Promising Young Woman-előzetes: rip nice guys

Carey Mulligan egy olyan nőt játszik, aki előtt szép jövő állt (promising:), de egy trauma megakasztotta az egészben. Most pedig bosszút áll a magukat nem veszélyes, normális pasiknak kiadókon.

Így tetteti magát részegnek hetenként egy-egy bárban, ahol segít rajta egy nice guy, de úgy tűnik mind rá akar mászni a szinte öntudatlan nőre. Aztán megjárják. Az a helyzet, hogy a trailerben látott helyzetekben teljesen joggal.

23 hozzászólás a “Promising Young Woman-előzetes: rip nice guys” bejegyzéshez

  1. Egy nekem megfelelő univerzumban valami ilyesmi jelenetekkel és zenével fűszerezett előzetest vártam volna a Birds of Prey-től… Mulligan valszeg sose lesz nagy kedvencem de ez elég érdekesnek ígérkezik!

  2. Ja és egy idő után nem lesz feltünő,hogy mindenki feldobja a pacskert aki őt elviszi?
    Amúgy nem tűnik rossznak.

  3. Sok ilyen filmre van szükség ahol felnyitják mindenkinek a szemét, hogy a férfiak alávalóak és halált érdemelnek.

  4. Én a fordítottját is el tudnám képzelni, kiadod magad naiv milliomosnak, és a a rád repülő aranyásó csajok jól megmurdelnek szofisztikált módokon.

  5. A nemi erőszak nem fordítottja az érdekházasságnak. Az egyik bűncselekmény, a másik legfeljebb erkölcsileg elítélendő. Ahogyan a naiv milliomos is olyan ritka, mint a fehér holló.

  6. Hát ezen az összehasonlításon én is nagyit néztem. Most akárhogy nézzük a gold digger az nem egy egyoldalú tevékenység, abba a milliomos bácsi belemegy mert kap cserébe valamit, ami számára kellemes. Ez tulajdonképpen egy sima biznisz és kész. Na most ezt, hogy lenne halált érdemlő tevékenység szemben a nemi erőszakkal azt még nem sikerült megfejtenem

  7. pont ezaz, hogy már amit előtte írtál az is spoileres, hiszen direkt nem volt a trailerben :( légyszíves ne tedd.

  8. Waoooo Carey zseniálisnak tűnik! Imádom ezeket a fajta bosszúfilmeket.
    Nem tudom, emlékeztek-e Gibbon ’99-es Visszavágó című filmjére…na nekem egy icipicit az ugrott be:D végre meglesz a “testvérfilmje”?
    Ami hangulatilag nekem hiányzott a Birds of Prey előzetesből, az itt teljesen hiánypótló volt.
    +1pont a Toxic átdolgozásért. Apropó Britney…csak nekem tűnt úgy, hogy Britney Spears-es hajai/parókái vannak a címszereplőnek?😁

  9. Amúgy ha ennyire nemek harca a vita téma, a szebbik nemnél is vannak ám hasonló dolgok, nem identitástól függetlenül :) Viszont ez a film szerintem nem erről szól, otthon jó lesz ez majd.

  10. “a szebbik nemnél is vannak ám hasonló dolgok, nem identitástól függetlenül”

    hazavisznek részeg pasikat és megerőszakolják őket? mert ha nem erre gondolsz, akkor nem értem hogy jön ide. Ez olyan, mintha néznéd a Forrest Gumpot és “hát bezzeg férfiak repültek bele a WTC-be”

  11. Úristen ez komoly?:D ennyire ne legyünk már érzékenyek..hányszáz filmben láttuk már HOSSZÚ PERCEKEN ÁT (értsd ez alatt pl 15 perc) míg valami agyhalott erőszakol egy nőt, akinek az volt a bűne, hogy kisestélyiben vonult az utcán (ld Belucci). Tíz év alatt meg kijön 2 olyan film, amiben picit helyreteszik ezeket a fajta embereket és a normálisabbja meg magara veszi. Hát jó😀

  12. Szerintem itt az érzékenyek esetleg ti vagytok, nők is tudnak ám erőszakosak lenni egymással és férfiakkal is. Ugyanúgy zaklathat és kihasználhat egy nő egy másik nőt vagy akár férfit is, de mint kezdtem a mondatot “Amúgy ha ennyire nemek harca a vita téma..” Tehát mint az objektivitás jegyében történt ez a megjegyzés, amit talán nem is tudnék egyenesebben alátámasztani mint “Viszont ez a film szerintem nem erről szól, otthon jó lesz ez majd.”

    Komolyan mondom néha olyan nüansznyi dolgokon akadtok ki, hogy nem is értem…

  13. És ezért is írtam azt (újfent) “viszont ez a film szerintem nem erről szól..” Ne ragadjátok ki a dolgokat a kontextusból, pontosan az egész arra reflektált, hogy objektíve nézve igen, bele lehet kötni dolgokba,de ez nem ezt akarja most elmondani, hanem simán bosszú film. Mer’ ugye itt fent ment a műsor arról, hogy mennyire demagóg a film. Jeez’

  14. “hazavisznek részeg pasikat és megerőszakolják őket?” – jellemzőbb, hogy a, kiviszik a részeg fazonokat a dizsiből mondjuk orális kényeztetést ígérve, majd kirabolják őket. b, csak simán ginázzák a delikvenst és kirabolják őket. Legalább is magyarországon, usát nem tudom. Szerintem ezek se túl barátságos cselekedetek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.