Color Out of Space-előzetes: Cage vs egy szín

H.P. Lovecraft története alapján készült ez a film, amiben az űrből becsapódik egy meteor, és valami mindent átható színnel elkezdi megfertőzni a valóságunkat. Igen, ilyen elszállt.

A rendező Richard Stanley (a The Island of Dr. Moreau óta 23 év telt el, most ezzel tér vissza…), a főszereplő Nicolas Cage (Mandy), és ez nem az olcsóért elvállalt tucatmunkái közé illik, hanem komolyabb darab. A trailer alapján kötelező.

Amúgy nyilván Lovecraft filmes univerzumot terveznek, ami… hát legyen jó ez az indító film.

20 hozzászólás a “Color Out of Space-előzetes: Cage vs egy szín” bejegyzéshez

  1. A trailer rendben van. Remélem sikerült megfogni Lovecraft írói zsenialitását, ami nem egyszerű feladat.

  2. Amúgy Lovecraft munkássága simán megérne több nagyszabású filmet, csak írtó nehéz az esszenciáját megfogni.

  3. Turrican:Egyetértek. Guillermo Del Toro Az Őrület Hegyeit akarja folyton megfilmesíteni,de mindig akadályokba ütközik. Nagyon megnézném az ő átiratát. Remélem egyszer összejön neki. Ez a Color Out of Space meg várós.

  4. Ez a trailer valoban eleg jol nez ki, de egyetertek a fentiekkel, kivancsi vagyok hogy fog ez tenyleg atjonni a mozivasznon. Lovecraft irasait szerintem tobbek kozott azert sem nagyon dolgoztak meg fel (legalabbis nem sikeresen), mert pont arra alapozza a felelmet es oruletet a torteneteiben hogy olyan dolgokkal szembesulnek a hosei amik az emberi erzekeles es kepessegek hatarain tul kene legyenek (lehetetleg szogek epuleteken, emberi szem szinspektruman nem letezo szinek, leirhatatlan, kiejthetetlen nyelvek, stb), es ezt atultetni egy audio-vizualis formatumba nagy kihivas barkinek.

  5. Szerintem egyszerűbb dolguk lenne ha Lovecraft világát használnák inkább fel mint háttér és saját történeteket írnának bele ezzel felfrissítve Lovecraft írásait. Egy 20-as években játszódó Noir-os horrort nagyon megnéznék ami Lovecraft világában játszódik persze mai trükkökkel.

  6. túl kicsi koromban olvastam a novellát, a mai napig a legparásabb könyvélményem valami miatt… A film eléggé másról szól az alapötleten kívül, de ígéretes.

  7. Szegény Richard Stanley-t általában a Dr. Moreau szigete miatt emlegetik – egy kiváló doku is készült a kalandos forgatásról: Lost Soul: The Doomed Journey of Richard Stanley’s Island of Dr. Moreau -, de az első két filmje (Hardware – Mark 13 (1990) és a Dust Devil – Porforgatag (1992)) mindenképpen érdekes mozik, és magyarul is nézhetők. Én örülök, hogy visszatért, mert jó rendezőnek tartom.

  8. Ugyanazok a hatásvadász effektek mint amiket már lathattunk 100X. Még lökött kisfiú is van. Fuuu de váárós..

  9. Rám semmi hatással nem volt egyetlen Lovecraft olvasmány sem. Ha nincs más el lehet olvasni, de szerintem nem félelmetes és nem is izgalmas. Szerintem sokat szívott, más baja nem volt ;)

  10. @Gekko: Hát baszki, pont valami ilyesmit akartam írni Lovecraft-ról. ÉN olvastam egy novella gyűjteményét, de őszintén szólva sajnálom a rá pazarolt időt. Félig elolvastam és utána már csak azért, mert nem szeretek könyveket félbe hagyni :D (kivéve a nyomorultak-at :D ). Az a baj Lovecraft-tal, legalábbis számomra, hogy csak ír meg ír meg ír, aztán vége a novellájának és az ember kúrva ideges, hogy mégis mi a faszér nem bírta már folytatni vagy írni bele valami olyat, ami legalább valami aprócska kapaszkodó lehet a számára, hogy el tudja képzelni, hogy mégis mi a fészkes fenét szeretne az író közölni :D Amúgy a film egész tűrhetőnek néz ki. Én mindenképpen adok neki egy esélyt :)

  11. Remélem bejön, és akár táptalajt nyújthat további Lovecraft adaptációknak. Én igazából azt is adnám, ha original műveket kreálnánk Lovecraft univerzumából táplálkozva, nem pedig átiratokat. Persze az Őrület hegyeit mindenképpen megnézném.

  12. Lovecraft-nak a világképe vagy világnézete, a kozmicizmus, sokkal nyomasztóbb volt a legfélelmetesebb történeteinél is. Én nem is értem, hogy bírta ki a napjait, ha tényleg úgy látta a világot, ahogy az a levelezéseiben fennmaradt. Olyan szinten volt nihilista, hogy nem hogy az emberi életet, de magát a szerves életet, mint olyat is egy értelmetlen, véletlen balesetnek tartotta egy élettelen és közömbös univerzumban, aminek nem is szabadna léteznie. Bár senkit nem érdekel, ha létezik, ha nem. Még azt is állította, hogy az emberiség csak a sötétségtől való gyerekes rettegés miatt nem lesz kollektíven öngyilkos, de “saját magunk sejtszintű elpusztítása” lenne szerinte a megoldás.
    Sokak szerint a novelláiban általában szereplő “leírhatatlan borzalom”, a tiltott tudás vagy kozmikus ősi lény, amire elég rápillantania a főhősnek, hogy megőrüljön vagy meghaljon,annak a metaforája, hogy a túl sokat gondolkodó ember végül felismeri az élet teljes értelmetlenségét,a világegyetem totális, életellenes közömbösségét, és ebbe beleroppan.
    Amúgy a csávó egy öröklött idegi gyengeségekkel bíró, kiábrábdult romantikus volt, aki feltehetően megijedt a 20. század eleji tudományos robbanástól, amely elkezdte felszámolni a vallásos és idealista elképzeléseket, behozva a teljes materializmust. A maga korában az írásai filléres rémmesék voltak, nehezen élt meg z írásból, állandóan nyomorgott. (Párbeszédeket például nem is tudott rendesen megírni, ezt még Stephen King is kiemelte, aki nagy példaképének tartja.)

  13. Scorpion82: Szeretem Lovecraft novelláit, az viszont sosem érdekelt, hogy megismerjem az életét vagy a levelezéseit, de most a hozzászólásod alapján kedvet kaptam hozzá. :)

  14. Én direkt csak azért néztem meg a trailert, mert jókat írtak róla. De tök ugyanazt kaptam, mint a többi mostani nulla nívójú Cage filmben. Lehet csak én látom ezt a trailert borzasztónak, majd meglátjuk. Szerintem nem csak a főszereplő látszat színészkedik, hanem a többi is. Amúgy mivel az író a a 20. század elején írt, jobb lett volna ezt a történetet odahelyezni. Manapság azért az emberek nem úgy reagálnak, mint anno. Sokkal hitelesebb lett volna. De hát ezt is elrontották. :(
    Lovecraft novellái azért nem olyan rosszak, de azért Poe-t jobban szeretem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.