Bob Iger a Disney-től visszaoltja az öregeket

Ugye Scorsese azt mondta, hogy a Marvel filmek csak vásári termékek, közben Coppola is csatlakozott ehhez a véleményhez, bár mindketten inkább a filmkészítés jelenlegi állapota kapcsán látják borúsan a jövőt, nem konkrétan a Disney a bajuk. Sőt, mint kiderült Jodie Foster már 2 éve is hasonlót állított. A napokban pedig Ken Loach is csatlakozott még a szuperhősfilmek: “a cynical exercise [that] has nothing to do with the art of cinema.”

Na a Disney fejese visszaoltotta őket:

If they want to bitch about movies, it’s certainly their right. Are you telling me that Ryan Coogler making Black Panther is doing something that somehow or another is less than anything Marty Scorsese or Francis Ford Coppola have ever done on any one of their movies? Come on.

Ha be akarnak szólni, akkor tegyék, de szerinte például a Black Panther semmivel sem kevesebb, mint amit Scorsese és Coppola letett az asztalra. Azt hiszem ezzel micdroppolni akart, de nem sikerült.

human
írta
2019. 10. 25. 04:22
megjelenés
48
hozzászolás


48 hozzászólás a “Bob Iger a Disney-től visszaoltja az öregeket” bejegyzéshez

  1. Ilyet nyilatkozni bazd…
    Főleg egy black panthert összehasonlítani scorsese filmjeivel.
    Pali elhitte.

  2. Azzal, hogy a szánalmas, túlhájpolt gagyinak is pont a legalját, a Fekete Párducot sikerült példaként előrángatni, nagyjából be is lőtte ennek a nyilatkozatnak a komolyságát.
    Amúgy meg a gagyitengert gyártó cég feje védi meg a gagyit… nahát!

  3. Nem igaz hogy nem tudtak egy tökösebb mondatot írni ennek a nyominak. Mondjuk a Vasember életművet előhozni.

  4. Nem értem miért csinálnak ebből ilyen nagy ügyet.
    Nagy ügy, beszólt Scorsese. Ettől a Disnynek nem lesz rosszabb.
    Ebből is már csak reklámot csinál magának ,annyi haszna van

  5. Ez tényleg szánalmas. A Párduc kb a legátlagosabb, legközepesebb MCU film valaha. És pont azzal jön. Akkor már miért nem a Hangya és a Darázst hasonlítja a Nagymenőkhöz, vagy a Keresztapához? A vak is látja, hogy azonos liga… Kac-kac-kac
    Szánalmas.

    Jobb lenne kussolni és inkább nem mondani hülyeségeket. Szerintem eddig egyedül A Vasember rendezője kezelte normálisan a dolgot: Scorsese és Coppola letett annyit az asztalra, hogy ezt mondják és tiszteletben is tartja a véleményüket, mert kb más dimenzió mint a Marvel.

  6. Tényleg kellene USAban élnem néhány évet, hogy felfogjam végre, miért éltetik a Párducot annyira, amikor az egyik leggagyibb Marvel film volt???
    Gondolom ha egész életemben ebben a rasszista kérdés felhőben nevelkedtem volna fel, akkor nagyot ütne nekem is, de mivel nem neveltek rasszistának és nagyon keveset találkoztam rasszizmussal, ezért fogalmam sincs miért a nagy imádat

  7. Amúgy nem értem, hogy mi a bajuk. A Disney – Marvel szórakoztató filmeket csinál. Az emberek imádják és mennek rá a moziban. Ezek a rendezők és színészek általában Oscar bácsi gyanús filmeken dolgoznak. Jöjjenek elő valami jóval és akkor megyünk arra is a moziba. Amúgy ennyi erővel már a Halálos iramban és a Mission Impossible sorozatba is bele lehetne kötni, mint “vásári“ termék. A Disney igazgatója meg vaktölténnyel lövöldözik vissza.

  8. Szánalmas ez az ember. Egy Taxisöfőr meg egy Casino biztos van olyan jó mint az a párducos alkotás,bár még nem láttam,és valszeg nem is fogom. Scorsese leggyengébb filmjei is köröket vernek bármelyik marveles szuperhülyeségre. Pont.

  9. Az a baj hogy Scorsese meg Coppola is ugyan azt várják a közönségtől mint a 80-as években …. csak azóta eltelt 30-40 év meg egy kisebb technológiai fejlődés amihez a nagy stúdiók és a közönség is alkalmazkodott ….

    Érdekes ott van Tarantínó, ő se tolja teli CGI-al a filmjeit mégis aktuálisak és sokan szeretik …
    Kíváncsian várom hogy ő mit fog kihozni az új Star Trek-ből…

    A fent említett nagyobb neveknek meg könnyebb a Disney-t okolni a saját kudarcaik miatt … ahelyett hogy átgondolnák hogy nekik min kellene változtatni.

  10. Ha még ezt Nolan nyilatkozta volna a saját Batman filmjeire is húznám kicsit a számat, de ez? Ez mi? Ebből látszik, hogy nem lesz javulás a kövi filmekre sem a Disney nél, mert elégedettek a saját színvonalukkal.

    Meg mennyire gát, hogy a Párduc lett kiemelve. Tuti azért mert azt nem lehet leszólni kint, mert ha megteszed elsöpör a Pc vihar. Úgyhogy ügyes húzás.

    A kövi interjúban kiderül, hogy Scorsese zaklatja a Black Widowt :D

  11. Mondjuk Scorsese maffia filmeiből is épp elég ha láttam egyet, akkor mindet láttam.

    A Párduc az tényleg érthetetlen, van benne sok fekete, ok. De ha lenne valami igazi áthallás a való világgal, vagy valami ilyesmi, akkor érteném a szopkodást, így meg? Semmi extra.

  12. Szerintem Scorseseéknek nem az a bajuk, hogy vannak ilyen filmek, nem is a filmekkel van az elsődleges problémájuk, hanem amit ezek a filmek okoznak a filmiparban. Elképesztő nagy teret hódított ez a műfaj, nagyon elnyomják az eredeti vagy művészibb filmeket. Kicsit olyannak érzem a szuperhősfilmeket, mint mondjuk a romantikus komédiákat, csak a szuperhős műfaj sikeresebb sablonná vált. A feleségem kb. bármikor meg tud nézni egyet egy romkomot (legyen bármennyire is sablonos, közepes), pedig a legtöbb ugyanarról szól, ugyanazt a történetet nézi végre újra és újra. Sok művészi érték nincs benne, de szórakoztatja. Természetesen ezen műfajon belül is érkezik néha kimagasló minőségű, filmművészeti szemmel is erős alkotás, de nem ez a jellemző. Szerintem ilyenek a szuperhősfilmek. Túlságosan biztonsági játékká vált a filmipar ezen filmek sikeressége miatt. De ez csak az én hozzá nem értő véleményem. :)

  13. A Disney legfőbb fejese megmutatta mi a butaság és az önhittség keveréke, elég jól jellemezve a cégvezetést. Nem arról nyilatkozik hogy felesleges összehasonlítgatni teljesen más témájú, kaliberű, fontosságú, stílusú kategóriájú, másoknak szóló stb. filmeket (amelyikben a sajtá stílusán belül mindegyik persze első helyezett) hanem menőzik egy némileg bújtatottan rasszizmusról szóló felkapott közepesszar képregény filmmel évtizedek óta igazolt filmtörténeti munkákkal szemben. Jól kiállította a bizonyítványát, bár nem csalódtunk nagyot, valahogy nem volt nehéz kitalálni kik ülnek ott a főnöki székben:-)

  14. Skacok, ez a válasz nem arról szól, hogy a BP milyen jó film (nem az), hanem arról, hogy “nesze itt egy marvel film amibe próbáljatok belekötni nyilvánosan!”. Ha az öregek visszavágnak erre akkor rasszisták, uh nem nyerhetnek. Iger szerintem azt gondolja, hogy ezzel rövidre zárta a témát (sakk-matt).

  15. 14. José:
    Hát ö … értsd jól a kudarcot … lásd pl. a nagyközönség részéről elég nagy az érdektelenség a The Irishman felé is … biztos jó film, én is meg fogom nézni otthon ingyen ….
    Mert h pénzt nem adnék érte az tuti …

    Persze van életműve az öregnek nem ezt vitattam, de amikor egy ilyen ember egy milliárdos frenchiest leszól… szerintem az aléggé az alja ….

  16. Micsoda profi visszaszólás. Nem is vártam többet tőlük. Nem sokáig lesz már ekkora arcuk mert Feige szépen lerombolja az egész cég hírnevét a Marvel fronton, Star Wars fronton pedig majd az aki átveszi bár elvileg ott is Feige lesz valami góré. :D Disney fronton meg amúgy sincs más csak 1-2 mese meg a régi mesék live verziói. 10 évig sikeresek voltak de valami azt súgja itt ért véget számukra a dolog.

    Természetesen ezt nem a nyilatkozat miatt mondom. Ez is valószínű egy lassú de biztos folyamat lesz.

  17. Vicc amit a Disney művel. Scorseseval bármelyik MCU-t összehasonlítani elég röhejes, ha levágnánk a kislábujja körmét valószínűleg az is jobb filmet hozna össze mint az egész képregényes műfaj. Ettől függetlenül én bírom az MCU-t, annak kell kezelni ami, vidámparki szórakozásnak és nincs is ezzel baj.

  18. Abu:Érdektelenség az Irishman iránt? Viccelsz? Valszeg a Netflix egyik legnézettebb filmje lesz idén.

  19. Szerintem Iger is egy idióta, hogy a BP-vel példálózik de Scorsese és Coppola is besavanyodott seggfejek, hogy ilyeneket nyilatkoznak. Semmi joguk sok ezer ember munkáját ócsárolni, el kéne fogadniuk, hogy most épp a superhero filmek a divathullám ahogy régebben a romkom vagy a western volt. A két műfaj simán megfér egymás mellett, ahogy a szép irodalom és a ponyva is.

  20. Nem értek 100%-ban egyet az idősebb generáció véleményével, és lehetne mit válaszolni nekik, de Iger kijelentését erős túlzásnak érzem, egyáltalán nem a megfelelő és hiteles érvelés. Bullshit, na.

  21. Ez a csávó, amúgy látott bármit is a két rendezőtől, vagy alanyi jogon mond ilyen hülyeségeket?

  22. Azért pedálozik a Black Panther-rel, mert csak pénzben tud gondolkodni, és meglepetés szinten óriási összeget hozott + ugye kritikai elismerést is a rasszizus témája miatt (amivel fogadjunk ilyen sinten messze nem számoltak ugyancsak) és most ő úgy gondolja, hogy itt van valami ami mind bevételben mind erkölcsi szempontból is aztán most mekkora mérföldkő. Közben meg jól álltak kb. együtt a csillagok, 10 év múlva senki nem fog emlékezni rá, egy lesz az MCU filmek sorában.

  23. “Ebből is már csak reklámot csinál magának ,annyi haszna van”

    pontosan ez folyik, sőt, beállítja magát lázadónak akit az “öregek” el akarnak nyomni. Az idén a bevételek 40%-át hozó Disneyt.

  24. “Nem sokáig lesz már ekkora arcuk mert Feige szépen lerombolja az egész cég hírnevét a Marvel fronton”

    mármint hirtelen csak rossz döntéseket hoz majd, bár erre nem utal semmi, és menetel az MCU amit nem tudott lemásolni senki?

  25. Eddig tök szórakoztató volt ez a farokméregetés. De Mr. Igernek hála, most a Disney átesett a ló túloldalára. Ez már arcpirító nagy baromság amit mondott. Már hogy érne fel az egész MCU úgy szőröstül egy Scorsese vagy Coppola életműhöz? Megmondom, sehogy.

  26. Már most megmondom, a metoo után most ez lesz a sláger. Még több ember Scorsese mellé áll, meg a Disney mellé is, aztán csak megy a viszály.

  27. Szerintem tokeletes a nyilatkozat, beleillik az eletmube. Ugyanugy fanservice mint az osszes filmjuk.
    A woke fiatalok akik szamara a Black Panther volt eletuk elmenye, es a Taxisofort nem tudtak ertelmezni es kikapcsoltak 20 perc utan hogy unalmas, nos azok a fiatalok ezt olvasva megerositest kapnak. Latjak, hogy az o “torzsuk” egyetert veluk, az o velemenyuket kepviseli, nekik van igazuk.
    Velemeny echo-chamberek, tribalizmus, fokuszcsoportozas.

  28. Nem láttam a panthert, de szerintem is azért ezzel jött, mert azt a filmet nem szabad kritizálni, és ez gáz. Tény ami tény, változik a népesség igénye, és szerintem az igényessége is a szórakozás terén. A filmművészet és a szórakoztató ipar más célból, és más közönségnek szól szerintem. Ez persze nem azt jelenti, hogy az utóbbiban ne lehetne művészi ambíció, de elsődleges célja a pénzcsinálás.

  29. Látom a szövegértés nem menő errefelé. :D

    Nyilván nem úgy értette, hogy a Black Panther a Keresztapával egy kategóriába sorolható mestermű lenne, hanem hogy Coogler és a filmen dolgozó crew legalább annyi energiát és szenvedélyt ölt bele ennek a filmnek az elkészítésébe, mint anno a két öreg a saját filmjeik elkészítésébe. (Végeredménytől és megítéléstől függetlenül.)

    És pont ezért nem érti, hogy mi az istenért kell más filmkészítők munkáját becsmérelniük olyan stílusban, mint ahogyan azt például Coppola tette.
    Miért nem tudnak csak annyit mondani, ha már mindenképpen válaszolniuk kell ilyen jellegű kérdésekre, hogy nem nekik valók ezek a filmek, nem érdekli őket.
    De nem, nekik persze játszaniuk kell itt az atyaúristent. És lehetnek akármekkora filmrendezők, akármekkora filmes legendák, ez nem éppen elegáns hozzáállás.

  30. Csak engem emlékeztet az egész történet arra, mint amikor a csimpánzok kakival dobálják egymást?
    Kb. az a szint.

  31. Ez nekem vihar a biliben.Nálam ugyanúgy megfér egy marvel film, mint mondjuk egy keresztapa triologia.Mindkettőt a helyiértékén kezelem és más módon de szeretem.

  32. Black Panther mint hivatkozási alap? WTF? Ezt úgy mi alapján. Abban a filmben semmi nincs az ég világon. Az egyik legüresebb Marvel film, pedig mostanában azért van belőlük pár, de még a Civil Warban is több súly volt (mégha a motivációkat már az elején se tartottam komolyan vehetőnek), pedig az is egy elbaszott valami. És akkor a szórakoztatási faktorukról nem is beszélve. Igaza van Scorsesenek, ezek vidámparki látványosságok ÉS ezzel semmi baj nincs. Csak mindent a helyén kell kezelni. Látványos, színes, szagos, de mindemellett üres és lélektelen játékok. Viszont valamilyen szinten szórakoztatnak. Az hogy “hitványak” lennének, vagy milyen jelzőt használt rájuk Coppola, már megkérdőjelezem. A technológiai fejlődés és ezzel a pénz a Marvel/Disney oldalán van, amiből végső soron a művészibb rendezők is profitálnak, ha kellően nyitottak, szóval nem lehet azt mondani, hogy teljesen feleslegesek lennének.
    Nah de azért Black Panthert, mint hivatkozási alapot szembe állítani egy Apokalipszis most!-tal, vagy egy Casinoval… Hát ahhoz azért pofa kell :D :D

  33. Akik itt szánalmasak az Scorsese meg Coppola, két vén *** akiket zavar, hogy már nem az ő filmjeik körül forog a világ és nem hozzáértés nélkül ossztják az észt (mármint a Marvel témában).

  34. De miert pont a parduccal kell dobálozni?

    A tel katonaja meg kriminek is megallja a helyét
    Az elso vasember meg kepregenyfilmekhez laikusoknak is siman tetszhet
    A hangya vigjateknak is jo
    A vegjatek a vilag legjoveldelmezobb filmje

    Miert a parduccal peldazik? :D

  35. Mondanivalója és értéke a Mátrixnak vagy a Kubrick filmeknek van, hagyjátok már ezt a Keresztapa ajnározást a művészfilm témaban…pont akkor hülyeség, mint hogy a Nolan trilógia vagy a Joker a legjobb képregényfilmek… Egy vicc az egész.
    Van különbség aközött, hogy egy filmet nagyra akarnak értékelni, de csak a nézők látnak bele dolgokat vagy alapból egy olyan mű, amely mind a mai napig vitatott és elgondolkodtató(Tágra zárt szemek, Puszta formalitás).
    A témára reagálva pedig totál más a két műfaj egy Párduc a maga műfajában van olyan jó, mint egy Keresztapa a maga műfajában. Pont.
    + Dehogy lesz az Irishman a legnézettebb, ha az unalomról csinálsz 3 és fél órás filmet akkor inkább beveszek egy altatót nem kell kínozni magam.. leírtam, hogy szeretem az elgondolkodtató filmeket pláne az agyalós pszichothrillereket a cikkben lévő 2 ember számomra maradandót nem okozott max Coppola a Drakulával.

  36. 44. Pedig a szembeállítás simán működhet, mert – felvilágosítom azokat akik nem vették eddig észre – hogy Coppola, és Scorsese se művészfilmes. Mindkettő ugyanúgy közönségfilmeket csinál(t) mint a Marvel. A különbség, hogy az ő műveik nyomot hagynak az emberben, a Marvelé meg átfolyik rajtunk mint egy pohár víz. Ha a stúdió biztos befektetésként 1 dollárból tud 2 dollárt csinálni képregényfilmekkel, akkor azt fog gyártani, míg MINDEN MÁS rizikó, így minden más háttérbe szorul. Egy Scorsese film is hasznot hoz, de nem annyit, mint a Marvel mozik, így amíg ott tart ez az eszement anyagi sikerszéria, addig a nagy pénzeket abba ölik, hülyék lennének bármi másba. Az öregek meg persze morognak, de nem a filmeket kellene szidniuk, mert azok aztán végképp nem tehetnek az egészről, hanem nekik kellene megtalálni a működő receptet, és olyan filmeket gyártani, amik a mai felhozatalba is illeszkednek, pl. Scorsesetől a wall street farkasa ilyen volt, nem nem is volt gond finanszírozást keríteni rá, míg a némaság pl. nagyon nem.

  37. amugy a bp-ben vannak kb a legjobban megirt marvel karakterek, nezzetek tul a cgi cicaharcon.

    es jah, evi 3 folm biztos nagyon szetbsssza a moziipart. azert nem csinalnak minosegi, eredeti filmeket, mert 4 havonta van valami marvel : ((( es ne gyertek a “nem kapnak ra penzt” bullshittel

  38. Tényleg ennyire clueless az olvasó közösség itt? Bobby a klasszikus EA taktikát húzta elő, azaz pajzsként használta a kisebbségeket. Az EA általában ezt a melegekkel és transzneműekkel csinálja, a Disney ezt a feketékkel teszi a Párducon keresztül.
    Ezek után ha bárki negatívat nyilatkozik azt a fizetett firkász hadsereg neonácinak fogja nyilvánítani.

    Klasszikus patkány mozdulat a gerinctelen marketing osztályosoktól!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.