46 hozzászólás a “A Gretel and Hansel karakterei” bejegyzéshez

 1. A Grimm testvérek biztos ilyen szép barna legénynek írták le a vadászt!Vártam ezt a filmet és meg is fogom nézni, de az a kicseszett politikai korrektség….remélem meleg is lesz, úgy lenne kerek!

 2. cask ovatosan kerdeszem: most akkor egy fekete fiu meg egy feher fiu a meseben szereplo feher fiu/lany testverpar alakitoi?

 3. Igen, Juliska is fiú lett!
  “Jeremy, na ne izélj már, látod én is fiú vagyok!”
  -ahogy Vogáék énekelték! :)))

 4. most komolyan azért nézitek fiúnak, mert rövid a haja?!:D oldalról tökszép az arc, nem értem, mire föl a nyivákolás:D innentől kezdve akkor pl Charlize Theront is férfinak nézitek mert rövid haja van? Na ne.

  Viszont az picit nekem is fura, hogy a vadász fekete, de ha választani kellene, inkább ő legyen fekete, mint Jancsi és/vagy Juliska.

 5. 8.Hát ne haragudj ,ha csak nyaktól felfelé lenne kép, és megmutatnánk random 20 embernek abból biztos hogy 15 simán rá vágná h fiú. Fiús arca van így oldalról, kevés fénnyel. A kép beállítás ami nem jó.

  Theronnak is igen, rövid haja. Jól is áll neki. De a mad max poszteren inkább már kopasz, és különös mert őt nőnek látni,ami megint a csak a kép beallitas.

 6. a Gretel karakter hatarozottan fiunak tunik.
  Hanselnel meg elhiszem ha azt mondjatok hogy az kislany, o olyan fiatalnak tunik hogy barmelyiknek eladhato.

  Charlize Theron egy 44 eves eros kisugarzasu vonzo no akinek volt mar roved haja is meg volt kopasz is , ne akarjuk mar egy olyan helyzethez hasonlitani amikor egy 12 eves kifiut lanynak akarnak eladni, vagy amikor egy 12 evs kislanyt fiunak sminkelnek/fodraszkodnak.

 7. Human…a 18-19. században rengeteg fekete vadász lehetett Németországban igaz?Gondolom ezért írták meg feketének a Grimm fivérek….jaa nem!Mindenbe bele erőltetik vagy ezt vagy a meleg vonalat és a tököm kezd tele lenni vele!Találjanak ki akkor új történeteket nekik, ne a régi hagyományos történetekbe erőltessék bele, mert tönkre teszi az élményt!Csak pár példa:Kis hableány, Zeusz,Achilleusz….hagyjuk már, borzasztó!Ez nem rasszizmus, egyszerűen ezek a katakterek nem ilyennek lettek megírva!

 8. van nevem is, ha már van lehetőség a név beírására..Mixer, Mate, nekem hiába magyarázzátok a bizonyítványt, ez akkor is röhej :D és az ilyesfajta picsogás miatt tart pont ott a világ, ahol.

 9. Blady.
  Azért tart ott a világ mert egy képre azt mondtam hogy fiús?
  Van különbség nem tetszés és picsogas között . Van egy kép amin a szereplő fiúnak néz ki. Az nem tetszés. Semmi mást nem mondtam a filmről vagy a többi szereplorol. Ha mégis az lenne a picsogas úgy hogy még nem is láttam a filmet.
  Egy dolgot emeltem ki, egyet,nem 10et.
  Értem én védeni akarod, de a filmben lánynak néz majd ki persze, tudom. De attól még ez a kép nem jó, csak annyit mondtam.

 10. Értem én védeni akarod = na de mire fel?

  nekem is egyre irritalobb az hogy elovesznek egy sztorit ami pl szol 3 feher gyerekrol. mire a moziba kerul az egyikuk fekete a masik azsiai. ha pedig azt mondja vki:
  -ez nem tul hu az eredetihez…
  -TAKARODJ RASSZISTA!/HOMOFOB
  – de en cask azt mondom …
  – UNDORITO RASSZISTA!/HOMOFOB

  meg van a Pewdiepie-on felnott generacio aki meg hozzaertoen odabofogi hogy: ok boomer (anelkul hogy tudna mit jelent a boomer)

  ha mar nagyon szorszalat akarunk hasogatni: raeroltetni egy fekete szineszt egy feher szerepre, az is rasszizmus cask epp a feherekkel szemben. megsporolom a hegyi beszedet: egy pillanatig sem erzem ugy hogy a feherekkel szemben rasszismus lenne a vilagban. de az ami itt megy olykor attol mar viszket a tenyerem.

 11. Engem igazából az zavar, hogy vannak régi történetek, mesék, stb. amit egyszer valaki megírt, úgy ahogy megírta. Az ilyen PC baromságokkal pedig valahol az eredeti szerzőt is szembe köpik. Ideje lenne már észrevenni az illetékeseknek, hogy ezzel a hozzáállással csak élezik a helyzetet, ahelyett, hogy elfogadóbbá tennék vele a közönséget. Lehet írni önálló történetet, abba lehet tenni mindenféle színesbőrűeket, melegeket, transzgendereket és mindenféle típust, aztán aki kíváncsi rá, majd elmegy megnézni. Ja, hogy ők is tudják hogy az ilyenre gyakorlatilag senki nem kíváncsi.

 12. Szerintem a Grimm testvérek pont nem úgy írták a történeteket, hogy egyik vagy másik esetben a vadász, a kis hableány, Piroska vagy a farkas fehér, félvér, fekete vagy ázsiai. Egyrészt semmit nem ad a sztorihoz, másrészt az adott korban nem volt jellemző. A mostani feldolgozásokban szintén semmit nem a történethez, viszont a közönség jelentős része könnyebben azonosul a szereplőkkel, mert a mai világban igenis jellemző, hogy az emberek sokszínűek.

 13. @Anda akkor ezen analógia alapján a kishableány lehetne 1 néger kisfiú aki valójában meleg, és a story is lehetne az hogy a nemváltoztató műtét miatt szökik el otthonról. A rák meg egy ázsiai tőkehal is lehetne aki csak spanyolul tud beszélni. És valójában teljesen lényegtelen hogy egy karakter fiu, lány… csak el lehessen adni hogy mennyire kurvára megértő noobywood.

 14. nem reális, hogy fekete volt a vadász, tönkre fogja tenni számomra ezt a filmet, pedig egy igazi dokut vártam az amúgy valódi boszorkányról és a mágiáról…
  eh.

 15. azt nem értitek szerintem, hogy az X éve így volt az csak azt a helyzetet betonozza be, idehozza a múltat, amikor X módon gondolkodott mindenki, hiszen a Grimm idejében még nem volt multikulti a Föld ahol 20 dollárért átrepülted a felét, változik a világ. Ezért kérdezem, hogy a karakternek fontos-e a bőrszíne, a származása, vagy univerzális a mese és a karakter. Őszintén szólva én nem tudom, de nem láttam érvet azon kívül, hogy “mocsok PC”.

  És sajnos reálisan nézve nem lehet új történetet kitalálni, mert arra senki nem megy el, akkor sem, ha hófehér emberek vannak benne, mert jelenleg a ismerős brand az egyedüli, amire adnak pénzt (ti is).

  Őszintén szólva leszarom a pc rendőrséget, de ez a gondolat egy kicsit belemászott a fejembe. Mármint tényleg, ha valami nem modernizálnak, akkor azt az eszmeiséget hozza be, ami akkor dívott, amikor félt mindenki az idegentől, amikor a nőket teljesen elnyomták, ahol a nemes megbaszta a paraszt feleségét, és a többi. Túl lehet tolni nyilván, és fogalmam sincs itt mi történt, ezért érdekes kérdés, hogy a vadász mint ember van-e a történetben (avagy bárki lehet), vagy mint fehér ember.

 16. Ezért kérdezem, hogy a karakternek fontos-e a bőrszíne, a származása, vagy univerzális a mese és a karakter.

  hallod mondjar mar nekem par karaktert akiknel sztori szempontjabol szamit a borszine vagy a szarmazasa
  Fekete Peter nem er.

  ha lecsupaszitod total alapokra akkor persze hogy ez megallja a helyet mert valoban, a tul a baratsagon nem mukodne heterokkal, es a 12 ev rabszolgasag is fura lenne feherekkel, de 99%ban a sztorin valoban nem valtoztatnak ezek a dolgok semmit.

  de ez nem valtoztatja meg azt a tenyt hogy ha pl.: 5 ev mulva verge elkeszul az Y man sorozat es a foszereplo fekete lenne igenis zavarna mert bar valoban, sztori szempontjabol tokmindegy, de en egy feher karakterrel ismertem meg, szerettem meg a sztorit aminek most latni akarom a film verziojat.

 17. es igenis amikor valamikor raeroltetik egy karakterre hogy csakazert is legyen mas borszinu vagy legyen meleg, de az egvilagon semmin nem valtoztat se a sztorin se ak arakteren se senkin es tok nyilvanvaloan egyetlen egy oka van az egesznek hogy az alkotok verhessek a melluket hogy ok mennyire pc-k

  es ilyenre felhasznalni nemi identitast es borszin kerdest undoritobb mint a legtobb rasszistanak tuno de valojaban cask felhaborodott comment

  bocs a duplazasert de feluton elkuldte vmiert :D

 18. Egy meséből adott esetben sokat megtudhatunk annak a kornak a társadalmi berendezkedéséből, amikor íródott. Amennyiben ezért korlenyomatnak tartjuk, úgy szvsz elvárható lenne a “történelmi hűség” hiszen abból a korból szeretnénk egy részletet bemutatni. Ahhoz, hogy a jelenben multikultik vagyunk, hozzá tartozik az is, hogy a múltban nem voltunk azok. Ettől nem félni kell, hanem tanulni belőle és építeni rá. Így nem bebetonoz, hanem segít megérteni a változás folyamatát. Amennyiben ez a szándék.

  Viszont, ha a mesének csak az esszenciális üzenetét szeretnénk átadni, mint pl. a “család”, akkor simán át lehet és a könnyebb megértés érdekében át is kell ültetni a mai kornak megfelelő környezetbe. Ebben az esetben a végeredmény egy fantasy lesz, ahol ugye mindent szabad.

 19. Ez egy mese. Az alkotók ugy dolgozzak fel ahogy akarják. Semmi baj nincs ezzel. Ettől lehet a film jó is, rossz is.
  A kisleány lehet fiús, van ilyen a valóságban is, és lehet amúgy egy bájos teremtés.
  Ott a baj, hogy ma már eredeti, korhű filmek még történelmi alapanyagból sem készülnek. A sokat szidott PC nem azért rossz mert többen kapnak lehetőséget, hanem éppen hogy megfosztjuk őket attól, hogy tehetségük által, nekik kitalált szerepekben érjenek el sikereket. Akarhogy is erőlködnek, Will Smith nem alkalmas se Kolombusz, se Vörös Erik szerepére, Schwarzi nem jó Quasimodo, Dolph Lundgren nem jó Tamás bátya, stb. Ezzel megtiszteljük a származásukat, népük történelmét, kultúrájukat, mondáikat, nem kirekesztjük őket valamiből.
  Azonkívül a mai fiatalok, gyerekek is kaphatnának esélyt arra, hogy a saját és mások kultúráját a maga valójában ismerhesse meg. Ne gondolja azt, pl, hogy a középkorban a feketék európai főnemesek voltak, mert ebből az is következhetne, hogy később ők csináltak rabszolgát a fehérekből…
  Grimmék az általuk gyűjtött meséket az általuk ismert korba helyezték.
  Át lehet ezeket írni, ők is ezt tették, de akkor térben időben is tegyük helyre a történetet.
  Mondom, ez egy mese, bárhogy alakítható, akar így is (engem pl. érdekel), de néha, csak elvétve, kaphatnánk PC mentes hiteles történelmi, vagy kulturális örökségből hűen merítő regéket, mondákat, népmeséket, stb.
  Csak hogy ne érezzük magunkat kirekesztve.

 20. A kirekesztett fehér férfiak? Az idei Oscar jelöltek emlékeztetőnek:

  Ford V Ferrari
  The Irishman
  Jojo Rabbit
  Joker
  Little Women
  Marriage Story
  1917
  Once Upon a Time in Hollywood
  Parasite

 21. @BigM4c valahol kisiklottál, mert nem használtam analógiát…
  Még mindig tartom hogy a történet szempontjából abszolút lényegtelen, hogy pl. a kis hableány milyen színű, amíg
  1., lány és
  2., (legalábbis a sztori elején) uszonya van,
  ugyanis ezek egy *hableány* jellemző vonásai.
  További kellemeset!

 22. Hű, Zoli83, lehagytam a szmájlit az utolsó mondatom végéről, magyarázkodhatok!
  Mit is akarsz ezzel mondani, ami a filmhez kapcsolódik?
  Jól értem, ha lecseréljük a fehér színészeket feketékre, akkor majd ők kapják a jelöléseket?
  Aha, így kell ezt! :)))

 23. human: Azzal nem értek egyet, hogy nem adnak önálló, eredeti történetre pénzt. Egyszerű példa erre Nolan. Szóval csak jó filmet kell csinálni, és az értelmes, hétköznapi ember baromira nem fog azzal foglalkozni, hogy a karakterei milyen színűek, vagy milyen szexuális beállítottságúak. Jön most pl. a Tenet. Kötve hiszem, hogy lesz benne meleg karakter, mégsem hiszem, hogy rá fogják sütni a homofób bélyeget. A Star Wars-nál is felbasztam magam hogy erőltetni akarták a Finn-Poe románcot. És nem homofób indíttatásból, hanem szimplán a SW nem a szexualitásról szól, ne erőltessük már pusztán PC okokból. Mindennek megvan a maga helye. Ha pedig bőrszínt nézünk, ennyi erővel csináljunk már egy 12 év rabszolgaságot inverz felállásban. Akkor jönne az, hogy ez milyen rasszista. De az persze nem lett volna rasszista, ha a Csernobilban az ukrán hősöket vagy áldozatokat négerekre cserélik, amiért ugye volt is vergődés, hogy mi az hogy csak fehérek vannak benne. Lassan ott tart a világ, hogy szégyellnem kéne magam, mert fehér, hetero férfi vagyok. Ez így nem helyes. Ahogy az sem, hogy nem veszik észre, hogy ezzel a PC nyomással, hogy ránk erőltetik ezeket a dolgokat, a többségből ellenszenvet váltanak ki elfogadás helyett. Kicsit a filmektől eltérve, ma olvastam, hogy jönnek az új emojik, és lesz gendersemleges mikulás. Pofám leszakad, hát Szent Miklósról beszélünk, ki ne találják már, hogy nem férfi volt. Jó, hogy nem már egy néger nő. Itt tart ma a világ.

 24. Mate 4182: Szted se a storyn se a karakteren se semmin nem változtat a bőrszín. Akkor nem mindegy h fekete vagy fehér? Akkor miért zavar annyira h fekete, hisz azt írtad tökmindegy a bőrszín úgy se változtat semmin. Saját magadat cáfoltad meg.

 25. cobydick: hidd el, hogy nagyon ritka az eredeti ötletes nagypénzes film, az hogy tudod mondani Nolant arra ott van a rengeteg régi brandre épülő film ellene. Ez a realitás.

 26. Nem cáfolt semmit, csak nem akarod érteni, mit írt.
  Szerintem sehová se vezet, ha színészek úgy kapnak szerepet, mint a kisebb testvér a nagyobb új játékát: -add már oda neki, hadd játtszon egy kicsit ő is vele! Ez megalázó, folyamatosan más szerepét játszani, mikor mindenki kaphatna neki írt szerepet is.
  Ezért visszatetsző ez a folyamat.

 27. Fizdale – en csak azt mondom hogy amig a borszin/nemi identitas valtas egyetlen celja hogy verhessuk a mellunk hogy mennyire pck vagyunk, addig annak a valtasnak az egvilagon semmi ertelne, sot! Elbagatelizalja a nemi identitast es faji kerdest es marketing fogast csinal belole.

 28. Én is azt az oldalt erősítem, hogy ez egy kicsit erőltetett változtatás. Ez a film szerintem is egy kicsit korhűbb feldolgozásnak tűnik (tűnt eddig), ezért zavaró benne a színes vadász. A modern feldolgozásokban természetesen simán belefér, ott nincs is baj ezzel. De itt szerintem is inkább zavaró. Ha esetleg a film elején megmagyarázzák, hogy hogy került oda, mint ahogy a Robin Hoodnál is tették anno, akkor szerintem még OK lehet. Sőt, lehet, hogy egy kurva jó karakter lesz. De ha csak úgy puff, változtassuk meg az egyik karakter színét, hogy reprezentálhassunk másokat is, az gáz.

 29. ha belegondolok, hogy felnőtt emberek kiakadnak, hogy a VADÁSZ fekete a JANCSI ÉS JULISKÁBAN… akkor vagy túl magas az ingerküszöböm, vagy túl alacsony

 30. Én még az új He-Man mozira leszek kíváncsi, ahol egy szőke kigyúrt fehérbőrű herceget, egy kábé 55kg-os olajosbőrűl latino fog eljátszani.
  Hát mi ez, ha nem szembeköpés a szerzővel szemben?

 31. “verhessuk a mellunk hogy mennyire pck”

  Mutasd már meg hol verték? De komolyan. Ezt csak te képzelted hozzá. A készítőknek ő csak egy ember egy szerepben, teljesen a helyén kezelve a dolgot ki sem emelik sehol, itt is csak plakátot kapott, ahogy a többiek, nincs előtérbe tolva, hogy na nézzétek. Ez nem a Birds of Prey, ami az emancipáció új lépcsőfoka, vagy a Black Panther, ami áttört egy gátat elvileg, és azóta azzal példálózik Bob Iger mindig, ami tényleg mellverésnek tűnik.

 32. Mutasd már meg hol verték? De komolyan. Ezt csak te képzelted hozzá

  mar x hozzaszolassal elotte atvaltottunk altalanossagban a temara, ezt csak te kepzelted hozza

  viccen kivul feladtam a veled valo kommunikaciot human mert addig nem nyugszol mig nincs igazad, eloszeretettel allitasz be barkit ugy mint aki probal vmit szitani, szoval ahogy mar oly sokan elottem, en is inkabb rad hagyom a dolgot

 33. Human

  Hú, ezt nem fogom végig olvasni. Mi a lényege, miért nem menne már ma át? Mert a fekete a fehér szolgája? Mást nem tudok elképzelni.

 34. Azért ha valaki kicsit is utána néz ennek az afro-hunter dolognak, csak mert annyira rombolja az élményt itt egyeseknek:
  Grimm-ék a történetet 1812-ben írták le. Az első ghánai “szolgákat” a 17. században (gyengébbek kedvéért 1600-as évek) telepítették be a németek, tehát 1812-ben simán lehetett afro a vadász. De ha azt nézzük, hogy a mese alapja egy valós történet 1647-ből még akkor is lehetett afro-t látni Németországban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.