Bevételek: hányszor kell még megmenteni az elnököt

Butler megint Butlerkedik és építi tovább mitológiai szinteken szárnyaló karrierjét – ahol az analógia legfeljebb azért működhet, mert egyszer majd még a maradék tollak is lepotyognak róla, beteljesedik az Angel has Fallen jóslat és kiköt fejjel előre a Sharknadoo 15-ben. De erre majd visszatérünk 10 év múlva.

Addig is itt van nekünk a Fallen franchise harmadik darabja (csütörtöktől itthon is a mozikban), megkoronázandó 2019 nyarát már ilyenből is kijut nekünk, hiszen trilógiát követelt a nép. De mit tudhat az a sorozat, amiben még a producerek sem hisznek igazán és széttárt karokkal nézik, hogy ne már, hogy tényleg ez kell a népnek? Már pedig a legelső még 2013-ban 70 millióból készült, és nemzetközileg 170-et hozott, majd a másodikra csak 60 milliót dobtak ki, mert nem létezik, hogy erre nem véletlen ültek be ennyien – amire globális 205 millió volt a válasz.

Csípőre tett kézzel nagy szivarozás közepette azt mondta a Lionsgate, hogy nézzük meg a harmadik etapot még, mert soha nem lehessen tudni, de legyen elég erre 40 millió most. És lőn világosság, hát nem nyitott megint minden várakozást felülmúlva 21 millióval az Angel Has Fallen? Amire még jócskán lapátol majd nemzetközileg, szóval keretes szerkezetbe zárva a mondandómat, ezért kell Geostormok, Gods of Egyptek mellett még zirka 10 évet várni, hogy Leonidas This is Butler üvöltés mellett orrba telefonáljon egy cápát. (De azt azért megnézzük.) És mondom ezt úgy, hogy ha valaki, hát én imádom az agyatlan akciófilmeket, pláne ha kellő önkritikával bírnak, de ennek a vacaknak csak az idiótaságból jutott ki.

Az elmúlt hetekben pedig nem igazán írtam, úgyhogy voltak még jelentéktelen és/vagy rendkívül érdekfeszítő projektek, mint az Angry Birds 2, ami a kutyát sem érdekli és két hét után 27 millióval küszködik, Dora the explorer film, ami legalább 43-ig elkapart, de 50 környékén megáll. 47 meters down: Uncaged, ami a legendás 47 meters down folytatása, ám az első rész 44 milliójának a feléig sem fog eljutni. Ja igen és természetesen Goody Boys, ami 20 millióból már 41-ig tekert, mivel félig normális vígjáték évente ha kettő eljut a mozikig, így az elkényeztetett közönség relatíve nagy létszámban fizetett be rá.

Mindazonáltal rovatunkban pedig Hobbs és Shaw a várakozásoknak megfelelően bedöntötték a kínai piacot 100 millió felett nyitva, így valahol 750 környékén állhat majd meg a franchise darab nemzetközileg.

A jövő héten meg még széleskörű premier sem lesz, annyira félnek a forgalmazók az IT 2-től. Ami szeptember 6-án startol, amikor még pár éve is csak a bedobozolt vackokat merték kiküldeni a forgalmazók.

A hétvége amerikai bevételei:

 1. Angel has Fallen – $21,380,987 – össz: $21,380,987
 2. Good Boys – $11,635,655 – össz: $41,943,160
 3. Overcomer – $8,146,533 – össz: $8,146,533
 4. Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw – $8,068,380 – össz: $147,629,635
 5. The Lion King (2019 – $8,065,231 – össz: $510,550,966
 6. Ready or Not – $8,015,590 – össz: $11,043,738
 7. The Angry Birds Movie 2 – $6,382,267 – össz: $27,108,630
 8. Scary Stories to Tell in the Dark – $5,867,926 – össz: $50,357,128
 9. Dora and the Lost City of Gold – $5,331,043 – össz: $43,230,996
 10. Once Upon a Time in Hollywood – $5,005,400 – össz: $123,192,867
abelh
írta
2019. 08. 28. 03:46
megjelenés
22
hozzászolás


22 hozzászólás a “Bevételek: hányszor kell még megmenteni az elnököt” bejegyzéshez

 1. Anno ennek nem néztem utána, de a csökkenő költségvetés meglepett a Fallen szériánál. Én kíváncsi vagyok erre a darabra is. A trailer nem tűnt annyira szörnyűnek, tartalmilag összeahasonlítva a legtöbb marvel filmet max a több pénzből szebb CGI emeli e fölé a széria fölé. A cGI-t meg többnyire leszarom.
  Ettől nem biztos hogy ez a film jó lesz… majd kiderül.

 2. Mindeközben The Lion King a héten elejtheti magának a 7. helyet az all time worldwide listán.

 3. Na meg a hobbs & shaw nemzetközi bevételei is szépen alakulnak … lesz még ott folytatás :)

 4. Huh ez engem is meglepett ,hogy egyre kevesebbet költenek rá. Pedig az első tényleg jó kis Die Hard pótlék volt, kíváncsi vagyok mit hoztak össze kevesebből.

 5. És Magyarföldön tizedszerre is a Fehér Ház ellen lesz a támadás, holott már a másodiknak sem volt köze hozzá…

 6. Lehet fikázni ubercizellaltan de hianypotlo sorozat a zsáneren belül. Tatuumos kozeleben nem volt tétileg. Eckhart jo elnök volt, persze a második resz már tényleg egy fos.

 7. Hiánypótló persze, mert alig akad zsánerdarab, de ha egy hete nem ettél, akkor a nyers liszt is hiánypótló :)

  Ugyanígy a Die Hard összehasonlítástól is mindig kiráz a hideg. Van direkt hasonlósági alap, de például Zidane és Dzsudzsák is focista, mégsem emlegetik őket egy lapon :)

 8. a Die Hardos hasonlat valoban elegge tulzo de az elso resz valoban egesz jo kis mozi volt.
  a kettot ketszer probaltam vegig nezni kudarc volt. a harmadiknak nem hiszem hogy adok eselyt max megvarom a velemenyeket rola

 9. Elég gyengék a poénok amúgy egész jó cikk lehetne.

  Én azért még drukkolok Butlernek

 10. “Ugyanígy a Die Hard összehasonlítástól is mindig kiráz a hideg. Van direkt hasonlósági alap, de például Zidane és Dzsudzsák is focista, mégsem emlegetik őket egy lapon :)”

  borul :D

 11. Feelgood:

  Olyan gyengék a premierek, hogy muszáj magamat szórakoztatni közben. Most ennyire futotta, igyekszem jobban a jövőben ;)

 12. abelh:

  Szerintem a Die Hard 4-el simán van egy szinten az első rész. Az últragáz Die Hard 5-nél meg simán jobb. Ok az első 3-al tényleg nem nagyon veszi fel a versenyt de azért nincs olyan magasan az a léc.

 13. Butlert én is sajnálom. Sokkal többre is képes lenne, de őt már nagyon beskatulyázták a Zs-kategóriás akciófilmek ügyeletes problémamegoldójaként.

 14. 15: Nem kell sajnálni, volt pár pillanat, amikor neki állt a zászló, és biztosan most is megkínálják jó filmekkel is, max. a pénzt és a könnyebb utat választja.

 15. Én imádom az első részt, a második is elég szórakoztató volt, ez a harmadik meg szintén instant nézős a számomra. Egyszerűen ez a széria szállítja a tömény akciót, kellenek az ilyen filmek, amelyek hajaznak a ’88-’92 környéki mindenkit legyilkolós akciófilmjeire. Hiánypótló.

 16. A ready or not nagyon ütős és brutális film. Angel has fallen most következik, de csak azért mert nyertünk rá jegyet. Az első rész mondjuk egész jó volt.

 17. Súlyos hiányosságnak érzem, hogy a cikk nem említi a Hunter Killer című remekművet, amelyben Butler durvább csávót játszik, mint John McLane, Rambo, Capt. Ramius és Capt Mancuso (aki nem ismerné fel Hunt for the Red October) együttvéve!

  :)

 18. GK.

  HunterKillerben is voltak nagyon jó részek. Nekem az a film totális kellemes meglepetés volt. És a London has Fallen végén a roham a terroristák helye ellen azzal a közel egysnittes megoldással továbbra is über király.

 19. A Hobbs and Shaw gyenge szereplésének kifejezetten örülök, alig hiszem hogy számítottak rá hogy még a kiadásokat sem hozza vissza Amerikában…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.