Nem Spielberg rendezi az Indiana Jones 5-öt

Miközben Harrison Ford nemrég arról beszélt, hogy mindjárt forgatnak, a Variety szerint baromira nem Steven Spielberg ül majd a rendezői székben. A forrásaik szerint maga a rendező akart visszalépni. A helyére jelenleg James Mangold (Logan, Ford v Ferrari) az esélyes.

Érdekes kontextus, hogy mindez a CEO váltás utáni napon szivárog ki. Nem biztos, hogy van összefüggés, de jelezheti a belső változásokat is esetleg. A következő hónapok majd jobban kitisztítják a képet.

human
írta
2020. 02. 26. 21:27
megjelenés
22
hozzászolás


22 hozzászólás a “Nem Spielberg rendezi az Indiana Jones 5-öt” bejegyzéshez

  1. A Logannel is egy karakterrel összenőtt színészt búcsúztatott kiválóan, úgyhogy most bizakodok. Ford v Ferrari is nagyon jó volt.

  2. Fáradt Spielberg A Cápa óta nem rendezett igazán emlékezetes filmet. Bár már az is szentimentális volt. De nagyon szeretem.

  3. José:

    A Cápa előtt akkor egyetlen nem szentimentális filmmel állt elő, a Sugarlandi hajtóvadászattal? No meg a tv-re forgatott Párbaj, ami egy kamionos üldözős thriller volt.
    Ennyi? 45 éve csak szentimentálisban nyomja Spielberg? Ez így tényleg érdekes megközelítés.

  4. Szerintem Spielbergnek a Kapj el, ha tudsz! volt az utolsó, igazán jó filmje amiben minden összeállt. Jó színészek, jó dramaturgia, jó történetvezetés, jól eltalált hangnem. Jó rendezés összességében. Az azóta készült történelmi/életrajzi filmjei közül a színészeken kívül kb. egyik sem maradt emlékezetes (talán a Münchent leszámítva, de azt is régen láttam már, lehet csal az emlékezetem), az animációs filmjei is olyan semmilyenek maradtak. Aztán kész, más műfajú filmet nem is csinált azóta. Ja de, a Terminált. Na, mondjuk az sem volt rossz.

  5. 8.:Hát nekem ennyi Spielberg. Így tudom csak megközelítési. Jurassic Park sem rossz filmje, de nekem a könyvhöz képest csak egy családi vidámpark mozi.

  6. Szerintem is Spielberg túl van már a zeniten, de azért én nem örülök ennek a hírnek.
    Pont, hogy James Mangold az a típusú rendező, akinek konkrétan semmi rendezői víziója nincs, csak leforgatja a kapott forgatókönyvből a lehető legjobbat, de semmi erős rendezői védjegy, vagy stílus nem fedezhető fel nála. Azért nem hiszem, hogy sokan megmondanák, hogy ugyanaz az ember rendezte a Logant, a CopLandet, Észvesztőt, a Kéjjel-nappalt és a Kate és Leopoldot. (Van néhány jó filmje, pl. Yuma, Aszfalt királyai, Copland, esetleg a Nyughatatlan, de ezek nem miatta lettek szerintem kiemelkedők.) Ő a tipikus iparos esete. Nem jó, de nem is tragikus. Olyan, 3.6

    Szóval, ez elég rossz hír így szerintem. Spielberg kellene ide és egy jó forgatókönyv.

  7. És ha jól láttam A Maestro sem komponál újra zenét hozzá… Nem fűzök sok reményt ezután ehhez a filmhez sajnos. Pedig hogy imádom! Akárhányszor meg tudom nézni. Még a 4. rész is kurvára tetszett. Ha nem lettek volna benne azok a bizonyos kínos gyerekes poénok (majmok, atomrobbanás, kis rágcsáló valamik stb) akkor kibaszott jó lett volna.
    Spielberg meg igen, sajnos már nem az a szint, ami régen volt. RPO is tetszett, és a Warhourse is, de azért valami csak hiányzott. Rian, Jurassic park, Schindler, Kapj el, ha tudsz, Minority report, Cápa, AI… Zseniális egytől egyig! Úgy megnéznék egy Star Wars filmet a régi énjével, Lucas producerkedésével és Williams zenéjével úgy, hogy a Disney, vagy a Lucasfilm mostani bagázsa messze elkerüli az egészet…

  8. FD: Minden tiszteletem a tiéd,amiért tetszett az Indy4. Szerintem az film az egész mozgóképkultúra meggyalázása volt.

  9. Jobb lenne ha jegelnék az egészet. A Crystal Skull is retek volt, Ford öreg mint az országút, el kéne már engedni inkább mert most megmondom, hogy esélytelen, hogy bármi jó süljön ki ebből.

  10. FD és Jose:

    Szerintem sem volt rossz film az Indy 4. Kb. a 2.-hoz hasonlítanám színvonalában. A majmokkal indákon ugrálás engem is zavart, meg főleg az utolsó húsz perc az UFO-s szállal. De pl. az elején a pockok, vagy az atomrobbanás nekem tetszett. Szerintem is egy simán jó folytatás volt.

    Pontozva:
    1. 9/10
    2. 7,5/10
    3. 9,5/10
    4. 7,5/10

  11. Esetleg annyira rossz a forgatókönyv, hogy ehhez már Spielberg sem adja a nevét, míg lehet Harrison Fordnak csak a lóvé kell.

    Fiatalabb koromban kicsit én is olyan voltam, mint Dawson, mert imádtam Spielberg korai filmjeit és a személyéhez kapcsolódó sorozatot (SeaQuest DSV, Earth 2). Az utóbbi években viszont kimaradtam a munkásságából. Mintha kicsit kiégett volna vagy az új rendezők homályosították el az elért sikereit. Valószínűleg én is változtam és kevesebbet járok moziba vagy nagyobbak lettek az elvárásaim.

    Manapság Cameront és Nolant tartom a legjobb rendezőknek, mert én nagyra értékelem, amikor valaki megírja a saját forgatókönyvét, vizuálisan elképzel minden jelenetet egy nagyobb stáb vezetőjeként, aztán meg is valósítja a filmes álmát.

  12. Ha arra gondolok, hogy anno a Poltergeist-et sem Spielberg rendezte (dehogynem), akkor annyira nem vagyok szomorú, de valahogy mégis jobb érzés lett volna, ha utoljára az ismert stáb áll össze (mínusz George Lucas). Együtt feledtethették volna a 12 (!) évvel ezelőtti negyedik részt, aminek voltak pillanatai, de számomra összességében csalódás volt. De még várjuk ki a végét…

  13. Hát felőlem jöhet a Logan szép búcsú volt Jackman karakterétől a Ford v. Ferrari nekem a tavalyi év egyik legkiemelkedőbb filmje.Szóval a rendező az elmúlt pár évben egyre jobb és jobb filmeket készített(privát vélemény),bár a régebbi filmjei között is találunk jó pár remekművet.Nem hinném hogy a rendezőn múlna most jelen esetben a film minősége.
    Spielberg cseréjét én a részemről nem bánom ha jól emlékszem a negyedik filmet is Ő rendezte de már az is egy fércmunka volt az “eredeti” trilógia színvonalához képest legalább is szerintem.Az az UFO-s gagyi történet a kirstály koponyákkal a film legvége meg az egész film alatt a CGI party nekem elég volt kiégtem tőle.Csak ne egy ilyen marhaság legyen az új rész scriptje,meg lehetőleg egy kicsit több eredeti helyszínen forgassanak ne egy stúdióban zöld vagy kék háttér előtt ugrabugrálva, és akkor jó lesz.

  14. Puffin…Azt nem lehet rá mondani hogy fos lenne…de a könyvhöz képest nagyon egyszerű volt …nem tudom kinek az ötlete volt kiherélni a karaktereket és még a cselekményt is de én nem spielberg nyakába varrom ezt…:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.