Nagyvásznon is feléled a Scream

Ugye sorozat formában jelenleg is fut, viszont a Spyglass tervezi, hogy moziba is érkezzen a tátott szájú gyilkos. Elvileg visszatér a franchise gyökereihez majd a darab, de még nem tudni, hogy miképp illeszkedik majd az eddigi filmekhez.

human
írta
2019. 11. 08. 03:18
megjelenés
14
hozzászolás


14 hozzászólás a “Nagyvásznon is feléled a Scream” bejegyzéshez

  1. Úgy látszik az új Halloween sikere egyre több újrázást generál vissza a mozivásznakra. Amúgy is jól mennek a horrorok mostanság. Lesz Wrong Turn remake is.

  2. Ha legalább olyan minőségű lesz, mint a 4. rész, akkor jöhet. Viszont szegény Sidney-t lehet békén kellene már hagyni, eleget sikoltozott, max lazán kötődjön a korábbi gyilkosságokhoz.

  3. Jöhet, de akkor full más város, teljesen más szereplőgárda és sztori legyen, ne akarják a Craven-féle 4 részhez kapcsolni semmi szempontból.

  4. 4 film és egy tv sorozat után ebben a sorozatban még valami, amiért érdemes egy újabb filmet készíteni?

  5. Nem sok olyan film van, amelyek esetében tényleg semmi ötletem sincs, hogy mit esznek rajta az emberek: még ha én esetleg borzasztónak tartom is adott alkotást, többnyire legalább egy kérdést megtudok magamban fogalmazni, ami úgy kezdődik hogy “Lehet, hogy valakinek azért tetszik, mert…?”
    A Sikolynál – az első filmre gondolok, addig jutottam – viszont teljes az értetlenségem: olyan mérhetetlenül unalmas, annyira nulla az összes karakter (plusz mindehhez annyira gagyik a színészek) és olyan igénytelen, tévéfilmes kidolgozású az egész, hogy az valami elképesztő.

  6. “4 film és egy tv sorozat után ebben a sorozatban még valami, amiért érdemes egy újabb filmet készíteni?”

    kérdőjel nélkül kell írni. hiszen azért van új film, mert van még valami, amiért érdemes. (egyébként két sorozat és mondhatni öt film, hiszen az S1-S2 és az S3 külön sorozatok és volt egy tévéfilmes dupla rész is.)

    a lényeg, hogy bedobták a közösbe, hogy kéne ötödik rész, kiadták a megbízást 10-20 írónak, hogy álljon elő több ötlettel is, és találtak olyat a pár tucat verzióból, ami mellé tudnak állni. ha nem lenne, akkor film sem lenne.

    (egyébként igazából mindig lesz a sorozatban “valami”, mert bármikor újrakezdhetik. alapvetően egy random ksszabolós horrorról van szó, és abból is van több ezer. scream csak a hangvételtől és a meta megközelítéstől lesz, mert egyébként készül sok slasher szkript, és bármelyikre rátehetik, hogy ez scream.

  7. yippikaya: ez komoly? ahogy írod tényleg nem tetszés kérdése a dolog, de a sikoly esetében szerintem abszolút adja magát a miértre a válasz – ehhez elég elolvasni pár random pozitív imdb-s véleményt, vagy megnézni, hogy miben más a film, mint egy slasher. szinte bármelyik kaszabolós horrornál jogos lehet a kérdés, azonban a scream elég egyértelműnek tűnik számomra, hogy miért más.

    nálam például minden idők egyik legjobb filmje, azért mert vicces és meta (meg slasher), olyan hangot ütött meg, mint korábban ritkán a műfajban. arra ugyanis nem volt jellemző, hogy olyan szereplőik vannak, akik járatosak a horrorfilmekben. ettől még persze nem lesz feltétlenül jó, de a scream kapcsán mindig előkapom, hogy az amerikai mozis történelemben nem nagyon van olyan film, amire így reagált volna a közönség, érdemes megnézni, hogy alakultak a bevételei, a 6 milliós nyitóhétvége után 100 millió fölé úszott a bevétele totál rétegfilmként.

  8. Tenyleg amugy a rem alom az elm utcabant miert nem remakelik? Ha valamibol akkor abbol lehetne para filmet krealni.

  9. Sikoly filmek nálam is nagy kedvencek. Pontosan azért, amit winnie is írt. A 4-dik rész nyitójelenetét nemtom hányszor újranéztem, annyit röhögtem rajta. A sorozattal le vagyok maradva, de a filmek azok abszolút kedvencek. Vicces kaszabolós horror mindig jöhet. Ez lehet perverzió, de csak ezeknél a vicces kaszabolósoknál mindig a gyilkosnak drukkolok és baromi kíváncsi vagyok milyen kreatív (és elbaszottul elmebeteg) halálnemeket találnak ki szerencsétlen tiniknek. Pl. Freddy vs. Jasonban, amikor Jason összecsukja a srácot az ággyal az szerintem priceless. Hibátlan! :D :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.