellett, amit 200 és 290 közé saccolnak. 250-nel és marketinggel is nagyon max nullára jött ki. Ezen felül a kritikai és közönség fogadtatása is a leggyengébb lett, amit ha nem bizonyít eléggé a Rotten score meg a bevétel, akkor tökéletesen mutatja Garfield hangos és botrányos távozása a TASM2 után (úgy, hogy a csávó egyébként élt-halt a karakterért gyerekkora óta), vagy a végül bedarált TASM3 és S6 együttvéve.

  Annyira imádom amúgy, hogy a 20 millió híjján majdnem ennyit kereső és 165-ből készülő Doctor Strange esetén (ami aztán tényleg nem vezetett fel semmiféle Avengers-t akkor még, totál szóló film volt) SötétSas megmondja a frankót, hogy anyagi bukó volt a film márpedig az így van kész pont, de ha a narratíva épp azt kívánja meg, akkor a TASM2 hirtelen gigászi siker BÁRMIFÉLE felvezetés nélkül.

 37. Nem biztos, hogy nagyon hiányozna Holland a következő filmekben. Oké, hogy az egy kicsit szerencsétlen lenne, ha így tűnne el hirtelen, de lehet, hogy a csúcson a jobb abbahagyni neki is. Szerintem egyik önálló Pókember film se volt több, mint egy ilyen “meh.” és van még bőven karakter a többszereplős részekhez.

 38. Én meg a buta MCU fangirlöket utálom akik nem látják a tényeket csak annyit hogy MCU és az csak jó lehet. ;) És mindenki menjen a pi-ba mert csak a Disney az úr és mindenki más le van szarva. Pont ezért ilyen sikeres az MCU, nem azért mert olyan jó filmeket gyártanak, a legjobb filmjük és erős közepes csak, hanem azért sikeresek mert az évek alatt kiépítettek egy zombisereget akik bármi áron megvédik őket akkor is ha nincs igazuk. Elég egy Twitter poszt pl egy sztártól, lásd Jeremy Renner üzenete a Sony felé ami megint csak kész röhej főleg hogy még Stan Lee-t is elővette.

  “Garfield mint magas, jokepu, hipszter deszkas. Ez valoban az eddigi legkepregenyhubb bemutatasa a karakternek…”

  Persze vegyünk ki apró változtatásokat és mondjuk hogy nem képregényhű. Tök logikus. Nem, nem az. Miért talán Holland féle filmek 100%-ig azok? Baromira nem. Sőt gyakorlatilag közük sincs a képregényekhez. Ami egyébként nem lenne baj ha Peteren lenne a hangsúly és nem azon hogy mindig valami nagyobb dolgot akarnak felvezetni vagy egy másik szereplő a lényeg. Lehet hogy RDJ nem szerepelt a filmben sokat max 10 percet de a jelenléte végig ott volt mert végig róla magyarázott Peter mindkét filmben.

  @gore: Mielőtt okoskodni próbálsz olvasd el amit írtam. Nem írtam hogy a TAS1-2 gigászi siker lett volna. És nem is értem mire fel hozakodsz elő a Sinister Six-szel mikor annak semmi köze nem volt a TAS 1-2 bevételeihez. Azért egy S6 messze nem akkora név mint pl a Bosszúállók. És azt sem mondtam hogy a Strange bukó volt. SŐT ami engem illet mindig is azt hangoztattam hogy a Strange a legjobb MCU film.

  Komolyan ha már okoskodtok akkor úgy tegyétek hogy igazatok is van.
  Amúgy nem tudom miért nem képesek az emberek felfogni amit írok. Egy szóval se írtam hogy odáig voltam a TAS2-ért vagy a Pókember 3-ért. De még így is sokkal jobban áll Pókember adaptáció terén A Sony. Bevételek tekintetében és kritikailag is jók voltak a filmjeik.

  Szerintem nézzétek meg a két MCU Pók filmnek a bevételét és utána beszéljetek. Ugyan annyit hoztak mint a régi filmek csak a legutóbbit még az Endgame is megdobta.

 39. Darkeagle:
  Létezik még olyan ember rajtad kívül aki ennyire utálja azért a Disney-t mert nekik sikerült egy épkézláb univerzumot összetenni?
  Szánalmas ez az utálatod.

 40. Nem tudom megérteni, miért hiszik azt az emberek, hogy utálok bárkit is csak mert nem nyáladzok a Disney-re. Először is az egyetlen ok amiért utálhatom őket hogy uralni akarják a filmgyártást és, mint filmrajongó ezt baromira rühellem. A monopólium nem tesz jót a filmgyártásnak.

  Mint képregény fan örülök hogy van az MCU még akkor is ha a filmjeik többsége rosszabb, mint közepes. SZÁMOMRA! Nem tudom ennél jobban kiemelni mert mindenki mondja a magáét de igazából csak annyit ír a többség hogy a Sony szar filmeket csinált a Disney meg jókat de ez nem tény, ez csak egyéni ízlés kérdése. Az egyetlen amiben valóban össze lehet őket mérni az a bevételek és a kritikák. Márpedig abban nem marad alul a Sony sem sokkal. Sőt ha beszámolnánk az inflációt el is vernék az MCU-t.

  Szóval ja, nem utálom a Disney-t de nem is szeretem. Én a Marvel-t szeretem és inkább úgy mondanám hogy haragszok rájuk mert megint a pénzt hajkurásszák és most nem csak magukkal de a fanokkal is kicsesztek és mégis mindenki a Sony-t anyázza mintha ez az ő hibájuk lenne.

  Szerintem inkább gondoljon bele mindenki logikusan hogy ha lenne egy cégetek aminek van egy Pókember szintű univerzuma ami dollár milliókat ér megfeleznétek a Disney-vel és gyakorlatilag semmit se keresnétek rajta? Elvégre az 50-50% azt jelentené hogy a SONY nem kapna kb semmit a filmekből hiszen a Merchek és a Team Park már a Disney-é volt a filmek bevételéből meg csak az amcsi piacról kapják meg az összeget és abból is csak a 95%-át. A nemzetközi bevételből meg ha jól rémlik 60% körül más cégek kapnak lóvét és a maradék onnan a Sony-é. Ami megint csak semmi. És akkor most nézzük meg azt hogy a Disney igazából nem csinált semmit, elvileg csak a forgatókönyvet írták meg vagy csak felügyelték, minden mást a Sony csinált. Akkor kérdem én, miért is érdemelnének 50%-ot? Hiszen a Disney azon kívül hogy beleerőltette az MCU-ba Pókit semmi mással nem ért el többet mint a Sony.

 41. most mi van, akkor ez a Tom gyerek nem lesz több Marvel mesében, de ő marad a Pók? csak teljesen önálló film(ek?)ben szerepelhet majd ezután? valaki tisztázza már ezt, mert nekem nem világos egyáltalán.

  ha annyi történik, hogy Pókember eltűnik a Marvel univezumból pikkpakk, hát az nagyjából semennyire nem érdekel, pont, mint a Marvel filmek. Viszont a színészt kedvelem, jó karakter, itthon még elnézném egy-két folytatásban akkor is, ha nem bohóckodik mellette semmilyen kutyaütő Marvel hős.

  szóval MI A SZITUÁCIÓ?

 42. Sony és a sikerek? 😂😂😂😂😂
  Idén csak a Póki siker náluk minden más bukás. Póki 3mal kinyirtak régen a szériát a amazing kettő akkora bukás lett, hogy vele bukott az egész tervezett univerzum, Garfield meg elküldte őket a picaba mert kritikai és nézői oldalról is csak a negatívat kapta a film. Hiába keresett 700 millió felett a Amazing kettő marketingel és költséggel kvázi bukás lett a végére az egész.
  Pókiverse is alul teljesített tavaly. Ja hát igen tényleg sikeresek ők.

 43. A spiderverse rekordot döntött a nyitó hétvégén és szerintem az eddigi legjobb peter parkert mutatta meg amit valaha láthattunk, pedig csak mellékszereplő volt… túl sokat akart a disney, minden épeszű elküldte volna őket a fenébe egy ilyen ajánlat után.

 44. Ezek a Spiderman jogok amugy Peter Parker – Spiderman jogok? Tehat a Disney meglepheti a Miles Morales vonalat most?

 45. Az a baj, hogy azt hiszitek, hogy ez valójában a Pókemberről és annak eredeti szellemiségéről és mondanivalójáról szól. Valójában itt két profitorientált óriáscég alkudozását láthatjuk egy Pókember nevű termékről.

  Ne felejtsétek el, hogy a Pókember jogok megosztva ezeknél a cégeknél vannak, akiknek alkalmazottjaik és részvényeseik vannak. És mint minden cégnél, az alkalmazottaknak fizetést kell utalni havonta és a részvényeseknek osztalékot kell adni évente. Ahhoz hogy ez teljesülhessen, bevételt kell produkálni, lehetőleg minél nagyobbat.

  Ez az egész ami a szemünk előtt zajlik egy kőkemény üzleti tranzakció része és most ebbe kaphattunk egy röpke bepillantást.

 46. Es ha mar ennyi ido mig a kommentem megjelenik, duplazok egyet :

  Akkor most mivan a Far from home post credit scenejevel?

 47. Egyszer volt egy Galaxis őrzői Disney botrány, utólagos vakarózással. Aztán kikerült a képből Vasember és Amerika kapitány is, egy olyan Endgame-mel ami kb teljesen tönkretette az MCU már amúgyis ezer sebből vérző világát. Feminizmus is bejött a képbe, egy teljesen ellenszenves Marvel kapitány személyében.. Erre most Disney felbőszítette a fanboyokat Sony ellen, kimondva hogy a pénzről szól az egész hiszti, de valahogy majd ebből még ők jönnek ki jól. Sőt, petíciót írunk majd a Sony fejeseinek hogy térjenek észhez.. Normális projekt a 4.fázisra nincs is bejelentve, lényegében kizárólag filler projektek. De ez végülis már teljesen mindegy, mostmár a szimpla felejthető közepes, semmitmondó filmjeik is helyből 8-9/10ponttal és 1milliárddal indulnak..

  Nem feltétlen kívánom az MCU végét, de a hanyatlását talán ideje lenne belátni.

 48. Gore
  A legutóbbi film egy Stark búcsúztató volt,nem csak pókiról szólt és nincs vele konkrét terve a Disneynek.
  Ha nem látod át sajnálom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.