Cruise, Downey Jr., Lucas, Goldblum és McGregor beszélget

A deepfake poénokra használása néha viccesen sül el. Itt épp a streaming háborúról beszélget pár filmes veterán. Vajon perelhetnének? Most azon kívül, hogy ezért a videóért minek, de közben meg nem valaki előadja magát Lucasnak egy kis sminkkel és beszédstílussal, hanem képekből az ott tényleg Lucas.

human
írta
2019. 11. 18. 17:18
megjelenés
21
hozzászolás


21 hozzászólás a “Cruise, Downey Jr., Lucas, Goldblum és McGregor beszélget” bejegyzéshez

 1. Mindenképpen érdemes megnézni. Egyrészt érdekes látni a technológia hova jutott. Másrészt tényleg vicces is.

 2. Én hozzátenném a félelmetes jelzőt is.A hosszú távú következményei számomra felfoghatatlanok,de ez már a filmeken túlmutató dolog.
  Remélem nem lesz tendencia,mert az még több CGI-t jelentene.

  Csak azért ne készüljön egy film se,hogy XY-t visszahozhassák.Ez olyan lenne,mint az Avatar utáni időszak amikor a 3D-t elégnek gondolták sok filmhez és ezért rengeteg silány darab jött.

 3. Azért még kilóg a lóláb, de tényleg félelmetes a technológia. Ami a videót illeti, a Goldblum manírjait nagyon eltalálták :D

 4. Kilóg? Bazzeg, ha nem tudtam volna hogy fake videó, akkor nekem max az tűnt volna fel, hogy kicsit furcsák a fények az arcokon, meg hogy RDJ hogy meghízott :S asszem ezentúl minden videóhoz kell majd egy testbeszéd+beszéd szakértő elemzése is, hogy tényleg az eredeti emberek szerepelnek-e rajta :D

 5. Ez nagyon bizarr. Engem már az is elborzaszt, hogy ennyire elszakadtunk a természettől, de úgy tűnik, hogy hamarosan a valóságtól is el fogunk. Ha tényleg ilyen lesz a jövő, nem szeretném megérni.

 6. persze hogy kilóg, levágósak, fura a fejük, mintha egy műfej lenne a nyakukon. túlméretezett videojáték fejek. de kurva vicces lucas xd cruiset simán elhinném, ha illene a fej a testre, és jobb lenne a haja.

 7. @sugabubus – azert elegge Max Paynesek azok az arcok. Jo munka meg minden, de rendes monitoron (nem mobilon), azert latni, hogy nem valodi :)

 8. Durva, de tényleg ilyen bobble head figuráknak tűnnek.

  De egy két beállításnál simán be lehet kajálni.

  Nézzétek meg a ctrl shift face nevű arcot yt-on, kb. az a csúcs most amit kihoznak a témából, rémlik mintha human is linkelt volna tőle videót.

  Amúgy mik ezek az”én ilyen világban nem akarok élni” reakciók,komolyan nem értem?

 9. ezek iszonyú viccesek szerintem!
  mármint hogy ez, meg a sértett Lucas kommentál videók.
  nagyon jól eltalálták a paródiákat.

 10. @Shifty Fox

  Azért nem érted, mert te csak ezt a videót látod, de azt nem, hogy ezek a technológiák hosszabb távon hova vezethetnek még… :)

 11. Mondjuk én azért arra kíváncsi lennék, ha tényleg per lenne belőle, akkor az milyen precedenst hozna. Előbb-utóbb szükséges lesz ezt valamilyen mederben tartani, ha élhető világban akarunk élni. Ha ez nem sikerül… a legkisebb gondunk lesz az, hogy mondjuk Marlon Brando lenne a következő Marvel hős és hogy sosem látott felvételek kerülnének elő Elvisről.

 12. @Gedeon74

  Ugyanerre gondoltam én is. Sajnos a jog mindig csak kullog a technikai fejlődés után, megelőzni ezen a téren egyelőre még nem tud. :) De ez már tényleg egy másik topik témája lenne. Bocsánat az off-ért. :)

 13. Ha a színész fejét egy valódi hasonmásra tennék így rá, akinek a fejszerkezete nagyon hasonlít az eredetire, akkor kb. észre se vennénk, hogy nem az igazi.

 14. Durva mi lehet még ebből hosszútávon.
  A kérdés jó, “vajon perelhetnének?”
  Kiegészíteném azzal, hogy vajon van e joguk “magukhoz” a szereplőknek, hogy bárki ezt tehesse az arcukkal. Engem zavarna ha a hozzájárulásom nélkül kerülne ki ilyesmi.
  Úgy gondolom később ennek azért gátat vetnek maguk a szereplők. Az elhunytaknál meg valószínűleg más lesz a helyzet, de összességében úgy vélem, hogy ez eddig működik csak, amíg vicces, és jópofa tud maradni.

 15. Szerintem ezt direkt csinálták gagyira, hogy mindenkinek világos legyen, hogy poén. Ennél sokkal jobb deep fake van már.

 16. 17: Ez ezen a szinten, ahol egy paródiát látunk semmi gond, bárki utánozhat bárkit, itt egyértelmű hogy erről van szó, nincs megtévesztő szándék. A filmeknél persze más lesz a helyzet, ott gondolom meg kell venni a használat jogát az eredeti színésztől. De mondok jobbat, mivel van egy arc, és van egy színész aki alatta játszik, a filmekben simán játszhatnak ezentúl valós személyek, pl. egy nácis filmben láthatnánk Hitlert játszani, vagy egy magyar történelmi filmben Petőfit és Kossuthot, de vannak arcrekonstrukciók fáraókról, és Kleopátráról is, sőt vannak halotti maszkok nagyon sok történelmi személyiségről, azokról aztán tényleg tökéletes digitális más készülhet.

 17. Engem az érdekelne, ha totál komolyan vették volna, akkor mennyire lehetne kivetni, hogy kamu az egész. Nyilván, így vicces, de kíváncsi lennék rá. Test, haj, háttér. De még így is, vicces, de nagyon “érdekes” is ez a technológia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.