22 hozzászólás a “Már csak az utómunka van hátra az Avataron” bejegyzéshez

 1. Nagyon várom, kíváncsi leszek hová lehet még emelni a technikai színvonalat, mert abban biztos vagyok, hogy az a része lenyűgöző lesz.

 2. És már most izgalmas, jól néz ki ez a szigonyágyús hajó, ezek szerint valami tengeri lényre fognak vadászni a “rosszak”.

 3. *2021 telén nézzük csak.
  Amúgy ennyi forgatás után és 2 évnyi utómunkával én már nem tudom elképzelni milyen látványt hoznak össze. Remélem legalább mindenki elájul vagy nem tudom.

 4. Szerintem ilyen korallszirteken élő részt kapunk, mert a dzsungel és a repkedés téma után a harc oda tevődik majd át, ha megismerjük Pandora víz alatti táplálékláncát. Kérdés persze, hogy ott is lesznek-e antigravitációs cuccokkal megbolondítva események víz alatt és fölött. Az Abyss filmben is Cameron már megrázta magát, de most az Aquaman elég magasra tette a lécet neki is.

 5. “de most az Aquaman elég magasra tette a lécet neki is”

  Ugye viccelsz? Az Aquaman víz alatti részei rém gyengék voltak.

 6. “Az Aquaman víz alatti részei rém gyengék voltak.”

  Nem, az Aquaman víz alatti részei brutálisan jók voltak…

 7. 9. Komolyan, miről beszéltek??? Az aquaman víz alatti részei mindennek nevezhetők csak realisztikusnak nem, sem a fények, sem a fizika, sem semmi nincs ott rendben, az egész egy vicc. Nem mondom, hogy mint nagyszabású mesejelenet nem néz ki jól, de amit ott látsz az messze van attól a realizmustól, amit Cameron akár a 30 évvel korábbi Abyssben is már megcsinált, és amire én, techbuzi azt tudom mondani, hogy na ez jól néz ki.

 8. Ne haragudj…egyettértek veled abban hogy nem volt realisztikus….de egy mesétől amiben csikóhalon lovagolnak a víz alatt , miért vársz realizmust?
  Ebben a viszonylatban nagyon is jól volt megcsinálva.🙂

 9. Mert az Avatar hol valóságos meg realisztikus? Egy mese az egész. Az Aquaman meg igenis hogy beszaratós látványt teremtett. Nem értem, hogy ezt miért nem lehet megadni neki.

 10. Szerintem teljesen lenyűgöző volt az Aquaman, mert ott látszott, hogy öltek bele egy jó adag művészi kreatív energiát is. Persze el is volt túlozva már a világítk korallvárossal, ami kicsit a Black Panther koppintása is volt DC módra. Ám ennek ellenére a legszebb, legátgondoltabb és leglátványosabb DC film.

  A vizes közeg azért nehéz, mert a fény nem jut le egy bizonyos szint alá. Tehát gondolom ha a dzsungelben voltak világító növények, akkor itt is lesz valami hasonló, hogy lehessen is látni valamit. Aztán kérdés persze, hogy Eywa bezsinórozta-e a vízi élővilágot is, mert valószínűleg igen. Arra kis kíváncsi leszek, hogy milyen kétéltű / kopoltyús állattal fognak lent mászkálni/úszni/harcolni, ami levegőt is biztosít a felszínről jövőknek és kommunikálni is tudjanak (pl. kap egy állatkát, mint légzőmaszkot, hogy tudjon beszélni). S mindezt még mindig megbolondíthatják extrém időjárással vagy a Pandóra hold létével. Lebegő korallszirtek, felfelé eső ködóceán, örvények mindkét irányba. Bízom benne, hogy valami egészen extrémet kapunk.

  A történetből túl sok minden nem derült ki, de a casting az imdbn elég beszédes volt. Nem akarok spoilerezni, de az új tengeri törzs neve is ismertté vált.

  Ami a film technikai részét illeti, nekem úgy rémlik, hogy nem csak a víz alatti motion/emotion capture technikát fejlesztették, hanem szemüveg nélküli 3ds hatással is.
  Mondjuk ezt én esetleg 2 projektoros vetítéssel tudnám elképzelni egy moziban, ahol két különböző réteget vetítenek szinkronban egymásra vagy egymás mellé, de ez hiába lenne rendkívüli, ha nem sok moziban használható.
  Vagy esetleg lennének olyan 3ds jelenetek, ahol a néző egy sisakkal körbenézhetne, de ez szintén max. otthoni mókára lenne jó és nem ipari méretben.)

  Szóval nagyok az elvárasaim. Számomra a Guardian of the galaxy mellett az Avatár az elmúlt évek StarWars jellegű filmélménye. Az a film, amit újra és újra elő tudok venni és hagyom magam elvarázsolni. A 195 perces extra bővített rendezői változat is gyönyörű még 10 év után is. Kár, hogy a félkész +42 percnyi kihagyott jelenetek nem fejezik be és fűzik bele, mert simán nézné a nép ezt 4 órában is otthon. Így is moziba kellene küldeni a második rész előtt az elsőt. Ha nagyfelbontásban nézed az Avatár, akkor látszik minden szeplő, hajszál, nyakban lévő szövetfoszlány. Egészen elképesztő, amit a digitális mágusok az asztalra letettek. Hiába kicsit techdemó itt-ott (pl. hamus, éjszakai, vizes részek), ettől még a sztori vállalható és még mondandója is van.

 11. Aquaman nálam kicsapta a giccs biztosítékot, ellenben az Avatar tényleg olyan volt, mintha ott lettem volna. Gyönyörű, szinte éreztem a bolygót.

 12. Aquaman tényleg brutál jó volt vizuálisan, ha fizikát vársz akkor arra ott a spektrum, egy szuperhős mozinál fizikát várni finoman szólva sem túl okos dolog :D

 13. Ez az érvelés nem az igazi, egy superhős filmben is kell legyenek szabályok, amiket a film lefektet és betart, szóval nem történhet bármi, csak mert szuperhős film. Most nem konkrétan az Aquaman ellen beszélek, csak az ilyen nagy kijelentések nem az igaziak azért.

 14. 17: “egy szuperhős mozinál fizikát várni finoman szólva sem túl okos dolog ” Na ez nem túl okos mondat – finoman szólva.

 15. Én az Aquamanre is úgy ültem be, hogy még a meggyőző trailer ellenére is lejjebb vittem az elvárásaim, de aztán csak élveztem a látványos jeleneteket, amik nem csak öncélúak voltak, de szépen kiszolgálták a történetet. Nem voltam biztos benne, hogy Jason Momoa el tud vinni a hátán egyedül egy szuperhős filmet, de még ő is megrázta magát. A film mégsem csak róla szólt, hanem rendesen építették a világot. Az már egy másik dolog, hogy ha ennyi birodalom létezik lent, akkor az miért nincs hatással vagy legalább jelen más DC filmekben. Nem mintha Supermannak kellene lemenni a tenger aljára, csak olyan fura így, hogy nem tudnak a lentiek létezéséről. Pl. a gunganek is ilyenek voltak a Naboon, aztán valahogy mégis lettek szárazföldi csapataik, ami totál logikátlan egy rejtőködésre beállt civilizációnál. Még most is emlékszek a hajóroncsos jelenetre vagy ahogy leereszkedtek a mélységbe. A vége csata egy csöppet zavarosan követhető, hogy ki van kivel, de igyekeztek azt is látványos fényeffektekkel feldobni. Én magam a Star Wars : Clone Wars 4. vagy 5. évados víz alatti trilógiájával hasonlítottam össze. Szóval remélem tudja überelni ezt és önmagát Cameron, de ő rossz filmetnem igazán készített még. A több száz oldalas forgatókönyv tervezetek alapján pedig csak tudják már, hogy mit akarnak elmesélni, mert éppen eleget kotlottak rajta a többi íróval. Így is lesz némi átfedés, ha 2021 körül jön a Kis hableány remake, bár ott azért a célcsoport más. Az Aquaman 2 is be van rendelve, tehát lesz még itt vizes csata a nézőkért és remélhetőleg mindenki nyer vele.

 16. na király, akkor már megvan a film 15%-a :D

  persze csak viccelek, várom miféle áll-leejtést hoz az öreg :)

 17. Szigorúan mozi, valószínűleg többször is.
  Azért mégis reménykedem, hogy kifullad a 3. rész körül és akkor más irányba indul el Cameron.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.