Terminator: Dark Fate – megérkezett a Terminator 3 a mozikba!

A fentit így mindenféle hasonlításhoz is a közösbe dobom, mert szerintem a Dark Fate minőségben is a Terminator 3-hoz állt közel. Igazi fanoknak csinált darab, ami semmi újat nem mond, hanem tényleg csak “ez ismerős?” “és amaz?” módon mutogat dolgokra akciójelenetek közben. Van akinek ez elég lesz, nekem például elment, de ajánlani nem annyira tudom.

Ismét meg kell védeni valakit, amihez a jövőből most egy technológiával felturbózott ember érkezik. Az életükre pedig a Rev-9 tör, aminek az a különlegessége, hogy két rétegből áll: van a bármivé átalakulni képes folyékony, és van egy magában is működőképes fémváz, avagy valamennyire duplázza magát.

A legyőzéséhez pedig régi ismerősök is kellenek, amire teljesen ráment a reklámkampány. És akkor elérkeztünk a negatívumok legnagyobbikához, már ha fanként elfogadjuk ezt a filmet 2 órát annak, ami: mindent lelőttek a marketingesek előre. Ennyire féltek a buktától. A moziban konkrétan nem volt meglepetés. Nem csak az akciókról van szó, de minden fordulatról. Mázlista, aki nem követte a kampányt, mert kicsit pipálgatni lehetett a film 2 óra nézése közben. Értem, hogy a zsánerből adódik úgyis az irány, de hogy még az összes kereszteződést is megmutatják előre, az most kifejezetten érthetetlen volt.

Na de erről nem a konkrét mű tehet, hanem pár öltönyös. A komolyabb baj, ami aláássa a Terminator: Dark Fate-et, hogy semmi gondolat nincs benne. Konkrétan, és ezt úgy vegyétek, hogy mostanra már kitörölném a filmet: ennél a Genisys is többet próbált mondani a jelenlegi big data irányról és a mindent megfigyelésről. Itt bedobják olajnak a gépezetbe a bevándorlás mellé, de meg sem próbálnak a nézőben bármi gondolatot kelteni ezekről. Nem mélyeket, de még blockbuster szintűeket sem. És a sok nosztalgiára épülő akciójelenet és kikacsintás (izé, elvárások “felrúgása” néha) közben pont emiatt lesz csak egy fanfilm az egész.

Amit a technikai oldalról nem értek, hogy miért hagynak ki ismét: az új robot megállíthatatlan gyilkológép, úgy sokkal jobban működne, ha mindent azonos tempóban csinálna. Ehelyett az van, hogy kirobban az akció közben, fut, lő, dobálózik, de amikor a borzasztó CGI-ra akarják verni valamiért, akkor tök lassan alakul át, vagyis válik szét kettő robottá. Rám kéne bízniuk a filmet. Persze csak hülyülök az utóbbival, de tényleg felakadtam ezen a rendezői döntésen. De ez csak mellékgondolat.

Azért ha nem lenne a blog, akkor lehet csak itthon néztem volna meg, nem támogatva bevétellel, de viszonylag szórakoztatott. Nem nő fel, igazából még a T3 funjához sem, de valamennyire megközelíti. Az eredeti filmeknek persze a nyomába sem ér, de ez azért nem meglepő a franchise eddigi hajtásait nézve.

(A tegnapi cikk a “Cameron belenyúlt a vágásba” folyamán: lehet jól tette? Ha meg kéne mondani, hogy merrefelé metszettek jobban, akkor lehet menne, de egyáltalán nem olyasmiről van szó, mint egy Fant4stik-nél.)

121 hozzászólás a “Terminator: Dark Fate – megérkezett a Terminator 3 a mozikba!” bejegyzéshez

  1. Én imádtam. Sosem felejtem el, mikor anno a 90-es években, a VHS korában úgy 10 évesen először láttam a T2-t, úgy magával ragadott, hogy 2 héten keresztül minden nap megnéztem, volt, hogy 2-szer is. Hát most a moziban 2 órán keresztül újra 10 évesnek éreztem magam. Számomra ez a folytatás az amire 28 évet kellett várni. Nyilván a helyén kell kezelni, de nem is úgy kell és nem is úgy ültem be a moziba, hogy az első 2 rész szintjét fogja hozni. Az a vonat már rég elment. Ettől függetlenül ez egy méltó folytatás ami veri az összes, a T2 óta megjelent filmet, és messze nagyobbat tudott volna ez szólni, ha ténylegesen harmadikként készül el, és nem lőnek el szinte mindent a félresikerült folytatások. Nyilván ez is megosztó darab lesz, hisz divat mindent fikázni, de bármennyi folytatás készül, az első 2 filmet elrontani már semmi nem tudja, azok úgy tökéletesek ahogy vannak. Ettől függetlenül én bízom a folytatásban, mert baromi jól szórakoztam.

  2. A félresikerült folytatások legalább próbálkoztak valamivel. Ez csak összeollózta azokat a momentumokat amik az eddigi részekben is működtek, de meg se próbált nyitni semerre. Így a 86. remake….. Arról nem beszélve, hogy mivel látszik ötletük sincs mit merre hogy akarnak ebből egy 3 részes sorozatot….

  3. Pont tegnap láttam egy pár perces interjút Linda Hamiltonnal. Megkérdezték hogy neki hogy tetszett a film. Annyit mondott: It`s ok. Ez legalább egy őszinte válasz volt, és nem hájpolta agyon a filmet, vagyis ezt biztos majd csak otthon nézem meg.
    Igazából már az előzeteseken lehetett látni a középszerűséget.

  4. Újabb példa, hogy ha már a trailereknél húzzuk a szánkat, ott a film is gyenge/közepes lesz. Csodák nincsenek.

  5. Tudtam, hogy nem kell rá moziba menni. Elolvasva több kritikát, ez bőven az itthon nézni, aztán elfelejteni kategória. És akkor várhatom tovább az igazi 3. részt, ami majd eltörli ezt is. Jó lenne már ténylegesen egy csak a jövőben játszódó epizód, persze nem ilyen gagyi pg13as Megváltás szintű langyos víz.

  6. Lehet fikázni a filmet,de sokkal jobban szórakoztam rajta,mint bármelyik Bosszúállók filmen! Pedig azok rekord bevételeket hoznak és milyen “szuper” filmek! És egy érdekesség. Ahogy szétnéztem a moziban, 30 évnél fiatalabb néző nem nagyon volt. :-(

  7. Hát mit mondjak. Az előző filmet szidalmazók most csöndben maradhatnak mert az egy koherens mestermű sok alázattal ehhez képest.
    A film nézése közben sokszor elfogott a szekunder szégyen, amin az sem segített hogy a nézők képtelenek voltak viselkedni ezalatt. Lassan már csak délelőtti vetítésekre fogok menni hétköznapokon.
    Szóval csak arra lennék kíváncsi ki írta ezt és ki hagyta jóvá. A végen megláttam Goyer nevét is…
    Ez egy felesleges folytatás ahogy human is írja. Semmi újat nem.mer mondani csupán egy easy cashgrab. Az meg amit az öreg terminátor karakterével csináltak… nincsenek szavak. Persze a nyolc (!) evés gyerekek és pár ecsethajú ezen olyan jól szórakozott, hogy nem tudtak nem hangot adni neki és visítottak meg ordítottak röhögés közben. Kösz de kösz nem, ez nem Terminátor élmény. Cameron helyében én egyenesen elhatárolódtam volna ettől.

  8. 1984- a terminátor egy megállíthatatlan gyilkológép, aminek csak egy célja van: megsemmisíteni a célszemélyt bármi áron.
    2019 – Carl azt ecseteli, hogy nem való egyszínű függöny a kisgyerek szobájába, inkább rakjanak föl mintásat.

    Semmi újat nem láttunk, de tényleg semmit. Ennek így semmi értelme, ráadásul a cgi is ronda volt.

    Több olyan momentum is volt a filmben, amitől csak fogtam a fejem: pl a “túl sok a fehér” mondat, a magát gyógyszerező félig gép csaj, aki 5 perc action után lemerül.
    A női john connor, aki egy puskával csapja arcon a rev9et aki ettől majdnem elesik.
    Plusz amikor már a rev9-es keze a csaj nyakán van, nem roppantja össze a gigáját, hanem erőlködik. Ekkora bullshitet rég basztam. Legalább egy filmen belül ragaszkodjanak a saját szabályaikhoz.

  9. Aki látta, spoiler keretében elárulná mért fontos a kis mehikói bevándorló csaj? Kinek a kije? Köszi :)

  10. Nekem ez így hatalmas csalódás, már kb. a felütéssel el is vették a kedvemet az egész filmtől. Ezerszer inkább megnéztem volna a Genisys folytatását. A nézőközönség: kevesen voltunk, mégis volt egy se**fej harmincas faszi aki 5 percenként fejmagasságig emelve nézegette a mobilját. Ha unja a filmet, mért nem takarodik ki a teremből??? Engem az ilyesmi baromira ki tud zökkenteni az “élményből”. :(

  11. Volt szerencsék pár ismerőssel premier előtt megnézni ingyen. Különösebb elvárásaim nem voltak csak legyen legalább annyira jó mint az előző, zúzzanak szét pár kocsit cgi nélkül és ha már Dark Fate a címe akkor valami igazán komor befejezést lássak. A félelmeim pedig az új szereplők színészi játéka és a rendező személye. Első kettő adag előzetes (összesen 3) után többet már nem néztem meg.

    Innen SPOILER!

    Az első 5 perc rendben volt beleértve azt a bizonyos váratlan csavart – amivel a közönség harmadát valószínűleg alaposan felbosszantották így jöhetnek a szembeköpi a T2-t szakik – és még az időparadoxon is kimagyarázható. (Eddig Andy Garcia vezetett az utazókkal, lehet ezt sikerült felülmúlnia Furlongnak ezzel a hosszú szerepléssel.)
    Ezután kezdődtek az első problémáim. Nagyon darabos volt amíg behozták a szereplőket. Folyamatosan kizökkentem amíg elérkeztünk az első hosszabb akcióig ami egy erős 10 perc volt. Kocsizúzás pipa. Terminátor kettéválás hideg rázós még akkor is ha ellőtték az előzetesben. Badass Sarah és a humor megérkezése, fasza.
    És itt elérkeztünk ahhoz az egy órához amikor tudatosult bennem hogy inkább a történetmesélés lesz mint akcióorgia csak pont a történet szinte semennyire sem érdekes. Az új szereplőkkel viszonylag megbarátkoztam, pipa. Aztán jött a börtönös akció ahol először éreztem igazán hogy jó a zene és egy terminátor filmet nézek és végre beszippant… de hát persze hogy 3 perc akció után ismét visszaváltunk.
    Féltávnál végre Arnie is csatlakozott erősítve a humort ami legalább jól sikerült. A vetítés előtti felvezetőben elhangzott a hogyan lett a T-800as függönyös dumánál még nem tudtuk eldönteni poénnak szánta-e az illető, remélem csuklott mert film közben erősen szidtuk anyukáját.
    Az igazi mélyrepülés a repülős rész volt. Több helyen lehetett olvasni, hogy megépítették a repülő törzsének belsejét és hogy azt forgatták felvétel közben. Idepazaroltak egy csomó pénzt és még csak nem is nézett ki jól leszámítva egy lassítást.
    Szegény Gabriel Luna 10x mutatja egyik vagy mindkét piros szemét mert sérül az arca. Elég lett volna kétszer és valami új ötletet bevetni a folyékony fémmel. Így baromi uncsi.
    A víz alatti rész – bár dark volt hűen a címhez – adott végre valami újat amit korábban egyik részben sem láttam.
    A zenét teljesen rosszul vágták. A gátas jelenetnél Arnie vizes lesiklása után a lehető legrosszabb ütemben felcsendülnek a klasszikus dallamok. Az eredmény: kizökkent.
    Mikor már láttam hol lesz a finálé akkor kérdeztem magamban ezt sikerült kitalálni? De legalább a végén volt szép zene csak éppen semmilyen hatással nem volt rám mert akkor már nagyon azt akartam hogy vége legyen. Vége is lett olyan gyorsan és ütemtelenül amit utoljára a Snowman-nél tapasztaltam de ott legalább tudjuk miért olyan lett.

    Pedig általában szoktam élvezni a hasonló mozikat (Geostorm és Predator is tetszett – otthon újranézve már kevésbé – vagy idén a Hobbs & Shaw), most valahogy nem sikerült kellően szórakoztatniuk. Kár volt Millerre bízni a rendezést. (A Bad Boys 3-nál is hasonló szaglik) Bele se merek gondolni a hosszabb Miller féle vágást mennyire untam volna. Belepakoltak 185 millát + marketing. Hova ment el? Az egész repülős részt kukázták volna és tették volna másba. (Alita csak 155 volt ami jobban látszott a végeredményen.) Érzésre fél óránál több akció nem volt benne.
    Utólag pótoltam a maradék két előzetest és kiadott jeleneteket. Hát ezek tényleg ellőttek minden érdekesebbet poén és akció terén is. Furlongot is teljesen kár volt felfedni.

    Elolvastam 10 kritikát ebből egy kérdőjelezi meg hogy ez lenne a 3. legjobb rész és Human az első aki leírta hogy a Genisys is többet próbált mondani ami egyébként szintén eléggé fanmade rész volt. Éppen ezért tartom gyengébbnek ezt az újat. És ahogy nézem fél év múlva gyengébb pontszámon is fog állni. Ezt így ebben a formában nem kellene erőltetni.

  12. SPOJLER
    DnP says:
    2019. November 1 at 10:40

    Aki látta, spoiler keretében elárulná mért fontos a kis mehikói bevándorló csaj? Kinek a kije? Köszi :)

    Na szóval ő egy random csaj, aki majd az emberek vezetője lesz miután a legion (az új skynet) elkezdni elpusztítani az emberiséget.
    Egy john connor pótlék, mert őt kinyírják a film 3. percében, amivel meggyalázzák a 2. részt.

  13. Talán 2 előzetest voltam hajlandó megnézni, bár ez szinte minden filmnél így van..
    Ami a szerdai megtekintés óta először eszembe jut, az az, hogy Mackenzie Davist jó volt nézni. Hiába android, végre találtak egy hús-vér nőt, akit komolyan lehetett venni, ha megláttam fegyverrel a kezében, nem kapott el a röhögőgörcs. Kicsit eszembe juttatta a fiatal Linda Hamiltont és örültem, hogy végre nemcsak faszik keménykedését kell néznem 2 órán át. Sokan nyilván nem ezt érzik, de számomra néha rémunalmas..
    Lehet hőbörögni meg meetoo-s kampányos marhasággal jönni, a T2-ben Hamilton néni kőkeményen tudta képviselni a gyengébbik nemet.
    Jók voltak az akciók, én bírtam a lassításokat is, a Rev-9 legelső kettéválásánál konkrétan elkapott a libabőr és újra rettegő kisgyereknek éreztem magam – 32 éves fejjel.

    Meglepett, hogy Schwarci gyilkológépezetéből faragták meg az ügyeletes poéngyárost, de ha elfogadom, hogy valóban kifejlődött egy gép lelkiismerete, akkor gomdoljatok bele, ő teljességgel kimaxolta, körberöhögte és 15x megtaposta a Skynet lehetőségeit, fejlettségét, sőt még Spielberg A.I. filmjében látottakat is.

    Mi is van még? Ja. Egy marvel (bocsi) vagy egyéb zöldhátteres szuperhősös filmmel ellentétben tudott igazán mély gondolatokat ébreszteni bennem, pl gyászról, továbblépésről, emlékekről – lásd ahogy Reyes kiborul annak kapcsán, hogy nem tudja eltemetni a családját és amit erre Sarah Connor reagál. Egyetlen mondat volt, de azzal kütéssel nyert nálam.

    A mai felhozatalt látva azt mondom, nem érdemel ekkora gyepálást és hozza azt a szórakoztató faktort, amit az én laikus visszafogott terminator fan tudatalattim elvárt tőle, még akkor is, ha magából a terminator univerzumból már nem tudnak/nem akarnak/nem mernek (nem tudom, melyik igaz) kihozni többet vagy nem akarják kizökkenteni a komfortzónájából. Még az is lehet, hogy a hétköznapi átlagemberek fantáziája és elvárásai léptek olyan magas szintre vagy ingerküszöbük zuhant a béka segge alá, hogy ha teszem azt, a T2 ma kerülne mozikba, még azt is körberöhögnétek, hogy mi ez a FOS és darabokra szednétek minden egyes jelenetét, minden egyes karakterével együtt.

    Na mostanra sikerült annyira felhergelnem magam, hogy kihoztam konklúziónak azt, hogy a mai emberek méltatlanok arra, hogy filmeket készítsenek nekik😂

  14. blady szerintem vedd elő újra a T2-t és nézd meg. Egyből rájössz hogy nem csak a megjelenési dátum miatt jobb az egyik a másiknál.

  15. Puffin, kb két évente előveszem, nincs baj a memóriámmal😁 helyén kell kezelni, ha nem, persze, hogy azt vonod le nemes egyszerűséggel, hogy sz@r

  16. Ebben is mondják, hogy “Come with me if you wanna live”? :sóhaj: Mindegy, ez már tuti nem moziban nézős lesz. :(

  17. “Hát most a moziban 2 órán keresztül újra 10 évesnek éreztem magam. ”

    igen, pont ennek a korosztálynak készült nosztalgiajáratnak, nem pedig filmnek, ahogy fenn is írom.

    “persze nem ilyen gagyi pg13as ”

    16-os besorolás volt, vérzett

  18. Tudom,hogy elkellene vonatkoztatnom a Cameron által rendezett terminator filmektől, de sajna nem megy…magamnak hazudnák… Cameronnál hiteles volt minden, és epic jelenetekkel tele volt mindkét film, mindíg tudott meglepetést okozni, és ha már itt járunk nem utolsó, hogy a zene a karakter építés által létrehozott momentumok láttán és hallatán libabőrös lett a hátam olyan kimagaslóan jóra sikeredett, na meg persze a cgi nélkül a háborús jelenet stb…Ne haragudjunk meg…2019be vagyunk, és így elb..zni a dolgokat. Itt imádkozok, hónapok óta, hogy most végre el ne fjsh#& a filmet, és sajnos egy olyan filmet kapunk, ami bár elvonatkoztatva nem rossz, de tényleg semmi értelme nincs! Jelenetek enyhén kimásolva és átalakítva egyik-másik elődjéből, és semmi újat, semmi meglepetést nem tud felmutatni. RReyes szerepe és filmbeli célja írtó gyenge…no comment. Lehetne itt még nagyon sokáig sorolni a dolgokat,de mindegy. Ezt már megfőzték! És én nem kérek belőle többet köszönöm szépen! Ez pedig nem nyafogás, hanem szomorú, hogy képtelenek elénk tenni egy igazi terminator filmet ennyi idő után is, és ennyi bukta után is.” Utóirat”: És az elején hogy is volt amikor Miller és Cameron rossz álomként emlegették a többi részt? És hogy a fanok többet érdemelnek…egy normális folytatást. Igazából azt el is érte semmi kétség, hogy a genesys és bandáit meghaladta egy bizonyos fokon, de ismételten…újat mem mutatott, nem tudott felnőni ahhoz, hogy méltó folytatása legyen a T2 nek, és a kiszámítható cselekmény, történet által írtó unalmas lett az öszhangot tekintve. Így ott tartunk ezzel, hogy a gödörből még mindig nem másztunk ki. Köszönjük szépen Miller bácsinak ,és csapatának !!!

  19. Őszintén mondom..izé irom..Tiszta szivből irigylem azokat akiknek tetszett..ez a mocsadék,,ganéa T1,T2-t teljesen porbasúlytó szemenköpő gyalázat…igen túl magasak voltak az elvárásaim..sokat reméltem az új Terminátortól,persze régóta rebesgették hogy Cameron újra terminátorozni vágyik..Óriási csalódás volt..Megkérem a Magasságos Skynetet/vagy a másik idősikon hogy a francba hivják/ hogy “kedves Tim és James”-sel létesitsen nemi kapcsolatot..análisan…

  20. Csak a trailer alapján, komolyan, ki számított arra hogy ez film nem egy tucatmovie lesz? Az előzetesben a CGI egy rakás kaka, kb. törésvonal szint, a Megváltás sokkal jobban nézett ki, sőt az előző részhez képest és a 3.hoz mérten Megváltás kifejezetten jó volt. c

  21. @chegue111111: Az első anyagok megjelenésével lehetett sejteni a végeredményt. Én se igazán értem, hogy mire számítottak azok akik csalódtak. Én meg mondom őszintén az elsőt nagyon kevésszer láttam, és nem is igazán kedvelem. A második nyilván “A” Terminátor film. Mestermű.
    A harmadikat még fiatalabban kedveltem, mert szórakoztató volt, de nyilván a közelében nincs a másodiknak. Nem szeretném újra nézni. Már ott érződött a bőrlenyúzás. A negyedik, eskü az azért tetszett, mert az legalább próbált más lenni, az egész környezet, a poros, koszos, apokaliptikus környezet miatt el lehetett nézni. De megvoltak a hülyeségei. Az ötödik, meg az abszolút “hagyják már abba” film volt. Gyakorlatilag semmire nem emlékszem.
    Lehetne ezzel a szériával még mit kezdeni, Schwarzi nélkül is. De nagyon komolyan le kellene már szakadni erről a sablon visszaküldenek egy robit megölni valakit a múltba sztorit. Rohadt kiszámítható, és unalmas már. A CGI förmedvényeket is hanyagolni kellene, szépen visszatérni a practical effectekhez, és csak ott használni ahol muszáj.

    Odaadnám a rendezést George Miller-nek. Az öreg olyan akciót rittyentene össze szerintem, hogy mindenki maga alá csinálna. :D

  22. Az az igazság, hogy nekem a maguk módján a T3 a T – Salvation és a T- Genisys is tetszettek, mert legalább tovább vitték a történetet.
    Meg azért elég szórakoztatóak voltak.

    A sötét végzet, egy iszonyat jó film lenne, ha nem a T2 folytatása akarna lenni … meg nem az lett volna a PR szöveg hogy akkor T2 folytatás majd mi megmutatjuk.

    Tipikus SW- Force Awakens betegsége van a filmnek… vagy is mint film önmagában szerintem nagyon jó és nagyon szórakoztató, 1-2 jelenetnél kifejezetten szorítottam a karfát.

    De mint T1 T2 folytatás egyértelműen megbukik, sőt kifejezetten haragudtam amiért a John Connor szálat így lerendezték plusz az egész történelmet újraírták :(

    Amit Swarci T-800asával csináltak karakterfejlődés terén kész röhej.

    és az utólagosan felmerült kérdések miatt meg már csak magamban fortyogok…

    1. Ha Sarah Connor-ék megakadályozták a skynet létrejöttét… akkor ki és mifaszért küldött vissza T-800ast.

    2. Ha John Connor halott, akkor nincs ellenállás és a skynet nyert tehát a sötét végzetnek már a film elején véget kellett volna érnie … XD

    3. Ha Legion jön létre az meg nem Sarah és John Connort veszi célba így elvileg törölték az első két részt is …

    4. Fentebb valaki marvel filmmel hasonlította ezt össze amit szerintem nagyon nem kéne nem egy kategória… ennyi erővel jobban szórakoztam a terminátoron mint a godzillán … :D

    5. De ha már marvel, hogy nem tanultak a készítők az ott látott idővel való játszadozással járó buktatókból …

    Mondjuk fogtam a fejem amikor egy nem is tudom 2-500 kilós gép úgy ugrál felfelé az álványzaton mint egy macska… amikor meg le esik szinte tollpiheként hullik a földre….

    T2 ikonikus jelenetei amikor a játékteremben a T800 és T1000 egymásnak mennek ott azért érződik hogy több 100 kg-s gépek mennek át a falon vagy állnak bele a földbe … itt meg semmi :(

    Na de összegzés, igen a T1-2 fanoknak ez a film egy terminátor gyalázat amit meg is tudok érteni… de én azt már rég elengedtem hogy méltó folytatást lássak.

    Hasonlítgatva az eddigi folytatásokkal amik alapjáraton nekem tetszettek, ez az új rész szerintem semmivel nem jobb de nem is rosszabb azoktól.

  23. szerintem pár időparadoxonon felesleges fennakadnod (1-3). gondolom a lényeg, hogy a már ott levő terminátorokat nem tünteti el az, hogy a jövőben nincs skynet, mert a chipet bedobták az olvasztóba. pont ez szerintem a lényeg amúgy a végzetről, az emberiség mindenképp oda jut (nem a kiberjövőbe, hanem a pusztulásába), ha nem változik (a jelenben nincs végzet, ne add fel, tegyél valamit), vagy valami ilyesmiről is akarhatnak beszélni ezek a filmek burkoltan.

  24. Human:
    “pont ez szerintem a lényeg amúgy a végzetről, az emberiség mindenképp oda jut”

    Végül is oké … valószínűleg a készítők is erre akartak célozni hogy ha az emberiség nem változtat a saját természetén így is úgy is elpusztítja magát …

  25. Szerintem a Terminator-franchise-t csak egyféleképpen lehetne folytatni és egyben lezárni: ha 2029-ben járnánk, és kapnánk egy fasza háborús filmet akár csapatösszeszedéssel, amelyben a küldetés célja a Skynet legyőzése lenne. Mint a Genisys elején, csak hosszabban és normálisan. Sok veszteség árán végül győznének az emberek és visszaküldenék Kyle Reese-t, meg a második Terminatort, amikor felfedezik, hogy egy prototípus T-1000-es is átcsúszott. Vége, le lehet zárni az egészet.

  26. 28.

    Ezt magyarázom régóta. Egy ilyen 3. rész kellene. Persze R kategóriában és olyan hangulattal mint a T1-2ben a visszaemlékezések, álmok, ahogy Kyle Reese szemszögéből láttuk. Olyan szép kerek egészt lehetne csinálni a két első résszel.

  27. Kár hogy addig szarakodtak egy jó folytatással (értsd nincs), hogy Arnold meg Linda már nem szerepelhetne benne amennyiben belevágnának. Volt rá harminc évük vazzeg…

  28. Szőke csaj jó volt, jól játszott és jól is nézett ki, szép szálkásra gyúrta magát. A film egynek elment, semmi extra, tipikus copypaste remix.

  29. Sparrow: A jövőbeli csatát akkor lehetne kivitelezni,ha csinálnának egy különálló Terminátor filmet, mint a Joker. Más különben ezt nem látom reálisnak ,mivel azzal lezáródna a történet. Egyenlőre még mindig megéri újra belefogni. Nem volt még akkora pofára esés.

    Ha lesz mégis valamilyen folytatás, akkor örülnénk neki,ha a finanszírozó stúdió visszafogná a költségeket mondjuk max 80-100 millió. Kevesebb CGI “hiper- szuper” akciók és az első horrorisztikusabb irányban menne el a dolog. Azt gondolom volna itt bőven lehetőség, nem csak az első kettő másolása. Persze ötlet volt a Salvationbe is a T3 vége sem volt rossz ötlet, de ettől még a filmek borzasztóak voltak számomra.

    Kellene egy jó rendező és író.
    Egyenlőre ez Cameronon kívül nem megy senkinek. Azt hagyjuk,hogy ebbe is “benne volt a keze “. Ez nem az ő filmje.

  30. Igazából említésre se méltatnám ezt a szánalmat, de lehet, elkap a gépszíj.
    Lényegében eltörölte a 3-4-5. részt és hivatalos folytatásként harangozta be miller, közben meg lemásolta a 2 Cameron-féle klasszikust, és készített egy családi vígjátékot/szitkomot. Nem vártam túl sokat tőle, de még így is sikerült alulmúlnia magát, talán főleg azért, mert mind miller, mind cameron éltették a filmet, most meg a premier előtt mindketten elkezdtek kimosakodni. cameron szavára már a genisys óta nem adok, ott is egy (szép summáért, gondolom) világmegváltó filmet emlegetett, aztán lett egy paródia.

    Az első 1 perc, az archív jelenet az egyetlen érdemleges része, ami “terminátoros”, aztán megtörténik az ominózus fordulat, de az is úgy, hogy először álomjelenetnek gondoltam. Innentől kezdve igazából keresztbe szarják a T1-T2 filmeket, ami arra enged következtetni, hogy kapunk valami kreatívabb, tényleg úttörőnek számító akciófilmet, társadalomkritikával, drámával, lélektannal. Hát a fszt :D

    A mehikói kezdés egy olcsó latin szappanopera, semmi felvezetés, egyből belecsapnak a lecsóba, ami kis megszakításokkal ugyebár végig tart. Közben az óvodás szintű dialógusok és béna poénok + Sarah keménykedése, ami szintén nevetséges. Az effektek nagyon gagyik, mintha elfelejtették volna rendesen lutolni és összeszínezni, a fizika törvényeit pedig ugye a mai divat szerint, nem igazán vették figyelembe. A karaktereket elfelejtették megírnia, a barátok köztben kidolgozottabbak a szereplők. Az időutazós sztori sántít, nagyon bele sem mennek, mi hogyan, meg kell védeni a csajt, mert CSAK. A jövőjelenetek meg inkább a Csillagközi invázióra hajaznak, a robotok meg a Mátrix csáposaira, de terminátor hangulat aztán végképp nincs, vagy hogy ez most egy nyomasztó, sötét jövő. A Legion meg csak úgy jött egyszer, átvette a hatalmat, oszt’ kész.

    A film mélypontja pedig egyértelműen schwarzenegger, akinek igen szeretem sok régi filmjét, de ez a színész egy KURVA. Sohasem a színészkedéséről volt híres, de azért pofátlanság, hogy akkora gázsiért ezt elvállalta. Az hagyján, hogy alig kap játékidőt, még jobb is, mert amit műveltek vele… a hideg, kegyetlen gyilkológép, a terminátor, aki egy egész rendőrséget kiirtott, egy függönyárus, pelenkacserélgető, viccelődő családapa lett… Minden egyes másodperce, amit a vásznon tölt, egy szégyen, a karakter ledegradálása, ráadásul mindenféle színészi játék nélkül csinálja. És Sarah meg a másik, aki szégyellheti magát, hogy ebben partnere. Kiborul amiatt, amit a gép tett, vívódik a gyász és a bosszú közt, de azért jut idő rá, hogy ő is beszálljon a viccfaktorba. Itt nem egy korrekt folytatás volt miller célja, hanem hogy megnevettesse a közönséget.

    A sok akció inkább emlékeztetett a Family Guyból Peter és az óriáskakas mindent leromboló harcára. Tét nem volt, tök hidegen hagyott volna, ha valamelyik főhős meghal, meg úgyis túléltek mindent, akkor meg totál öncélú az egész, mikor akarják kiírni őket. A repülős rész katasztrófa volt, még marvelben is gáz lenne. Nincs olyan akciójelenet, amire azt mondom, hogy pár hónap múlva emlékezni fogok. Úgy vagyok vele, hogy azok a jó, karakteres filmek, amikből jó paródiát lehet készíteni, de ez önmaga egy paródia. Már legalább 10 éve nem csináltak hálivúdban paródiákat, hát nem is csodálom, nincs miről csinálni.

    A végén nem is értem, mit vártak, hogy valaki meghatódik azok után, hogy nem lehetett együtt érezni egy karakterrel sem, svarcival meg aztán főleg nem. Humorfaktor biodíszlet volt, semmi más. És az R-besorolást is elfelejthették volna, ha Sarah szájából nem hangzik el párszor valami – egyébként oda nem illő – ocsmányság. A színészek közül a rev-9 volt az egyetlen, amire azt mondom, oké, de az ő száját is bőven elhagyta olyan nyalifali szleng, amitől fogtuk a fejünket. Az író remélem, többet nem kap munkát komoly filmben, de az effektes sem. Ja és ugye régen már bejelentették, hogy a kis Furlong visszatér animálva, de pár hete meg az a hír járta, hogy a rendes, idős színész is feltűnik benn, hát az is csak beetetés volt. A zenét meg meg sem említem, a legkisebb gond, hogy tucatzenéket pakoltak alá, amiket youtube-ról “epic music royality free” címszó alatt bárki letölthet kb…

    Összességében (már az előző résszel) a Terminátor is beállt abba a sorba, mint a Star Wars és a többi szerencsétlen franchise, ami pár régi karakter behozásával csinál egy látvány tucatfilmet, totál kiherélve az eredeti mivoltát. Aki Terminátor rajongónak tartja magát, és tetszett neki ez a fos, javaslom, nézze meg a T1-T2-t, aztán talán rájön, miért született fogyatékkal ez a film…

    1/10, és az első alkalom, hogy sajnálom, hogy nem lehet mínuszba szavazni.

  31. Az előző hozzászólás zseniális! Mintha magam írtam volna!!
    Végre valaki kiemeli az atmoszféra-teremtő zene teljes hiányát. Brad Fiedel munkássága helyett Dzsánkii IKSZEL… nohát ezen az 1 példán be is lehetne mutatni mennyire ócska, hitvány, tróger gagyi ez a valami…
    Kérlek Sawyer! Mondd el nekem, hogy születhetnek erről a hányadékról 7/10-es kritikák??? Mondd meg kérlek!

  32. Gergely Tamás

    Köszönöm :D
    Odakinn tuti, hogy megkenik a nevesebb kritikusokat, mert ezt méltó folytatásnak nevezni… páran úgy fogalmaztak, hogy olyan mint a SW7, ugyanúgy tiszteleg az elődök előtt… Már ebből gondoltam, hogy egy önismétlő herélés lesz.
    Haverom tényleg minden szart megnéz, de ennél négyszer szólt, hogy menjünk inkább haza.
    Imdb-n is borzalmas értékeléseket kap, úgyhogy szerintem lesz megint egy trilógia-bevezető film, amit kaszálnak, de nem is baj. Fasz kivan már, hogy a mai filmek nem állják meg önállóan a helyüket, “me majd a következő részben lesz megmagyarázva meg kidógozva”…
    Egyébként visszatérve a kérdésedre, eligénytelenedett az emberiség, ez van, megelégszik ezzel – csak tudja kiposztolni a facebookra, hogy megnézte ;-)

  33. Acheron

    24.

    Teljesen egyet értek. A Megváltásnál még azt is ki tudnám emelni, hogy legalább az atmoszféra félelmetes volt, nem úgy mint a Genesis-ben vagy itt. Ez a “steril” látvány annyira lerombolja sok film hangulatát, hogy borzasztó. A Gemini Man is hogy néz ki már??

  34. Arnold Schwarzenegger meg tényleg egy prosti. Gyermekkoromban imádtam, ma már látnom kell, hogy egy szánalmas bohóc, akinek csakis azért volt pár jó filmje (T1-2, Predator, Total Recall), mert volt egy normális, érett direktor, aki leugatta a fejét, hogy hagyja a seggfej vicceit, ötleteit. Szánalmas, vén pojáca, aki újabb 5 perc hírnévért kész mindent lerombolni, amit valaha más vele felépített…
    Párban járhat Stallonéval, akinek a Rambo 5 című gyalázatot köszönhetjük..
    Apropó, melyik volt nagyobb gyalázat, a Rambo 5 vagy a T6? :-)

  35. Csak remélni tudom, hogy akkorát bukik ez a trágya T6, hogy nem tudják folytatni!
    James Cameron meg… hát… ha erre azt mondja, hogy ez milyen menő, meg méltó folytatás… mit várhatunk az Avatar folytatásoktól? Ezt??

  36. Gyerekek egy a lényeg ! Ezt a sz.rt felesleges folytatni… Nem vagyok kíváncsi, és sztem sokan így vannak vele a T DF folytatásra… Ezt el kell engedni mint az elődeit… popcorn film…kész nincs mit csiszolni rajta… Én továbbra is azt vallom nem érdekel ki mit mond… hogy a T1 előtti időket kellene bemutatni úgy egy karakter “szemén keresztül aki legyen a filmben egy átlagember…majd katona vagy bárki. Kiről mintázták igazán a t-800 ast majd a t-1000 est stb… miért így történt. Az ítélet nap utáni nehéz időszakok éhezés stb…emocionális jelenetek, és persze a Cgi visszafogása… Epic jelenetek Brad Fiedel szerű igazi kiborg zene ami a mai trendbe is beleillik szépen… Horrorisztikus jelenet, és a marvel effektek hanyagolása…Úgy hogy a fizika normálisan működjön akár az 1-2 ben…Soroljam még ???? Megnéztem a Terminator resistance game trailerjét, és az jobban megfogott bas..meg mint ez az egész film… Hát akkor miről beszélünk?…Aki meg úgy gondolja, hogy ez egy méltó folytatása a T2 nek…hát inkább nem is mondok semmit.. Annak legyen is az akkor… Tényleg sajnálom, hogy ez a film is elúszott… Felesleges …

  37. Szerintem nagyon jó volt, pláne imaxben. Látom divat földbe döngölni most ezt a filmet, pedig jó szórakozás. Mondom ezt úgy hogy az első két részen nőttem fel.

  38. KicsiSaguaro: (spoiler on) nah látod, az ilyen sz*rrágástól ver ki a víz. nem roppantotta el a nyakát a végén, jah, lehet, de láttad hogy szétment az a gép? dolgoztál te gyárban? hibás gépek, munkahengerek stb mellett? simán lehet, hogy szét akarta roppantani, de nem működött már megfelelően. jó állapotban egészen biztos, hogy nem volt. nézzünk már azért a dolgok mögé is… ehhez sok ész nem kell.(spoiler off)

    Szerintem jó volt, abba belekötni, hogy lassan (spoiler on) válik ketté a gép(spoiler off) totál baromság megint. Ha ez egy új cucc, akkor eddig tart, pont. ki vagy te Human, a terminatorok vezető fejlesztőmérnöke, hogy számonkérd, mennyi ideig tart?

    Sawyer: jah, aki azt mondja, hogy ez 1/10, az nem normális. nézzetek már szét az imdb-n mi van a legalján. Mackenzie Davis és az új ellen tök jó volt, az akciók feszesek és látványosak voltak, de persze 1/10. :D

    Nevetséges. IMDB-n, ha olvasnád, látnád, pont most kapott egy csomó jó értékelést, és képzeld én is 8/10-re értékeltem. azok, akik 1/10-re értékelik, gyűlöletből pontoznak, mert a film nem néz ki gyengén, vannak ütős jelenetek, az akciók elég jól fel vannak építve, végre a terminator nem dobálgatja az embereket (lásd: Megváltás)
    Trakt.tv-n meg ez áll a legjobban a T2 után értékeléseket nézve, szóval annyira ne örülj az észérvek nélkül osztogatott 1/10-es értékeléseknek imdb-n… Ha te készítenél el így egy filmet, ilyen jelenetekkel, ilyen akciókkal, szerinted objektív értékelés az 1/10? Minden szinten 1/10? Nah ezen gondolkozz el ember…

    Értem én, hogy nem mond újat, meg keveset ad, de amit igen, azt ez adja a legjobban a T2 óta.

    Semmi különös, extra, de egy látványos, jó film szerintem, és Mackenzie Davis különösen állat volt.

  39. Azért az is vicces, hogy az előzeteseket hibáztatja Human. :D

    Hát aki előzeteseket néz, az meg is érdemli. Ennyivel le is zárnám ez a témát.

  40. unrealnoise:én még nem láttam, de örülök, hogy van pozitív visszajelzés is.(Itt kevés) Nyilván nem az lesz a meghatározó amit itt ír, néhány tucat ember. Végül is human nem döngölte a földbe. Viszont nem nőt fel “T3 funjához”. Mindenkinek más a szórakoztatás. Az inkább egy paródia volt sok esetben. Persze ez az én véleményem.
    A másik amit írtam már, hogy a Terminátor gyengébb részei is több élvezeti faktort nyújtottak ( A Genisys nem !)mint az Avengers / Amerika kapitány és egyéb borzalmak amitől itt elalél az oldal. Mindegy más az ízlés. Biztos azért is, mert az első két (T1-T2) rész rohadt jó és ami azután jött az harmat gyenge.Ami igaz is, de ahhoz képest
    Igen kesztyűs kézzel bánnak az általam korábban említett borzalmakkal.Ez is csak egy vélemény.
    Remélem én is a pozitívabb kritikát tudom majd erősíteni.

  41. Nekem ez sokkal jobban tetszett, mint a T3 és a Genisys. Persze messze nem tökéletes és nem ér fel a T2-höz, de az után igazán jó Terminator filmet már nem lehetne csinálni, csak akkor, ha az Ítélet napja utáni jövőben játszódna, persze jó sztorival. A Salvation épp ezért jó irány lett volna, ha nem cseszik el és hajlandók neki rendes sztorit és forgatókönyvet írni.
    Itt a Dark Fate-nél -a franchise mércéjével mérve -még a sztori is rendben volt, csak egy logikátlanságot találtam :

    SPOILER
    .
    .
    .
    .
    Az még oké, hogy kiderült, anno Jon-ért több Terminatort is visszaküldött a Skynet a T-1000esen kívül is,amelyek közül az egyik végül meg is ölte. Az is oké, hogyg Sarah végzett ezekkel. De a később érkező terminator-okat, akiket az Sms-ek alapján azonosított be, honnan és és kik kültk?

  42. “Odakinn tuti, hogy megkenik a nevesebb kritikusokat, mert ezt méltó folytatásnak nevezni…”

    ezt az idióta elméletet felejtsétek már el. Kb. a saját sírját ásná vele akármelyik kritikus.

  43. “nah látod, az ilyen sz*rrágástól ver ki a víz. nem roppantotta el a nyakát a végén, jah, lehet, de láttad hogy szétment az a gép?”

    ennek a védésnek semmi értelme, mert akkor azt is fel lehet hozni, hogy a főhősöket csak dobálja, pl Saraht folyamat, amikor meg ráugrik pár sima katona akik halhatnak akkor rögtön még a hátával is leszúrja őket.

  44. human: “ezt az idióta elméletet felejtsétek már el. Kb. a saját sírját ásná vele akármelyik kritikus.”

    Ha a többiek is ugyanazt csinálják, mint ő, akkor baromira nem ás vele semmit.

    És bizonyára van rá értelmes magyarázatod, hogy miért értékelték a nevesebb kritikusok szinte egyhangúan jobbnak az új részt, mint a Genisyst. És itt nem 2 emberről van szó, akik egyéni véleménye miatt kijöhet ez véletlenül, hanem 40-50 hivatásosról.

    És a Star Wars VII., Star Wars VIII. miért lett iszonyúan körbedicsérve? Ez legalább ekkora talány. Illetve nem talány, itt már egyértelműnek kellene lennie, hogy ennyi hivatásos kritikusnak egyszerre nem lehet ez se az őszinte, se a “szakmai” véleménye.

  45. 1/10? Úristen én utoljára a függetlenség napja: feltámadásra adtam 1 pontot😂
    Az tényleg a minek van? kategória volt.

    Spoilerszerű:
    Én egyébként tényleg azt vártam Schwarci kapcsán, hogy végre megtudjuk, valamilyen úton-módon róla mintázták a T-800-at és lesz egy kis előzménysztori, de attól, hogy ebből semmi nem lett, még nem éreztem csalódásnak.
    Spoiler off
    Mindezért schwarcit lekurvázni végképp nevetséges🤣 azt hiszem ezzel újabb mélyponthoz érkeztünk, ha már érvelések….atyaisten hova kerültem:(

    Súgja már meg valaki, miért volt annyira hányadék cgi. Én konkrétan csak a SPOILER megfiatalított schwarcinál éreztem gagyinak, dehát az is azért nézett ki úgy ahogy, mert 30 éve ilyen fejet dobott neki a gép.. haha SPOILER off

    Human:
    “ennek a védésnek semmi értelme, mert akkor azt is fel lehet hozni, hogy a főhősöket csak dobálja, pl Saraht folyamat, amikor meg ráugrik pár sima katona akik halhatnak akkor rögtön még a hátával is leszúrja őket.”

    Nem azért nem szúrta le, hanem csak dobta félre, mert nem érzékelte akkora fenyegetésnek, mint a többi katonát?:)
    Ha már gép, simán ki tudja elemezni százalékra pontosan…vagy ez hülyeség?

  46. Mindenki magának dönti el mennyire tetszett. Akkor kit érdekelnek a kritikusok? Ha valaki kritikusi vélemények alapján dönti el hogy megnézi és utána nem ért velük egyet akkor meg így járt. Sok esetben én sem szoktam egyetérteni velük de mivel itt most ez a téma nézzük pl. a rottent jelenleg a Dark Fate-re: All critics 6.22/10 és top critics 5.62/10. A képletből most vegyük ki a Star Wars meg Marvel baráti köreit meg egyéb hasonlítgatásokat. 6.22, 5.62. Én ebben aztán semmilyen “lefizetést” nem érzek. Pont hogy oda a 6.22 alá kéne beállnia a nézői IMDB pontszámnak is bő fél év múlva ami nagyjából meg is felelne a nagy átlagnak. Hogy így lesz-e? Az majd kiderül, mert a néző dönt. Ha betesszük a képletbe a hasonlítgatásokat akkor sokszor túl vannak értékelve bizonyos alkotások. Nekem a legutóbbi Mission Impossible-nél szúrja a szemem rottenen a 8 pont feletti kritikusi értékelés.

    Előzetes téma: jobb esetben kettő előzetesnél többet nem szabadna kiadni, ha mégis kiadják akkor megnézni. A dark fate esetében a kiadott előzetesek, tv spotok és egyéb jelenet klipek ellőttek minden fontosat. Ha elég jó lett volna a film akkor nem kényszerülnek arra hogy ennyit megmutassanak belőle.

  47. Misi85: Ha rám reagálsz (amit feltételezek), akkor jó lenne, ha tényleg arra reagálnál, amit írtam. Az új, 6. filmnél nem az a furcsa, hogy milyen pontszámot kapott, hanem hogy kvázi az összes neves kritikus, aki mindkét filmről írt kritikát, legalább olyan jónak találta a Dark Fate-et, mint a Genisyst. Ebből a szempontból nagyon nagy náluk az egyetértés, miközben a nézők abszolút megosztottak. És részben ennek következménye, hogy a Dark Fate-nek jóval magasabb az átlag kritikusi értékelése (a Genisysé gyalázatos volt), holott eddig nekem úgy tűnik, a nézők az új filmet jobban utálják. Szerintem hosszú távon is így lesz.

    A képletből meg csak ne vegyük ki önkényesen a Star Warst azért, mert az nem támasztaná alá az álláspontunkat…

  48. Spoilerek!
    Vártam a filmet, a moziban el is voltam vele, de egynek elment kategória az egész. Viszont ez baromira felesleges volt. Méltó folytatás? Hülyeség. A film semmi újat nem mutatott, ez tényleg egy soft-reboot. De hogy minek?
    Mindig is J. Connor volt a lényeg, most meg kukázzuk rögtön a film elején és más lesz a jövőben a vezér, meg más lesz a Skynet neve. K*rva nagy ötletek mondhatom. Mondjuk ez a Daniella csaj, mint a jövő nagy vezére szerintem nettó közröhej. akkor már egy Grace-féle csaj oké lett volna, de a kis csaj meg 1,60 magas és 35 kg vasággyal. Nyilván nem ezek a fő szempontok egy tábornoknál, de akkors em tudtam komolyan venni.
    Ami nagyon tetszett a filmben az a jövőbeni jelenetek. Szerintem a T-filmeket csak a jövőben vívott harccal lehet folytatni, vagyis hogy hogy verődnek össze, hogyan győzik le a gépeket. Az, hogy mindig visszaküldenek egy gépet a jelenbe, hogy megöljön valakit, valaki meg védi, ez unalmas már nagyon. Salvation pont ezt ragadta meg és működött Schwarzi nélkül is, én szerettem azt a részt, persze vannak hibái. Bale is jó volt Connornak. Na mindegy. Szerintem ez bukta lesz és 6-7 évig nem fognak a Terminatorhoz nyúlni az tuti.

  49. blady says:
    2019. November 2 at 09:57
    Nem azért nem szúrta le, hanem csak dobta félre, mert nem érzékelte akkora fenyegetésnek, mint a többi katonát?:)

    Pont Sarah volt az, aki a film elején megakadályozta, hogy a rev9 megölje a célszemélyt. Ezek után, egy robot tuti kinyírta volna az első adandó alkalommal.

  50. KicsiSaguaro: node a film elején a fegyverzete felért egy egyszemélyes hadsereggel, később meg jó, ha volt nála egy db soci. Hát azért na, nem mindegy:D

  51. Sokan dicsérték az akciót, és én csak annyit kérdeztem tőlük, hogy mit? Az elején az autós üldözős jeleneten kívül semmi említésre méltó nincsen a filmben, és hát szögezzük le, hogy ezt is a Terminátor második részéből másolták többnyire. Minimális kidolgozottság, összecsapás, és Tim Millernek is szóljon valaki, hogy ne essen Michael Bay hibájába: ha valami felrobban, mint az állat, attól az még nem lesz látványos. A repülőgépes jelenetben sincsen semmi feszültség, az egész csak egy odavetett valami. A Terminátor 2-ben a kamionos üldözés, a kórházi menekülés, és a végkifejlet is tele van izgalommal, és minden momentuma precízen fel van építve. Itt semmi ilyesmit nem tapasztalsz. Ha már másolnak, legalább az megtörténne rendesen.

  52. “És bizonyára van rá értelmes magyarázatod, hogy miért értékelték a nevesebb kritikusok szinte egyhangúan jobbnak az új részt, mint a Genisyst. És itt nem 2 emberről van szó, akik egyéni véleménye miatt kijöhet ez véletlenül, hanem 40-50 hivatásosról.”

    mert szórakoztatóbb, így nézhetőbb film? a genisysben csak arni volt jó, itt szinte mindenki más, az akció is jobb, legalább a kocsis. De amúgy pont ezaz, hogy komolyan szerinted 40-50 hivatásost lefizetnek, és semmi sem derül ki? összeesküvés elmélet helyett lehet arra kéne gondolnod, hogy vajon mit láttak benne. Nyilván nem arra célzok, hogy akkor tetszeni fog a film, ha nem tetszett akkor nem tetszett, csak felmerülhet más nézőpont is amikor filózol a film fogadtatásán, hogy “hm, az lehet tetszett az embereknek benne”.

    “a Dark Fate-nek jóval magasabb az átlag kritikusi értékelése (a Genisysé gyalázatos volt)”

    a Dark Fate 0,6 ponttal kapott nagyobb átlagot rottenen, csak ugye pont a határon van így, és mivel a rotten a “nézhető-nem nézhető”-ről szól, így ezzel a 0,6-tal már sokaknál rotten lett a Genisys, ezért tűnik a % szarnak.

    “nekem úgy tűnik, a nézők az új filmet jobban utálják”

    ezt nem tudom honnan veszed, itt is sok a pozitív komment, de ugye van közvéleménykutatás a filmről kijövők között, és ugyanúgy b+ mindkettő film. -> https://www.cinemascore.com/ avagy a közönség legalább annyira szerette így az első héten, mint a genisys-t, amit amúgy sokkal feljebb értékeltek a népek ezek szerint, mint a kritikusok, ott akkor lefizették a kritikusokat, hogy húzzák le?

  53. Ezzel a filmmel semmi baj nem lett volna, ha mernek bele vinni kidolgozottabb háttérsztorit és kicsivel több lélektani-társadalmi mondanivalót a rengeteg akció egy része helyett. A T2-ben ez nagyon adta a hangulatot a 90-es években, és nem lett tőle unalmas a film.
    Sokan fel vannak háborodva a T-800-as történetbe illesztésén is (Tényleg, miért hívják így, amikor Cyberdine Systems Model 101 néven mutatkozik be mindig?) de szerintem ezzel speciel semmi gond nem volt. Jobb magyarázatot csak akkor lehetett volna találni, ha nem kukázzák a skynet-vonalat, tehát teljesen más a sztori. Így viszont teljesen klappolt, és még a humorfaktor se haladta meg a jóízlés határát (Sarah feje, mikor a T-800-as a “szakmájáról” sztorizik, valami epic volt…ez kellett, na :D ) . Még az is érthető, hogy miért vált emberszerűvé. Egy kvázi céltalanná váló, az emberi viselkedést utánzó beszivárgó egységtől teljesen hiteles viselkedés, hogy alkalmazkodik a körülményekhez.
    Szóval én megvédeném a filmet, de önmagában tényleg kicsit kevés, főleg ezzel a lezárással. Ezt folytatni kellene, és végre meg kellene lépni azt a háborút, hadd lássuk végre, hogy jön el az Ítélet napja és hogy áll fel az ellenállás. Ezt két részben szépen fel lehetne építeni és aztán tényleg lezárni egy végleges győzelemmel.

  54. A rakétavetősnél oké, de amikor féleedobja, az tökmás jelenetben van:D ha annyira hipersuper termi, úgy kéne működnie, hogy lefotózza sarah fejét és kis postitekkel jelzi más szitukban, hogy danger danger!! Kill her kill her kill her! mert neki korábban rakétavetője volt és nem félre kell lökni, hanem kettétörni a gerincét. Mivel azonban annyira 1 bites memóriával áldották meg a szerencsétlent az írók, a végén is csak a kill dani parancs villog a szeme előtt:D ezért nem gyilkolászik le azonnal minden főbb szereplőt a gátnál. Fuck logic. Végül is, ebből a szempontból tessék lássék péklapáttal kéne megcsapkodni az írókat. Már csak azért is, mert tökjó lett volna egy részletesebben kidolgozott jelenetben azt látni, hogy hozták létre Grace-t, mint androidot. Érdekes irány lett volna, csak nem dolgozták ki semennyire. Ezt elismerem

  55. Azt a hangulatot amit a T1-2 hozott, már egy terminator film se fogja hozni. Azokban pont Arnold Schwarzenegger volt, ami miatt komolyan lehetett venni, főleg az első részben. Nem poénkodott, csak tette a dolgát, mint a másodikban a folyékony gép. Ehhez egy nagyon karizmatikus színész kell, nem egy tucatfejű mint ebben az újban.

  56. nsf:
    Nem csak neked címeztem, többen is szóba hozták a kritikákat. Szerintem is az előző picit jobb volt mint a mostani ahogy még a legelején is írtam. Ugyanakkor tartom azt hogy a mostanira érkezett számok reálisabbak és inkább az előző lett túlságosan lehúzva. Szerintem nincs nagy szakadék a két film között. Szerintem. A kritikusok szerint lehet ez drámaibb volt és az öregek miatt felültek a klasszik érzésre. Gondolom azért zavar ennyire, mert az újat jóval rosszabbnak tartod. Megértem.

    A legfontosabb hogy úgyis a közönség dönt akik nagy része nem a kritikák alapján ül be. Hiába a 100% ha a premier heteket követően szétviszik az infót, hogy láttuk nem jó. Akkor nem fog hónapokig pénzt lapátolni és nem lesz folytatás. Hiába húzzák le a kritikusok az Aladdint vagy Oroszlánkirályt ha mindenki beviszi a gyerekét moziba. De ezeket a köröket többször lefutottuk már más kibeszélők alatt.

    Azt hogy ezt a részt többen utálják szerintem nem lehet megállapítani. Majd ha a bluray is kifut és az otthon maradtak is ítélkeznek akkor jobban összelehet vetni a bevételt és az értékelést. Bármelyik klasszikus folytatásnál komoly szőrszálhasogatós komment csaták voltak elég csak a Predator vagy a Prometheus / Alien: Covenant-ra visszamenni. Nyilván akadnak számomra is döbbenetes kritikai mutatók (ismételt példa M:I Fallout körüli hype), de magam döntöm el.

  57. human: Pont a bináris alapokra helyezett módszere miatt nem nézem a rottentomatoes %-ot, iszonyú könnyen torzít, meg a szavazatszám is nagyon kevés (cinemascore dettó). Az imdb-n már van 16,600 db. szavazat, és most 6.6-on áll. Ennyivel a premier után az előző 3 rész még 7 pont felett volt! Meg több fórumon olvasom hozzászólásokat, az imdb-n a mini user review-kat, ezek alapján még rosszabb a fogadtatása a nézők részéről, mint a Genisysnek. De ha nagyon jóindulattal, magas hibaszázalékot feltételezve nézem, akkor is max. ugyanolyan. Persze, hogy vannak pozitív vélemények is, ez természetes.

    De ha ebben semmi furcsát nem látsz, akkor magyarázd meg, hogy a Star Wars Ep. VIII. miért kapott elképesztően jó kritikákat. Meg tudod? Szerintem belátható, hogy az egyhangú dicsőítés nem lett volna lehetséges valamiféle “irányelv” nélkül. Innentől kezdve meg nem lehet bízni abban, hogy az amerikai kritikusok őszintén, a saját véleményüket írják le. Egyébként nem azt mondtam, hogy egyenként lefizették őket, ennél finomabb és központosítottabb módszerek is vannak.

  58. “De ha ebben semmi furcsát nem látsz, akkor magyarázd meg, hogy a Star Wars Ep. VIII. miért kapott elképesztően jó kritikákat. Meg tudod? ”

    meg tudom (pedig nem tetszett annyira a film), pont ezt mondom, hogy az összeesküvés helyett gondolhatnál arra is, hogy na vajon miért kapott. De az biztos, hogy a Last Jediról itt ennyit, ha arról akarsz dumálni az nagyon off és moderálni fogom.

  59. Misi85:
    OK, de az összehasonlítósdit én hoztam. Nem tartom az újat jóval rosszabbnak, szerintem nagyjából egy kategória a kettő. A következetességet hiányolom ugyanazoknál a kritikusoknál, de nagyon. Igen, az M:I Fallout is kicsit gyanús volt, de volt, ami jobban bűzlött.

    human:
    Gondolkodtam anélkül is, hogy erre 2x felhívtad volna a figyelmemet, épp így jutottam arra, nincs olyan erénye a filmnek, ami ennyi kritikust egy oldalra állíthatna az előző rész pocskondiázása után, főleg nem a melléfogások fényében.

  60. a last jedi milyen tabu tema let :D :D :D

    megjegyzem ha kritikus lennek es azt latnam hogy egy multivallalat kilora zabalja fel a konkurenciat es 2050re valszeg Hollywoodot atirjak DisneyLandre akkor lehet en se akarnam megirni hogy mi az oszinte velemenyem a jedirol. na de errol ennyit

    nem lattam a terminatort de a kommentek alapjan nem is vesztettem semmit :) azt mondjuk nem ertem miert gondolta barki hogy ez majd a t2 melto folytatasa less.
    emberek elmultunk 10 evesek es vege a 80as eveknek. soha nem fogjatok megkapni azt a hidegrazast amit a t2tol. egyreszt mert ma mar az a vizualis hatas keves lenne, akkor alap volt hogy eldobtad az agyad a folyekony embertol. a masik hogy kinottunk abbol a korbol amikor egy film meg eletre szolo elmenykent hat.

    ezt el kell fogadni es igy leulni egy film ele. azt a hangulatot ami a szocpolban elkapott 8-10 evesen az mar nem less :(

  61. “a last jedi milyen tabu tema let :D :D :D”

    nem tabu, csak nem akarom h még ez a topik is abba menjen át

  62. “nem azért nem szúrta le, hanem csak dobta félre, mert nem érzékelte akkora fenyegetésnek, mint a többi katonát?:)
    Ha már gép, simán ki tudja elemezni százalékra pontosan…vagy ez hülyeség?”

    A T1 elején a punk akinek a szívét kitépi mekkora fenyegetés volt? Igen hülyeség.

  63. Ez 10/0-a volt!!!Szar akciók,gagyi látvány,hangulat zéró,nevetséges h mit műveltek Schwarzival,az víz alatti jelenet istenem de szánalmas!ÓRIÁSI csalódás!Aki nem látta még,az ne pazaroljon rá időt meg pénzt!!!!

  64. Mate4182
    Baszki ha fele annyi ötletet tettek volna a harcok megvalósításába mint az Upgrade c filmbe, már előbb lennénk. Ott legalább aki android volt úgy is mozgott…
    Miért ne lehetne olyan filmet csinálni mint a 80-as években? Mert senki sem nézné meg? Attól még lehet csinálni…

  65. SPOILER

    hát…láttam én is, de nem sok maradt meg belőle…
    A jó részt sokkal könnyebb felidézni, mert az kevés volt belőle….
    Pénzembe nem került!

    …és akkor a negativok.
    Hogy ez az éppen aktuális ultra futurisztikus megaszuper robot, mennyit bénázik mikor a célszemélyt kell likvidálnia…Komolyan neki szurkoltam, mert már rossz volt nézni a sokadik felapritás/robbantás/szétvágás utáni talpraállása utáni ismétlödő felapritás/robbantás/szétvágását…kb. a gyalog galopp jutott róla eszembe – egyezzenek már ki egy döntetlenbe azt menjen mindenki haza magának…Nem csak a mindent ellövő trailernek köszönhető, de feszültség nulla, meglepetés nulla, tele logikai buktatókkal stb…A nosztalgia faktor szele néha megérintett, ami paródiába fulladt benne…Jól tette Scwarzi, hogy a végére letette a lantot, bár gondolom ha lesz folytatása megtalálják a módját, hogy visszahozzák.

  66. “A T1 elején a punk akinek a szívét kitépi mekkora fenyegetés volt? Igen hülyeség.”
    Mondjuk az is hülyeség egy szuper intelligenciától, hogy visszsküld egy gyilkológépet es hagyja random gyilkolászni. Aztán majd kinyír valami fontos embert véletlenül, megváltozik emiatt a jövő, aztán volt-nincs Skynet! Jatszadozni már itt a tér-idő kontinuummaal! :)

    “mennyit bénázik mikor a célszemélyt kell likvidálnia…Komolyan neki szurkoltam, mert már rossz volt nézni a sokadik felapritás/robbantás/szétvágás utáni talpraállása utáni ismétlödő felapritás/robbantás/szétvágását…”
    Hát, ha így nézzük, a T1000 is ugyanígy járt, sokadszorra kaparta össze magát a fináléra, aztán minek…? Persze az legalabb eredeti volt, a kivitelezés meg minőségi, de nem ilyeneken ment el ez a film se.
    Ezért mondom, hogy kár a logikai hibákat keresni, mert azok ugyanúgy fellelhetőek a régi filmekben is. Más miatt voltak jók, nem feltétlenül a kikezdhetetlen koherencia tette őket maradandóvá.

  67. Mate815:
    “egyreszt mert ma mar az a vizualis hatas keves lenne, akkor alap volt hogy eldobtad az agyad a folyekony embertol. a masik hogy kinottunk abbol a korbol amikor egy film meg eletre szolo elmenykent hat.”

    Ki ne találjuk már, hogy a mai tiniknek a Dark Fate olyan, mint 30 éve a T2 volt az akkoriaknak :) Ilyen alapon az előző 3 részre is rá lehetne fogni.

    csuszu1:
    “Ezért mondom, hogy kár a logikai hibákat keresni, mert azok ugyanúgy fellelhetőek a régi filmekben is.”

    Azért nem mindegy, hogy milyen logikai hibákról van szó és mennyi van belőlük. A “mérték” egy elég fontos faktor.

  68. Sziasztok!
    Kérdéseim lennének, innentől spoiler!

    1) ArniTermi amikor a film elején lelőtte Johnt miért nem hasonlított önmagára? Nem úgy nézett ki ugyanis, mint a T2-ben. Ez direkt?

    2) Amikor likvidálta Johnt, akkor hogyhogy olyan lazán elsétált, miért nem állította meg John anyja?! Miért nem indult mihamarabb a Terminator nyomába, hogy bosszút álljon?!

    3) Ha a Terminator bőre öregedett, szakállas lett, ráncos, stb, akkor mi lett volna ha még 40-50 évig “beilleszkedik”. Elvileg lerohad róla az emberi szövet, mivel oszlásnak indul. Akkor hogyan tovább?

    4) Rev9 ha végez a mexikói lánnyal, akkor mi lett volna a baj? Ez a világ, melyben ez a sztori játszódik szépen menne tovább: Rev9-ből hotdogárus lenne, vagy autószerelő. De ez a világ ugyanúgy folytatódna. Ki nem kakálja le hogy mi van a jövőben, vagy egy más univerzumban?!

    Ps. … folyt: ha emiatt el is kezdődne a Legio háborúja az emberek ellen 2040valahányban, úgyis lennének felkelők, jobb vezetőkkel mint a 35 kilós mexikói lány. Köszi a válaszokat!

  69. Logikai bukfencek: Jó, hát én a Skynet helyében nem robotokat küldözgetnék vissza az időben, hanem egy Cár bomba méretű atombombát Los Angelesnek abba a kerületébe, ahol Sarah Connor él, úgy programozva, hogy a megérkezés után azonnal robbanjon. Vagy két ilyen bombát. Vagy hármat. És akkor nem kell hajkurászni, meg nem kell senkit kérdezgetni, hogy “Sarah Connor?” Felrobbantom az egész várost oszt kalap-kabát. De persze ez esetben nincs film sem. :D

  70. egy senki:

    Teljesen értelmetlen logikát keresni a Terminator filmekben. Ha jobban belegondolt akárki, már 1984-ben sem volt teljesen komolyan vehető, hogy egy élő szövettel bevont gépember vadászik az áldozatára, de az, hogy a jövő csatamezein, a lézerpuskák között is gépcsontvázak harcolnak és a kutyáknak kell jelezni a beszivárgókat,már akkor is abszurd volt. Ha a hihetőséget, és egy esetleges valódi, jövőbeni mesterséges intelligencia viselkedését akarták volna megmutatni, már a T2-ből is ki kellett volna hagyni az élő szövetes gépcsontvázakat, ha már ott volt a T-1000-es, amit tényleg elképzelhető jövőbeli szuperfegyverként. Már ha ragaszkodik az MI ilyen bonyolult megoldásokhoz a jóval egyszerűbben előállítható drónok, bombák, vegyi és biológiai fegyverek helyett….

    Innentől SPOILER

    1. a válasz az, hogy CGI Schwarzi volt, de nem is kell feltétlenül ugyanúgy kinézniük.

    2. Sarah lőtte, mint a veszett, de egy pisztollyal…kézitusában meg valószínűleg nem ő lett volna a nyertes, hogy állíthatta volna hát meg? Hogy miért nem találta meg? Valószínűleg volt más gondja, meghalt a fia és körözték 50 államban,..

    3. A T2-ben elmondta John-éknak a T-800-as, hogy 120 évre elegendő az energiája. Szóval mire oda került volna a sor, valszeg amúgy is vége lett volna.

    4. A Skynet is meg a Legion is magasról tett arra, mi lesz a gépeivel, ha végrehajtják a feladatukat. Szerintem kifejezetten jó húzás volt, hogy a T-800-asnál láthattuk, hogy a mesterséges intelligencia parancs híján értelmet ad a saját létezésének. Sokan kiakadtak ezen a Carl a függönyös dolgon, de szerintem ez egy pont jól eltalált dolog volt a filmben.

  71. Mate815: miért ne gyárthatna többféle robotot, többféle betáplált memóriával a skynet? Ezért is más a neve, nem?

  72. Nyilván paradox már az alapsztori is. Az első terminátor visszaküldésének pillanatában eldől, hogy a küldetes sikeres volt vagy nem. Ha igen, bukik a felkelés, nincs küldetés. Ha nem, akkor minek visszaküldeni Reese-t, stb…
    Mondom, nem ezekért szeretjük ezeket a filmeket.

    “Azért nem mindegy, hogy milyen logikai hibákról van szó és mennyi van belőlük. A “mérték” egy elég fontos faktor.”
    Monjuk ez jogos.:)

  73. 71. – az en voltam nem Mate815 :D

    Ki ne találjuk már, hogy a mai tiniknek a Dark Fate olyan, mint 30 éve a T2 volt az akkoriaknak :) Ilyen alapon az előző 3 részre is rá lehetne fogni.

    ezt senki nem mondta. en azt mondtam hogy azt a hatast varja minden 25 ev feletti ezektol a filmektol amiket 5-8-10 evesen kaptunk anno. ez mar nem less megegyszer soha.

    ad1.: ma mar mas az ingerkuszobod ha latnivalorol van szo (pl regen befostunk a remalom az elm utcabantol ma mar nevetnenk rajta hogy milyen gagyin nez ki)

    ad2.: mar nem vagyunk abban a korban hogy egy film ekkora hatassal legyen rank (es persze elhiszem hogy minden muveszlelkunek kielegulest okozott a 3 oriasplakat es ugy razta a hideg mint anno mikor Ripleyt kovette az elien, de ez kamu)

  74. “en azt mondtam hogy azt a hatast varja minden 25 ev feletti ezektol a filmektol amiket 5-8-10 evesen kaptunk anno.”

    Ha szabad, én ezt megcáfolnám :) valszeg épp ezért nem csalódtam és keresem benne a szálkát. Van a másik oldal, amit Te emítesz, hogy húde nagy elvárásokkal ül be a nép, aztán nem azt kapja, amit vár és ész nélkül savazza. Értem én, hogy ha már Terminator, egy minimális szint elvárható, de azt már kevésbe, hogy ennyire el kell zárkózni az új dolgoktól. Emiatt a hozzáállás miatt szedte szét mindenki anno (vagy sokan) a prometheust is, pedig abban is voltak zseniális húzások.
    Aztán lehet, pont akkor fogok én is igy felháborodni, majd kardomba dőlni, ha leporolják és újraforgatják a back to the future-t..

  75. Mate4182:
    Mindenben igazad van, jók a felvetések. Viszont lehetett értelmezni úgy is az eredeti hozzászólásodat, hogy ez az igazi ok. Rosszkor került elő ez a “megöregedtünk/megváltoztunk”, hiszen ez a film amúgy sincs a fasorban sem a T2-höz képest (és most még csak nagy csodavárás sem volt).
    Van aki meg ebbe az érvelésbe kapaszkodik, és megmagyarázza a saját rossz ízlését vagy igénytelenségét. És miattuk kerül a mozikba a sok elbaltázott önismétlés vagy totál elvetélt folytatási kísérlet.

  76. 82. – jaja kozbe visszaolvastam es kicsit felreertheto volt a kommentem, de a lenyeg akkor atjott :)

    es nekem speciel szemelyes elmenyek szazai irtak ala hogy azt az elmenyt amit filmektol kaptam eg adott korig (mittomen 12 ev mondjuk) azt mar nem igazan kapom meg filmektol. ellenben sorozatoktol igen cask az meg teljesen mas modja ennek

    (a legnagyobb ervem mindig is az a sorozatok mellett hogy sokkal jobban megismerem a karaktereket, a vilagot, a motivaciokat stb stb ha sok sok ora van ennek a kibontasara es nem 2 mint egy atlag filmnel ami nekem keves)

    pl.: sose felejtem el az Americans 2. evad zaroreszet. epp utaztunk at spaonyolorszagon keresztul kasul egy ejszakai busszal barcelonabol madridra de annyira magaval ragadott minket a finale csattanoja hogy amikor leszalltunk a buszrol meg ott a palyaudvarol szo szerint allva, kezben a laptoppal fejeztuk be az utso 10 percet mert konkretan mozdulni nem tudtunk amig nem tudjuk mi less a vege. ezt filmektol kiskorom ota nem kaptam meg semmilyen formaban.

  77. Szerintem teljesen rendben volt a film, ez a legjobb folytatás, simán jobb mint az eddigi hulladék folytatások(ok a Megváltás próbálkozott de teljesen félrement) . Nyilván nem érhet fel T1-2 szintre, de végre élveztem egy terminátor folytatást, s nem korosztályfüggő a dolog, mondom ezt öreg rókaként és terminátor fanként. Új alapokra helyezték az egészet és a jelenkorhoz igazították, de ez rendben van így, el kell fogadni, mint ahogy azt is hogy nem vagyunk egyformák, így nem is tetszhet mindenkinek a film. 70% rottenen 85% audience sztem teljesen okés, amúgy ha a Terminátor 2 manapság jönne ki ízekre szednék azt is bizonyos emberek. Lehet hogy nem lesz folytatása, de akkor is megérte megnézni.

  78. unrealnoise

    Ha te is akkora rajongó lennél, mint én, és ezt a szart nyomják le a torkodon, te sem adnál jobbat.
    Ez a film minden szempontból szánalmas, mind műfaj, mind technika, dramaturgia, vagy marketing szempontjából.
    Ha csendben spin-off filmnek megcsinálják, leadják a Filmcafén éjfél után, azt mondom, oké. De millerke leszólta a korábbi részeket, miközben egyik szintjét sem sikerült megütnie, és arra veri, hogy ez a hivatalos 3…
    Hol van ebben olyan akciójelenet, mint a darus akció A gépek lázadásában, vagy bármilyen jelenet, ami terminátoros?
    Szitkom… SHITKOM.

    Nevetséges, hogy humannek beszólsz, amiért előzeteseket néz :D Vaktában ki az az idióta, aki beül egy filmre?
    Persze, vannak nagyon kivételes esetek, de a mai világban már extrán meg kell szelektálni, milyen “filmekre” ad pénzt az ember.

    blady

    Írjál már valami konkrétat is a filmről, mert azon kívül, hogy beszólogatsz, egy objektív véleményt nem láttam tőled.
    Svarci karrierjét nézd meg, idősen elért arra a pontra, hogy röhögve meggyalázza bármelyik klasszikus filmjét. Nulla színészi játék, mókamiki halálosztó, még standupba is röhejes lenne.
    És ha a függetlenség napja 2-t te is “az tényleg minek van?”-filmnek könyvelted, akkor fejtsd már ki, hogy ez miért nem az?
    Mit adott neked hozzá, akár erkölcsi mondanivalót, akár társadalomkritikát vagy akármit?

    Sokan használják azt a szót, hogy jól, remekül “szórakoztak”. Na ez itt a baj. Szórakozni nem egy Terminátoron kell, arra ott vannak vígjátékok, a marvelek meg a többi “egyszer megnézem, elfelejtem” gyöngyszem. Akad bőven minden műfajból olyan klasszikus, amit manapság nézek és tetszik/nem tetszik, ergo az is baromság, hogy a T1-2 azért volt jó, mert “akko’ vótunk’ gyerekek”. Azokat meg sajnálom, akik nem tudták követni a dark fate logikáját, mert nem egy nagy was ist das, ráadásul normálisan el is magyarázzák.

    A terminátor 1-ben a terminátor bárkit kinyírt, aki picit is akadályozta a cél végrehajtásában, a punkok richtig ilyenek voltak.
    Kivéve a harmadik, aki közben befosott és elkezdett vetkőzni. Egyébként a könyvből sem derül ki, hogy azt életben hagyta-e, de a viselkedéséből adódóan bőven lehetséges. A régiekben szerintem korrekt volt mindegyik gép.

    A kritikusokra visszatérve: nekem ne magyarázza már meg senki, hogy nincsenek megkenve. Minden mai szart az egekig magasztalnak, jobb esetben hozzáteszik, hogy “picit lehetett volna ez meg az, de tiszteli az elődöket / régi rajongóknak és új nézőknek egyaránt megfelel / nosztalgiavonat, stb…
    Emberi jellem, meg kell hajolni a nagyhatalom előtt, lassan egyeduralom lesz hálivúdban, ki az a kritikus, aki nemet mond?
    Persze, tisztelet a kivételnek…

    Az meg nettó baromság, hogy nem lehet méltó Terminátor-filmet csinálni. Néhány éve Mel Gibson egyik B-kategóriás akciófilmjében
    véltem felfedezni egy olyan sötét hangulatú jelenetet, mint amik a Terminátor 1-ben voltak. És még akkora költség sem kell, amit erre a filmre elvertek. Vonják meg a pénzt a stúdióktól, pótolják kreativitással, így születtek a régi klasszikusok is.

    Akit tényleg érdekel a Cameron-féle filmek folytatása, olvassa el a hivatalos (vagy már nem hivatalos) Stirling-trilógiát: közvetlen a második résztől veszi fel a fonalat, a végén pedig a két robot és Kyle Reese visszaküldésével ér véget. Nagyon jól összehozza a sztorit, benne van az “emberi szövet”, megmagyarázza a terminátorok osztrák akcentusát, a Skynet gyűlölködésének eredetét, öntudatra ébredését, a háborút, stb.
    Nem is értem, miért nem abból merítettek ötletet, volt bőven (bár a szőke csajt annak alapján találhatták ki).
    Az egyik kedvencem, mikor egy művész feltalál egy önmagától alakváltoztatásra képes anyagot a szobrához, később a jövőben ebből alkotják meg a T-1000-est. Tényleg megéri elolvasni! ;-) (fizetett hirdetést láthattak)

  79. “Na ez itt a baj. Szórakozni nem egy Terminátoron kell…”
    Most nagyon elszégyelltem magam! :)

  80. qmpp

    Akkor bocsi. :D
    Az egyhez emlékeim szerint, nem sokat rakott hozzá, a kettőt kiegészítette pár szemszögből, a háromban viszont volt bőven jelenet, amit sajnáltam, hogy nem raktak a filmbe. A négy ugyanaz, mint maga a film, az ötből meg már nem is írtak könyvet, bár nehéz is lett volna… ahogy ebből is, mit írnának le?

    csuszu1

    A Termiken nem szórakozni kell, hanem libabőrösnek lenni a fejed búbjától a segged lukáig, és meghatódni, ha valamelyik pozitív hős meghal ;-)
    Persze, egyéni vélemény, alapjaiban így működött, ezért én ezt várnám tőlük.

  81. Sawyer, értem mit akarsz mondani, de véleményem szerint a szórakozás nem egyenlő a vígjátékokon való röhögéssel.
    Az is belefér, meg a libabőr is. Nekem legalább is. Bár nem em emlékszem, mikor voltam utoljára libabőrös moziban, ami nagy kár!

  82. Unrealnoise
    Már az első részben is volt dobálgatás. Lásd, Sarah barátnőjének a pasiját.

  83. Sawyer, én kérek elnézést:D 15. komment? Nem olvastad végig? Írjak róla szakdolgozatot, minden jelenetet kielemezve miért tetszett? Ahhoz meg kéne néznem még 1x. Ha kijön, hidd el, meg is fogom nézni és még az is lehet, hogy arra jutok, amire te, de attól, hogy neked nem jött át, mással még előfordulhat, hogy éppen jó pillanatában kapta el. Nem tudom, mi ebben olyan hihetetlen.

    Konkrétumnak leírom még egyszer, (hogy ebbe is bele tudj kötni haha), hogy tudtak hozni egy [számomra] érdekes karaktert Grace személyében, akit jó volt nézni, pubihaj ide vagy oda és szívesen megnézném egy esetleges folytatásban, hogy ha eljut a danilányakárki odáig, hogy visszamenjen az időben, mit csinálna másképp +látni azt, hogy milyen kütyükkel tették androiddá a nőt és hogyan élt ezzel együtt, miért kell minden alkalommal lőnie magát stb. Szerintem ötletes megoldás volt a víz alatti bunyót is beletenni, mert ezt nem láttam korábban, ott pont nem jött szembe a Human által fejtegetett „ez ismerős? és amaz?” módi. Tény, hogy a történetet nem lendítették előre, emiatt lehet rá haragudni és a film nagy hibája is, én nem haragszom.

    Viszont miért kellene szájbarágós társadalomkritikának lennie egy terminator filmnek vagy erkölcsi mondanivalóval bírnia? Nem osztom ezt a véleményedet. Szépen megkomponált akciókat, csihipuhit, autózúzást, törés-zúzást vártam el MAXIMUM. Korábban már leírtam, hogy egyébként nem voltak nagy elvárásaim.
    Egy hosszú, fárasztó munkanap végén kapcsolja ki az agyam (hogy értsd: ezzel nekem már adott egy pluszt) és lássak olyan minimál filmes univerzumos “mese habbal” problémákat, amiket nem nekem kell megoldanom, esetleg halljak néhány aranyköpést, amire szívesen emlékszem vissza. És erre tökideális választás volt. Ne akard már beadni nekem, hogy te csak olyan agytornáztató filmekre vágysz, amiktől később még aludni sem tudsz, annyira pörgeti az agytekervényeidet. Szeretem azokat a fajta filmeket is, de egy terminator film ne ilyen legyen.

    Tudnám, te miért haragszol rám, amiért pozitív véleménnyel vagyok róla…:D nem hiszem, hogy beszóltam volna bárkinek. Ha mégis úgy tűnik, akkor félreérthető volt, leírtam, hogy nekem tetszett, te is leírtad, nem kell meggyőznöd arról, szerinted miért volt szar. Elfogadom, nem is írtam róla sehol, hogy mekkora húdefasza csillagos 5-ös. Próbáld meg elfogadni te is, hogy nem mindenki nézi ugyanazzal a szemmel, amivel te.

  84. “Svarci karrierjét nézd meg, idősen elért arra a pontra, hogy röhögve meggyalázza bármelyik klasszikus filmjét. Nulla színészi játék, mókamiki halálosztó, még standupba is röhejes lenne.”

    Erre elfelejtettem reagálni.. Svarci sosem volt az a színészóriás, akinek a jelenlegi karrierjét zuhanórepülésként tudnám értelmezni. 72 évesen egyébként is hova pózőrködjön? Vele ellentétben amit pl Jamie Lee Curtis művel a halloweenes dologgal, számomra inkább az röhejes

  85. A T1000-es se ol meg mindenkit a T2-ben. Sot csinal baromsagokat is peldaul pisztollyal lovoldozi Arnie-t mikor tudhatna h szart se er vele :)

  86. blady

    Bocsánat, valamiért az a hozzászólás kimaradt :D

    “hozza azt a szórakoztató faktort, amit az én laikus visszafogott terminator fan tudatalattim elvárt tőle” – hát így elfogadható, csak nekem ezek a filmek egy olyan minőséget képviselnek, amiket a 3. rész óta egyre jobban csak meggyaláznak és kiparodizálnak. Már beletörődtem, hogy hálivúd évek óta áttért egy sablonra, arra építi a filmeket különböző köntösbe, de az összes egy kaptafa. Mások a bosszúállók – végjátékot vagy egyéb más filmeket szidnak, de az meg engem hagy totál hidegen, mert max megnézem, “szórakozok rajt” (vagy nem), és kész.

    “Viszont miért kellene szájbarágós társadalomkritikának lennie egy terminator filmnek vagy erkölcsi mondanivalóval bírnia? Szépen megkomponált akciókat, csihipuhit, autózúzást, törés-zúzást vártam el MAXIMUM”

    Nem, épp ez az, hogy nem szájbarágósnak kéne lennie, hanem beleépítve a történetbe, az akciók közé, ahogy a T1-2 is tette. Az eksön csak a köret volt. John és a T-800-as kapcsolata szerintem baszott megható és gondolatébresztő, a finálé meg pont az a HIDEGRÁZÓS hangulat :D Cameron precízen megtalálta az arany középutat, az arányokat. Az tény, hogy a kettő félelemfaktora kicsit megenyhült a legelsőhöz képest, de mondom, én legfőképpen azért állok ki ennyire a dark fate ellen, mert teljesen felfeledi az alapokat. Nem agytornázós filmekre vágyok csak, de a Terminátoroknak van egy szintje, amit illik megütni. Elfogadom a véleményed nyilván, illetve most azon gondolkodok, hogy igazából miller is biztos azt hitte, hogy jót csinál, tényleg olyan volt, mint egy lelkes gyerek, csak hát elkúrta.

    “Svarci sosem volt az a színészóriás, akinek a jelenlegi karrierjét zuhanórepülésként tudnám értelmezni. 72 évesen egyébként is hova pózőrködjön?”

    Na, valamiben egyetértünk! Régen sem azért volt sztár, mert akkorát alakított, hanem mert az adott rendezők rá tudtak építeni olyan szerepeket, amiben a testalkata + az enyhe tehetsége kamatozni tudott. És azért nevezem egy kurvának, mert nagyrészt a Terminátornak köszönheti a karrierjét, és most szembeköpi ezt a karaktert. És mint írtam, ebben a szerepben a színészkedés bármiféle jelét sem vettem észre, olyan volt a faszi, mint amikor egy reklám kedvéért beugrik egy színész a karaktere bőrébe és poénkodik a házigazdával, vagy mint mikor a fókusz forgat kb. egy színészriportot.

    avas

    – rendőrt kinyírja a ruháért
    – John szüleit kinyírja a beépülésért (+ a kutyát a bővítettben a pórázon a nevéért)
    – pisztollyal lövi svarcit, igen, de nem rá lő, hanem Johnra, akit svarci takar. közben ugye gondolkodás nélkül lerotálja a munkásembert
    – kivágja az útra a kamionost, mert kell a kamionja
    – kinyírja a diliházas pufirizsát a beépülésért
    – valószínűleg kinyírja a motoros rendőrt, mert kell a járgánya
    – megeregeti a helikopterpilótát, mert kell a helikoptere, de minden bizonnyal nem jelent fenyegetést, ezért aztán totál mindegy neki, hogy meghalt-e vagy sem, csak hagyja el a kopterét
    – kinyírja a kamionsofőrt – na ebbe lehet talán belekötni, mert ő sem jelentett veszélyt. de gondolom, abban a pillanatban úgy dobta ki a rendszere, hogy sietnie kell, “rendőrként” nincs idő magyarázkodni, nyugtatni, de még arra sem, hogy a hapsi odanyúljon és csak egy másodpercre is hátráltassa.
    – sarah kínzása meg miért lenne baki? megpróbálta fájdalommal rávenni, hogy engedelmeskedjen, aztán kapott svarcitól egy fémrudat a belibe’, utána meg nem volt ideje tökölni, harcolnia kellett.

    Ha már logika, én a T-1000 vagy korábban a T-800 helyében szimplán besétáltam volna a Cyberdyne-hez, hogy átadjam a jövő technikáját a tudósoknak, a megváltót elpusztít(tat)ani meg maradt volna még 40 évem.

  87. Hát ha valaki csak egy buta látványorgiát vár egy Terminator-filmtől, annak persze, hogy jó a Dark Fate is. Más kérdés, hogy az akciójelenetek is jobbak a T2-ben, sokkal jobban vannak vágva és rendezve, és soha nem tűnnek komolytalannak vagy egysíkúnak.

    Csak hát a T1 és T2 nem csak akciófilmek voltak, hanem volt egy erős érzelmi oldaluk is, ami emlékezetessé tetté őket. A karakterek is rendesen ki voltak dolgozva, persze ez összefügg az előzővel. Akinek ez nem fontos, az nem is Terminator-fan, vagy annyira felületes, hogy bele se menjünk inkább.

  88. csuszu1

    Én nyáron a Tarantino film végén, de előtte én sem emlékszek.

    Abu

    Van stáblista utáni jelenet, svarci újraéled, összerakja magát és megy a showder klubba fellépni, de elkésik, nehezen engedik be, de végül a Fábry segítségével bejut.

    “Kopasz gyerek”

    Ja, de először odavág a párnának, ami szétvinné Matt fiú agyát, utána pedig megvágják a dulakodást. Egyszer látni, hogy a termi nem talál fogást rajt, azért az a srác is jól megtermett darab volt. Volt.

  89. Sawyer, sebaj:D

    Már akkor nem vártam el tőle, hogy méltó folytatás legyen, mikor kiderült, ki rendezi. Nem is értettem, miért Millert engedték a rendezői székbe. Tudatában annak, hogy a Deadpoolon kívül mást nem tudott felmutatni, elkönyveltem annak, hogy valamiféle gyermeki rajongásból fakadó tisztelgést tud letenni az asztalra, mint Shane Black a Predivel. Ha mondjuk egy Denis Villeneuve kapta volna, sokkal csalódottabb lennék, mert róla tudom, hogy érdekes történetekkel rukkolhat elő..most őszintén és elnézést, hogy hülyézek, de hülye az, aki Tim Millertől megváltást várt:D

    A napokban még George Miller jutott eszembe, ő tartozik még azok közé a nagy öregek közé, akik méltósággal tekintenek a filmiparra és nem bízzák magukat a zöld háttérre..Csak talán vele is az lett volna a baj, hogy nem tudott volna hajledobós sztorit szolgáltatni. Kicsit azt érzem, hogy kihaltak a jó forgatókönyvírók Hollywoodban. Aki meg jó lenne, éveken keresztül hanyagolják, lásd Leigh Whannell – az Upgrade-et látva, lehet őt kellett volna rászabadítani a forgatókönyvre:D).

    Kicsit túltoltam mára a „mi lett volna, ha” gondolatokat, de még megfejelem azzal, hogy mit tudott volna vajon Nolan kihozni belőle:D (persze ezt sosem tudjuk meg, mert ő inkább Bondot rendezne)

  90. Az a baj hogy Hollywood abban a hitben él, hogy nincs szükség A kategóriás akciófilmekre mert hogy az kifulladt. Van a Mission Impossible és van a Halálos Iramban de ezeknél is részről részre gyengül a történet. Ezen kívül nagy ritkán bedobnak valami nagyobb költségvetésűt és kifújt. Éppen ezért bosszantó látni, hogy 185 misiből ezt sikerült összehozni. Nyilván csak egy átlag filmrajongó vagyok és nem szakember de nekem ne mondja senki hogy ennyi pénzből nem lehet kihozni akár kettő korrekt A akciófilmet (pl. John Wick, igaz nekem nagyon nem adta de akkor is akció) vagy egy Terminátor részt. Mondjuk el kéne engedni a helis-repcsis levegőakrobatikát és máris lehet egy raklap pénzt spórolni.

  91. Írok, rendezek, vágok, színészkedek, eddig 4 független filmfesztet nyertem, minden minimális költségből megy, és hát bassza meg, a két kezem összetenném, ha akár a tizedrészét megkapnám egy filmhez. Sokszor olyan hihetetlen, abszurd kreativitással oldunk meg egy-egy kihívást, hogy gáz is lenne elmesélni. És akkor az ember lát egy hogykészültet, amikor egy több milliós filmet kényelmesen a rendező segge alá tesznek, aki megtanulta a sablont az iskolában, vagy valakinek a valakije, aztán bármiféle egyedi nézőpont, vagy “öntudatra ébredt” agy nélkül leforgat egy fost. Ezért imádom Tarantinót, soha nem végzett semmilyen filmes iskolát, és mégis minden filmje egyedi, na neki még engednek Amerikában viszonylag szabadon alkotni. Zseniális párbeszédeket ír, és ő is főleg a karakterekkel viteti a filmet.
    Egy rendező akkor jó, ha hatalmas az empátiája, bele tudja élni magát minden karakter helyzetébe, illetve a nézőébe, aki majd az adott jelenetet látni fogja. De miller nem ilyen, miller csak a felszínt kapargatja. El kellett volna szépen venni a sok pénzt, és kreativitással pótolni. Hadd makettozzanak meg ötleteljenek…
    Egyébként érdemes elolvasni Scorsese mai nyilatkozatát a mai filmvilág helyzetéről ;-)

  92. Ja és annyira megkérdezném az illetékeseket, akik írták, komponálták, effektezték, rábólintottak például a repülőgépes hajszára, hogy nem találták gagyinak? Hogy ők milyen filmeken vagy egyáltalán milyen felfogással nőttek fel? Mostanában ritkán nézek mai filmet, de ha igen, általában elgondolkozok, hogy nincs a stúdiókban egy utolsó kis inas vagy takarító vagy valaki, aki finoman megkérdezni, hogy “srácok, ezt tényleg így tervezitek?”. Legutóbb, amikor ezen tényleg nagyon eltöprengtem, az az utolsó jedik jó néhány jelenete volt :D
    Ennél meg a határőrségbe “beépülős” résznél éreztem azt, hogy baszki, ez a rev totál prérifarkas. Az szenved ennyit a gyalogkakukkal és vet be minden cselt, hogy megölje, de soha nem jön össze neki. A mindenen végigverekedés meg a Family Guy Peter vs. óriáscsirke :DDD

  93. Nagyon birom Arnie-t, de elkene mar engedni ezt a terminatorosdit. Nem all mar jol neki ez a szerep, egyszeruen megoregedett, ezt be kene latni. Konkretan volt egy ket jelenet, amikor egy szanalmas oregembert lattam a vasznon es nem egy terminatort…
    Alapvetoen megertem ezt a vonalat, hogy beepul emberek koze es emberszeruve valik, de tultoltak ezt a dolgot. Azert az hogy lelkiismerete lett, az nem egyhe tulzas.
    Ha az ember el tudja engedni a John Connor szalat (ami nyilvan nem konnyu a T1 es T2 utan), akkor a egyszer nezheto a film es kesz. De megertem akinel ez kiveri a biztositekot.

    Sawyer
    “elgondolkozok, hogy nincs a stúdiókban egy utolsó kis inas vagy takarító vagy valaki, aki finoman megkérdezni, hogy…”

    Teljesen egyetertem, sokszor eszembe jutott ez a film alatt.

  94. Mivel jól elbszták az időt és mindenki megöregedett, egy méltó lezárást még kaphatna. Reálisan így tudnám elképzelni:
    Furlongot rendbeszednék, 2029-ben megtörten ül John Connorként a kis bunkeres irodájában, mereng a múlton. Így mutatja be a film, hogyan jutott el 95-től abba a sötét jövőbe. Simán felvehetné a Stirling-könyvek sztoriját, annyi szálat elhagyva, amennyit egy 2-2 és fél órás film megkövetel. Visszaküld a Skynet egy hibrid csajt, aki beépül a Cyberdyne-hez, így felügyeli a projekt megvalósulását, közben összetákol korabeli technikával termiket és igyekszik levadászni Sarahékat. Azok bujkálnak, megismerkednek a szuperügynökkel, akiről később a Skynet mintázta a szövetet. Meg a rasszista tudós, aki gyűlöletet táplált a gépbe. Ez fél órás mutatványban le is mehetne, mai CGI-jal megfiatalítani a szereplőket már nem nagy kunszt. Jönne a világvége, a Skynet a beépített navigációs rendszerekkel, járműveket fordít az emberek ellen, bezárja őket a nagyvárásokba, ledobja az atomot. Időugrásokkal pedig a háború különböző szakaszai, közben Kyle felcseperedése, bekerülése az ellenállásba, stb. Beérné a “jelent”, és az addig mélázó Johnny fiú elindul a végső leszámolásra a Skynet ellen, végül pedig összekötik és egy nagy kerek egészt alkotnak a gépek és Kyle visszaküldésével.
    Ollllyan faszán meg lehetne csinálni :(

  95. Sawyer! Ezzel az alávaló hulladékkal végleg elérték, hogy a ‘terminator’, mint fogalom egyenlő legyen a gagyival…
    James Cameron is végleg lejáratta magát.
    És, sajnos, az eredeti kultfilmeket is (T1-2)…:((

  96. Tom

    Naná, én! :D
    De nem ilyen tucatbohóc írókkal, rendezőkkel, mint amit hollywood évek óta produkál. Mondom, le kell csökkenteni a büdzsét, sőt, én még felvennék a stábba valami “szakértőt”, akinek az lenne a dolga, hogy arányba rakja a filmet, és bizonyos százalék felett nem engedne már CGI-t. Ja meg a megalomániát el kéne engedi, mert ez a film azt a hatást kelti, mintha pöcsméregető óvodások írták volna, akik azzal menőznek, ki tud minél menőbb és abszurdabb dolgot beletenni :D

  97. Sawyer!
    Ma se vitatkozunk… ;-)
    Istenem! Ha sok olyan tudatos, igényes filmnéző lenne, mint te, nem születhetnének ilyen primitív, gatyi filmek, mint ez a sötét végzet!

  98. Sawyer:
    Amit a Dark Fate-ről írtál, azzal 90%-ban egyetértek, de a te új Terminator-koncepciód sem jó. Kb. ugyanazt csinálnád, mint Lucas a prequelekkel, lyuktömögetést. Egy Terminator filmben legyen valami meglepetés is. Ha más nem, hát legalább az, hogy nem tudjuk a végét (akkor sem tudjuk, ha sejtjük).

    Mondjuk a Dark Fate-nél persze, jobb lenne. De az nem mérce.

  99. nsf

    Ez a könyvek cselekménye, azt leszámítva, hogy Connor a jelenből mereng vissza.
    Attól, hogy a sztori ugyanarra fut ki és bezárja a kört, még lehetne benn bőven fordulat, meglepetés. Igazából egy primitív faék sztori is lehet izgalmas, “ámulatba ejtő” :. én mindig a Breaking Bad legyes részét emlegetem, ahol a főhős egy részen át egy legyet kerget, de olyan zseniális a rendezés, vágás, operatőri munka, hogy öröm nézni.

    Egyébként ha egyszer tényleg megvalósul, hogy bemutatják a jövő háborúját, és eljutnak addig, hogy fixen lezárják a filmeket, én csakis annak örülnék, hogy végül a három robot és Kyle visszamegy az időgéppel.
    Ez nem lyuktömögetés, szerintem sokan kíváncsiak arra a jövőre, amiből kaptunk 1-2 mozaikot. Maximum a visszaküldéseknél lehetne gebasz, vagy még utána valami konfliktus, de aztán le is állok a fanmade írásokkal, mert elkap a gépszíj :D Olvasd el a könyveket ;-)

  100. Sawyer:

    Jó, akkor a könyvek koncepciója nem tetszik. De a te koncepciód meg az, hogy csináljuk meg a könyvet :) Ezért az se.
    Ha tudom előre a sztori végét, az nagy hátrány. Itt pedig nemcsak a végét tudnánk, hanem a jövőből indulna az egész egy visszaemlékezéssel… az egyik legmaibb és legtipikusabb filmkészítési bűn a flashforward. Amikor látunk valami az elején, és aztán kiírják, hogy “20 évvel/hónappal/perccel korábban”. A legtöbb esetben felesleges, csak a néző hülyére vétele. Ha jó a sztori, az elejétől kezdve is el lehet mesélni. Ha nem jó, akkor ez sem fogja megmenteni.
    Ez pontosan az a lyuktömögetés, amit Lucas csinált.

    Ehelyett inkább egy új hajtást kéne létrehozni, ahogy a T2 csinálta a T1-hez képest, amiben elvileg bármi történhet. Abban is be lehet mutatni a jövőt, akár játszódhat ott is, ha az a lényeg.

  101. En nem hoznam vissza Furlongot. Anno gyerekkent tetszett a T2-ben, de mostanra egy kokainfuggo idiotanak tunik… legalabbis a youtube-os megnyilvanulasai alapjan.

  102. Ebben most nem értünk egyet.
    Ha nem sok évet bemutató, időugrásos a film, akkor a film végén kéne lennie az ítélet napjának, különben azt a hatást kelti, hogy megint leszarják a T2 cselekményét – de ezt meg a T3 ugye már elsütötte.
    Ha meg a jövőben játszódik, mindenképp kellene pár flashback, ami megalapozza, hogy ha a T2-ben eltörölték, mégis miért, hogyan alakult ki megint a világvége. Persze, a jövő alakulhatna másképp Kyle jövőjétől, de a megalapozás, normális összekötést a T2-vel jól ki kéne hozni.
    Én még azt el tudnám képzelni, hogy a jövőben svarci rendesen, trottyosként bukkan fel egy cameóig, amiben elmondja, hogy róla készítette a Skynet a szövetet. Vagy Robert Patrick, ő most az új termi játékban ilyen módon feltűnik. Elég szarnak néz ki a játék, de sokkal inkább terminátoros, mint a dark fate :D

    Egyébként egy kérdés: ha a Skynet svarci alakját használta fel a T-800-asokra, nem gondolt bele, hogy az emberek megjegyzik a fejét és a következő robotnál tudni fogják? Jó, ott volt még a másik szövet, amit svarci edzőtársa alakított, és az első részben talán még úgy gondolkodtak, hogy minden szövetből egy van, de a kettőben ugye visszaküldtek egy tök ugyanolyat.

  103. A moziból kijövet elhatároztam, hogy csinálok egy kis statisztikát, ami talán számszerűen is megmutat valamit abból, mi a baj a 2003 óta Terminátor-munkacím alatt kijött filmekkel.

    Az első rész szövegkönyvében egy percnyi játékidőre átlagosan 152 karakter jutott. A T2-ben percenként 168. A Genisysben viszont ez a szám több, mint a másfélszerese, kevesebb, mint a duplája: percenként 271 karakter.

    Merem azt gondolni, hogy e tekintetben a legújabb epizód is sokkal inkább a Genisysre hajaz és nem az első két filmre. Miért lényeges ez? Azért, mert a Terminátorhoz, ahhoz a kettőhöz, amire sokan nosztalgiával tekintünk, legalábbis az én benyomásaim szerint, alapvetően hozzátartozott egyfajta egyedi hangulat. Ennek volt része a párbeszédek visszafogása: gondoljunk csak például abba bele, hogy a második epizódban hogyan fogadja Sarah a T-800-ast és hogyan a mostani filmben. Ott és akkor hiányoztak az erőltetett bemondások, a szurkálódások. Itt nem. Az első két film üldözéseinél ott volt a horrorisztikus hangulat is: a mostaniakat viszont elviszi az akcióorgia. A T2-ben, és ez meglehet, hogy szubjektív érzés, éppen annyi akció volt, amennyivel még nem estek túlzásba. Hála az égnek a technológia akkor csak ennyit engedett meg.

    Egy 2019-es blockbuster viszont nem élhet meg több tonnányi CGI nélkül, ahogy kellenek a szópárbajok, az évődések is a pörgős ütem fenntartásához. Pluszban pedig még jó néhány olyan viccesnek szánt beszólás, amin garantáltan felnevet a mozi közönsége és máris megvan a biztos, bejáratott, kockázat nélküli recept ahhoz, hogyan csináljunk filmet.

    Nekem ez halálosan unalmas. Elismerem, nem volt könnyű feladat a második rész után kreatív, újítást is tartalmazó forgatókönyvet írni. Talán nem is lehetett és ki lehet mondani, hogy a sztori akkor és ott lezárult, újabb látványos csavart pedig képtelenség beleírni. Talán, esetleg még tovább lehetne gondolni az “én sohasem tudok sírni” vagy “ebben a beteg világban egyedül ő egészséges” mondatokat. Most, a mesterséges intelligencia hajnalán időszerű téma volna ez, ehhez képest a lehető legrosszabb megoldás az, hogy (SPOILER!) családot alapíttatnak a Terminátorral.

    Egy szó, mint száz: ha a forgatókönyv nem is sikeredhetett jóra, legalább a Terminátor-filmek hangulatát szívesen viszontláttam volna. Ebben viszont már az előzetesek megnézése után sem reménykedtem. Egyszerűen hiú ábránd lett volna ez 2019-ben.

  104. Sawyer: A könyv szerint sokféle arcot, testet használt fel Skynet.

    Bár az egész már ott hibádzik számomra, hogy egy ekkora test, makulátlan izmokkal, hova a fenébe tudna észrevétlenül beszivárogni, egy olyan jövőben, ahol az emberek többsége éhezik, alultáplált. Erre megjelenik egy testépítő alkatú pali. Nyilván kicsit sem feltűnő. És most képzeld ezt nőben, ha már többféle arcról, testről beszéltem. Még hihetetlenebb.

    Alapból a T-800-as mint váz, túl nagy termetű, széles vállú. Az emberek többsége ennél jóval silányabb termettel, vállal rendelkezik.

  105. A kommenteket olvasva egyébként azt érzem, hogy a film megítélése nem feltétlenül megosztó. Abban jóformán mindenki egyetért, hogy az első két részhez közel sem ért fel, legfeljebb egyesek menthetetlenül lehúzzák, látva a sok blődséget és fantáziatlanságot, mások pedig jó popcorn-mozi módjára ízletesen elfogyasztják. Az ő részükről még gyakran elhangzik az is, hogy eleve felesleges az elődökhöz méricskélni ezt a részt.

    Én ebben nem szívesen adnék nekik igazat. Nem csak azért, mert az aktuális hollywoodi akció-és szuperhős-trendek nem mozgatnak meg. Hanem például azért sem, mert egy héttel ezelőtt libabőrösen jöttem ki egy másik filmről, ami a Joker névre hallgat. Az kapásból cáfolata volt annak, hogy Amerikában teljesen elfelejtettek filmet készíteni. AZ mert szakítani a konvenciókkal, ami addig a szuperhős-filmeket jellemezte. És végül, de nem mellékesen még a kasszáknál is tarolt, miközben a Terminátor, jóval nagyobb harsánysággal, ötezerszer több CGI-vel várhatóan már nem fog.

    Ilyen kishitűségbe én eleve nem szívesen merültem volna bele az után a két film után, ami meghatározó volt a gyerek- és felnőttkoromban. És amit a drámaisággal, a kellően komor hangulattal ugyanúgy el lehetett volna vinni, mint akár a Jokert is, nem kissé más témában.

  106. Tegnap este megnéztem, hagytam ülepedni. Ilyet nem tudom mikor csalódtam utoljára. Nekem a Genisys is tetszett, de ezek után még jobban felértékelődött a szememben.

    A sztori volt az igazán csalódás, azon belül is az időutazós paradoxonok látványos ledegradálása és a jövő alakulásának ötlete (a többi spoiler lenne,azt most hagyjuk.)

    Még egy apróság ami nagyon nem adta, az a CGI. ‘Member, amikor anno Linda Hamilton ikertestvérével oldották meg a tükrös jelenetet a T2-ben? Na itt amennyire hangoztatták mennyi praktikus trükk volt (akadt szép számmal azért), a CGI ocsmány volt. Az elején a tengerparti T-k rajtaütése botrányos volt.

    Ami itt működött és nagyon meglepett ezért ki kell emelnem (mert hímsoviniszta hozzáállásom miatt aggódtam), az a csajok akciózása, teljesen rendben.

    Lehet,hogy megvágta Cameron, de anno a T2-ből is kivágott fontos dolgot (a fenti proci átállítás két okból is nagyon fontos lett volna) érzésre itt is kimaradt ez az amit hiányolok.

    Gabriel Luna pedig jó casting lett, bár az ugrabugrálós trükkök nagyon kilógtak.

  107. qmpp

    Lehet, hogy az csak az első prototípus volt, amit az eredeti vázra húztak, később biztos kisebben is gondolkodtak. A T-1000-es is már egy silányabb figura volt, szóval dógozott’ rajta a szkájnet.

  108. Terminator-3 II.
    Szerintem ez akart lenni a címe. Csalódtam benne? Nem. Se pozitívan, se negatívan. A film egynek elment, egy folytatásnak elment. Jobban bejött összességében mint a Salvation (ami egy majdnem megbocsáthatatlan kihagyott ziccer volt, plána az újraforgatások és a megváltoztatott vége miatt), a Genesyst hagyjuk is, és valóban, valahol a T3-hoz állt közel. Látok benne egy kicsi filozofálgatást, hogy akkor a történelem ismétli önmagát és ha a gondviselés arra terelte az emberiséget, hogy csak megkreáljon egy elszabaduló AI-t, akkor ezt ellensúlyozandó megteremtett egy Jane Connort (kurvára mindegy hogy hivják). Persze 21 század, PC és gendertudatosnak kell lenni, szóval legyen egy mexikói csaj. Ez most negatívan hangozhatott, de egyébként rohadtul nem érdekel, viszont vhol bele érezhető, hogy nem kreatív okok voltak a választás mögött.
    Ezzel együtt nálam működött. És vhol működött filmként is, mert lekötött, a nosztalgia faktor valahol jó is volt, DE összességében ez egy teljesen felesleges film volt. Hollywood nem így látja, de ebben a témában nagyon már nincs mit elmesélni, talán egy “igaz” 3-dik részt tudnék elképzelni, amibe nem lenne időutazás, nem lenne Connor familia, se Schwarzi, és az egész a jövőben játszódnak egy fajta hátteret teremtve az első két résznek.
    Globális szinten a fő sodorba nem nagyon lehet mit csinálni, mert azt már jól körbe járták, viszont kisebb helyi szinteken a Terminator apokaliptikus jövőjében játszódó sztorikat még lehetne kreálni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.