Tim Miller vall a Terminator Dark Fate-ről

A filmről errefelé van a kritika. A lényeg, hogy THR-nek adott interjút a rendező, amiben a Cameron által mondott dolgok másik oldala látszik kicsit. Azért előre annyira leszögezhető, hogy bár a rendező csalódott a bevételek láttán, de még mindig büszke azért a filmre. És hogy soha többet nem rendez Cameron producerkedésével.

A legnagyobb baja, hogy olyanokért is őt okolják a nézők, amikről nem tehet. És itt a franchise régebbi csalódásai mellett arra is utalgat, hogy Cameronnak és a másik producernek volt végső vágási joga, ők döntötték el mi lesz a filmben a nap végén, mégis Miller neve van ott rendezőként. Harcolt dolgokért, hogy bennmaradjanak, de elvesztette a csatát. (Amúgy a Deadpool 2-ből is ezért távozott, Ryan Reynolds túlságosan beleszólt mindenbe — értse mindenki ahogy akarja?)

The things they seemed to hate the most about the movie were things I can’t control. I can’t control you didn’t like ‘Genysis’ or you felt betrayed by ‘Terminator 4.’ I can’t help that. Even though Jim is a producer and David Ellison is a producer and they technically have final cut and ultimate power, my name is still on it as director. Even if I’m going to lose the fight… I still feel this obligation to fight because that is what the director is supposed to do. Fight for the movie.

Ami érdekesebb, hogy miken vesztek össze konkrétan Cameronnal. Az egyikre lehet legyintetek, mert mondatokról van szó, amik a rendezőnek fontosak voltak, mivel költőien és csodálatosan hangzottak, de Cameron sz*rt rájuk. A másik viszont az, hogy Miller változatában a jövőben az új “Skynet” ellen vesztésre álltak az emberek, míg Cameron azt akarta, hogy ahogy az 1-2-ben, ez ne így legyen.

Legion is so powerful, the only way to beat it is going back in time and strangle it in the crib. Jim says, ‘What’s dramatic about the humans losing?’ And I say, ‘Well, What’s dramatic about the humans winning and they just need to keep on winning?’ I like a last stand. It’s not his thing.

Ebből az jön le, hogy valami más filmről volt szó. Mármint Milleréből akár az is kihallható, hogy megfordította volna a felállást. Konkrétan csak kicsit szaladt vele a fantáziám, de ebben az is benne lenne, hogy egy robot végig védelmez valakit, azt hisszük az emberiség megmentőjét, és a végére kiderül, hogy valójában a Légió megalkotóját. Hm. De ez tényleg csak spekuláció részemről, semmi ilyen konkrétumot nem mondott, mint látjátok.

Amúgy Miller szerint a kontroll baj, de a nézeteltéréseik ellenére jóban vannak Cameronnal. Mondom, ez szerintem normálisan hangzik, nyilván egy alkotói folyamatban sokszor vannak ütközések, a lényeg, hogy ki-hogy éli meg.

I know we clashed a little bit. I put it all down to two strong, creative people with differences of opinion and I think it made the movie better. I’ll be back in L.A. in December, let’s go get a beer.

23 hozzászólás a “Tim Miller vall a Terminator Dark Fate-ről” bejegyzéshez

  1. Érdekes, ez mostanában divat lett, ha anyagilag bukik egy film, akkor már minden mindegy alapon jöhet a szardobálás.
    Nem védeni akarom Cameront, de valahol a Terminator az ő gyermeke.

  2. Nagyon kevés a stabilan jól teljesítő rendező. Nyilván rengeteg múlik operatőr, vágás, effektek stb. munkákon de a lényeg: nem kellett volna Millernek megadni a bizalmat.

  3. Én azt nem értem Cameron miért érdekelt ebben meg az előző filmben. Mit ugrabugrál? Nem látja hogy fos lesz? Ha nem látja miért gondoljátok hogy ő jobbat rendezne? Tiszta hülye mint R. Scott.

  4. Imádom ezeket, hogy a marketing kampányos bullshitek fényében, a premier után amikor már látszik a bukó, egyből mennek ezek a sározások. Priceless :D Annyira képmutató az egész.

  5. Puffinnak igaza van, Cameron is meghülyült öreg korára mint R. Scott. Tim Miller meg egy noname iparos, senkit nem érdekel a rinyája.

  6. Tim Miller szerintem nem jó rendező, a Deadpool se azért volt jó mert a rendezés állati jó volt. Közel sem.
    De azt bírom, hogy Cameron folyamatosan fikázza a T1-T2-n kívűli filmeket, miközben köze volt ehhez a tárgyahalmazhoz, Genisys-hez, a Terminator: Salvation-höz (ami szerintem kurva jó volt!), szóval nem kéne itt pofázni, hogy milyen rossz filmek voltak, hiszen valami köze volt hozzá :DDD
    Egyébként én a Gépek lázadását is bírtam, kivéve a Genisys-t, és a mostanit meg se akarom nézni otthon.
    Borzasztó, hogy egy tök jó elgondolású filme(ke)t ilyen folytatásban kell részesíteni.

  7. Szerintem a legnagyobb hiba az hogy minden
    CGI, robbanás pornó meg ilyenek.
    Lásd a repülős jelenet, na az gáz.
    Az 1. És 2., kocsi üldözés, kamion üldözés mennyivel jobb volt, mint egy CGI repülő.
    Akkor lett volna igazi folytatás ha praktikus effekt, makett, rendes díszlet van, vagy legalább is jobban nézett volna ki.
    Ott van a sokat szidott Salvation, ott megvolt építve több terminator és ott elhittem hogy mindjárt megoli azt az embert.
    Megint negatív példa lásd még mondjuk az 5.resz mikor toperdo terminator leszedt egy helikoptert. Uhh
    A terminator film nem erről szól. És hogy pont Cameron nem tudja, na az igazi gáz

  8. Lemmy89: A Salvationben senkinek nem hittem el, hogy megölne bárkit is. Ott volt a leggázabb a sok throwminator. Ahelyett, hogy szíveket téptek volna ki dobálgatták az embereket. Az is ugyanolyan trágya film volt mint a második után mind.

  9. 10. Hát most nem arra gondoltam, az megint csak CGI. De mikor a ketté szakadt kúszott az elején, a tank az alagútban, meg mikor Marcus találkozik minigus T600 terminatoral azok meg voltak építve és jobban is nézték ki. Nekik elhittem.

  10. mindenki takarózik, de felelősséget nem vállal. Nyílván mind2 oldalon van némi igazság. Miller akart rendezni egy neki tetsző változatot, ami Cameronnak nem tetszett és beleszólt. Elvégre az Ő “gyermeke” és a pénzt adja hozzá. Ne értsetek félre, csak próbálom mindkét oldalt megérteni.
    Ez a film is már csak nyomokban tartalmazott terminátort. Avagy: SToOhhPP, it’s already dead :D

  11. A salvation-ben tényleg robotnak nézett ki a robot :D
    Előbb néztem meg, oké, látom mik a problémák vele de egy teljesen utópisztikus jövőt (múltat) ábrázol ami nekem nagyon bejön.
    Bale is csillog a szerepben, Worthington is remekel, sokkal jobban mint a Titán filmekben.
    szvsz sokkal jobb volt mint a Genisys, ez az új terminátor film, és ha lehet ilyet mondani akkor a 3. filmnél is jobb volt.

  12. 14: Utópisztikusnak nem mondanám, disztópikus lesz az. Az a nagy gond vele, hogy köze nincs a látványnak a T1-T2 kék szűrős, hideg jövőt mutató jeleneteihez. Egy sima sivatagos, posztapok. Ennek így mi értelme volt? A Genisys valóban egy vicc de ott legalább faszán nézett ki a future war, úgy ahogy ki kellett volna nézzen a Salvation is.

  13. Példának hoztam fel csak az a filmet hogy ott volt megepitett robot.
    6. Film ezzel szemben CGI szörny,ami meg is ölte, bár ez csak az egyik hibája de számomra a legnagyobb

  14. Miller csak kussoljon, a Deadpool 2. részét is azért nem csinálta meg mert kreatív nézeteltérése volt Ryan Reynolds-al, sok a probléma a csávóval, és itt is kijött ez a negatív dolog. Egyszerűen annyi történt a hírek szerint, hogy lerendezett egy csomó felesleges töltelékjelenetet és Cameron a végső vágás jogával kukázta azokat, így szerintem jobban jártunk.
    De ne várjunk csodát olyan filmtől aminek 7(!!) forgatókönyvírója volt, szerintetek kinek az ötlete tud így érvényesülni ha mindenki csak beledobálta a magáét a közösbe?

  15. El kell tudni viselni a vereséget Mr. Miller ! Teljesen mindegy a történetben pl hogy most ki nyert volna a jövőben, a gépek vagy az emberek…ezen a filmen már az sem segített volna… Alap problémák vannak a film története során is…hogy lehet olyan marh.ágot kijelenteni, hogy Kyle Reese nem létezik ezen az idővonalon… Hát gyerekként valahol élnie kell a filmben vagy kamaszként… És akkor ő azt mondja, hogy nincs mert meghalt az T1-ben… Na hát mit is várunk ilyen felfogásnál, de ez a legkissebb probléma… Nem is értem, hogy minek kellett ennyi író a filmhez, és egy ilyen rendező… Közös lónak túrós lett a háta csókolom ! Én attól félek, hogy már Cameron sem tudna jobbat kitalálni…

  16. “Ebből az jön le, hogy valami más filmről volt szó. Mármint Milleréből akár az is kihallható, hogy megfordította volna a felállást. Konkrétan csak kicsit szaladt vele a fantáziám, de ebben az is benne lenne, hogy egy robot végig védelmez valakit, azt hisszük az emberiség megmentőjét, és a végére kiderül, hogy valójában a Légió megalkotóját.”

    Egyébként ezt tíz évvel ezelőtt meglépte a How It Should Have Ended YouTube-csatorna, ők a Salvationt figurázták ki anno úgy (Terminator – How It Should End), hogy a Bale-féle John Connor visszaküld a múltba egy T-1000-est, hogy likvidálja az időutazás feltalálóját: Dr. Emmett Brown-t, akit a Skynet egy T-800-asa kell hogy megvédjen. :DDDD

    Nyilván paródiára hegyezték ki a dolgot, de azért jól mutatja, hogy nem Miller lett volna az egyetlen, akinek megfordult a fejében egy efféle fejreállítás. :)

  17. Retardált ez az ember… Az elején leszólta az előző filmeket (még a T2 olvadó acélos jelenetét is), istenítette a sajátját, most meg 180 fokos fordulatban mentegetőzik, vagdalózik…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.