Pörögjön az a Netflix

A Youtube, az összes médialejátszó (VLC pl) után a Netflixre is érkezhet a filmgyorsítás. Néhányan kiszúrták a Netflix appjukban, hogy náluk véletlenül bekapcsolták. Vagy tesztnek kapcsolták be. Egyelőre csak mobil platformról van szó.

De minek? Mármint random, vágó nélküli youtube videóknál még érthető, podcastoknál, audiobookoknál is, ahol esetleg az információ számít, bár a beszédet is elbassza a más ritmus. De a filmet aztán főleg.

Mindjárt beírja valaki, hogy ő így nézi, de akkor tényleg az a kérdés, hogy miért nem néz mást, ami jobban leköti? Ha egy film szar és nem köt le, akkor egyszerűbb kinyomni, mint 2:00 helyett 1:33-at rászánni.

human
írta
2019. 10. 28. 03:47
megjelenés
23
hozzászolás


23 hozzászólás a “Pörögjön az a Netflix” bejegyzéshez

 1. Esetleg annyi előnye lehet, hogy precízebben visszatalálsz oda, ahol abbahagytad (már ha feltételezzük, hogy elnyomkodtad véletlen, mert amúgy ugye megjegyzi).

  “az a kérdés, hogy miért nem néz mást, ami jobban leköti”
  Mert igénytelen.

 2. Ez a módszer nem mozgat, de én sok filmnél kihagyok részeket ami nem érdekel. Főleg sorozatoknál ahol több szál van és van olyan ami hidegen hagy, de a főtéma érdekes. Biztos igénytelenség, de túl sok a néznivaló és kevés az idő…

 3. Esetleg ha már régen néztél egy sorozatot, vagy egy filmet felénél abbahagytad, és gyorsan átismétled miről volt szó?
  Nem tudom, valami haszna csak van.

 4. Volt egy lakótársam, aki úgy nézett sorozatokat, hogy átugratta vlc-ben azokat a részeket, ahol nem volt beszéd. Nem kicsit voltam ledöbbenve. :D

 5. A visszatalálás miatt lehet, ahogy Madhew is említette, telon egy több órás filmnél elég nehéz belőni ujjal a potin hogy hol is tartott, ha valami miatt nem jegyezné meg.

  Esetleg ha a kedvenced az “Alvin és a mókusok” vagy a “A Csipet Csapat” :)

 6. Pl ha van egy sorozat ami már elszaródott, de azért kíváncsi vagy, kb mi történik benne :D

 7. Gratulálok a Netflixnek.
  Az alkotók biztos örülnek majd nekik, hogyha kvázi így nézik majd a filmjeiket, sorozataikat.
  Csak most az a kérdés, hogy a Netflix szolgálja ki az igénytelenséget, vagy kvázi megteremti azt?

 8. Valaki magyarázza el, hogy a gyorsabb lejátszás miként segít pontosabban visszatalálni

 9. Én is hülyeségnek tartottam, aztán saját bőrömön tapasztaltam egy jó példát:
  Az Odaátot régen imádtam, az első 5 évad egy kerek egész. Az utána lévő évadokat asszem a 10.-ig tudtam kiszenvedni, muszáj volt abbahagynom, vallatni lehetett velük, olyan szar lett. Most, hogy bejelentették, hogy a 15. évaddal vége, megint elővettem a hatodik évadtól, hogy utolérjem. Amíg a szinkron tartott, mellette sokszor más csináltam, nagyjából képben voltam az eseményekkel. De mióta a 11.-et már kénytelen vagyok felirattal nézni, nincs fél füllel hallgatás, így főleg munkában nyomom be, ha laza a nap, de akkor is sokszor 2-3-szoros sebességgel.
  Mivel régen odavoltam érte – bár az ötödikkel én lezártnak tekintem -, kíváncsi vagyok a végére, de átskippelni meg nem akarom az évadokat, így marad a sok töltelék felpörgetése.

  Egyébként ha egy film vagy sorozat maximum 20 perc alatt nem fog meg, kinyomom, ez most egy nagyon kivételes eset csak :D

 10. Oktatasi platformokon szokott meg ilyen lenni. Nemtom innen ki ismeri a PluralSight-ot, programozoi korokben az az egyik legalapabb platform. Na abban az van, hogy a tartalomkeszitok a nezett ido utan kapnak penzt. Minden honapban a teljes bevetel X szazaleket szetdobjak a keszitok kozott annak aranyaban, kinek mennyi nezesi ideje van video-idoben. Na most ez ahhoz vezetett, hogy minden oktato barmi lassan beszel, es minden egyes lesson elejen kulon bemutatkozik meg stb, minden lehetoseget megragad az idohuzasra.
  Szoval ott kb. alap hogy 1.5x sebesseggel nezi az ember a kurzust, az a vicces hogy mind olyan lassan beszel, hogy igy is full ertheto.

  Vajon a Netflix is nyitna az ilyen oktato jellegu videok fele?

 11. Egy esetben elfogadható a gyorsítva/beletekergetve nézés: amikor mondjuk már megnézett évadot pörgetsz át, csak hogy képbe kerülj az új előtt.

 12. En a Dragon Ball sorozatot végivtolnám 2x sebességgel :) látod mi van de nem öl meg az unalom 2 rész kamehametól :) vahy 25 rész Namek felrobbanástól :)

 13. Én rendszeresen nézek 1,5 – 2x-es szebességgel. Pl. ha elkezdek nézni egy filmet és nem tetszik, de mivel ha már elkezdtem akkor végig is nézem, ezért belegyorsítok.

  Vagy például sorozatoknál. A Why Women Kill 3 idősíkban játszódó 3 különböző történetet mond el, amiből kettő érdekel, de a harmadik nagyon nem, azt rendszerint felgyorsítom. Anno amíg néztem az Arrow-t, ott a szigetes flashbackeket gyorsítottam, mert időpazarlásnak éreztem őket.

 14. Szerintem ez egy nagy baromság.

  “Ha egy film szar és nem köt le, akkor egyszerűbb kinyomni”

  Ez így van. Ez kB olyan, mint mikor valaki csak angolul néz filmeket, sorozatokat, mert úgy jobb, így az igazi, szinkron nem tiszteli filmet. Egy filmen dolgoznak kb 2 évet mire összeáll, és a szinkron kB meg mondjuk megvan 2 hét alatt.
  Ez a gyorsított nézés nem tisztelenség a filmel szemben???

 15. Sztem mondjuk a 300 nal ez tökéletes funkció ha nem akarod lassítva a nézni az egész filmet 😂
  Vagy épp fordítva, ha hiányzik a régi sztlassitott akció film.

 16. Én a Marvel filmeket pörgetem jó ideje (ki nem állhatom őket, de azért mégis legyen fogalmam, ha már filmbuzi vagyok), a Fekete Párduc esetében még az a 20 perc is kidobott idő volt az életemből.

 17. Ezt amit írtok értem is meg nem. Áruljátok már el, higy olvastok feliratot 2-3 szoros sebességgel?
  Köszönöm!

 18. ThomassLord
  Ahogy írta Danzig is, pl. telón egy 1,5 órás filmnél nehezen lövöd be, hol hagytad abba. Meg van a jelenet és nem akarsz pl. spoilerezni azzal, hogy körbelövöd a jelenetet. Egyszerűen csak odatekersz, aztán kész. De pl. sokszor lehet olyan is, hogy megakarsz mutatni egy jelenetet valakinek, és akkor egyszerűbb a megfelelő pillanathoz tekerni, nem a szöveg közepébe nyomni. Meg van, hogy nem értettem mit mondott a karakter, és elég lenne pár másodperc vissza, nem 10, ami most van.

 19. @emuroland

  Okos vagyok, 2-3-szoros sebességgel is sikerül elolvasni és értelmezni, de ha netán lemaradok róla, nem különösebben érdekel. De hangsúlyozom, csak az Odaát esetében van így, mást soha nem nézek gyorsítva :D

 20. Én egyszer az ex nőmmel szombat este bontottam egy üveg bort és gyorsítva megnéztük Malciktől az Új világot. Az alap malicki modorosság elillant, mi meg sírva röhögtünk.

 21. Én eleddig csak youtube-on, a Billie Eilish Michael Jackson ‘Bad’ coverjénél használtam ezt a funkciót, érdekes volt összehasonlítani a különböző sebességek eredményét. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.