Itt van a Rise of Skywalker végső előzetese

Úristen mennyi mindent fedtek fel. Vagyis fogalmam sincs, még nem döntöttem el, hogy megnézem-e az előzetest, bár lehet pár mozi kiveszi majd a kezemből a döntés jogát.

A lényeg, hogy a poszterek alatt trailer. Ezzel már végképp el akarják adni, meggyőzni minden kételkedőt. Vajon sikerült? Nyilván a “minden Disney SW szar” véleményűeket nem tudják, de ez nem meglepő.

Na jó, nem bírtam ki. Hát mindent bevetnek.

116 hozzászólás a “Itt van a Rise of Skywalker végső előzetese” bejegyzéshez

 1. A TFA és a TLJ végső előzetese sokkal epicebb volt. Sok új dolog nincs benne, amit eddig ne tudtunk, sejtettünk volna. Ott leszek a moziban, de nem ez adta el nekem. De a poszterek tetszenek, főleg a bal, végre lecserélhetem a két éves TLJ-os hátteremet.

 2. Érzik az egérgyárban, hogy komolyabb figyelmet kizárólag a régi karakterek visszahozásával tudnak elérni! Palpi visszatérésével engem meg fognak venni, de úgy igazán egyik új karakter sem működött eddig (már akinek) önmagában és ezért vannak kétségeim mennyire is lesz epic ez a finálé és hogy
  A nosztalgia faktor működhet, a látvàny az csillagos ötös! Kérdés, hogy tartalmilag oda tudják végre tenni magukat vagy marad a múltba bámulás nyitott szájjal!

 3. Nyitáskor a mozipénztárban leszek. Szerencsére el tudok menni mert, fix hogy a CC honlapja összedől.
  Nekem nagyon bejött az előzetes. Szerintem új dolgot nem fedtek fel.

 4. Ahogy előttem írták, a látvány tényleg hibátlan. De. J.J. tipikusan ilyen filmeket készít és mindig a sztori rovására megy a csilli-villi képi világ. Mindig.

 5. Szemetgyönyörködtető a látvány.
  A többi meg ááá…. hagyjuk, már nem reménykedek.

 6. Anyám mindig mondta, ne szaladgáljak az erdőbe működő fénykarddal mert rossz vége lesz.

 7. Nekem nincs bajom a trailerrel.Epikusnak epikus, az sem újdonság, hogy Sidius meg Lando benne lesznek. Se nem rosszabb, se nem jobb, mint az előző részeké. Igen, ezzel már határozottan el akarják adni a filmet, nem, nem győztek meg, hogy most kijavíthatják az előző bukfencüket, de talán rontani már nem fognak, sőt még értelmesen is zárhatják ezt az egészet. Szóval én nem állok negativabban a filmhez emiatt az előzetes miatt.

 8. Istenem a vége… (-.-)
  Premier héten úgy se nézem már meg. Annyira már nem érdekel meg az a tömeghisztéria sem ami ilyenkor szokott lenni. Majd rá 1 héttel amikor lecsillapodnak a kedélyek.

 9. Már rég felültem erre a vonatra. A Star Wars nekem egy olyan film, amit moziban kell átélni.

 10. Dislike a videora rateve, mentem is tovabb mjnt minden diznivarsz cuccal rajen szeklete utan amit last jedinak hivnak.

 11. Kíváncsi vagyok, hol lesz ebben a történetben a helye Snoke-nak és a Ren lovagoknak. Ezek szerint itt is Palpatine keverte a mártást.Ha Snoke le lesz tudva annyival, hogy valami beugrós átmeneti diktátor volt, aki történetesen erőérzékeny is, a Ren-ek pedig megmaradnak ilyen háttérembereknek, az byilvánvalóvá teszi, hogy a TFA után egyszerűen meggondolták magukat a történetvezetéssel.

 12. Scorpion82: tudtommal a tfa-t úgy írták, hogy senkinek lövése se volt, hogy fogják folytatni.

 13. Még mindig reménykedem, hogy mindenki csak Kylo “egyetlenértékelhetőkarakter” Ren drámájához fog asszisztálni, pedig nyilván nem ez a helyzet. Rey sajnos számomra nincs felépítve, így tök nem érdekel a sorsa. Amúgy nyilván szépek a képek.

 14. Egy halott saga befejező epizódja. Sokaknak öröm,másoknak bánat. Jó star wars mozifilmet már nem nagyon fognak készíteni. Marad a the mandalorian televíziós sorozat. Talán abban érdemes bízni.

 15. “J.J. tipikusan ilyen filmeket készít és mindig a sztori rovására megy a csilli-villi képi világ. Mindig.”

  Nem értek egyet. Az hogy a star warsból mit tud, vagy mit nem tud kihozni, más kérdés, de tett ő már le nagyon jó filmet, ami látványban és sztoriban is ott volt a szeren..legalábbis én mindig örömmel szedem elő 2-3 évente.. M:I III.😁

 16. Nekem ebben semmi nem volt, leültem a kávéval és nagy elvárással, de őszintén, már arra sem emlékszem, hogy mit láttam az első fél percben, nemhogy újra akarom nézni újra és újra.
  Szerintem nagyon felejthető trailer, nincs benne semmi ami lelkileg megfogna, talán az a C-3PO jelenet csak amikor dobbant egyet a szívem.

 17. Ez eddig tetszik nekem így. Mondjuk ez a sok hurrázás, meg jópofáskodásra utaló rész egy kicsit kilóg nekem, meg ezek a “The story will lives forever” , nincs sok elvárásom már, de mindenképp mozis. A zene is nagyon a lezárást sugallja, kiv vagyok, hogy ezután mi lesz az SW univerzummal.

 18. Számomra mindig is egy kötelező unalmas faktor volt C-3PO jelenléte, de az az igazság, hogy ebben a trailerben a látványon kívül az egyetlen dolog ami megfogott, az a “friends” rész volt. A zene is a lezárást érzékelteti. Az új saga elemei abszolút nem érdekelnek, egyedül Sidious miatt érdekel a dolog.

 19. Azok ott lovagolnak a csillagrombolo tetejen ? Lovagolnak? De miert?
  Koszonom, de alapvetoen a TLJ utan total szkeptikus vagyok, es az a trailer nem tudott megnyugtatni.
  En ezt kihagyom moziban…

 20. Hát ez nagyon vérszegény. Lehet már csak nekem múlt el a varázs az előző csalódások miatt, de itt egyszerűen semmi érzést nem váltott ki. Még utálatot se.

  Lesz még itt másik trailer szerintem, mert ez így nagyon kevés.

 21. Istenem, bárcsak úgy fejeződne be, hogy Palpatine elintézi az egész nyüves bandát! Sajnos semmi esély rá, biztos kurva giccses happy end lesz a végén, pedig ezzel lehetne valamit menteni ezen a három új részen. Daisy Ridley amúgy egyre szarabbul játszik, legalábbis a trailerben egy pillanatig nem hittem el neki, hogy mérges, csak azt láttam, hogy megpróbálja eljátszani.

 22. Az előző trailer után jobban vártam, kicsit lejjebb mentek az elvárások nálam.
  Első benyomás az, hogy próbálják nagyon lezárósnak mutatni, de nagyon nincs is mit lezárni.

  Abban reménykedem még, hogy Palpatine minimális szerepet kap csak :/ nem kellene őt már annyira tolni.
  Remélem J.Williams előhúz valami új dallamot esetleg, az még jó lenne.

  Simán papírformának tűnik az is, hogy Kylo megtér

  (természetesen jegy meglesz ma…ez van, nem akarok kimaradni a mémekből az első héten :D)

 23. Human, fentmaradtál hajnali 4-ig egy lófasz előzetes miatt, de közben eleve meg sem akartad nézni? WTF?

 24. blady. Én szeretem a M.I. filmeket, de a 3 pont az amiből semmire sem emlékszem, olyan gyenge volt a történet. Számomra az is tökeletesen beleillik JJ portfóliójába. És nehogy valaki felhozza a Star Treket! :-)

 25. Én mindig szerettem az erős női karaktereket, főleg a főhősök szerepében (mindegy milyen filmről van szó), de Rey megírás szempontjából is gyenge számomra, és a törékeny porcelánbaba színésznő is hiteltelenné teszi. Az is tovább ront a helyzeten, hogy látszólag a mimikával is hadilábon áll. Nem tudja összeegyeztetni a film történéseit és a pofákat amiket vág.

 26. Hát ezért kár volt ébren maradni.
  Amúgy most halál komolyan,mindenféle trollkodás nélkül.
  Vannak még olyan emberek akik várják ezt a fost?
  Szánalmas,hogy ilyen filmekre mozdultok meg,ez már tényleg a hülyegyerek kategória.

 27. Mondjuk azon nem csodálkozok, hogy Daisy Ridley nem a leghitelesebb. Szerintem bárkiről ez jönne le, hiszen semmi konkrét iránymutatást nem kap arról, hogy mit is kellene játszani….

 28. Mission: Impossible 3, Super 8, Star Trek, Star Trek: Into Darkness, Star Wars: The Force Awakens. Ezeket láttam Abramstől, ezeket dirigálta teljesen. Sokkal több filmje nincs, csak sorozatokat indított amikből kitáncolt, illetve forgatókönyveket írt. Ezen filmek mindegyike látványos, de max egyszer nézhető vagy első megtekintésre is unalmas.

 29. Nem gond, hogy felfednek dolgokat. Sajnos a varázsából már nagyon vesztett a sorozat. Kár érte. :( Attól még persze ott leszünk a moziban, de nem lelkesedéssel, hanem egy szimpla ix. részre beülve. Semmi több.

 30. a teaserek spoileresebbnek tűntek, mint ez az előzetes, viszont engem totál nem fogott meg, csak azért nézem meg majd, mert star wars, utálom is magam érte.

 31. Tényleg csak az a kérdés, hogy mit akar ezzel JJ lezárni? A 2 eddigi rész nem tart semmilyen irányba, az egyik egy szolgai másolós fanfilm, a másik meg úgy próbál valamit menteni, hogy kifordít mindent ami eddig SW volt, de közben ő is szolgaian másol. Lucasnak anno a Sithek bosszújával valamivel könnyebb dolga volt, mert legalább tudta hova kell eljutni, mit kell – ha néha szerencsétlenül is és sokszor gyerekesen – szájba rágnia, és milyen szálakat kell összekötni. Persze az is kapkodás volt, mert az első rész szinte teljesen üresjárat volt. Ráadásul a Kenobi és Anakin összefeszülés meg kimerült olyan szintű ellentétekkel, mint az “edd meg a spenótot – nem eszem meg mert nem szeretem”, így hirtelen kellett (volna) mélységet adni a karaktereknek, de legalább összeállt valahogy a kép. Ebből nem tudok mi a sz*r fog összeállni, de azért meg kell nézni.

 32. Elég változatos helyszínken megy a kaland, leginkább ez a tükröződő kristályvilág ragadott meg. Nagyon látványos csaták jönnek rengeteg hajóval.

  S mi nem tetszett?

  Őszintén szólva a lovagláson fennakadt a szemem, mert annyira nem illik ide, de hátha a film közben értelmet nyer.

  Az erdővel sem voltam kibékülve, mert földi növények vannak benne. Ha tudnak kreatív világokat létrehozni, akkor egy StarWarsban legyen már komolyabb alien ökoszisztéma ala Avatar.

  A két Erőhasználón kívül a többiek sorsa totál érdektelen. Poe, Rose vagy Finn… Finn nevét a wikipedian kellett megnéznem, ez mindent elárul, hogy mennyire ragadt meg a szerepe. Az öregek pedig tényleg csak biodíszletek lesznek.

  Titokban remélem, hogy Kylo legyőzi a félelmeit és Benné alakul, míg ha Rey meg is inogna, akkor utána a szerelem visszahúzza a jók közzé. Még bármi kisülhet ebből az egészből.

  Ami Palpatinet illeti. Látszólag a semmiből előhúz egy “tartalék” galaxist leigázni képes flottát, de mivel egyértelműen a két főszereplő morális dilemmájáról beszél, lehet ő alakította a sorsukat. Rey esetében mégsem érzem a karakterében a motivációt vagy a potenciált, hogy a Sötét Oldalra álljon. Lehet visszakozik Kylo hatására, de ő annyira ártatlan, jókislánynak van beállítva, hogy nem érzem ezt a lehetőséget komolynak.

  Szóval ígéretes és remélhetőleg nem cseszik el a tejfejéshez és 20 perces kaszinós blokkhoz hasonló felesleges B vagy C szálakkal a sztorit.

 33. Gyonyoru szep a vege az elozetesnek es a main theme egy olyan jo valasztas volt ala, amiben en vegig remenykedtem es meg is kaptam. Szerintem ez egy nagyon jo elozetes egy (mint mar mondtam) gyonyoru zarassal. A filmet is igy kepzelem el, hogy egy nagy tisztelges lesz(akarcsak a Vegjatek). Aki meg fanyarog az csak az o szegenysegi bizonyitvanya. Ez Star Wars, es barmennyire elbasztak disneyek dolgokat, tiszteletet erdemel ez a resz, mert lezar egy generaciot! Aki ezt nem erti, az o baja. En ott leszek a premieren, ott lehet dobalni kovel :D

  May the force be with you!

 34. @ 43 V1haR:
  Tiszteletet maximum a trailer érdemel, de hogy a film mit érdemel és mit zár le, azzal szerintem tényleg várjuk meg a premiert…

 35. Emlékszem mikor kijött a TFA első teasere (és aztán a többi előzetese) olyan szinten voltam izgatott egy film iránt, mint kb soha. Mostmeg itt ülök, megnéztem, szép-szép, de már nincs meg egyáltalán azaz izgatottság :/ alapból számomra az (már ha igaz, de a filmeket látva egyre biztosabb vagyok) hogy úgy kezdtek ennek a trilógiának, hogy nem volt semmi főbb történeti elképzelés, hanem ez a Majd lesz valahogy felfogás… Lehet hogy a filmtörténelemben akadnak ilyen trilógiák (lehet az OG SW trilógia is ilyen, nem tudom) de hogy ezt hozták ki eddig belőle, az szánalom. Pedig nekem a moziban nagyon tetszett a TLJ, de ahogy telt az idő, úgy dolgoztam fel h mit is láttam, mivel mit kezdtek és mára már egy harmat gyenge film számomra is. Hátha ez a film lesz ennek a trilógiának a ROTS-je, prequel trilógiában az a legjobb számomra.

 36. @Platschu: Lehet megint előhúzzák a talonból a midichlorianokat, aztán kiderül, hogy Palpantine termetette Reyt, így tudja rángatni zsinóron.

 37. Tiszteletet érdemel :D:D:D

  Ez az év vicce. Már miért érdemelne tiszteletet ez a toldalék-tákolmány szar trilógia amire semmi szükség nem volt és meggyalázza az eredeti, true lezárást ami a Jedi visszatér. Tiszteletet, persze még mit nem. Eszem faszom megáll.

 38. Szerintem a trailer remek, azonban a TLJ rémgyengén vezette fel ezt a filmet, szóval a hype nálam most elmaradt. De talán jobb is így, potenciálisan nagyobbat üthet a film ha tényleg jó.

 39. 25. – Hegedda : :-D Hát persze hogy az, hiszen az jön a sorban!! New Hope, Empire copy után jöhet a Return másolás. :-)

  Node komolyan. Azért ez az oldal nincs tele Star Wars funokkal!
  “hülyegyerek aki megnézi”, “mi azt hogy lovagolnak”, “túl zsúfolt”, “nincs mimika”, “nem elég epic”. Hát komolyan röhögök rajtatok, miközben azok kicsiny táborát erősítem, akiknek tetszett. Nem is kicsit, nagyon.
  A pontos sztori persze kérdéses, nade amit ebben az alig 3 percben mutatnak….hát annál nehezen lehet többet. Egyenlőre a látvány amire igazán koncentrálhatunk, az pedig woooow!! Milyen már ez te jó ég! Hogy lehet egy ekkora űrcsata láttán húzni a szájat?

  Nagyon várom, jobban mint az eddigieket. Ha nem lesz benne casino és “csak a szeretettel győzhetünk” rész, máris újra 7 éves vagyok, mikor először kukucskált elő az a félelmetes Java a sivatagban R2 után ácsingózva!

 40. Spoiler? Elvileg erőszellemek reinkarnálódását említettek az első teóriák, hogy Reyben öltött testet Vader, aztán utána már klónozást írtak, mert lehet ezért látta Rey önmagát a barlangban. Ha tudtak klónsereget gyártani, akkor lehet Palpatine klónozott egy seregnyi Reyt, akik eddig nem szabadultak ki a gyártósorról. Csak a mi főhösünk valahogy egyedi lett a társai befolyása és Luke miatt. Vagy Palpatine csak teszteli a galaxis erőérzékeny nemzedékét, mint egy valóságshowban, aztá majd ő is felfedi magát Sith szellemként, hiszen miért csak a Jedik lennének képesek visszatérni tanítani és segíteni az új nemzedéket?

 41. Totálisan nem érdekel.
  Látom megint Dan Mumford rajzolt hozzá posztert, remélem az ott mögöttük nem a felrobbant Death Star egy eleme, mert akkor apu ökölbe szorult keze vagyok.

 42. Rey Palpatine elrejtett gyermeke és mikor erre rájönnek többen is az első rend behódol neki mint jogos örökösnek és ennek hatására meginog morálisan. Majd Kylo megöli a féltékenységében és ezzel akarva akaratlanul ő lesz a megmentő és végül ez által válik Benné.

  De sajnos tuti valami szagos, csillogó happy end lesz egy kicsit komorabb vég helyet, amiből esetleg lehetne építkezni és a következő etapra visszahozni egy kicsit azt az ütött kopott Űr westernt aminek indult anno..

 43. “Nyilván a “minden Disney SW szar” véleményűeket nem tudják, de ez nem meglepő.”

  Meggyőzni lehet nem fogják őket de attól még mindenki el fog rá menni hogy nyávoghasson róla. Már meg is döntötte az Endgame jegyeladásait. :D

  Egyébként mondjon bárki bármit ez még csak nem is spoileres előzetes ráadásul nagyon jó előzetes. Én nagyon várom a filmet. A TLJ tényleg nem volt a legjobb de a TFA-t nagyon szeretem. Igen főleg nosztalgiára épült de már ezerszer leírtam hogy annak úgy kellett kezdődnie máskülönben nem rántottak volna be új rajongókat. És nem tudom ki hogy van vele nem is érdekel mert csak az én véleményem a lényeg, mármint magamnak, de eme előzetes alapján én ebben nem látok semmi Jedi Visszatért leszámítva Palpatint. Abrams-ben bízok mert akárki akármit is mond ő azért összerakott egy jó filmet akkor is ha Új Remény 2.0 volt főleg.

  Az ellen meg úgysem fog senki se tudni semmit tenni hogy az egyik fél imádni fogja a másik meg utálni. A Star Wars rajongói bázisa mindig is ilyen volt, sosem volt középút. Én meg csak egy átlagos néző vagyok aki szereti a SW-ot. Nyilván lehetne jobb filmeket is készíteni de mióta átkerült a Disney-hez csak a naiv agyilag zoknik hisznek abban hogy közepesnél jobbat fogunk kapni.

 44. uh, kicsit soknak érzem azért ezeket a szövegeket a trailerben, a saga már véget ért valamikor a 80-as évek közepén, ez amit ezzel a trilógiával csináltak az már valami egészen más, konkrétan erőszakkal kinyírták az eredeti karaktereket – ami nem lenne feltétlenül baj, viszont az újakat viszont elfelejtették bármilyenre megírni. miért, kiért izguljak a moziban? egyikük sem érintett meg egyáltalán. remélem, a régieknek jó jeleneteik lesznek, a Last Jediban is nekem magasan Luke és Yoda két perce volt a legjobb.

  nagyon szép, látványos, csak attól tartok ez is üresen pukkan majd a végén, mint a FA. Abrams nagyon ért a látványhoz, meg a hülye viccelődéshez, de a sztorikat valahogy nem tudja elmélyíteni igazán, minden filmje felszínesnek érződik. pont a Star Wars befejezésénél azt hiszem, nem fog megfordulni ez a trend. sajnos. mindegy már, ezt nem most, rontották el, hanem már a legelején.

  megnézem az első héten, hogy képben legyek, de az első napos premier már nem vonz.

 45. “Szerintem új dolgot nem fedtek fel.” Tényleg? Kylo átállása sztem elég egyértelmű ebből…
  Az az igazság hogy majd lemegy róluk a bőr (lásd Falcon régi antennáját is visszacserélik, epic űrcsata – végre – hogy a Jedi visszatérrel meglegyen az összecsengés stb.) hogy helyre hozzák a reputációt, de nem biztos hogy sikerül, történetileg kellene annyi szálat helyre rakni és elvarnni, hibákat, szupergyenge karakteríveket megoldani hogy 3 óra sem biztos hogy elég.

 46. Az lesz a nagy csavar, hogy csóró Ren ott a halálcsillag romjai közt tudja meg, hogy az általa imádott Vader visszatért a jó oldalra halála előtt. Onnantól kezdve palpi lesz a közös ellenség, Ren vagy Rey meghal, heppiend.

 47. Engem az zavarna igazán, ha tényleg Snoke meg a Ren lovagjairól semmit se tudunk meg az ég adta világon.. és van egy érzésem, hogy semmit sem fogunk megtudni róluk. De ne legyen igazam. Amúgy az a befejezés, amit Ambro írt, az adná nekem. Btw, nagyon azt érzem én is, hogy a TFA az tényleg egy céltalan nosztalgia film volt és utólag ollóznak most.

 48. Meg kell hagyni, előzetest tudnak csinálni. Kár, hogy nem érdekel egyik karakter sorsa sem, máskülönben most itt ugrálnék a székemen.

 49. Mate815:
  “Meggyalázza az eredetit…” Sírok a röhögéstől. Most komolyan ha már a TFA és a TLJ is meggyalázta az eredetit, akkor mégis mit csinálsz még mindig itt a 9-dik rész trailere alatt???? Minek nézed ha a már az amúgy is szent és sérthetetlen remekműved meg lett gyalázva ezek által? Minek vagy itt és panaszkodsz… Ez se lesz jobb. Szóval minek?

  A lovaglós jelenet picit sok volt, de a többi tetszett. Látványilag fasza lesz, a történet, hát majd látjuk. Nem várok sokat, de igazából ez jellemző az egész SW-re nálam. Egyiknek se volt überbonyolult a sztorija.

  @Csigusz: valszeg az ott a Death Star romja.

 50. Nem kapott el a hype, de azért kimondottan látványosnak ígérkezik. Kíváncsi vagyok milyen lesz a film, és ezáltal a trilógia végeredményben. Nyilván esélytelen, de azért a Disney talán elgondolkodik, hogy egy ilyen cult klasszikra, ami emberek milliójának a szíve csücske, nem csupán termékként tekint. Jó lett volna, ha a 3 rész egy alkotó munkája, vagy legalább koordináltan dolgoznak össze, hogy koherens legyen a történet, a karakterek sorsa szépen íveljen.

 51. Amit még most sem értek, hogy hol vannak itt a Skywalkerek? Luke meghalt és ha csak ő nem ad elő valami nagy csavart (pl. Poe a fia), akkor gyakorlatilag nincs már Skywalker a történetben. Kylo/Ben családneve Solo, tehát milye Skywalker felemelkedés vagy a magyar cím szerint korszak kezdődik? Esetleg ez valami szimbólikus utalás lesz a Jedi örökségre, ahogy az új nemzedéket tanítani fogják a háború után?

 52. TFA elment, de csalódás volt a kopipészt miatt, TLJ már nem érdekelt annyira, 1 héttel a premier után nézte, csalódás volt, ezt sem várom, csak azért nézem emg, mert SW és nem vagyunk elkényeztetve ilyen világban játszódó filmekkel/sorikkal.
  Hogy mi elsz a sztori és mi lesz a karakterekkel? Már nem is érdekel.
  A látvány mindig is kafa volt, de ez kevés, hogy a filmet előre istenítsük.

 53. ha benne lesz a Death Star romja, akkor az az Endoron kellene, hogy legyen. ott, ahol Vadert is elhamvasztották. és akkor újra támadnak az Ewokok?

 54. Engem csak az zavar hogy megint lemegy egy trilógia és még mindig Han Solo, Leia , Csuvi faszságnál tartunk… Én anno arra számítottam hogy az első filmben benne lesznek valamennyire a nosztalgia- tisztelgés faktor miatt, aztán túllépünk rajta és kapunk új karaktereket ( mondom karaktereket, nem Rose-t meg a többi papírvékony senkit) meg egy jó sztorit. De látom már, hogy valószínűleg ebbe is annyi kreativitást fektettek mint én a reggeli székelésembe.

 55. Az SW kilenc elővételi jegyei fogynak a legjobban az új Star Wars filmek közül.
  Úgy tűnik a Last Jedi semmit se befolyásolt vagy csak akiknek nem tetszett azok voltak a hangosabb kisebbség.
  Amerikába 45 % leőlezte az Endgamet

 56. KicsiSaguaro says:
  2019. October 22 at 10:38

  “Az lesz a nagy csavar, hogy csóró Ren ott a halálcsillag romjai közt tudja meg, hogy az általa imádott Vader visszatért a jó oldalra halála előtt.”

  Miért titkolta volna el ezt Luke előle? Meg a többiek. Amúgy az egész Kylo szál, illetve a nagyfater majmolása (mint gonosz) totál logikátlan, mert végül visszatért a jó oldalra és megmentette a fiát, szóval kvázi jediként halt meg. Nem?

 57. Ez eddig egy katyvasz… Igen, a fényképezés gyönyörű, sanszos, hogy a csaták is kibaszott látványosak lesznek. A történetből nem tudom mit hoznak ki, de szerintem egy rész alatt nem lehet helyre is hozni a 8. részt és le is zárni a 9 részt.
  Az űrben való lovaglás WTF????
  C-3PO nagyon megható… lenne, ha mindezt a régi karaktereknek mondaná. De komolyan, mikor került ezekhez a karakterekhez közel annyira, hogy ők legyenek a barátai??? 7. részben szinte nem is találkoztak. A 8.ban meg Leiaval volt. Itt meg van olyan, akit eddig nem is látott!! Itt jön elő, hogy mekkora jelenet lenne már, ha mindezt Lukenak, Leianak, Csubinak, Hannak és Landonak mondaná!!! Ó Istenem…

 58. 68. Balázs – Én is ezen agyaltam. Vader végül is egy áruló volt a sötét oldal részéről. Erre az unokája be akarja fejezni amit elkezdett. What?

  67. Ayrons – A TLJ rossz film volt, amin kiválóan szórakoztam. Ez az előzetes pedig király, már ki is vett a zsebemből 3.280,-Ft-ot.

  Vagyis minden mindegy. Ha Star Wars akkor pénzeső.

 59. 69: mekkora jelenet lenne már, ha mindezt Lukenak, Leianak, Csubinak, Hannak és Landonak mondaná!

  Pontosan! De sajnos ezeket a jött ment senkiházi új karaktereket akarják lenyomni a torkunkon és beadni, hogy majd ők zárják le a legendás Star Wars Sagat. WTF? Érthetetlen számomra, kinek tetszik ez. Ezek a karakterek papírvékony, sablon arcok. Ki tud ezekért izgulni, lelkesedni?

 60. 69. FD – Úgy tűnik hogy nem az űrben van a lovaglás, hanem egy bolygó légkörében. Talán ahol felbukkannak a rombolók.

 61. Kylo tudja ,hogy áttért a nagyapa de Snoke azt mondta neki ,ha nem tért volna át és nem menti meg Luke-t akkor a leghatalmasabb Sith vált volna belőle. Ezért öli meg Hant Kylo.

 62. Mate815

  Én meg azt nem értem, hogy lehet minden egyses Star Wars hir alá ekkora energiával utálkozva beirni folyamatosan. De egyszerű a megoldás, nem vagyunk egyformák.

 63. Jól mondta valaki, ezekért a karakterekért még izgulni se lehet. AZ újak közül ráadásul számomra még mindig Kylo Ren a legszimpatikusabb, kinyírta Solot, na és? Legalább van valami múltja.Rey a semmiből jött erőhasználó, Finn egy béna rohamosztagos, Poe meg egy egyszerű pilóta.

 64. Úgy harangozzák be ezzel a szánalmas zenével, mintha egy baszott régen kezdődött utazás érne véget. A gond csak az, hogy egyszer már vége lett, a meghosszabbított út pedig híg fossal lett kikövezve.
  A negatív kommentek már szépen összefoglaltak mindent, amit én is gondolok, és szánalmas, hogy a többség, aki védi ezt a szartengert, egy ép mondatot nem tud beleírni, mégis MITŐL tetszik neki annyira…

 65. sajnos máshol is sanszosnak tartják a “gumimacik” visszatérését. én azért még bízom benne, hogy az Első Rendnek az első dolga volt kiirtani őket és emiatt nem bukkanak fel (nem volt elég a Porg múltkor…)

 66. jó volt, végre kedves kalandfilmnek akarják eladni a trailerrel, így nem lesz akkora a kontraszt a moziban.

 67. Ez az előzetes sem győzött meg abban, hogy moziba nézzem meg. Az előző kettő film elég volt, hogy tudjam mire számítsak.

  Úgy néz ki a kilencedik részt inkább elolvasom kommentek meg kritikák formájában. Hihetetlen mennyire érdektelenné vált ez a történet számomra.

 68. Kiszivárgott délre az egész film története. Mielőtt valaki nekem esik hogy biztos fake, a szivárogtató a trailer előtt elmondta mi lesz a trailerben, és a trailer legtöbb dolga még pár másodperes képkockák is illenek abba amit kiszivárogtatott.
  Mit ne mondjak, ugyanakkora szar, JJ minőség mint amit rájen hányt ki az asztalra. Hálisten hogy elolvastam és nem kell tördnöm ezzel a fostengerrel amit dizni varsznak nevezünk.

 69. Gondolom a jegyelővételes szerverek az “szar, nem nézem meg” emberek miatt fagytal le :)

 70. A tfa óta azt várom, mikor meglattam, hogy Rey azzal a hosszú bot ízével hadonaszik, hogy duplapengés fénykardja legyen. Erre valószínűleg a dark látomás Rey kapja meg. Szomorú vagyok, nagyon szomorú…….
  Legalább végre használt egy k#rva force jumpot az erdőben.

 71. “miközben azok kicsiny táborát erősítem, akiknek tetszett”

  miért hiszed, h ez a kisebb tábor? minden trollos elmélet ellenére 8* több a like az előzetesen, mint a dislike.

 72. Bigtatanka: nem, azok azért, mert a mozik IT-ja le van maradva 10 évvel az iparági trendektől.

 73. Útálom a TLJ-t és minden fenti negatív véleménnyel egyetértek?
  – Igen!
  Vettem jegyet és megnézem első nap a 9.et?
  – Igen, kíváncsi vagyok, érteni szeretném a poénokat, kibeszélőket nézni róla stb-stb, ehhez pedig látni kell az első héten
  (mégiscsak “filmbuzik” vagyunk)

  max, ha ez is fos, akkor nem nézem meg kétszer….ezt már sok helyenkihozták, hogy amíg mondjuk egy Endgame-et simán megnézett egy mezei marvel rajongó akár 3x is, addig egy olyan filmnél, amit a rajongók egy része fosnak érez (TLJ) ez kizárt

 74. tényleg inkább idézettek be a kommentekből, amikre válaszoltok, mert egy darkeaglet kiengedek és csúszik az összes :P

 75. “Kiszivárgott délre az egész film története. ”

  1 hónapja szivárgott ki, de beleolvasva olyan volt, mint a luke levágott keze lebeg az űrben, nagyon videójátékos, sztem sok félrevezetés van benne.

 76. “Gondolom a jegyelővételes szerverek az “szar, nem nézem meg” emberek miatt fagytal le :)”

  szerintem azért, mert feleslegesnek tartják a több szerverbe beruházást az évi 1 komolyabb lerohanás közbeni leállásért, nem éri meg hosszú távon (szinte ez van a sajtóközleményben is amúgy, idézem “Tudunk arról, hogy történtek sikertelen tranzakciók, de ez az összes jegyeladáshoz képest elenyésző, a rendszer működik.”)

 77. human

  Gondolom azért mert bármely komment szekcióba benézel akkor minden egyes SW hir alatt “Star Wars halott” “ez egy fos” meg ennek a variációi kommentek tucatjait találod. Persze ez többnyire ugyanattól a 10-15 embertől jön akiknek még két év után is fáj egy sima film, de ha csak felületesen ránézel akkor simán az jön le, hogy a többség mennyire utálja a Disney féle Star Wars-t.

  Nyilván ha beleáás az ember akkor egyrészt lehet, hogy ténylewg ők vannak kevesebben csak a negativ dolgokat mindig sokkal inkább ki akarja irni magából az ember mint, hogy minden hir alá beirja valaki, hogy “jöhet”.

 78. 93: Nem mindegy, kezd el írni te, vess le papírra egy 10 mondatos sztorit sw sablon építőkockákból, na kb. az lesz a moziban is, csak szarabb scriptből mint a tiéd.

 79. Jó lesz ez :) A TLJ is jó volt, én imádtam, hogy milyen irányba vitték el Luke-ot és, hogy próbáltak rajta keresztül valami árnyaltabb képet mutatni a szokásos fekete-fehér helyett (vicces, hogy egybevetve azzal amit Maz mondott a TFA-ban lényegében igaza volt). Persze itt láthatólag visszatérnek ahhoz de jó volt az a kis kitérő.

  Amúgy meg a hangos kisebbség itt is hű a nevéhez. Egyáltalán nem annyira pocsék minden Disney Star Wars ahogyan ők azt próbálják beállítani. Sőt, igazából még hasznosak is mert ők is ugyanúgy megveszik a jegyet és a véleményükkel további diskurzust generálnak a filmről.

  Ráadásul ha egy film tényleg pocsék akkor nem keltene ekkora felzúdulást egyeseknél. Ha egy filmről lehet beszélni az már jó dolog.

  A leggyakoribb érv amiket az ilyen emberektől látok (lehet, hogy csak én vagyok így ezzel) az az, hogy “megölte a gyerekkoromat”. Nos egyrészt ez nem igaz mert a régi élményeidet senki sem veheti el tőled, másrészt semmi sem tart örökké, nem nézhetsz mindent gyerekszemmel egész életedben.

  Én biztosan jól fogok szórakozni a filmen és várom, hogy miket készítenek ennek a saga-nak a lezárása után.

 80. Az a baj, hogy ezek a karakterek súlytalanok, és a kutyát sem érdeklik. Luke meg Han meg Leia családtagok voltak még egy nem-SW-fannak is, mint én, de ezek? Kik ezek?

 81. “A leggyakoribb érv amiket az ilyen emberektől látok (lehet, hogy csak én vagyok így ezzel) az az, hogy “megölte a gyerekkoromat””

  hát eddig nem sok ilyet olvastam az itteni majdnem 100 kommentben, de ahogy látod.

 82. C-3PO kire gondolt amikor a barátaira gondolt? Mondjuk Chewbacca és R2D2 és akkor már nem említette külön az újakat, akiket isten tudja mióta vagy mennyire ismer, hisz ha jól tudom nem tudjuk mennyi idő telik el… De tényleg valaki ebbe beleköt???

  A csillagrombolók nem az űrben vannak, sőt az egyik a föld alól jön elő, valószínűleg így kerülnek rá azokkal a WTF lovakkal. :)

  Igen, a karakterek súlytalanabbak, mint anno, de nekem pl az évek múlása mélyítette el pl Lando és akár Qui-Gon szerepét is. Sőt régen az előzménytrilógiában Yoda sem volt nekem nagyon mély és komoly karakter, kellett a halála hozzá és az előzmény trilógia is. (pedig ő mainstream karakter) Persze ez nem menti meg ezeket, mert ők tényleg kissé súlytalanok, de várjuk meg ennek a filmnek a végét a teljes leírásukkal.

  Nem lett volna rossz ötlet az egész projekt előtt egy kézbe tenni az trilógiát vagy egy csapatéba, mert így sajna szétesősnek érződik. Ez jó ötlet lett volna, nem tudom ki írta előttem.

  Az ewokokat remélem kiirtotta a roncsok becsapódása és az első rend… Nem akarok még 1-1 surviver macit sem! :D

  Legyenek jó és szép helyszínek, amik nem robbannak fel, legyenek jó űrcsaták és legalább egy epikusabb fénykarpárbaj! Ne szúrják el Palpit és Leiat. Foglalkozzanak a főbb karakterekkel, hogy szépen búcsúzzanak és akkor már jó lesz.

 83. Semmi nem volt a jegy elővétellel kapcsolatban. Reggel tízkor úgy vettem online jegyet mintha mi sem történt volna. Ket éve félig fagyás volt. Ne hazudozzatok már.

 84. “Ne hazudozzatok már.”

  mivel hivatalos közleményt is kiadtak a leállásról, így igenis volt, még ha neked pont nem akadt vele problémád.

 85. Jó, hát számomra legalább 40-50%-ban ott van elcseszve ez az egész új trilógia, hogy az ÖSSZES főszereplő tökéletesen és brutálisan antipatikus, full béna arcú, aszexuális valami (főleg Rey, egyszerűen rosszul vagyok ennek a nőnek vagy minek az arcától, szegény borzasztóan nőietlen és vacak, a színésznő kategóriától pedig kb. olyan távol áll, mint én a kvantumfizikától). Mindegyik – kivéve talán még a vagánynak szánt X-szárnyú pilótát, nem tudom mi a neve (a régi trilógia összes szereplőjét vágom)… És erre még pakoljuk rá az ötlettelenséget (a classic trilógia egyértelmű ismétlése), a szánalmasan túltolt PC-t és kész is a szartorta.

 86. Kivancsi vagyok, hogy kepesek-e minden idok legunalmasabb uldozesi jelenetet alulmulni. Bizom bennuk.

 87. 100

  Igen, pont belekötök. Úgy állítják be ezeket a noname karaktereket, mintha tényleg a családja lenne C-3PO-nak. Pedig kb semmi percet nem töltött velük, ellentétben a többiekkel. És igen, kibaszott epic lett volna, ha összehozták volna ugyanezt a régi karakterekkel! Csak reménykedni tudok benne, hogy nem rájuk értette, hanem egy hologrammon nézte az eredeti karakterekkel, vagy esetleg csak Landora, Csubira és R2-ra (mintha kinézett volna jobbra egy kicsit előtte).

  Én bízok még azért egy jó filmben, bár méltó lezárásban nem nagyon. Azt már sikeresen elbaszták sajnos.

 88. 99: Kedves human. Én egy szóval sem írtam, hogy az itteni kommentekről beszélek. Ez a leggyakoribb sirámok egyike amiket az emberek írni szoktak a különböző internetes fórumokon. Ráadásul nem csak a Star Wars-al kapcsolatban. Itt lehet, hogy nincs egy sem ahogy te is állítod. Nem tudom, nem olvastam végig az összeset.

 89. Crash: eskü csomó kommentet olvastam máshol is, és többnyire a filmet védők szokták pont így elővenni, mint te, hogy ez a gyakori érv, pedig nagyon ritkán látni így megfogalmazva, hogy valaki a gyerekkora miatt sír.

 90. C3PO memóriájába feltöltötték a régi szereplők tudatát és Így benne lesznek a filmben :-)

 91. 108. Ez így van

  Legtöbb embernek nem tetszik, xar,ez már nem star wars, stb.
  Legyen nekik igazuk, az összes star wars xar ami a 4 5 6 után létezik.
  A többi ember akinek meg tetszik azok amik azóta készültek az hazudik. Mert nem tetszhet. Sok random ember csak tudja,h másnak mi a jó.
  Az szerintem ne nézzen trailert, ne olvasson hírt róla,ne menjen moziba és ne picsogjon minden star wars hír alatt.
  Ennyi

 92. @Human

  Tényleg rengeteg helyen írták ezt, sőt nekem is van kapásból 2 haverom, aki ezzel takarózik.

 93. @Human

  Én a TLJ utáni első hater hullám youtube videóiban találkoztam vele rengetegszer és az azokra helyeslő kommentekben. Ugyanez játszódott le máshol az ST:Discovery miatt. Lehet, hogy mindkettő hangos kisebbség volt de én rájuk untam egy idő után szóval bocsánat ha nem tudom, hogy mostanában éppen miket szokás mondani a filmről. :) Nekem bejött és nagy valószínűséggel ez is be fog, mindegy, hogy ki mit mond.

 94. Én is találkoztam pár helyen a gyerekkor gyilkossággal, amióta van az új trilógia, sőt még egy két youtube-os viccelődött is anno rajta.

 95. Ezen most meglepődtem!Megyeszékhely,angol nyelvű vetítésre alig 1/6-a ment el az eladható jegyeknek.Tisztára mint a Solo filmnél.TFA és TLJ 2 nappal az értékesítés kezdete után majd teltházas volt.Igaz,azokra még én is 5db jegyet vettem,nem pedig egyet,mint most.Rekord jegyeladás?!Hahahaha.

 96. csumej: igen, a te egy példád igazolja, hogy világszinten nem rekord a jegyeladás, szembe azzal amit állítanak. bocs, ha ez negatívan hangzott, de nem értem a lényeget. Mármint azon kívül, hogy simán meg tudod majd nézni angolul, ami tök jó.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.