JJ Abrams elvileg 3 órás Rise of Skywalkert akart és hasonló állítások

Van ez a reddit poszt, amiben valaki belsős forrásból elvileg a Rise of Skywalker problémáiról beszél.

Gondolom megkerülhetetlen a link, de igazából nekem az aláássa, amikor arról ír, hogy ugye Abrams cége, a Bad Robot több stúdióval tárgyalt, köztük a Disneyvel, és végül a WB-hez ment sok pénzért. Ettől a megijedtek az egeresek, mert “mi van ha beindítja az MCU ellenfelét egy fun Superman filmmel”, és ezért le is akarták járatni a rendezőt, hajlandóak voltak beáldozni a Rise of Skywalkert a célért.

WB wants Abrams for some DC projects. My source said that this generation’s Star Wars is the MCU, and Marvel’s biggest threat is a well operational DC. They want to keep DC in the limbo that they’re in right now. Abrams jumpstarting that franchise with something like a successful, audience-pleasing Superman movie makes them nervous. Their goal is to make JJ look bad to potential investors/shareholders.

Na most ez annyira alufólia a fejen elméletnek tűnik, hogy a többi információt is elrontja. Egyrészt nem hiszem, hogy egy bukta (a film azért már 1 milliárd felett jár) lejárat egy rendezőt, hiszen akkor senki sem kapna munkát Hollywoodban lassan. Másrészt a Disney vajon tényleg kockáztatná a döcögő Star Wars brandet, hogy lejárasson egy rendezőt, amivel a WB-t akarják elgáncsolni? (költői) Miközben a WB már megtalálta a saját útját lassan: Aquaman kaszált, Joker kaszált, Wonder Woman kaszált és fog is idén. Persze nem minden képregényfilmjük átütő siker, de nem hiszem, hogy egy Abramsen múlna bármi.

Pedig jól hangzik, hogy 3 órás filmet akart Abrams, amiben jó pár furcsának meg kapkodónak tűnő jelenet jobban ki lett volna fejtve, és a rendező akart még szerinte fontos jeleneteket, amiket az egeresek nem engedtek. Meg az is valószínű, hogy a Disney tényleg durván beleszólt a filmbe és a vágásba. A végterméket és a rendező meg színészek nyilatkozatait látva egyértelmű, hogy feszültségek voltak a háttérben, de ez tipikusan olyasmi “belső információnak” tűnik, amit költeni is lehet, és vannak érdekes/hülye dolgok benne, ahogy fentebb is írom, így nem hinném konkrét szivárgásnak.

human
írta
2020. 01. 06. 03:17
megjelenés
37
hozzászolás


37 hozzászólás a “JJ Abrams elvileg 3 órás Rise of Skywalkert akart és hasonló állítások” bejegyzéshez

 1. Tökéletes mindegy, hogy hany órás lett volna ez a film, vagy, hogy más e a vágás. Ezzel a filmmel már az alapoknál a forgatokonyvnel baj volt. Ha az összes szereplőt hirtelen színész óriasokra cserélik és kap egy Oscar díjas fényképezést, egy feszes de nem fárasztó vágással, na akkor is szar lett volna.
  De hozzá kell tegyem, meg jobban helyre tudta hozni az előző részt mint vártam, úgyhogy nem szìdom J.J. -t

 2. Hát én még 1 órát biztos kinem bírtam volna. 1 óra után feszengtem a székben holott 3 óras filmeket lazán végigülök ha jó a sztori és érdekel amit látok. De itt egyszerűen kegyetlen szar volt minden és nem tudom eldönteni a 8 vagy ez volt- e rosszabb. Egy igazi kontár film. Klisés, önismétlődő, ötlettelen, eröltetett, gyenge, unalmas, semmilyen, sótlan. Semmire nem emlékszek már belőle annyira semmilyen. És ez szomorú. Régen az sw egy esemény volt egy világméretű jelenség most meg már egy nagy semmi egy 0 egy termék amit lenyomnak a torkunkon.

  Egyedül az animációs sorozatok jók meg most a Mandalorian. Persze annak is vannak hibái de a Mandot 3x néztem már végig a 8 és 9. Részt pedig soha többé nem veszem elő.

  Most már tényleg menjünk előre vagy menjünk vissza az időben 500 vagy 1000 évet és felejtsük el a skywalkereket.

 3. Tényleg lehetett volna akár 5 óra is, ha a faék egyszerűségű, és előre látható sztorit 2 mondatban össze lehet foglalni.

  Biztos kellett volna még vagy 5 percig nézni Reyt, ahogy verekedik az őserdőben a fákkal, már csak arra vártam, hogy igya a nyers tojást, mint Rocky!

 4. Fura, hogy JJ hibás a filmért pedig a forgatókönyvön bukott el a dolog. Az más, hogy ehhez asszisztált, de nem ő tehet róla, hogy irtózatosan szar lett a film.

 5. Nekem az a fura, hogy miért nem a kezdeteket szidja mindenki, ahol elment a dolog a levesbe. Na de most akkor tényleg nem számít már akkora “erőnek” a rendező? Ő levezényli a munkálatokat és kész?

 6. rian utan tul nagy faba vagtak a fejszejuket. az a kontar tul mely sebeket ejtett. elveszett az a maradek hit is az SW-ben es ez meg is latszik a beveteleken. nem, nem kell a maszlag. meglatszik a beveteleken.

  btw: siman kinezem a disneybol hogy ilyeneket lepjen

 7. Ennek a “mesterműnek” ez is sok volt. Egy-két óra plusz se változtatott volna semmit. A “történet” nem itt ment el, hanem alapjaiban halva született.

 8. Ha igazán bátrak lettek volna akkor tovább viszik a manbaby vízióját. De még ez sem ment, pedig ennél az is jobb lett volna. Inkább egy ilyen asspull sztorit összehánytak lesz ami lesz.

 9. “Meg az is valószínű, hogy a Disney tényleg durván beleszólt a filmbe és a vágásba.” – több mint valószínű, a Skywalker saga tuti hogy Disney design by committee volt, és volt rendező aki ezt bírta és volt aki nem, de tuti hogy sok év múlva ki fog derülni sok szar “felső” hozzá nem értő döntés aminek látszik az eredménye.
  Egyébként meg szerecsenmosdatás, valószínűleg a plusz kivágott percek nem ártottak volna, de olyan sokat sem használtak volna a filmnek.

 10. Azért ha elolvasátok a kommenteket is, a posztoló által vannak ott olyan állítások is, hogy már a hetedik rész kreatív döntéseiben is vastagon ott mozgott a Lucasfilm (ez mondjuk nem meglepő önmagában), de olyan szinten, hogy a Starkiller bázis kb. az utolsó pillanatban került bele, ill. ennél durvább az is, hogy a rendezőt megkerülve, a tudta nélkül változtattak meg egy csomó mindent utólag.

  Ill. az is egy nagyon fontos kitétel, hogy több részlet kifejezetten a kínai piac miatt lett megváltoztatva már az alapoknál (pl. John Boyega szerepének visszaszorítása), ami azért érdekes, mert Kínában nem durrant nagyot a film egyáltalán. Egyik sem.

  Amúgy tök nem véletlen, hogy pl. a Marvel-filmeket nem A-listás rendezőkkel oldják meg, hanem sokszor feltörekvőkkel. Jobban irányíthatók.

 11. Abrams pont az akivel szeretnek a stúdiók együtt dolgozni mert kvázi azt csinálja amit mondanak neki. Plusz a Story Group nem szerette Abramst mert semmibe se egyeztett senkivel se.
  Am Adam Driver elhatarolodott a kilencedik résztől. Holott a nyolc után boldogan beszelt az SWrol.

 12. 12. – mert a 8. utan ugy volt vele hogy van meg remeny es majd a 9. kihuzza a bajbol. nem igy let ahogy latom

 13. Aki a Knives Out (hát meg a többi) után is birka módjára bégetve kontározza Rian Johnsont, az mostantól pont egy polcra kerül a fröcsögő hater jutubos majmokkal. Ez itt fent meg teljesen hihető, pont ezért szar az egész újkori SW trilógia.

 14. aki egy jo film miatt elfelejti azt hogy vki undorito kontar is tud lenni az pont egy polcra kerul a nyaladzo, 12 eves kislanyokkal akik ugy gondoljak hogy a ,,I was born on my birthday” a legmelyebb gondolat amit ki lehet amgunkbol irni.

 15. @ Anthonz:

  “Tényleg lehetett volna akár 5 óra is, ha a faék egyszerűségű, és előre látható sztorit 2 mondatban össze lehet foglalni.”

  A többi hat rész aztán marha csavaros, mély és fordulatokkal teli volt, főleg a klasszikus trilógia…
  Aztán emlékszem, amikor az előzménytrilógia idején azon hisztériáztak a rajongók, hogy minek a Star Wars-ba politikai intrika meg mindenféle bonyolult háttértörténet, mikor erre senki sem kíváncsi, mindenki űrcsatákat meg fénykykardpárbajokat akar.
  Furcsa jószág ez a Star Wars és valahol egyedülálló a filmtörténetben: egy alapvetően marhára primitív és infantilis sztori, ami egyszer működött, mindenki többet akart belőle, de aztán már nem felelt meg sehogysem senkinek. A legjobb az lett volna, ha soha nem készülnek újabb részek a klasszikus trilógián kívül, mert úgyis mindenki azokat akarja újra és újra látni. Ehhez nem kellettek volna új filmek.
  Amúgy amekkora sírás van a kivágott jelenetekért, a Disney lehet lehet akkor is le fogja forgatni őket, ha jelenleg nem is léteznek. A megmaradt rajongók a fél veséjüket odaadnák értük.

 16. A megmaradt rajongók nézik a Mandaloriant és várják a Kenobi sorozatot, ezt a két förtelmet (7, 9) meg elfelejtik örökre.

 17. Valószínűleg a 3 órás változat sem váltaná meg a világot, de a vak is látja, hogy erősen meg lett vágva a film. Az egész egy speedrun, az első kb fél óra meg annyira zsúfolt, hogy afféle “az előző részekben történt” cold openre hajaz.

 18. .LnB: őszintén szólva azért, mert ez mindenképp terjedt volna, és gondoltam bedobom a két centem, hogy miért nem kéne terjednie

 19. ” az is egy nagyon fontos kitétel, hogy több részlet kifejezetten a kínai piac miatt lett megváltoztatva már az alapoknál”

  (ugye a szellem dolgok, mert azt ott nem szeretik /nem szabad) ez a másik ami nekem furcsa a posztban, mert a Star Wars sosem ment nagyot a kínai piacon, absz hülyeség a stúdió részéről, hogy rájuk gondolnak és nem az összes többi piacra ahol meg imádják az emberek.

 20. Ott a pont @Scorpion82: Sokan valahogy többet akarnak belelátni a Star Wars-ba annál, mint ami. (És így leszünk aztán az egymillió fociszakértő országa után az egymillió Star Wars-szakértőé is. Pedig mindenki mást szeret meg benne.) Talán mert ők is a saját gyerekkorukban szerették meg, talán mert már kibővült sok mindennel az E.Universe jóvoltából egyszer… Aztán ennek keretén belül nekik, abból, amit moziban Star Wars címen eléjük tárnak, évtizedekig majdnemhogy semmi se jó. Ragaszkodás valami délibábos vágyképhez. Pedig lehet, hogy csak annyi történt, hogy felnőttünk.

 21. ez akkora mismásolás szerintem, hogy rossz nézni. A filmek nem jók, vagyis a Rise of Skywalker nem jó, nem az elvárások bla bla, hanem a film átrohan mindenen, nincs érzelmi tét, nincs semmi benne, csak random történnek dolgok. Tényleg ahogy a redlettermedia mondja talán, hogy elég megnézni Leia megszöktetését a New Hope-ban és Csubi megszöktetését itt (vagy akár Csubi halálát, hogy reagálnak rá a karakterek? mintha valaki fingott volna az űrhajóban, nem pedig úgy, mintha elvesztették volna a barátjukat, nem lélegzett a jelenet, nem látni a karaktereken a hatást így nem is lehet együtt érezni). Ég és föld. Nem izgalomban, tudom sokan régiesnek tartják a… régit, hanem van idő történni a dolgoknak, úgy néz ki mint valami filmkészítés. Ezek technikai dolgok, nem vágyálmok.

  És ebbe szólhat bele a Disney, hogy xy mindenképp legyen benne, aztán gyorsan valami más, mert ha a hülye nézőnek nem tetszett az előző akkor odarohanunk a következőhöz, valami csak hat.

 22. human – jo latni hogy rajtad van a seriff csillag ma is, de azert ne vegyel egy kalap ala olyannal aki nekiallt szemelyeskedni, birkazni meg majmozni.

  ettol fuggetlenul vettem a lapot

 23. @miezazaj: Annyira jó, hogy ha valakinek nem tetszik, akkor egyből megbélyegezzük, hogy túl sokat akar belelátni. Igen, az SW egy űrben játszódó mese. De az EP VIII és IX számomra nem rossz SW-k, hanem rossz FILMEK. Ahogy human is leírta előttem.
  Az hetedik részt direkt nem írom, mert hiába egy nagy copy paste, legalább tisztességes iparos munka volt.

 24. Fú, én ezektől a TFA védelmektől kapok agyérgörcsöt. Jha, tisztességes iparos másolás. Ez aztán nagyon értékelendő. A trilógia alapjaiban lett elrontva, 0 felvezetést kapott, egy olyan alapot, amire építkezni tovább kb nem igen lehetett. És akkor ezt a filmet senki sem bántja, csak ami utána van.
  Bárki képes 1:1ben lemásolni akkora stúdióval a háta mögött, mint a Disney. Kreatív munka halála volt az a rész.

 25. @human:
  Nem vitatja senki, hogy a Rise of Skywalker össze lett csapva és a teljes új trilógia sem volt alapjaiban az igazi. Én személy szerint ezért is azt a divathaterkedést okolom, ami az előzménytrilógia óta már kötelezően elvárt, szinte vallás lett Lucas-szal mint főgonosszal a főszerepben, és ami nyilván eljutott a Disney-hez is, a marketingesek pedig megijedtek tőle, és nem tudták, hová kapjanak. Dollármilliárdokról és ezzel iszonyatos felelősségről volt szó. Nem akarom a Disney-t a szegény megfélemlített mártír szerepében védelmezni, de ott is emberek dolgoznak, akiknek ugyanúgy az állásuk/karrierjük lehet a tét, mint akár nekünk. Ahogy írtam, az előzménytrilogiában is minden baj volt már, a cgi, a színészek, Jar Jar, a klasszikusnál bonyolultabb történet, midikloriánok, ez minek volt benne, az minek volt benne…egyáltalán nem csoda, hogy ezek után biztonsági játékra próbáltak törekedni inkább ahelyett, hogy új lapokat húznak. Ryan Johnsson megtette, miután Abrams-t leszedték a tíz körméről a “remake” TFA miatt.. aztán lett ami lett. Abrams próbálta menteni a menthetőt. Nem állt össze? Hát nem.
  Meggyőződésem, hogy ezt a franchise-t a “rajongók” tették tönkre, nem a Disney meg a rendezők hozzá nem értése. Ha az MCU-t fel tudták rendesen építeni, ez sem az ő bénaságuk vagy direkt “csesszükszétastarwarst”-ságuk miatt ment gallyra,hanem mert mindenkinek meg akartak felelni.
  Mindenesetre érdekes jelenség, ani kialakult e körül a franchise körül minden téren.

 26. Hát ez a 3 órás hossz maximum azon változtatott volna hogy talán nem 5 perc/bolygó sebességgel halad a film,és nem csak végigrohannak 4 bolygón hőseink hanem lett volna IDŐ elcsevegni,akciózni(hosszabb snittek erejéig) 1-1 bolygón.
  Meg Palpi is több screentime-ot kapott volna (remélem).
  Ahogy előttem már leírták itt a forgatókönyvvel (tehát az alapokkal)voltak bajok nem a film hosszával,bár lehet hogy több storytime jót tett volna a filmnek.Nem tudom.
  Amúgy meg ez az elmélet tényleg nagyon-nagyon összeesküvés szagú.
  human ki is fejtette hogy miért is hülyeség azt a részét nem kommentálom szerintem is így lehet.

 27. úgy olvastam a címet, hogy “…3 órás Rise of Skywalkert akart és hasonló állatságok”

  …aztán elolvastam a cikket és rájöttem, hogy én olvastam jól, csak el lett írva.

 28. @Scorpion82:

  Már bocs, de még ha igazad is van abban, hogy az egész folytatás trilógia a valós/vélt rajongói elvárásoknak engedéd miatt lett olyan amilyen, akkor is kinek a felelősége, hogy engedett ennek a nyomásnak? A Disney-é és a rendezőké, szóval de igenis az ő bűnük. Arról nem is beszélve, hogy alapvető filmes szempontokból is súlyosan elvéreznek, aminek semmi köze ahhoz, hogy mit akartak látni a “rajongók”. (Az meg külön vicces, hogy a “rajongók” egy ilyen önálló akarattal rendelkező entitásként van kezelve…)

 29. Sokféle hibája volt a filmnek, de volt köztük jópár olyan is, amin látszott, hogy tényleg a vágás rossz, és kimaradt valami, ami miatt nem ült a film dinamikája. Ha más nem, ezeket helyreteheti.

 30. Scorpion82 – tiszta facepalm amiket itt összehordasz, de tényleg, rossz olvasni ezeket. “Divathaterkedés” és társai… Az előzménytrilógia mikor kijött mindenki odáig meg vissza volt Tőle (majd 25 év várakozás után), ami elkezdődött jóval utána az inkább a filmek rosszabb “öregedése” volt (sok CG ami akkor még groundbreaking volt) és az új generáció “felgyorsulása”.
  Légyszi említs meg azokból a filmekből pár ikonikus jelenetet és aztán ugyanennyit a mostani trilógiából… Ez a semmi sem elég neki “fanok tették tönkre” baromság. AZ igazi fanok bármitől elalélnak ami official SW, a többi aki meg ezeken a filmeken öregedett meg sajnos tud még gondolkodni és A-t meg C-t úgy összekapcsolni hogy rájön hogy közben kimaradt a B és ezért nem másokat hibázat hanem azt aki kihagyta.
  Kb. úgy írsz mintha a Disney fizetne neked ezért, ez számukra pont jó hogy nem a felelősökre megy a vizes lepedő, könnyebb a kiabálokra újjal mutogatni mint elismerni hogy sok minden nem volt kerek és sokkal jobb lehetett volna. Ez a bejegyzés is erről szól. A Disney mindent beígért, örületes háttér volt mögöttük pénzügyileg és kreatív szinten úgyszintén és kijöttek ezzel a történetileg olyan szinten full bugos (és üres) három filmmel hogy a világ (nem csak a fanok és azok akiknek a sok között egy popcorn mozinak pont jó volt, hanem azok akik szerették megnézni ezeket a filmeket időnként újra és újra, sőt a gyereküknek is megmutatni) dobott egy hátast. Az ilyen azért szokott lenni mert nincs megfelelő kontroll, még ha jó írók is dolgoznak szétszedik a munkájukat olyanok, akik azt hiszik hogy értenek hozzá ők is, pedig hát messze nem. Mert ők tudják hogy lesz a dollármiliókból sokkal inkább dollármilliárd. De rendezőből is lehetett volna jobbakat találni. Sok minden vezetett ide sajnos. Akinek van egy kis sütnivalója az azért méreges mert ennyi várakozás után ENNYIRE voltak képesek ilyen háttér mellett a Disney-nél, miközben más projektjeik jók, és sikeresek, csak az új trilógia vált ki ekkora indulatokat. Pedig a Rogue One és a Mandalorian a bizonyítékok hogy ha megfelelő emberek kezébe kerül a dolog tudnak ők olyat csinálni SW szinten ami a rajongókat nem osztja meg messze ennyire. Lássuk be ez egy elcseszett trilógia lett amire senki sem fog 10 év múlva emlékezni szívesen és boldogan újranézni.

  By the way: a Jégvarázs 2 ami egy profi de klasszikus, full standard Disney animációs film nagyobbat kaszált mint az Ep. IX.

 31. @ islander:

  Nem tudom, elolvasod-e még…sok igazságot írsz, de alap dolgokban nem értünk egyet. Azt írod, az előzménytrilógiát várták és szerették az emberek. Erre nagyon másképp emlékszünk. Várták, az igaz, de ami szart utána ráhordtak már a Baljós árnyakra és főleg a Klónok támadására, az pont ugyanez volt, mint itt a VII-VIII. rész esetén…persze nem volt facebook meg ennyi fórum, hogy ilyen szinten lehessen tolni. Azóta se hallani mást az előzménytrilógia kapcsán, hogy Lucas mennyire elbarmolta.
  Én nem védem a Disney-t, mert teljesen helyesen írod, hogy ekkora pénzügyi apparátussal írhattak volna jobb sztorit. De nem jött össze, mert annyira megosztott a rajongótábor, hogy egyedül a klasszikus trilógia megítélése az, ami nagyjából egységesen pozitív. A Disney láthatóan ezt az igényt próbálta kiszolgálni, biztonsági játékot játszott. A legnagyobb hibát (ami tulajdonképpen nem is hiba volt) Ryan Johnsson követte el, ez az új trilógia rajta hasalt el. Ez az egyetlen WTF, amit nem értek az új trilógia kapcsán, hogy ha egyszer már engedték Abrams-t biztonsági játékot játszani, a trilógia középső filmjénél hogy engedhették, hogy valaki újítani próbáljon?
  Szóval igen, a rajongói viselkedés miatt abszolút megértem a Disney és az írók/rendezők zavarodottságát és kapkodását kapkodását. Ami nem jelenti azt, hogy ezzel fel is mentem, vagy pozitívan ítélem meg.

 32. Nagyon-nagyon jó film volt, kétszer láttam. Tök jól elvarrt minden szálat, volt kaland, érzelem, szív, minden, ami kell. JJ megint megcsinálta, pedig paráztam kicsit előtte…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.