Heti mozibemutatók: szeptember 5.

Elég hosszú néznivalók jöttek a héten. Indul az őszi blockbuster szezon.

  • A tűzön át (Sauver ou périr) – francia tűzoltók.
  • Az: Második fejezet (It: Chapter Two) – 169 perc, horror, mit mondjak még, mindenki megy akinek tetszett az első rész.
  • Apokalipszis most – A végső vágás (Apocalypse Now: The Final Cut) – ki megy? Rendezői vágás.
human
írta
2019. 09. 05. 13:00
megjelenés
17
hozzászolás


17 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: szeptember 5.” bejegyzéshez

  1. Apokalipszis most nézős, 90ben születtem, kicsit lekéstem az eredetiről, a többihez meg túl fiatal voltam, ideje pótolni!

  2. Húha, nem is tudtam, hogy jön hozzánk is az Apokalipszis. Ezt lehet megnézem. Még ha egy teljesen normál változat lenne is megérné mozivásznon :)

    Apropó tudtommal az utóbbi években egész sikeresek voltak az ilyen események itthon is, nem akar valaki rárepülni a piaci résre és régi filmekre nyitni egy mozit? Vagy valamelyik nagy lánc 1 nyomorult termet igazán dedikálhatna ilyesmire, ahol régi nagy sikerek mennek. Nem igaz, hogy ne lenne elég kereslet. Annyi mindent megnéznék, amikor még nem is éltem vagy túl fiatal voltam hozzá, hogy moziban lássam…

  3. @ThomassLord:

    Dunaújvárosban a helyi mozi, nem tudom még most is csinálja-e, de pár éve csinálta, hogy ha hozol x embert, akkor vetítenek amit akarsz. Nem tudom mekkora könyvtáruk volt régi filmekből, de ez nagyjából azt is jelentette, hogy te is szervezhetsz eseményt. Pesten ilyen nincs? Nem tudom elképzelni, hogy akkora nagy létszám kéne nekik, amikor egy-egy délelőtti, kora délutáni vetítésen néha vannak 5-en (én rendszeresen így járok filmet nézni, főleg feliratosan vagy felirat nélkül, de szinkronos szerda délutáni vetítésen se volt 10-nél több ember). Engem is érdekelne pár film, de akár egy Inception, Matrix, lehet Dark Knight, … is érdekes lenne újra moziban. Inception nagyon is.

  4. Bp-en artmozikban pörgetnek egy-egy régi filmet időnként, ahogy nézem a Thing-et is adják. Illetve van terembérlés is.

  5. Pécsett is több napon át adják az Apollóban, lehet én is neki esem, fiatalon megpróbáltam egyszer de nem jött át.

  6. @cherockee:

    Budapesten van ilyen mozi a Bem mozi.A Facebook oldalán megtalálható a műsora.Én pesti vagyok,de sajnos hiába érdekelne nem egy film a programjukból engem is,sajnos azok mindig a későbbi időpontokban kezdődnek.Pedig kiváncsi lennék már,hogy vajon milyen formátumban vetítik a filmeket,mert ha a DVD,Blu-ray lemezekről játszák a filmeket,akkor biztos nem mennék,mert sajnos az szerintem az eddigi tapasztalataim alapján,nagyon gyenge egy moziteremben.

  7. IT 2 szokás szerint tömören és spoiler mentesen:
    Birds of Prey nem volt cserébe vadiúj Doctor Sleep szinkronos előzetes ami amúgy a jövőhét környékén várható online.

    A második rész semmivel sem jobb vagy rosszabb mint az első. Egyedi és ötletes horror elemeket és effekteket láttam, a zenére és a rendezésre ismét nem volt panaszom és szerencsére jumpscare is kevesebb volt. Mivel a könyvet nem olvastam így a sztori új volt számomra és így már jobban megértem és szükségesnek is érzem hogy elkészüljön az a bizonyos összefésült verzió mert közel egy órának éreztem azokat a jeleneteket melyekről úgy gondolom az első részből maradhattak ki. Annyira figyeltek hogy minden karakter ugyanannyi időt kapjon, hogy a James-Jessica páros szinte eltűntek a többi szereplő mellett. Bill is tippre 15 percet ha kapott. És még egy meglepi cameo is befért. Főleg az utolsó harmad ütött, azt még elnézegettem volna.

  8. IT-ről: én olvastam (de még csak 1x), így nyilván van, amit sajnálok, hogy kimaradt SPOILER (Derry összeomlása pl), van, amit nem (ominózus “orgia”). SPOILER OFF

    Bill Hader és James Ransome kifejezetten sokat dobott a 2. részen. Azt nem tudtam eldönteni, hogy Chastain és McAvoy behúzták a kéziféket és visszavettek a tehetségükből, hogy a többiek is teret kapjanak, vagy ennyire nem tudtak mit kezdeni a horrorral. Nekem talán ők ketten okoztak némi csalódást..meg az 5000gallonnyi vér..ott egy picit grandiózusabb jelenetre számítottam, ha már ennyire nagy dobra verték. Óh és Chastain+Skasgård szinkronja is borzasztóan sokat rontott az élményen.

    Nagy pozitívum és szerintem ilyet más horrorban nem tapasztaltam, hogy ijesztve tudtak megnevettetni szinte végig. Szerintem ez tökre egyedivé tudja tenni a filmet. A zenék, effektek, humor, a Pennywise trükkök, az őt játszó Bill játéka, mind-mind valamennyire kompenzálja azt, hogy a sok építkezés kárára nem bontották ki igazán ennek az entitásnak az eredettörténetét. Mellette szóljon, hogy ha egy az egybe átemelik a könyvből, összeomlana a film. Mert úgy gondokom, vannak dolgok, amik úgy szólván nem vászonkompatibilisek:D

    Summa summarum lehet hogy ritmusát tekintve picit gyengébb, mint az első, nekem óriási moziélmény volt/lehetett volna, ha nem lett volna tele a terwm idegesìtő suhancokkal.
    Próbáltam megállni, hogy nem említem, de sosem fordult még elö velem, hogy majdnem a film kozepén mentem ki filmről a közönség miatt. Elkeserìtő, kétségbeejtő…egy időre el is ment a kedvem a mozizástól. Legalább már tudom, hogy néz ki a CC panaszirodája..
    Visszatérve a filmre, elfogult King fanként tőlem megkapta a 8 pontot, mert apró hibái ellenére igyekezett könyvhű lenni és pl hangulatilag 100%-ig sikerült hoznia a szintet.
    Bocs ha volt félreütés, telóról pötyögtem

    Apropó ki jubilál?:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.