Buli a TIFF fesztiválon

Erősödik a moziláncok és a streaming szolgáltatók között a harc? Az egyik lánc, ahol a torontói filmfesztivált rendezik, megtiltotta, hogy a Netflix vagy az Amazon filmjei az ő termeikben menjenek (pl. The Report, Marriage Story). Ez nem azt jelenti, hogy a fesztiválon nem lesznek ezek a filmek, csak csak pár helyszínen nem adhatják őket.

A nyilatkozatokból teljesen úgy tűnik, hogy a hagyományos mozizás miatt tettek így, mert nem szimpatikus nekik amit a streaming szolgáltatók csinálnak, hogy pár hétre moziba küldik azon filmjeiket, amiket díjszerzésre alkalmasnak tartanak. És semmi mást. Bár persze ki akarna például a Netflix Sandler filmjeire menni. Mondjuk ki tudja. Nem is ez a lényeg, hanem az apróság a hagyományos forgalmazók és a streaming közötti harcban.

human
írta
2019. 09. 11. 03:32
megjelenés
5
hozzászolás


5 hozzászólás a “Buli a TIFF fesztiválon” bejegyzéshez

  1. vegeredmenyben lassan lassan visszaterunk a Paramount torveny elotti korhoz nem?
    az evekkel ezelotti disney fele cseszekedes – a bevetel koruli vitak – odaig fog fajulni hogy sajat mozihalozatot fognk kiepietni ahol kb minden rajtuk kivul allo forgalmazonak/studionak beinthetnek.
    vagy szarul latom, bar nem ismerem hogy a mozirendszer jelenleg mikeppen all az USA-ban.

  2. Hát amennyire áll az eredeti minőségi filmeket nézzük ott a Netflix és lassan az Amazon áll nyerésre és nem Hollywood.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.