Motherless Brooklyn-előzetes

Edward Norton írt és rendezett magának egy filmet. Nem tudom mennyire követitek, és ez nem a tehetsége ellen szól, mert abból rohadt sok van neki, csak kevesen szeretnek a viselkedése miatt dolgozni vele. Hát most megmutatja, csinál mindent, ha kell!

A konkrét filmre térve: Jonathan Lethem regényén alapul a Motherless Brooklyn. Egy az 1950-es években játszódó bűnügyi, film-noiros történetről van szó, amiben a tourette szindrómás főszereplő elkezd a barátja és mentora ügyében nyomozni. A szálak persze felfelé vezetnek, hogy máshogy lenne a dolog, nem?

Novemberi bemutató, ez a szereplőgárda: Bruce Willis, Edward Norton, Willem Dafoe, Alec Bladwin. És még rengeteg ismert arc.

19 hozzászólás a “Motherless Brooklyn-előzetes” bejegyzéshez

 1. Meglepett volna, ha nem ő maga alakítja a Tourette-szindrómás főszereplőt, mert szemlátomást nagyon szereti a kihívásokat rejtő szerepeket. Az Amerikai história X óta tudom, hogy rá érdemes odafigyelni. Ez a filmje is üdítőnek hat az idei kínálatban. :)

 2. Én is szeretném tudni hogy hogyan szokott viselkedni? Mit jelent ez pontosabban? Megmondja a tobbi színésznek h játszon, nyíltan kritizálja őket? Vagy játssza a primadonnát, lekezelő? Vagy magánakvaló, nehéz vele össze dolgozni?

 3. Sosem hallottam, hogy nehez lett volna a termeszete, mit kell rola tudni? Feltetelezem egy szimpla google search-el nem bukkanok ra…vagy megis?

 4. @ Snow:
  Láttam azt is, de valamiért nagyobb hatással voltak rám a későbbi filmjei. :)

 5. Incredible hulk után is megváltak tőle mert balhés elvileg ahol amúgy alapból mark rufalot akarták volna de akkor Ő még nem volt akkora “név”

 6. Kilóra gyerekek kilóra megvett.. Remélem lesz itthon a moziban.
  Amúgy Norton miért tűnt el mostanában? Vagy Ennyire nem szeretnek vele dolgozni?

 7. Azért mert Human nem írt róla posztot, attól még Norton elég híres a nehéz természetéről, ezer ilyen Youtube videó is van. Ha nem másért, a Hulk miatt hallhattatok volna róla.

  De mindegy, a film jónak tűnik, nekem felkeltette az érdeklődésemet, a Tourettet egész más szemszögből mutatja be (nem South Park féle káromkodás), jó darabnak tűnik és imádom a színészeket. Viszont szerintem ez is egy olyan darab, ami ott csücsül a könyvtárban, folyton szemezgetek a borítóval és el kell kapnom azt a megfelelő pillanatot, amikor úgy érzem ez kell nekem. Mondjuk egy esős őszi délután, amikor a munka éppen olyan és a család éppen nincs otthon.

 8. en se vagom mi a baj a termeszetevel de mar megtanultam ezen az oldalon: ha kerdesed van takardoj googleozni !

  szoval mentem is

 9. Szegény Norton! Még jó, hogy a többi színész,színésznő, rendező, stb. csupa bűbáj és mosoly a forgatáson az icipici egójukkal. Mert van nekik, e nélkül nem is lennének zseniálisak. Na persze egóval a tehetségtelen is rendelkezik. Művészek, ez van. :) Egyébként én is olvastam ezt vele kapcsolatban, már régebben is, ahogy JLo-val, Bale-lel, Brandoval, Liz Taylorra, Richard Burtonnal stb. kapcsolatban. Olvassátok el a “Híres filmrendezők titkos élete” c. könyvet (író: Robert Schnakenberg) és akkor kiderül, hogy például Kubrickhoz képest Norton lehet, hogy tényleg bűbájos. De említhetném akár Fellinit is. Bár én arra emlékszem, hogy Nortonnál az volt a gond, hogy maximalista és hát köztudott, hogy ilyen emberekkel nem könnyű együtt dolgozni. De vannak a primadonnák (JLo, Segal),akiknek elvárásaik vannak még egyetlen képkocka leforgása előtt, az más. Mindenesetre jó, hogy mi ebből semmit nem látunk. A filmet várom, mert kiválóak a szereplők, másrészt imádom a film noirt. :)Köszi human, hogy felhívtad rá a figyelmem!

 10. Ezt én is nézném moziban. Követném is Norton munkáját, ha lenne mit, de kb olyan nehezen passzíroz ki magából egy filmet, mint Joel Edgerton (pedig tőle is néznék az ajándékhoz hasonló filmet).

  Amúgy nem lehet annyira ijesztő (szakmailag), mint mondjuk Kubrick:D

 11. Régóta dédelgeti ezt a filmet. Már vagy húsz éve olvastam, Cinema magazinban,hogy tervezi. Örülök neki !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.