“If I was just a fan, standing outside all of this, I’d say, ‘Terminator 6? Why? Why the fuck are they making another one?!”

Tim Miller húz egy Josh Tankot? A fentit ő mondta a Total Filmnek adott interjújában. Nyilván azt akarja felvezetni, hogy hiába gondoljuk feleslegesnek a filmet, ők mégis találtak egy szöget, ahonnan meg lehet ragadni a sztorit. De a trailerek tükrében valahogy előzetes mosakodásnak hangzik az egész.

Ez meg főleg:

I think the brand has been tainted a little bit. I don’t want to disparage the work of any of those movies, and some of them were interesting, but I feel like they just played in the world of The Terminator – it was essentially a different thing. T2 was just one of those events that was a fucking revelation. It’s one of those films that everyone remembers what they were doing when they first saw it. I still don’t think I realise what I’m doing trying to follow that up…

Tim Miller

Nyilván itt is bejön, hogy ez csak árnyalás a feladat nehézségére, de akkor is, a premier előtt ilyesmiket mondani?

De ha hátralépünk egyet, akkor bizonyos szinten az egész csak clickbait a magazin felháborodott megvásárlására.

25 hozzászólás a ““If I was just a fan, standing outside all of this, I’d say, ‘Terminator 6? Why? Why the fuck are they making another one?!”” bejegyzéshez

 1. T1-T2 mindig is megmaradnak legendás filmeknek. A többi meg egy rakat fos, ez az új is az lesz, tudja ezt ez a jött ment is nagyon jól. Már most mosdatja magát.

 2. Most jól megnéztem az első két rész előzetesét, aztán a Dark Fate trailereket, hát érdemes összehasonlítani :D
  Olvastam az összes könyvet (1-4 + a 2. rész hivatalos folytatás-trilógiája), ezek közül az 1-2-3, ami írottan is megállja a helyét (sőt, a kiegészítések nagyon jók), a 4. már fos, mert látványfilmből nehéz igényes regényt alkotni. A genisysből meg hát ugye nincs is, de nem csoda. De szerintem ebből sem lesz, mert nem lesz minőségi tartalma.
  Megkérdezném Tim Millert, miért lesz akkora szám ez a film? Miben más, mint a többi mai? Mert trailerben ugyanazok a monoton beállítások, ugyanazok a hatásvadász, szar színészi játékok, ugyanazok a látványtrükkök vannak. Akkor meg mire veri a nyálát? Cameron semfelügyelte a projektet, bár ő már a genisysnél elásta magát a dicsszavaival. Nagyot kell durrannia a sztorinak, hogy tényleg akkora szám legyen.

 3. Itt akkorát kellene villantani technikai színvonalban és történetileg különbségebn a Dark Fate és az eddigi rszek (3+) között, mint ami az első és a második rész között volt… ami egyértelműen lejön a trailer(ek)-ből hogy nem sikerült. Sokadik folytatás, rókabőr feeling, VFX szinten semmi, ötlet szinten sem. Hacsak nem valami nagyon csalóka, semmit nem mutatunk meg, ez “bukás”, továbbra is csak egy 7. rész. Ennél tőlük sokkal többre vártunk.

 4. a Salvation-t szerintem nem kellene vádolni, mert igaz rókabőr volt az is, de nem az újra “nincs végzet csak, ha bevégzed” vonalon mozgott.
  kár, hogy a minősége olyan lett, amilyen. ha azon még dolgoztak volna egy kicsit jó lehetett volna. plusz szereplők is elfogadhatóak voltak (RIP: Anton Yelchin) és legalább nem az idősíkokkal variált…

 5. 8: A Salvation ott baszta el, hogy mindenki a kékes, lézeres jővőt várta erre kaptunk egy sima sivatagos, sablon robotos faszkodást PG-13-ban. Óriási kihagyott ziccer.

 6. meg a Salvation ott is elbaszta, hogy előre lelőtték a Sam Worthingtonos fordulatot. És most nem arról beszélünk, hogy a képregényrajongók tudják kicsoda Mysterio, hanem a trailerben agyonmutogatták, amit játszottak filmek előtt is.

 7. 1. Millerre eleve kár volt ezt bízni egy Deadpool után. Nagyon szerettem, nem erről van szó, de erősen kiütközött, hogy nehezen bírna el egy “klasszikus” blockbusterrel.

  2. Ezt már írtam, de továbbra sem értem, hogy miért nem éri meg több energiát fektetni a franchise-ba. Manapság minden jobb alapanyag/remake/reboot után kapkodnak a producerek és ezt meg újra és újra meggyalázzák.

  3. Miller most utalt arra, ami az első mozgóképes anyag után nyilvánvaló volt = hogy egy rakás szart sem ér ez a mozi.

 8. “I still don’t think I realise what I’m doing trying to follow that up”… – Ha a trailert nem veszem figyelembe, nekem csak ebből jönne le, hogy valamennyire rezeg a léc, és mossa magát előre. Bár egy igaz művész talán nem baj, ha sosem elégedett teljesen magával.

  Az idézet többi része inkább marketinges duma, azt sugallja sokkal inkább (nekem), hogy reménysugarat akarnak elhinteni a várakozókban, leszóltak a PR-tól, hogy ködösen ámítsa a népet. Kár, hogy a netes hivemindot nem lehet átb*aszni a legokosabb marketingtrükkel sem, mert mindent ronggyá tárgyalunk így kollektívában.

  A trailer alapján pedig valahova a T3/Salvation környékére lőném be, vagyis elmegy, mint film, olyan, amiről megnézéskor elhiszem, hogy nem is rossz, leköt, szórakoztat, de közben a bennem rejlő rajongó azért kekeckedik, hibákat keres, elégedetlenkedik (amit szerintem nem sokan éreztünk a T2-nél, mint folytatása a T1-nek. “Senki” nem nyavalygott, hogy mennyire nem ér fel az 1-hez) de köszönőviszonyban sincs az eredetivel (T1-T2), nem passzol az “univerzumba”, nem újít legalább valamilyen téren stb.

  Remélem, hogy megüti ezt a mércét, jó lenne pici kis közepesnél nagyobb filmélményt átélni. Azért illúzióim sincsenek.

  A Genesysről kár is beszélni, mert reggelente sem tárgyaljuk át, hogy milyen színvonalút f*stam, mennyire organikusan illeszkedik az előző napi 4 (na jó, csak az első kettő) étkezés által kirajzolt mintázat ívébe.

 9. @Mate815, @human
  osztom a véleményeteket. az utolsó 3 legértékelhetőbb darabjának gondolom, de nagy kihagyott (vagy korán bedobott) ziccerekkel.

 10. Ha legalább egy T3 vagy egy T genisys szintet hoz én örülni fogok neki.

  A napokban végig néztem őket, nem olyan rossz filmek azok sem.

 11. Azért csinálnak mindig többet, mert az első kettő annyira kurvajó volt, hogy az emberek még mindig reménykednek.

 12. Abu:
  A már biztos, hogy meg lesz. John Connor karakterét harmadszor is meggyalázzák. Újra Schwarzi Terminátora lesz újra a mókamester. Utóbbi a Genisys-ben legalább működött.

 13. Nekem a legutóbbi “hogyan készült” bemutató eladta a filmet.

  De ahogy elnéztem kb kiírták az eddigi 4-5 film működő és látványosabb részeit, és azokból pakolták össze a legtöbb jelenetet.

  Egyetlen dolog nem tetszett, amit a készítők biztos űberfaszának gondolnak nálam meg az űbergagyi hatást keltette, amikor bemegy a börtönbe körbefogják a rendőrök és a testéből kinyúló tüskék meg kilyuggatják azokat ….

 14. Én csak azt nem tudom ép ésszel felfogni, hogy egy Arnold miért nem mondja azt, hogy
  “Elmentek ti a jó……….!”
  Ez már “aprópénz” neki, vagy nem tudom mi motiválja még…vagy, hogy miért nem érzi, hogy egy fostengerben kell szerepelnie.

  Mármint, ha én az ő helyében megláttam volna a Genysis forgatókönyvet, akkor biztos nemet mondtam volna, nehogy már ez legyen az uccsó terminátor szerep, amihez leginkább azonosítják mostanság…

 15. Mert másképp látja a dolgokat, mert neki fun forgatni, mert pénzt kap, mert imádják és mert nem fórumozik. Én is leszarnám a többit.

 16. Ha a T3 színvonalát eléri, azt már sikernek lwhet elkönyvelni , ha meg esetleg a T2-ét is, már egy szavunk sem lehet. Újat itt már csak egy teljesen jövőben játszódó, kékes lézeres bújkálós-harcolós ellenállásos filmmel lehete mesélni a Skynet-emberiség hepajról, de ebben a jelek szerint a Salvation óta nem lát fantáziát senki.

 17. Most azt érzem hogy ebből valami jó is kisülhet! Nem tudom de van egy ilyen megérzésem. Remélem igazam lesz!

 18. spike0007: Ugyanezt vallom én is :-)

  Remélem egy felüdülés lesz az utolsó három folytatáshoz képest.
  Timnek viszont már csöndben kellene lennie és csak várni az eseményeket, ahogy mi is.

  Én a második előzetest már nem néztem meg csak belepillantottam aztán leállítottam. Ahogy írtátok túl sok mindent mutatnak. Az elsőnél az volt a baj,hogy semmi extra.
  Ez már csak így szokott lenni, de azért marad még bőven mit nézni a moziban is!

 19. @Gyula

  Valóban, az elsőben nem volt semmi extra, aztán a másodikban már sokmindent mutattak, de abban sem volt semmi extra :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.