DUEL!

Basszus, John Williams mindent eltud adni. A Star Wars: The Rise of Skywalker új tv-spotjának a címe… nos a fenti, a Duel. Szerintetek mi szól benne??! A Disney a nosztalgiamarketing királya.

Amúgy a filmben elvileg minden ismerős dallam fel fog tűnni valamilyen formában.

Bónusznak buy merch:

28 hozzászólás a “DUEL!” bejegyzéshez

 1. Van remény hogy lesznek bemne jó akciók és űrcsaták amit gyerekként imádtam. A történetet már full le****m.

 2. Jé, végre rájöttek, hogy a prequelek zenéi fantasztikusak voltak? Nyilván imádom az eredeti trilógia soundtrakjét is de baromira örülök, hogy végre ezek is újra felhangoznak majd

 3. “Jé, végre rájöttek, hogy a prequelek zenéi fantasztikusak voltak? ”
  Sőt… nekem volt egy kb. 2000-ben kiadott (+-1-2 év) Star Wars játékom, amiben szintén jól eltalált zenék voltak tiszta star wars feeling volt :)

 4. A zene valóban kivételesen zseniális alkotás. De kár elrontani a hatását ezekkel a képkockákkal.

 5. a reményt nem szabad feladni, hiszen az előző rész űrbeli gravitációs bombázása után most lovasroham lesz egy űrhajó külső burkán…

 6. @dszonzon
  Elég már ebből az érvből, hogy mese ezért nem lehet kritizálni az alkotást. Ez nem egy mese ez egy fikciónális és misztikus elemekkel rendelkező sci-fi kalandfilm. Egy filmnek az univerzumán belül konzisztensnek és logikusnak kell lennie. A rajongókat az zavarja, hogy ez már nem igaz a Disney trilógiára.
  És egy mese sem engedhet meg magának mindent. Vagyis igen, de akkor az egy szar mese lesz nulla narratív koherenciával. Mint itt.

 7. @Samu: Az hagyján, de gondolattal mozgatnak több tonnás tárgyakat meg látható tartományban hangsebesség alatt közlekedő lézercsíkokat vernek vissza valamilyen gagyi fénycsövekkel, agyam eldobom.

 8. @dzsonzon, @Gunslinger

  nem tudom, minek kötöttetek bele Samu kommentjébe. amiket felhoztatok ellenérvnek, nem működnek. Az, hogy “gondolattal mozgatnak több tonnás tárgyakat”, meg hogy “hangsebesség alatt közlekedő lézercsíkokat vernek vissza”, ezek mind részei az adott világ szabályainak. Vagyis inkább olyan dolgok, amelyeket meg lehet tanulni az adott univerzum keretein belül.
  Nem tudjátok, hogy mitől mese a mese? Hát nem attól, hogy agyatlan marhaságokat találhatsz ki, mert “úgyis csak fantázia”. A mesének is vannak szabályai, PONT ETTŐL lesz valóságos.
  Az meg, hogy lóval mész egy űrhajó külső burkán szerintem a Star Wars univerzum keretein belül is több mint furcsa.

 9. Igen… És ha már “mese” miért ne ugorhatna be akár a kockás fülü nyúl is egy lánctalpas speederen. Birom mikor a logikátlan már kinosan nagy faszságokra előrántják az “ez egy mese” kártyát. Miközben a vak is látja ,hogy az egész egy minden eredetiséget nélkülözö undoritó pénznyomda ami már önmaga paródiájának is kinos.

 10. Hát igen, amit tuti nem baszott el a Disney sem az a zene. :D
  Bár ha azt is ők szereznék akkor talán sikerülne nekik.

  Egyébként nagyon sok kis promót dobnak ki és most már én is úgy vagyok vele hogy nem rémlik hogy máskor is ennyi lett volna.

  Ettől függetlenül ez a film nálam jobbnak tűnik ennyi alapján mint a TLJ. Na nem mintha nehéz lenne überelni.

 11. “Egyébként nagyon sok kis promót dobnak ki és most már én is úgy vagyok vele hogy nem rémlik hogy máskor is ennyi lett volna.”

  ennyi volt, nincs semmi összeesküvés elmélet.

 12. DarkEagle
  A TLJ promó alapján jobb volt mint ez, úgyhogy nincs igazán összefüggés sajnos. De ezzel a zenével majdnem kíváncsivá tettek.

 13. Jaon
  Remélem az nem zavart mikor a klónok meg a Jedik úgy foglaltak el egy droid hajót hogy az űrbe ráugrottak. De itt ahol egy bolygó felszínén történik már gáz.
  De az elit osztag elérése is rendbe volt igaz a mackókkal?

 14. Napokon át üldözte és nem érte be egymást két hajó a nyolcadik részben, ahol volt lehetősége Finnéknek elmenni kaszinózni egy körre, hogy aztán időben visszatérjenek…

  Nekem továbbra is az Ep. III. az etalon, míg a régiek közül az Ep. VI. Valamelyik este újból megnéztem az Ep. IV.-t kb. 10 év kihagyás után. Sokkal rosszabb volt, mint emlékeztem. Vontatott, unalmas, felesleges, nevetséges. C3PO és Chewbacca ütnivaló, Han csak simán beképzelt. Tényleg korszalkotó volt, de én közel sem kötődtem hozzá úgy érzelmileg, mint a prequel trilógiához. S ez ráadásul a special edition volt! Az első hatból egyértelműen a leggyengébb, de aztán jött az Ep. VIII., ami aztán igazi mélypont minden téren.

 15. 10. tehat az ellentmond az adott vilag szabalyainak, hogy egy sik feluleten, a bolygo felszinen, lovagoljanak, mert ez, fizikailag lehetetlen. ha gyalog mennek belekottok, hogy miert nem lovagolnak, ugy gyorsabb lenne, es nem faradnak el.

 16. @Jaon: Aha, és akkor te mondod meg mi tartozik bele az adott világ szabályaiba és mi nem? De menjünk le akkor az 5 évesek szintjére, a kolléga azt kifogásolta, hogy “űrbeli gravitációs bombázás” van, ezt már az V. részben is láthattuk, mikor a Tie Bomberek próbálják kiugrasztani a Millenium Falcont az aszteroida mezőben, ha akkor nem volt baromság most mitől lett az? Mert most divat fikázni az új részeket? A VIII. rész nekem sem a kedvencem, de nem ettől rossz az a film.
  Az nem gáz, hogy az ÖSSZES filmben van mesterséges gravitáció az űrhajókon? Mikor a VIII. részben elkezdték kioldani a bombákat akkor azok még az űrhajón belül voltak, ergo hatott rájuk az űrhajó mesterséges gravitációja. Az sosem volt baj, hogy az X-wingek meg a többiek úgy röpködnek, mintha a légkörben repülnének? Hang terjedése az űrben nem gáz? Vagy ez is elegánsan része az SW világ szabályainak, de a gravitációs bombázás nem lehet, mert…mert csak? Az hogy a Star Wars-ban egyáltalán nem érvényesül a newtoni fizika nem az új részek sajátja, Samu olyan dolgokon akadt fent idióta szemellenzős módon ami mindig is része volt a Star Warsnak, csak most beállt a divatfikázók táborába, pusztán ennek próbáltam hangot adni szarkasztikusan.

 17. Végül is mi a baj az űrhajón való lovaglással?

  1.- Nem az űrben vannak, hanem egy bolygó légkörében.
  2.- Egy csillagromboló hatalmas sík felületekkel rendelkezik, hely van rá..
  3.- Az előző részekben is volt már lovaglós jelenet ( Tauntaun, a gangenek felszíni hatásai, az emberfejű óriáskutyák a Las Vegas bolygón, az íráskullancs, aminek a hátán Anakin nevetette meg Padmét a filmtörténelem legromantikusabb jelenetében, de rankonon is lovagolnak az egykori kánonkönyvek alapján.)

  Szóval ha a lovaglás a baj és az hogy nem valami sugárhajtású robogóval mennek, akkor az nem jó érv.
  Ha az a baj, hogy szerintetek az űrben lovagolnak, akkor az is bukott, mert nem az űrben vannak.

  Akkor végül is mi a big problemsz?
  a.-Csúszós a romboló külső burka, és a paci elesik, ezért lehetetlen?
  b.-Hideg van abban a magasságban és nem fáznak eléggé a lovasok?
  c.-Nincs a szájukban abrak?
  d.–A bolygó törvényei tiltják ezt, ez ezt a lovasok nem veszik figyelembe?

  d.-Vagy csak nem gondoltuk át a dolgot és jól belerugunk még egyet a még nem is látott filmbe?

 18. Szerintem az a legnagyobb baj, hogy a paták fémlemezen való kongásához használt hangeffekt nem hiteles és ez nézés közben sajnos kiránt a filmből. Nincs mit tenni ez nekem nem mozis. A Disney-t pedig szégyellje magát, mert tönkretette a gen X-ek és a milleniálisok gyerekkorát.

  Azért remélem lesz bébiyoda még Karácsony előtt a boltokban, de valami szuper rénszarvas poncsóban lenne az igazi! Venném!

 19. @Gunslinger: Nem, nem én mondom meg, hogy mik az adott világ szabályai. Még csak nem is utaltam ilyesmire.

  Azzal pedig én is tisztában vagyok, hogy a többi részben is vannak marhaságok. Ettől még áll amit mondtam, mert például a “hang terjedése az űrben” sosem volt kizökkentő élmény, legalább is a legtöbb néző számára nem. A hajó felszínén való lovaglás pedig egyelőre kizökkentő élménynek számít az emberek többségénél.

 20. (egyebkent az y-wing egy bombazo gep, amit Lucasek alkottak meg… internet hianyaban, tuntettek is miatta eleget az utcakon)

 21. @Jaon: Akkor elnézést, nekem úgy tűnt ezt sugalltad, hiszen sokak szemében eléggé agyatlan marhaság a magic, vagyis ebben a Star Wars kontextusban az Erő. Ismerek ilyen elvakult Star Trek fant és ugye az is sci-fi.

  Most honnan is tudjuk, hogy az emberek TÖBBSÉGÉNÉL az a bizonyos lovaglás egyelőre kizökkentő élménynek számít? Volt valami felmérés? Be sem mutatták a filmet, kb 3 másodpercet láttunk eddig abból a jelenetből. Biztos vmi epic marhaság lesz, hiszen Disney, de azért na, volt már ezekből eddig is elég sok ebben a mesében. BTW osztom a többiek véleményét, hogy valszeg légkörön belül fog történni az a bizonyos jelenet, amolyan a lázadás és csatlósai aztán már mindent bevetnek a végső show downra, még a lovasrohamot is. Biztos én vagyok a nyomi, hogy engem ez pont nem zavar. Engem sokkal jobban zavarnak a plothole-ok, a Ren lovagok vannak is meg nem is, a koncepció nélküliség meg az olyan ratyi karakterek, mint amilyen Snoke volt, aki a bokájáig nem ért fel Palpatine-nek.

 22. @Gunslinger:

  Igen, ez utóbbiban viszont teljesen egyetértünk. Engem is jobban zavarnak a plot hole-ok, a koncepció (számomra legalább is) teljes hiánya, és ezek fényében el is törpülnek a korábbi marhaságok, amikről beszéltünk. Én személy szerint egyáltalán nem tudom élvezni az új trilógiát pont ezek miatt.

 23. Az “idióta szemellenzős” elég fájt, évszázados SW-fan létemre… Na mindegy. Nem realista sci-fi majmoló vagyok, hanem, ahogy fentebb is volt róla szó: a kizökkentő túlzásokkal betömött plothole-ok, vagy lazy screenwriting már leveri a lécet. A Tie-bomberek nekem sosem bombáztak, hanem torpedókat lőttek ki (bolygófelszínen valóban tudnak gravitációs módon bombázni egyébként), de az egy 5 másodperces átvezető rész volt, nem egy hősiesnek szánt hosszú, kínos baromkodás, hogy az ürben főlé érjenek valami felé, amire ki lehet potyogtatni az áldást. És persze ez szubjektív, ez nekem gáz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.