Bejelentették a Matrix folytatását

Hogy jó hír is legyen mára: nem szivárgás vagy pletyka végre, hanem a Warner fejese hivatalosan is bejelentette, hogy lesz új Mátrix film.

Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss visszatér, az író rendező pedig Lana Wachowski lesz, akinek a forgatókönyvben azért segít Aleksandar Hemon és David Mitchell.

A Village Roadshow-val közösen készíti a Warner a művet, ahogy a korábbiakat is. A történetről még nincs információ, pletyka sem.

37 hozzászólás a “Bejelentették a Matrix folytatását” bejegyzéshez

 1. Mondjuk az utolsó két Mátrix film minősége, illetve az alapján amit a Wachowski-ék azóta alkottak nálam ez a “jó” egyelőre még inkább kérdőjeles.

 2. Éljen! Én bízom a kreativitásukban, hogy valami újat vagy újszerűt tesznek le az asztalra, de ettől még simán lehet tucat akciófilm lesz belőle, amit a márkanév ennek ellenére is elad. A filmes technika fejlődött. Az emberek hozzáállása is változott 20 év alatt (ld. mobilinternet, lehallgatás, függőség, virtuális világok, közösségi oldalak, média vs. politika), így remélem a filozófiai vitákon túl kapunk pár újdonságot és mondandót is a témában. Új Mátrix, Trinity és Neó újra feltöltve/megtestesülve, új külső vagy belső ellenség stb. Neót tuti le kell butítaniuk, mert vírusírtóként már nem lehetne überelni.

 3. Ennek nem tudom hogy örüljek-e vagy sem. Én nem látom értelmét de jól van. Mondjuk a filmek többségének nincs értelme. Ez is vagy bukta lesz vagy siker de szerintem rohadtul felesleges.

 4. Én nagyon várom, elvégre a harmadik rész végén azt mondta az Orákulum, hogy visszatér Neo egyszer, szóval itt az ideje, hogy végre tényleg visszatérjen! :D

 5. Minap volt a 3. rész. A végét néztem, nem volt rossz. Kissé nyomasztott. Viszont Keano jó arc. Miatta nem bukik eleve.

 6. Én a 3-ik rész óta nem értem,hogy miért nem folytatták?
  Jó megértem,hogy próbáltak más vízekre evezni,de csúfosan lebőgtek Wachowskiék szóval lesz mit helyrehozniuk.

 7. Mondjuk kicsit off a téma,de Trinity milyen jól néz már ki,remélem Neo adott neki a valóságban is :)

 8. Ehhm, azért nem úgy lett vége a harmadik résznek, hogy ugyanezekkel a karakterekkel lehessen folytatni. Bár láttunk már feltámadásokat hálivúdi filmben olyan karaktereknél, akikre nem is gondoltunk volna.
  Gondolom az lesz a megoldás, hogy Neo sztrippelt egyet az első film végén és a másik két részt csak álmodta. A budit karolva tér magához és indul a ténylges 2. rész…pf…

  Nem igaz, hogy nem tudnak más karakterekhez nyúlni.

 9. Végig igazam volt és sosem jöttek ki a valóságba. A Mátrixból csak egy másik VR-világba pottyantotta őket a Boss AI.

 10. jah persze zombi Trinity, erre befizetek. és mellette zombi Neo (bár az ő halálát nem mutatták)…

 11. Esetleg kiderülhetne, hogy a Valódi Világ is egy szimuláció, és megláthatnánk az Igazi Valódi Világot, de ha nem születne meg ez a film, azzal sem veszítenénk semmit.

 12. Mondjuk ha a valódi világ tényleg valódi, akkor én a mai napig nem értem hogy hogy állította meg a Sentineleket a második részben, majd került be a Mátrixba. Beépített wifi?:)

 13. Trinityt is vissza lehet hozni , de csak virtuálisan. Majd kiderül, hogy a Mátrix készített egy biztonsági mentést Trinity elméjéről még a valós fizikai halála előtt :)

 14. Na mondjuk ez érdekes lenne,ha Morpheus szerepét Will Smith átvenné :)
  Hozzáteszem,hogy a feltevés is szégyen gyalázat.

 15. A szandekot ertem (Keaneu most nagyon menő, a Warnerre rafer a siker, penz mindig kell) de a letjogosultsagat mar kevesbe

  Nagyon regen láttam a filmeket de ugy remlik hogy lezartak a sztorit

  Meglatjuk…

 16. Amennyire jo es korszakalkoto volt az elso resz, annyira csalodas volt szamomra a 2-3. A fulledtseg es a Matrix 1 kimert, feszes filmek, de szamomra az osszes tobbi filmjuk tul lett tolva.

 17. Újat em írok, csak amit előttem leírtak már, másképp:
  Mivel Trinity a valódi világban hótt meg, még csak becsatlakozva sem volt, ezért:
  1: kiderül, hogy a valódinak hitt világ is szimuláció, ami bődületesen olcsó és gyalázatos megoldás lenne. Ami aggasztó, hogy ezt valóban fel tudnák fűzni Neo-nak a valódi világban is megjelenő képességeire, és ezzel elvenni a kevés misztikumot is az amúgy is ehangoló alap történetből. Továbbá bámulatos katyvaszt lehet keverni, például kiderülhet, hogy még a háború sem történt meg valójában és nem pusztult el a földi élővilág, hanem….áááh, végtelen szartenger hullámozhat itt, ha ezt meg merik lépni…
  2. Behoznak valami alternatív idővonalat, mint a Terminator Genisys-ben…egy fokkal kevésbé katasztrofális megoldás, de még mindig gyalázat,
  3. Lejár a béke, új konfliktus csattan ki a gépek és az emberek között. Neo valahogy visszatér, Trinity meg valami flashback-ben vagy hasonmásként tér vissza, esetleg pont egy ügynökként, hogy Neo ellen pszichésen fölényben legyen. Ez lenne talán egy vállalható irány.
  De a legjobb az lett volna, ha hagyják nyugodni a franchise-t, esetleg később rebootolják…ha addig ki nem derül, hogy tényleg szimulációban élünk, ahogy Elon Musk két füves cigi között megálmodja.

 18. vagy az is lehet, hogy valami tényleg jót találnak ki, amire most még nem is gondolunk? mégiscsak ők írók, talán van esély valami újra és jóra.

 19. DAVID MITCHELL! HELLO! Az ő részvétele szerintem a legértékesebb info ebben a hírben. Remek

 20. Én még mindig azt mondom, hogy kár ehhez a sztorihoz és ezekhez a karakterekhez nyúlni, szép kereken le lett zárva. Számos más idősíkot és karaktert/sztorit lehetne fabrikálni, nem értem, minek akarják folytatni?

 21. 24: Ó tényleg, a fülledtség mekkora film volt! Inkább valami olyasmit hozzanak megint össze.

 22. Az a valóság a filmen belül hogy Zion is csak egy Matrix hisz rengeteg utalás van rá! A Matrixon belül Smith ügynök a “kiválasztott” Erre is rengeteg utalás van. Morpheus is kételkedik, akkor először a harmadik rész végén azt kérdezi: “Ez valóság?” Neo ahogy letudott válni a második rész végén a testétől úgy térhet vissza a Zioniak közzé, és egyszer meghalt a Matrixban, de resetelte magát! És ne feledjük ki halt még meg a Matrixban Trinity, akit Neo újraélesztett! Remélem dolgozni fognak rajta mert, ha újra a Matrix matrixban fog játszódni, akkor jobb, ha el sem készítik, mert az egész teljesen súlytalan lesz. Rengeteg bizonyíték van rá hogy Zion is csak mesterséges!

 23. Totál érdektelen az egész, főleg egy olyan rendezőtől aki valaha férfi volt, de mára már nő…pfff.

 24. Kíváncsian várom, mit hoznak ki belőle…de én is azt gondolom, hogy szép, kerek egész a 3 rész együtt. Lepjenek meg, remélem nem csak a dollárjelek pörögnek a szemük előtt, Mitchell, rajtad a világ szeme!

 25. főleg egy olyan rendezőtől aki valaha férfi volt, de mára már nő

  ez mire is van hatassal a film minosegevel kapcsolatban?

 26. Jó lehetne de a régi karaktereket akik meghaltak el kéne felejteni. Új karakterek, új sztorik kellenek, így csak melegített káposzta lesz.

 27. Én is egyszerre örülök, mert a Matrix korszakalkotó volt, és ha újra belecsöppenhetünk abba a világba az remek dolog lehet.
  Másrészről Wachowski-ék elég kérdőjeles munkákat tettek le azóta. Hogy hogyan folytatják az is erősen feladja a leckét nyilván.

  Elsőre mégis azt mondanám, hogy rossz ötlet hozzányúlni. Persze értem én…$$$$$$

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.