The French Dispatch-előzetes

Egy újság.
Wes Anderson vizuális stílusa.
Egy pszichopata művész.
Egy eszméletlen szereplőgárda.

Csak a szokásos? A rendező új filmjét nem ez az előzetes adja el, legalábbis a történetét, inkább csak a fentieket igyekszik hangulatban felfedni. És persze no crying.

25 hozzászólás a “The French Dispatch-előzetes” bejegyzéshez

 1. Én speciel a Dűnét jobban várom, de ez is fent van a listán. Ha ez legalább olyan jó lesz, mint a Budapest Grand Hotel, akkor ezt is imádni fogom.

 2. Jól néz ki nagyon! Örülök, és reménykedek: kiváltképp, hogy az Isle of Dogs nekem túlzottan sok volt már tőle.

 3. Tenet és Dűne is várósabb, de ez jópofának tűnik. Így a stílusa egyelőre jobban megfogott mint a Grand Budapest Hotel vagy a Kutyák Szigete. Nézzük csak.

 4. Sajnálom, hogy ennyire képzőmüvészetbe csapott át a Anderson, nekem még mindig az Utazás Darjeelingbe a kedvencem tőle, talán azért mert az sokkal inkább film volt, mint nagyra hízott színdarab.

 5. Hát már a trailert is csak 1:15ig bírtam. Ez egy rakás szar… Mondjuk most hangulatom sincs divatból magam alá csurrantani vesszenderszontól, mint itt mindenki másnak.

 6. DnP: Az Édes vízi élet volt tőle az első filmem amit láttam 2004-ből. Rögtön megtetszett. Majd sorban megnéztem mindent. Ez a divat azóta tart nálam, és valahogy nemakar kimúlni. Lehet talán nem is divat?

 7. Meg még annyit akarok hozzáfűzni hogy nem nagyon van fantáziadúsabb rendező a mai palettán rajta kívűl, úgyhogy becsüljük meg.

 8. Abban igaza van DP-nek h sokan azert mondjak h szeretik Wes Andersont és műveit mert azt gondolják ettől intellektuálisnak tűnnek és még saját magukat is meggyőzik h ezt szeretni kell mert értelmes vagyok a buták meg nézzék a Transformerst. En speciel utálom Anderson filmjeit, kínozni lehetne velük, parasztvakitas sznoboknak. Unalmas művészieskedés, értelme nincs a sotryknak csak amit a néző ad neki, a képi világtól meg hányingerem lesz.

 9. Fizdale: A képi világ eléggé egyedi és nem mindenkinek jön be. Ez rendben is van. Viszont ne hidd, hogy pusztán mert te nem értesz meg valamit, az mindjárt azt is jelenti, hogy a filmnek nincs története.

 10. “nincs értelme a storynak csak amit a néző ad neki” ????? :D :D a világ összes filmje így műkődik ha így nézzük. Amúgy ez egy bődületes faszság, wes anderson filmet akkor még nem néztél végig. Én csodákcsodájára látok tartalmat a képkockái mögött pedig nem végeztem semmilyen művészeti egyetemet. Azt viszont teljesen eltudom fogadni ha valakinek nem jön be a stílusa.

 11. annyira érdekesnek találom, hogy a legtöbb ember a művészfilmeket nem “bírja” (jó fogalmazás?), mégis a WA filmek valahogy szórakoztatóan lecsúszik szinte minden, félig-meddig filmszerető (nem TVt bámuló) ember torkán.
  Valamiért ez nevetést / szorongást / gyomorösszerándulásokat / félelmet / izgatottságot vált ki bennem

 12. A Kutyák szigete nekem sem volt a szívem csücske, de mivel a fenti mozi inkább hajaz a Grand Hotelre, így abszolút az egyik legvártabb filmmé lépett elő idén.

 13. Én se nagyon kedvelem ezeket a filmeket. Anno 15 éve láttam az utazás darjelingbe de már nem emlékszek rá.

  De a grand budapest hotelt pár éve elkezdte nézni báttyám aztán leültem néztem én is. Nem volt rossz. Sőt majd lehet 1x újranézem. De ensnek a képi világa nem nagyon jön be.

 14. ha valaki nem kedveli/érti WA-t miért kell rögtön divatozni? 14 éves korom óta követem, min. ötször láttam minden filmjét, biztosan divatból, persze. Ja nem, csak intellektuálisnak akarok tűnni. *facepalm

 15. Swarnaus: tehát nem kedveled a filmjeit, mert egyre nem emlékszel 15 év távlatából, egy új darabja pedig nagyjából tetszett. Értem?

 16. En a Grand Budapest Hotelt szerettem tőle.
  Sokmindent varo

  Teneten kívül Sorkin The Trial of the Chicago 7-jét várom, sok más érdekes mű is készül remélhetőleg.

  Ennél az előzetesnél azon kìvül, hogy zseniális a cast, nem is tudom, mit gondoljak. 😁 isle of dogshoz pl nem volt türelmem, ez talán egy fokkal befogadhatóbb lesz, de nem lehet megjósolni, epp milyen hangulatomban fog elkapni. Meglátjuk..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.