Hogy sikerült az #elhanyagoltnovember?

Gondolom gyors számolás után kijön, hogy a 8 plusz film nekem nem jött össze, csak 6-ig jutottam. Persze csalhatnék, és odatehettem volna olyanokat is, mint a The Laundromat, de azt amúgy is megnéztem volna kíváncsiságból, az akciót (hashtaget) pedig teljesen a pótlásoknak terveztem, nem a szokásos programoknak.

A bejelentő posztnál úgy nézett ki, páran csatlakoznak, tőlük is kérdezem, hogy mennyire sikerült? És mik voltak azok? Sőt, akadt valami nagyobb találat? Szégyenteljes pótlásokat is be lehet ismerni, senki sem ítélkezik. Nyilván spoilerek nélkül lehet most ajánlani a többieknek a jobb darabokat.

Bár van még ötletem hasonló “közös programokra”, de igazából erőlködőset semmiképp nem akarok. A december hátralevő része a pár blockbuster mellett egyértelműen az erősebb filmek pótlásáról szól majd számomra, hiszen jön az Oscar szezon, és az sokkal érdekesebb, ha az ember tudja mikről van szó.

9 hozzászólás a “Hogy sikerült az #elhanyagoltnovember?” bejegyzéshez

 1. Nem tudom mennyire számít radaron alulinak: Ethan Hawke féle Before trilógia fért be novemberben az aktuális újdonságok mellé.

 2. Betegállomány lehetővé tette és végre beugrott, hogy nézzem meg a butterfly effect rendezőit. ATYAÚRISTEN leestem a székröl…aki szerette, de nem ismeri a rendezőit, nézze meg, nagyon sokat ad hozzá. Ímádtam

 3. Nem is tudom,hogy maradhatott ki ilyen sokáig nálam: a Fegyvtel katona.Ismet egy fantasztikus film Mel Gibson rendezésében.

 4. Két relatíve friss filmmel, a Netflix Discoveryével és a kis költségvetésű Coherenceszel kezdtem be, bátran ajánlom mind a kettőt az agyfasz zsáner kedvelőinek. Utána a Color Out of Space trailerének megjelenése miatt vett egy éles kanyart a hónap Richard Stanley irányába, lenyomtam a rövidke, de annál érdekesebb életművét, a legjobb a Dr Moreau forgatásáról készült dokumentumfilm volt, ami valami egészen döbbenetes, sokkal izgalmasabbak voltak a forgatás körülményei mint az elkészült “mű”. Ezen felbuzdulva még a Dűnét néztem meg, eddig valahogy kimaradt, illetve ahhoz szintén tudom javasolni kiegészítésként a pár éve megjelent Jodorowsky Dűnéje dokumentumfilmet is annak, aki még nem látta. Még lecsúszott pár frissebb film, talán az It Chapter 2-ről tennék említést, sajnos amiatt, mert rém gyenge volt. Nagy kár, főleg annak fényében, hogy az első szerintem bitang erősre sikerült.

 5. Blade of the Immortal: Bosszúhadjáratos kaszabolás Takashi Miiketől, nekem a Ninja Scroll és hasonló jellegű animék hangulatát hozta.
  The Night Comes for Us: Akiknek bejött a Raid azoknak finom csemege lehet. …nem is értem, hogy az amcsi akció filmek miért nem tudnak így kinézni néhány kivételtől eltekintve mikor tuti több pénzből dolgoznak..
  1922: Thomas Jane zseniális, nyugis, nem ijesztgetős horror.
  Aztán volt még három magyar film amik elég jók:
  A hentes a kurva és a félszemű, a Nem vagyok a barátod és a Szabadesés.

  Illetve a Band of Brothers sorozat valamiért totál kimaradt úgyhogy azt is pótoltam

 6. Zyklus: Band of Brothers és The Night
  Comes for Us esetén erősen egyetértünk :)
  A Ninja Scroll-t elcsíptem egyszer tévében egy fél órára, azóta be akarom pótolni, akkor előre is hozom a listámon :)

  Játékon kívül nevezném és ajánlanám mindenkinek a Drakulics Elvtársat és a 25 km/h -t

  Nálam a terv hogy az év végéig (legyen január 5, a szabadságom vége december 20-tól) még 11 filmet megnézzek. Ebből az új Star Wars moziban tuti, a többit majd igyekszem :)

 7. Ami jó, vagy legalább szóraloztató volt:
  Crawl, Ne nézz vissza, Manborg.
  Időpocsékolás:
  Child’s play 2019,
  In the Shadow of the Moon.
  Plusz néhány sorozat pilot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.