Már magyarázzák a bizonyítványt a Terminator: Dark Fate-nél

James Cameron konkrétan azt mondta, hogy év elején látta az első vágást a Terminator filmből, és kénytelen volt komolyabban belefolyni az utómunkába. Hárman dolgoztak rajta, hogy a maximumot kihozzák a már leforgatott anyagból. Igencsak árulkodó, hogy az alábbi idézetben a rendezői kreditet kapó Tim Miller az I mögé került, ami az udvariasság felrúgása.

Well, I think I saw a rough cut, maybe right after the first of the year. It was pretty rough. It was pretty long. It transformed quite a bit after that. I think David Ellison and I and Tim worked together to try to find the best film that could emerge from that. […]

I’m an editor myself, so I gave notes that were both broad, and very specific. I continued in that process up to about two and a half months ago when we locked picture…I never went to the set. I’ve yet to physically meet the new cast because I never went to the set. But I was very involved in the writing and I was very involved in the cutting of the film. And to me, the cutting is really an extension of the writing. […]

I would say many [disagreements], and the blood is still being scrubbed off the walls from those creative battles. This is a film that was forged in fire. So yeah, but that’s the creative process, right?

James Cameron

Amúgy szerintem az, hogy nézeteltérések vannak egy kreatív dolog készülésénél, az teljesen érthető, de valahogy furcsa így a bemutató hetén (7 napos az interjú) már ilyesmit nyilatkozni, nem pedig a film lefutása utánra hagyni esetleg.

14 hozzászólás a “Már magyarázzák a bizonyítványt a Terminator: Dark Fate-nél” bejegyzéshez

  1. Tegnap nekünk is lehetőségünk volt megtekinteni, és lehet, túl lágyszívűen állok hozzá, de szerintem semmi oka takarózni. Nem azt mondom, hogy túlszárnyalja mondjuk a 2. részt, (azt kb semmi nem fogja😂 nem is így kell hozzáállni) de mai viszonylatban tökjó kis darabra sikeredett. Én (úgy érzem, sokakkal ellentétben) nem csalódottan jöttem ki a teremből

  2. Csatlakozom, nekem sem volt csalódás, pedig kritikus vagyok a klasszikusokkal. Ezt a filmet vagy bírni fogják vagy utálni. Nem lesz átmenet.

    Viszont egyre kevésbé van már kedvem moziba menni, kritikán aluli amit egy két ember megenged magának…

  3. Szerintem egy fokkal nem volt se jobb se rosszabb az eddigi Terminátor filmektől … sőt konkrétan merített a T3-ból ötleteket a Megváltásból .. és még a Genisysből is …

    Tisztességes iparos munka élvezhető mozi, ha képes vagy elengedni az első két részt … mert azokhoz nem hasonlítható illetve a film is egyértelműen próbál tőlük elszakadni …

    Talán az egyetlen és legnagyobb baja a filmnek ez a iránya hogy újra akarta írni a történelmet …

  4. Na, Mr. Bulls#it megint alkotott… Imádom Cameron pre-Titanic munkásságát, kikerülhetetlen és megugorhatatlan klasszikusokat tett le az asztalra, de meghülyült a pénztől és az oszkároktól. Szánalmas, amit az utóbbi években művel, inkább maradna csendben, ahelyett, hogy tolja ezeket az erőltetett és átlátszó PR baromságokat. Mindennél fogadkozik, hogy ilyen meg olyan qrvajó lesz, aztán jön a fentihez hasonló magyarázkodás. Inkább foglalkozzon az Avatarjaival, akkor talán 2050-re összehoz egy (felesleges) folytatást. Kedves Mr. Camaron! Talán ideje nyugdíjba mennie és köszönjük az 1997 előtti ténykedését!

  5. Én még nem láttam a filmet,de el kellenne vonatkoztatni Camerontól.

    Az az ő filmje, amit ő rendezett és /vagy ír is. Az,hogy valamiben vállalt produceri szerepet vagy éppen volt benne egy kis irói beleszólása azért az nagyon más, mint amikor ő ül a kamera mögött.

    Majd,ha egyszer ismét ő rendezne Terminátor filmet (de jó is lenne)akkor lehetne rá reflektálni.

    Amíg a marketing kampány van senki se fogja fikázni a filmet . Reklámoznod kell,ha már részt vettél benne.

    Utána majd elmondhatod, hogy baklövés volt.

    A Terminator Genisys-t pedig csak Arnold miatt reklámozta ,félrevezetve ezzel jó néhány embert. Ez mondjuk nagy hiba volt.

  6. Én azt bírom, hogy a 6. részt mindenki az első két résszel hasonlítaná össze…amikor mindenki tudja hogy azok verhetetlenek :). El kell vonatkoztatni az első két résztől és inkább a másik hárommal párhuzamba állítani….vagy épp az utolsóval mert az konkrétan a franchise mélypontja és ha annál jobb én már kivagyok békülve az eredménnyel :).

  7. Megnéztem. Azt azért reméltem, hogy legalább az előző három rész szintjét egy icipicivel (csak egy icipicivel) meghaladják. Hát nem sikerült.

    Cameron produceri munkássága sajnos meg sem közelíti az író-rendezőit, ez ezen a filmen is meglátszott. Rengeteg olyan jelenet van, ami egy saját filmben soha nem fordult volna elő. Az Avatarban sem. Aki ezt a filmet jónak tartja, és nem érzi kidobott pénznek a mozijegy árát, annak nincsenek nagy igényei. És a nagy igények alatt most még csak nem is az első két rész színvonalát értem, mert az nyilvánvaló volt, hogy azoktól messze lesz.

    Cameron mentegetőzése egyébként már jóval a bemutató előtt is hallható volt, amikor bejelentette Edward Furlong szereplését. Már ott is hangsúlyozta, hogy soha nem járt a forgatáson. Kicsit gyanús is volt, és most sajnos kiderült, hogy jogosan.

  8. A Terminátor 2-nél keszült jobb akció film valaha? Még ha teljesen objektíven próbálja bárki nézni akkor is benne van a top 5-ben all time az akció-scifi kategóriában. El kell engedni, hogy akár csak megközelíteni fogja tudni. Ettől függetlenül Hamilton miatt na meg Arnold jutalomjátéka miatt nekem kötelező lesz.

  9. Morz: mint akciófilm?
    Nem mondom azt, hogy jobb, de a John Wick nekem nagy meglepetést okozott az utóbbi évekből!
    Akció-scifiből az Alienst tudom nyugodt szívvel említeni. Szerintem ez is mehet a top5 listádba. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.