35 hozzászólás a “Részlet is van a Rise of Skywalkerből” bejegyzéshez

 1. Ki se bírták volna, ha nem tesznek be egy ilyen poénosnak szánt beszólást, ami az amúgy tetszetős jelenetet rögtön le is degradálta és egyben jelezte, hogy még véletlenül sem jelentenek valós fenyegetést hőseinkre az új típusú katonák.
  Mennyivel másabb lenne az egész, ha Boyega egy kis ijedelmet erőltetett volna magára, mondjuk egy “ebből baj lesz” mondattal karöltve.

 2. Épp 9gagen láttam, de leírom ide is a véleményem: az egész tök királyul nézett ki egészen addig amíg ki nem katapultálták magukat, így már viszont tök röhejes az egész.

 3. Ennél jobb részletet nem találtak? Mintha saját maga komédiája lenne. Pedig volt egy kisebb bizakodásom, hogy most így a végére hátha, de ezért kár volt.

 4. Ismételten mindenki csak dolgokat keres amikbe be lehet kötni. Ilyen és ehhez hasonló beszólás voltak az eredeti filmekben is a Rebels-ben pedig láthattunk már jetpack-es birodalmi katonákat.

  Hihetetlen, hogy milyen dolgokon képesek fenn akadni az emberek, hogy igazolják, hogy szerintük mennyire sz*r meg bukás lesz egy film amit még csak nem is láttak.

 5. Hát nem tudom de szerintem a SW filmek/animációk világa eddig is tele volt már a Disney előtt is ilyen idióta mondatokkal. Az meg egyáltalán nem újdonság hogy van hátirakéta. Nem ezen fog elbukni a film ha elfog. Tényleg az van hogy az emberek már minden szarba bele akarnak kötni. Az meg hogy a színészek mit csinálnak hát ne legyünk már ennyire tudatlanok könyörgöm. Nem véletlen színészek, azt csinálják amit a rendező mond nekik, meg a Disney. Mert itt azért ez a Disney filmje és nem Rian Johnsoné vagy Abrams-é. Lehet hogy az ő nevük van ott de a pofonokat a Disney osztja. Ezért sem tudom utálni a TLJ miatt Johnson-t sem. Szar volt de mégis abban voltak az eddigi 8 film legjobb jelenetei.

 6. Semmire sem tartom az új érát, az utolsó SW-t már meg sem néztem, de ez a jelenet tényleg jól néz ki (és persze tényleg Mad Max nyúlás, de nem szégyen a legjobbtól nyúlni).

 7. Darkeagle

  Minden kotekedes nélkül. Milyen jelenetre gondolsz? Én 1 darab értelmes maradandó jelenetet nemtudok felidezni, de pl az utóbbi idők egyik legrohelyesebb bunonyojat a tróntermit igen.

 8. Ha nem újdonság, hogy van hátiraketa akkor miert lepodnek meg a szereplők. Tudtommal mindegyikük látott már ilyet. C3PO Boba Fett et. Poe pedig a hivatalos canon képregénye első számában küzd több hátirakétassal. Finn pedig a First Order katonája és valószínűleg tisztában van egy évtizedek óta létező technológiával amit már a klónok háborújában is használtak. Szóval nem is a vicceskedes a bajom, hanem hogy megint logikátlan és csak annak vicces aki most lát életében először star wars filmet.

 9. Tegnap láttam megint a tailert a moziban, és engem kicsit elkapott a fíling, pedig eddig nagyon pesszimista voltam. Biztos agykikapcsolós lesz, de JJ azért tud hatásos dolgokat csinálni.

 10. az Instagram lejátszotta nekem tegnapelőtt és én azóta komolyan többször elgondolkodtam azon, mi a halálnak kell a lánctalpas motor, ha van speeder, ami könnyedén átmegy mindenen. meg minek kilőni a rakétást, amikor semmit nem számít hogyan indul el. azt értem, hogy vagányul néz ki, meg… szóval, hogy vagányul néz ki, de akkor sem értem. igen, mindig voltak hülye járművek a SW-ban, elég ha a Clone Warsra gondolunk és a tucatnyi idióta lépegető, meg guruló, ki tudja milyen harci gépre, de ezek rohamosztagosok. ez a Birodalom, vagy az utódja, mittudomén már. ha mindig jó volt nekik a speeder, akkor most minek kell egy LÁNCTALPAS MOTOR? komolyan az ilyen baromságok teljesen ki tudnak zökkenteni és akkor ahelyett, hogy a filmet élvezném azon jár az agyam, LEGO-ban jön majd ki előbb a lánctalpas motor, vagy modellben. és hogy igazából semmi más célja nincs, csak hogy az ezredik fajta SW játékot is el lehessen adni a boltban. miért nem tudtak beletenni egy pimpelt speedert, azt is jól el lehetne pattintani karácsony előtt a megvadult szülőknek. legközelebb remélem lökhajtásos rolleren kergetik majd a hősöket. ja, szóval ez a SW hatás, ez maradt.

 11. Nem értem miért probléma ez a repülés rásegítés?! Azért mert szerinted nincs értelme, abban a messzi-,messziben ezt így szeretik, nem értem miért lesz neked ettől fájdalmad, meg merchandise fóbiád…
  Ha van egy jól menő branded, akkor persze, hogy ezt csinálod és kellenek az új járművek, mert ha meg mindenhova speedstereket és siklókat raknak, akkor meg az a baj, hogy uncsinak tartja sok ember, meg, hogy több millió fényévre két bolygón is ugyanolyan vagy hasonló gép van, milyen már és beleköt mindenbe…

  Mindenbe bele lehet látni a miérteket, hogy mit miért csinál pl a csúnya dízni vagy az adott író miért írta bele azt a történetbe és rá lehet fogni, hogy ez milyen húzás már, vagy elmerülsz (nem, nem kikapcsolod az agyad) a galaxis adta sokszínűségben.

  Az meg, hogy rácsodálkoztak a repülő rohamosztagosokra, az nem biztos, hogy a technológiára való rácsodálkozás, inkább, hogy ott nem számítottak rá, vagy az is lehet, hogy az első rendben még nem alkalmazta ezt és ez a meglepő nekik…. De persze inkább egy következetlen hiba, ám legyen!

 12. de érted, ez kerek-perec ordenáré marhaság, na. ez a lánctalpas motor. antigravitációs siklókon menekülnek a menekülők, hu gyorsan, melyik az a jármű, amelyik a legkevésbé praktikus és nehézkes és veszélyes, vannak a speedereink, gyorsak meg minden, mi legyen, mi legyen… megvan öcsém, pattanjunk lánctalpasokra, mennyivel szarabbak már minden szempontból! tökéletes lesz! mindegy, nem ezen bukik meg a film, csak rettentően kilóg már a lóláb, na. nem szokásom csihipuhi látványfilmekben sok értelmet keresni, de ez a saját világon belül sem működik nekem. és bosszant. ennyi.

 13. Malachi: De miből gondolod, hogy szarabbak??? Ott vannak mögöttük és üldözik őket, vagyis nem egy lomha sz*r, mint gondolod, és gondolom a katapult miatt is jobb, ha földhöz kötött.

 14. Én rájöttem. Pont egy retro fesztivát tartottak a birodalmiak, ahol megzavartak őket a gonosz lázadók. Amúgy most ezek kik is egyébként??? Úgy értem se birodalom se lázadók nincsenek, ez csak két kocsmai csapat akik egymással vitatkoznak, ha a galaxist nézzük… vannak 20an összsesen :)))))) legalábbis az előző így ért véget

 15. Gekko: Haha igen. Hihetetlen mennyire egy átgondolatlan, half assed förtelem ez a Disney trilógia.

 16. “se birodalom se lázadók nincsenek” Hát, ha eddig nem esett volna le, akkor van az Első Rend és az Ellenállás, már 2 film óta. XD

  Gyanítani, hogy a trailerben látott hajókat majd nem 20 ember fogja vezetni, hanem a galaxis szerte szétszóródott ellenállás, rájön, hogy van még REMÉNY és még is csak összeverbuválódnak, ahogy annak idején a Lázadó szövetség is rájött, hogy tenni kéne valamit.

  De nehogy fantáziával nézzetek már egy űr-kaland filmet, csak alapozzatok a mai kor és mi Földünk fizikájára és harci trendjeire!

 17. Gekko: Mi az, hogy nincs? Azért mert Snoke meghalt még működik tovább a Rend. Anno Palpi halálánál is Jakkui csatáig megmaradt a birodalom, nem az Endornál ért véget. Itt is gondolom van több millió még aktív katona és valamilyen Rend, még ha bénábbak is, mint a Birodalom… Leia-ék sem csak húszan vannak, csak ahogy mondtad az előző film végén, de itt tuti lesz valami union dolog.

 18. “De nehogy fantáziával nézzetek már egy űr-kaland filmet”

  Pont akkora fantáziával nézem mint amekkorát beletettek ebbe az első rend és ellenállás baromságba. Ez a szám pedig a nulla. Pontosan ennyi effort-ot tett a Disney az új trilógiába.

 19. ma is belefutottam abba, hogy bezzeg a kritikusok úgy ülnek be, hogy rögtön csak a negatívumokat nézik, szerintem pár itteni kommentelő is elsütötte már ezt a fordulatot, erre tessék itt ez a kontextus nélküli videó és le van húzva. Csak a hasamra csapva simán lehet, hogy először menekültek előlük futva, aztán azt hitték lerázták őket a földjárólvalamivel, de ismét jöttek csak most motoron, és eszkalálódott repüléssé a dolog. Avagy inkább elkeseredetten lepődnek meg, hogy “a francba, repülnek”. De legalább üres lesz a terem, mert a fenti 30 másodperc miatt senki nem megy rá :)

 20. “megvan öcsém, pattanjunk lánctalpasokra, mennyivel szarabbak már minden szempontból! tökéletes lesz!”

  mi van ha csak az volt a közelben, és nem akartak lemaradni? Mondom, nem tudjuk mi veszi körbe ezt a 30 másodpercet.

 21. 10. lordbox – Minden kotekedes nélkül. Milyen jelenetre gondolsz?

  ez engem is erdekelne :D :D

  korai temetni a filmet emberek. JJ bizonyitott mar elegszer.

  nem mondom hogy rendbe hoz mindent (a 8.at mar soha senki nem javitja ki) de szerintem korrekt, normalis befejezest kap a sztori

 22. 1.- Key
  Az előző két rész már bővelkedik ezekben a feszültségcsökkentő “beszólásokban” Gondolj csak az TFA és TLJ első jeleneteire. Én már immunis vagyok rájuk. Tudok rajtuk mosolyogni. Pffff tiszta agymosás. :-)

 23. Kiábrándultam egy kicsit megint.
  Anno Lucas az egész filmkészítést kapcsolta hiperűrsebességre, és olyat láttunk, amit azelőtt senkitől.
  Nem az a baj, hogy dízni vagy sem.
  Az a baj, hogy már láttam. Valahol.
  A kérdés számára már csak az, hogy mondd-e valamit ez a film és ez a trilógia, illetve együtt az egész űropera, vagy maradunk a legóvásárlásnál, mert a fiamnak bejön…

 24. Kösz Human, pont ezt akartam írni, hogy megint mindenki sír egy olyan videó miatt amit totál kiragadtak a kontextusból. Az a viccesebb vagyis inkább a röhejesebb ennél hogy a többség úgy csinál mintha ez valami eget rengető dolog lenne mintha ez valami bazi nagy hatással lehetne a filmre. Nyilván azért ezt adták ki mert ez a jelenet számít majd a legkevésbé.

  “Ha nem újdonság, hogy van hátiraketa akkor miert lepodnek meg a szereplők.”

  Ahogy Human fentebb is írta. De még hozzá tenném hogy nem lepődött meg mindenki csak Finn meg a bádogember. De ők ketten amúgy is olyan hülyék mint a segg. Poe-n nem látok semmi meglepődést egyébként. Az meg nem újdonság hogy a Disney nem követi túl jól a saját kánonját sem. De mint mondtam ez csak egy pár másodperces szar, semmit sem lehet leszűrni belőle. Ha nem rémlene az új szereplőknek fogalmuk sincs kb hogy mi történt a múltban. Legendaként tartják számon a történéseket mintha csak mesék lettek volna. Eltelt nem tudom hány évtized a Birodalom nélkül szóval nem csoda hogy meglepi őket ha repül egy Rohamosztagos.

  @lordboxi: Most felsorolhatom a kedvenc jeleneteimet a TLJ-ből de min változtatna? A film nem lesz tőle jobb és a te véleményed sem lesz más. Ha most leírom hogy pl a fénysebességgel szétcsapott hajós jelenet epic volt még akkor ha sztori szempontjából totál felesleges emberi áldozattal járt. Vagy mondhatnám pont a tróntermi harcot Kylo-val és Rey-el a piroskák ellen. Az az egész úgy volt tökéletes ahogy volt egészen onnantól hogy kinyírták Snoke-ot addig hogy Rey lelépett. És akkor ott van még Luke kivetülésének harca és utána a halála. Vagy Rey ahogy lebegteti a köveket ami nem nagy dolog de nekem bejött mert igazi Jedi-s volt. Mondjuk az egész sós területen folyó harc szerintem baromi fasza volt. Volt még pár hasonló de azok már nem ilyen nagy dolgok.

  De ismétlem ettől még nem értékelődött fel nálam a film sztori szempontjából. De rendezés tekintetében az egyik legjobb SW film. RENDEZÉS, nem sztori, csak hogy tiszta legyen.

  Ja és nekem Luke sztorijával se volt bajom mert tudom hogy sokan azt mondják hogy: “Jaj Luke tökre nem ilyen a Disney tönkretette.” stb. Nagy bullshit. Nem is ismertük meg igazán Luke-ot amit láttunk belőle az egy idióta kis tini gyerek volt. Az hogy egyesek olvastak róla könyveket meg képregényeket nem jelent semmit. Filmekről van szó és a filmekben nem láttuk milyen felnőttként. És hogy őszinte legyek én pont ilyen változást néztem volna ki belőle mert már régen sem ért semmit egyedül. Régen is csak annyi volt a feladata hogy beszélgessen az apjával aki a többit elintézte. Van pár komolyabb SW csatorna YT-on ami Luke arc-ját kifejti normálisabban mint én de nagyjából ez a lényeg. Egyébként ugyan ez igaz Han-ra is. Őt is pont úgy csinálták meg ahogy azt illik mert Han-t pl sosem tudtam elképzelni igazi apának hanem pont ilyen seggarc volt mindig is aki nem törődött másokkal és mindig későn jött rá a lényegre. Nekem pont ezek miatt az emberi jellemzők miatt tetszik egyébként az új SAGA. Nincsenek kimondott hősök mint régen.

  Pont ezért a Zsivány Egyes a kedvencem SW filmem. Annál jobban még egy SW film sem mutatta be hogy milyen is a valóság. Hogy a Lázadók is csak emberek. Eddig mindig azt láttuk hogy a jók azok jók a rosszak meg rosszak és kész. Az egyetlen kivétel ez alól Vader volt.

 25. 30.- Soldierdsgn
  Hát ez van. Én azért veled vagyok és bizakodva várom a filmet!
  Kicsit tényleg fura a lánctalpas cucc, de fogjuk fel váratlan újításnak! 😎

 26. Szerintem egy olyan filmes univerzumban, ahol egy porszívócsöves lábakon mászkáló, foszöld, benzinkút-formájú power droid szerepelhet (visszatérő elemként), ott a lánctalpas, órarugógerincű felpattanó-seggű motor is elfér. :-) Annak jegyében írom ezt, hogy 1975-ös vagyok, gyermekkorom óta az életem része ez a galaxis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.