Jövőre tényleg forog a Killers of the Flower Moon

Martin Scorsese következő filmjéről van szó, aminek a fényképésze, Rodrigo Prieto erősítette meg a korábbi hírt, miszerint jövő márciustól forog a film.

A főszereplő Leonardo DiCaprio, és egy megtörtént eseményt dolgoz fel a Killers of the Flower Moon: az 1920-as években brutálisan meggyilkolták az Osage törzset miután kiderült, hogy a földjük alatt olaj van. Az akkoriban alakult FBI vette át az ügyet, és sötét titkok derültek ki.

I’m so excited to be working with Eric Roth and reuniting with Leo DiCaprio to bring this truly unsettling American story to the screen.

Martin Scorsese

20 hozzászólás a “Jövőre tényleg forog a Killers of the Flower Moon” bejegyzéshez

  1. Na Caprio meg Scorsese is beáll a sorba, tökéletes PC film, jöttek a gonosz fehér bácsik es legyilkolták a szegény, tisztességes, ártatlan indiánokat az olajért. Egyébként ha valaki utana olvas megtudja h számos indián törzs terrorizálta a telepeseket, családokat akik nem indián területen csak földet műveltek, gazdálkodtak es semmi közük nem volt ahhoz amit a katonák az indiánok ellen elkövettek. Ennek ellenére az indiánok kirabolták őket, elrabolták a lányokat, nőket, férfiakat megskalpolták vagy megölték. Erről miért nem készül film? Unalmas már h minden 3. film a fehér ember gonosz tetteiről szól, megy a röhejes bűntudat keltés, mintha minden más etnikum hibátlan lenne meg maga a szentlélek.

  2. szerintem sok film készült régen a gonosz indiánokról is. Mivel megtörtént eseményről van szó, így a PC felszólalást sem értem, ez történt, ezt dolgozza fel, a bezzeg mutogatásnak semmi értelme, hiszen csak tipikus terelés. Ennyi erővel bármilyen fehér emberről készül film, akkor lehet mutogatni, hogy “ez szépíti a fehérekről kialakult képet”, de bezzeg arról nem készül film, amikor… és rengeteg gonosz tettet fel lehet sorolni.

  3. Fizdale ha ennyire tisztában vagy a történelemmel mondd már melyik terület is volt az Amerikában ami nem az indiánoké volt mielőtt a telepesek elüldözték a szerencsés keveseket és kinyírták a többséget?
    A skalpolást is a spanyolok vezették be, nem indián találmány.

  4. En se szeretem az erőltetett PC-t, de ebben az esetben véleményem szerint nem állja meg a helyét a fanyalgás. Nekem város. Ma lecsúszik az ír, aztán jöhet a következő MS mozi.

  5. Nemrég jelent meg magyarul az alapjául szolgáló könyv is, elég jó olvasmány, nagyon ajánlom.

    (( OFF: A nem valami jól informált, de látszólag a szegény amerikai fehér emberek ügyei iránt több ezer km távolságból is mély érzékenységgel viseltető kommentelőknek pedig javaslom Dee Brown könyvét, a Wounded Knee-nél temessétek el a szívemet. Elég szemléletesen, részletgazdagon megmutatja, milyen elképesztően brutális és nyomorúságos volt az amerikai indiánok szisztematikus kifosztása és kiirtása.

    Illetve Christian Bale 2017-es Hostiles című, megrázó és gyönyörű filmje is rohadt jó a témában ))

  6. A film mindenképpen várós. Az alapjául szolgáló könyv szintén érdekes, olvasmányos és ijesztő is egyben. Semmi féle pc szaga nincs ennek.

  7. Fizdela, szerintem olvass el még pár könyvet a témában, nem minden indián ipiapacsozott ám tomahawkkal a kezében ;)

    A film meg atom várós

  8. Hollywoodtól soha nem állt távol a PC, ráadásul az elmúlt években érezhetően maximumra állították a hangerőt ebben a tekintetben is, de ebben az esetben egyelőre nem érzek semmi erőltetettet.

  9. instant on. ezek ketten nem nagyon tudnak hibázni. és DiCapriot meg még fiatalítani sem kell.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.