Heti mozibemutatók: október 3.

Jön valami DC képregényfilm, ami megeszi a hetet, nem? Nyilván komolyan gondoltam a valamit.

  • Roger Waters US+THEM – koncertfilm.
  • A fénykép (Photograph) – romantikus vígjáték kamuzott barátnővel.
  • Joker – no joke.
  • Az Arany Kesztyű (Der goldene Handschuh) – pinty után kesztyű egy krimiben.
human
írta
2019. 10. 03. 14:09
megjelenés
38
hozzászolás


38 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: október 3.” bejegyzéshez

  1. Mész a héten Jokerre human?
    Én nagyon kíváncsi vagyok rá, hétvégén szerintem nézem is.

  2. Azt a jokerszerű valamit, hétfőn megfejelve egy ad astrával (igen, egyesek még nem látták:D), ha már lúd..

  3. Nagyon tetszett a Joker mozi. Kis terem a Lurdyban. Alig rágcsált valaki.
    De.
    Csúnya üresség támadt bennem most hogy tudom nem lesz ebből univerzum.
    Ha minden hős/gonosz így kilenne dolgozva. Az egy csodálatos sötét univerzum lenne.

    Gazdagabbak lettünk egy ütős eredet sztorival. De hiányozni fog folytatás.

  4. Szombaton Joker, a kritikák meggyőztek, hogy látni kell.
    Na meg persze Phoenix-et is nagyon bírom.

  5. blade78: Ha univerzum van, akkor ilyen film nincs. Mert ott nem lehet rendesen a karakterre koncentrálni, annyi minden van. Én mindig is korlátozónak láttam az univerzumozást.

  6. human: én nem teljesen úgy láttam.

    SPOILER

    Szerintem a vége csak elhelyezte a mitológiában, vagy levonta a szükséges végkövetkeztetést, ami ebből a filmből/karakterből/sztoriból ered. Nem tudom aztán, hogy folytatják-e, mert lehetne, de akár nem is. Mélyebben majd a film posztja alá.

  7. Nekem nagyon tetszett, de nem akarok folytatást, remélem nem lesz. Ez így szerintem el mondta amit elakart. Meg van még elég karakter akivel tovább lehet kísérletezgetni és ez berobbantónak tökéletes volt. Mármint hogy legyőzze ezeket a korábbi “ez a film minek kell” dolgokat egy sikerre úgymond garantált populáris karakterrel és teret nyisson másnak.

  8. 22. Milos: én ugyan feliratosan néztem meg, de ismerősöm azt mondta, hogy a szinkron is remek.

  9. Nekem elég vegyes érzelmi hullámvasút a Joker, tetszik és nem mondanám rossz filmnek egyáltalán, de magával a film moralitásával vannak gondjaim. Na de a többi az írás alatt.

  10. Joaquin Phoenixet Rátóti Zoltán szinkronizálja (sztem a Gladiátornál is remek munkát végzett), úgyhogy kivételesen simán bevállalom a szinkront

  11. A szinkron tényleg remek bár az elején érződik hogy nem érzett rá a karakterre mert ott a nevetés pl nem olyan jó mint az eredetiben. Később már sokkal jobb.

    Ami nekem kimondottan tetszett és még sosem láttam ilyet magyar verzióban hogy még a füzetben leírt anyagok is fordítva lettek, sőt miközben írta a naplóba a szöveget közben magyar lett mintha magyarul írná le ami azért elég brutális. :D

    Amúgy a film 10/10. Kötelezővé kellene tenni 16 év felett. Baromi tanulságos, szomorú mert pont ilyen világban élünk és épp ezért fosnak tőle a kritikusok az USA-ban is ezért húzták le, és nem nem csinál hőst Jokerből szóval ettől sem kell tartani. Részletesen majd a kritika alatt.

  12. Ilyen husbavago, eros pszichologiai dramat nagyon-nagyon reg lattam, mint a Joker.
    Teljesen letaglozott (tegyuk hozza, manias depresszioban szenvedokent nalam talan nagyobbat is utott.).

    Nezzetek meg, szo szerint kegyetlen jo film.

  13. na, most hogy sikeresnek tunik a film kivancsi vagyok hogy meg mindig kitartanak amellett hogy ez nem igazan kepregenyfilm vagy (ahogy elore mondom hogy ez lesz) most ezerrel nekiallnak kampanyolni az Oscar miatt hogy EZ A LEGJOBB KEPREGENY film ever …

    oszinte leszek: nem lattam a filmet, de ha tenyleg ez lesz meg se nezem mert hanyok az ilyenfajta biztonsagi jatekoktol…

  14. DarkEagle: nem láttam a filmet, de amit írsz n pelda nélküli. A Polar expressztnéztük a gyerekekkel és mikor a kalauz a lyukasztóval szöveget “lyuggat” a jegybe, az magyarul jelent meg. Csak néztem, hogy ezt meg hogy? Nem sűrűn csinalnak ilyesmit.

  15. Mate4182: Csak magaddal cseszel ki ha nem nézed meg a filmet mert teljesen mindegy, hogy mit mond a Warner vagy a készítők ez gyakorlatilag képregényfilm hiszen Joker eredet sztori DE ugyan akkor az is igaz hogy nem CSAK képregény film hanem karakter dráma, ráadásul annak is rohadt kemény. Szóval én örülnék ha elismernék hogy ez igen is képregény film mert akkor talán elindulhatna valami és az emberek látná hogy nem csillámpókion repkedő képregény karakterek vannak hanem olyanok is amikkel komoly tartalmat lehet készíteni. Márpedig a Joker az elmúlt évek, évtizedek egyik legkomolyabb alkotása SŐT talán az egyik legőszintébb is.

    És igen, akkor is ezt mondanám ha nem DC alatt futna és nem Joker lenne a címe mert Joker alcím nélkül is pont ugyan annyit ér a film mint nélküle. Egyébként az utolsó 15-20 percben elég sok képregényes rész van csak nem a szokásos képregényfilmes megoldásokkal.

  16. cgi még a kézírás is, ennyi. A napló fontos volt a karakter szempontjából, és világpiacra gondoltak rögtön. A Don’t Smile-t pl nem erőltették.

  17. Igen azt én is furcsálltam hogy pár dolgot nem fordítottak le. Pedig jó lett volna még a zenék dalszövegei is fontos részei a filmnek igazából. Nem csak dísznek vannak benne. Oké nem történetileg fontos de kapcsolódnak hozzá.

  18. 32. – ha nem DC alatt futna és nem Joker lenne a címe mert Joker alcím nélkül is pont ugyan annyit ér a film mint nélküle

    na pont ez a lenyeg!

    innentol az en szememben a Joker cim cask egy clickbait cask a netrol atemelve a moziba…

    amugy ne aggodj. baromi nagy siker szoval mostantol mindenki valtig fogja allitani hogy ez az elso perctol kezdve egy kepregenyfilmnek indult es sosem tantorodtak el errol az utrol stb stb stb

  19. Mate: nehogy már Darkeagle túlzásaira alapozzál. Ha nem Joker film lenne nem néznék meg negyedennyien sem, csak nem úgy reklámozták, mint a Harley Quinnt, de ennyi. Mint ahogy jobban kapná a Taxi Driver másolás kritikákat is, ha csak sima drámáról lenne szó.

  20. 36. – :D hidd el en lennek az utolso aki epit DarkEagle elfogultsagara! viszont el kell ismernem hogy konkretan mindenhol cask pozitivat irnak a filmrol (ami jo) es igy mindenhol ugy is nyilatkoznak mar hogy milyen jo kepregfenyfilm(ami mar nekem nem tetszik)

    plusz oszinte leszek: en szo szerint vagyok sorozatjunkie es nalam maxi 1 film csuszik le 2-3 havonta amugy meg inkabb mindig az a kerdes hogy hogyan utemezzek be minden sorozatot amit nezni akarok. siman lehetsegs hogy cask par ev mulva less ez megnezve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.