Az Apple nem engedi rosszak kezébe az iPhone-t

Rian Johnson ismét kiborított pár öltönyöst, felfedte, hogy iPhone készülék csak jófiúk kezében lehet, ami bizony spoilernek is bizonyulhat egy olyan filmnél, mint a Knives Out. A tovább mögött ennek a filmnek az egyik jelenetéről beszél, akkor kotyogta ki.

Az ottani törvények szerint ha rendeltetésszerűen használod egy brand termékét (Telefonnal telefonálsz pl.), akkor feltűnhet a filmedben. Persze gondolom hosszas jogi procedúra is lehet belőle (“le akarták járatni”), még ha be is tartod, gondolom ezért is igyekeznek engedélyt kérni mindenre. Plusz ha fizetett termékelhelyezés, akkor meg egyértelmű, hogy ki diktál.

human
írta
2020. 02. 27. 09:01
megjelenés
7
hozzászolás


7 hozzászólás a “Az Apple nem engedi rosszak kezébe az iPhone-t” bejegyzéshez

  1. Ez nem köztudott dolog már évek óta? Persze egy jó sztorit többször is el lehet mesélni, de néhány helyen úgy adják el ezt mintha breaking news lenne.

  2. Ott van a Rocksuli pl., a jófiúk és menő arcok mind Gibson-termékeken játszanak, a rosszak (pl. a volt zenekar) meg a bénák (a kisgyerekek a film végén) meg mind Fender-termékeken.

  3. Vagy ugyanez autóban: BMW-k a Mission Impossible-filmekben az IMF használatában, mindenki másnak jelvénytől megfosztott Audijai meg Mercedesei vannak. a Fast&Furious szériát évek óta a Chrysler pumpolja, úgyhogy Vin Diesel mindig valami Dodge-dzsal nyomja, a legutóbbi előzetesben meg a gonosz tesó Forddal. A transfomers-filmeket a GM tolja, ezért minden autobotvalami Chevy, Hummer vagy egyéb (nagy ritkán csatlakozik hozzájuk valami európai brand), a rosszak között meg gyakran felbukkan Ford. A Need for Speed meg egy nagy Ford-reklám volt, a fasza csávók így mind valami Forddal mentek, a többiek meg nem.

  4. Hmm, hát ez LOL, én sem tudtam. Viszont ez nem igazán fogja ellőni a spoilereket számomra, mert kurvára nem figyelem, hogy kinek milyen telefonja van a filmbekben, hacsak nem tolják az arcomba, azok az idők már lejártak (kb. 20 évesen volt ez érdekes).

    Bár most akkor felmerül a kérdés, hogy ennyire tudnak manipulálni, hogy észre sem veszem, vagy épp fordítva, esélyük sincsen?

    Egy hasonló fun fact: nemrég néztük egy kis vetítésen a Reservoir Dogst, és az egyik szereplő szobájában észrevettem a Silver Surfer plakátot a falon, mert 2-3-szor is elmegy előtte. Erre a film végén oda van írva, hogy köszönik az engedélyt a Marvelnek. Ezen is eléggé csodálkoztam. (ez kvázi Tarantino első filmje amúgy).

  5. Szinte biztos vagyok benne, hogy a “nem engedi” = “nem fizet” ha rosszfiúk kezében van az iPhone. Persze egyszerűbb a mocskos Apple-t fikázni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.