Bezárnak a mozik itthon?

Tudom, volt már pár hír ami felgyűlt a nap közben, de úgy látom minden közeli premierből kimaradunk itthon, mivel ma estétől bezárnak a mozik elvileg, bár teljesen hivatalos közlemény csak holnap lesz a Cinema Citytől. A multiplexeknek mindenképp ki kell találni valamit, hiszen azokat teljesen érinti a 100 fős határ, aminél meghúzta a vonalat a kormány, hogy annál nagyobb beltéri rendezvények nem lehetnek. A kis mozikról még nincs egyértelmű döntés, elvileg nyithatnának, de nem hiszem, hogy olyan egyszerű a kérdés, hogy most kihasználhatnák a helyzetet és kaszálhatnának.

Elvileg a 100 főre vonatkozó rendelkezés a visszavonásáig érvényes, ami több hónapot is jelenthet.

human
írta
2020. 03. 11. 20:47
megjelenés
33
hozzászolás


33 hozzászólás a “Bezárnak a mozik itthon?” bejegyzéshez

 1. Elvileg a multiplexek is megtehetik, hogy max 100 jegyet adnak el. Plázák maradnak nyitva egyelőre szóval az nem akadály.

 2. MrAndree: nemtom, a kommunikációban a bezárás van. Plusz szerintem a forgalmazók sem adják ki a filmjeiket, ha nem mennek az emberek, nem?

 3. kisvárosi mozi,tesóm ott dolgozik,maradnak nyitva,alapból kis létszámmal mennek a filmek, de azért ők is kiírták hogy 100as limit van

  valamint a cinema cityből is írták hogy nyitva maradnak limitált létszámú vetítéssel

  és hivatalos infó minden mozinak, hogy a filmkezelés akár nyitva vannak akár nem ugyanúgy működik mint eddig,tehát megkapják a heti filmeket,feltöltik, a végén továbbküldés,pont a határozatlan idő miatt,hogy ne legyen probléma ha bejelentik másnap nyithatnak

 4. Pólus is kiírta, hogy nyitva maradnak, mint írják:

  “- A Pólus Mozi a továbbiakban is fogadja a közönséget, változatlan nyitvatartással és változatlan filmkínálattal.
  – Minden feltételt biztosítunk, és mindent megteszünk azért, hogy biztosítsuk a lehető legmagasabb higéniai és tisztasági feltételeket látogatóink és munkatársaink részére.
  – Gondoskodunk arról, hogy egy előadáson, egy moziteremben 100 főnél több látogató ne tartózkodjon.
  – A közönség igényének megfelelően változtatjuk a sikeres filmjeink előadásainak számát, hogy mindenki számára elérhető legyen az általa választott filmalkotás.”

 5. Nem vagyok biztos abban, hogy ez a megoldás eleget tesz majd a készülőben lévő rendeleteknek. A vírust nem fogja visszarettenteni a terjedéstől az, ha csak 99 ember van egy teremben. Ezt a számot azért szabták, hogy a családtagok találkozhassanak mondjuk egy szülinapi buliban, őket be lehet azonosítani szükség esetén. A mozikban viszont nem névre szólnak a jegyek, nehezebb beazonosítani és felkutatni egy adott előadás nézőit, ha utólag kiderül, hogy valaki fertőzött volt. Valószínűbbnek tartom, hogy kénytelenek lesznek bezárni.

 6. De amúgy meg minek mennénk? Veszély van, ez van. Van internet meg bazi nagy TV.

 7. tuti a WHO a média miatt döntött ma. a kormány is. az olaszok is. ne legyetek már ilyenek.

 8. nope, én nem a rendeletekre mondtam hogy nincs értelmük. Persze hogy van egy olyan réteg amely számára ez a terjedés több kockázattal jár. Azt nem szeretné senki. de az ami az emberek fejeben el van ültetve az pánikkeltés. Thats it
  -stay alert not anxious-

 9. @G567:

  Az igazi probléma az, hogy ha a boomer generációt kiírtja a vírus, és tegyük fel a szociopata mileniállatokat ez nem is érdekli, de addig is totál teli lesznek a kórházak, most nem jó ötlet úgy bármilyen betegnek lenni, mert a végén még a szemész és a fogorvos is be lesz osztva.

  (10 éve otthonról dolgozom, de párom vidéki nagyvárosban város közepén kereskedelmi csomópontban dolgozik. Ez van.)

 10. ezaz, egyrészt ha most beszívsz valamit akkor az nagy szopás, másrészt sokan úgy viselkednek, mintha a családjukban nem lenne idős, a nagyszülei vagy a szülei például.

  de amúgy a média ha nem is pánikot kelt, de eléggé hasadt személyiségű most, egyrészt ott a korrekt tájékoztatás, (majdnem) mindenki lehozza a tényeket, másrészt azért közben megy a clickbaitelés is.

 11. Jaja, az az olasz orvos pár nappal ezelőtti facebook bejegyzése arról, hogy mi történik az ottani kórházban is biztos csak pánikkeltés, tuti.

 12. A kórházak nincsenek tele. Rengeteg számadat jön ki – és a sok ember aki megszállottan követi sajnos nem nézi mennyi áll a ‘serious condition’ alatt. Ugyanis csak azok az emberek vannak kórházban. Egyébként mindenki otthon marad 14 napra és kikezeli gyógyszerrel. Annyi hogy mosd a kezed, figyelj oda és óva az idősebbeket és azokat akinek bármilyen más súlyosabb betegsége van. De ‘veszély’ az nincs.

  Olvassatok utána kérlek mennyi ember hal meg influenzának egy évben. Gondoljatok bele hogy az is úgy lenne kezelve mint ez és a média így felfújná. Az inkább ad okot pánikra – csak annyira mindennapi egy influenza hogy nem érdekel senkit – és a mozik sem zárnak be miatta….

 13. Az infulenzára van oltás, a koronára semmi. Ez a nem mindegy, ezért van pánik.

 14. Tegnap voltunk a láthatatlan emberen.
  A film király volt. Felejtsük el a Kevin Baconos verziót!
  A lényeg Aréna pláza IMAX terem és rajtunk kívül 4 ember!
  Kérdeztem is , hogy mi a helyzet. Mondták, hogy nagyon nagy a visszaesés ,mint sok más helyen. Úgyhogy sok mozinak, lehet jobb is a kényszerszünet mint az üzemeltetés ebben a formában.

  Nem gondoltam, hogy idáig fajul a dolog.
  Olasz ismerősöm mondja hogy a rendőrök járnak a hangos bemondóval, hogy maradjatok otthon. A többit tudjuk… A legjobbakat mindenkinek!

 15. A közelmúltban kénytelen voltam betegként elidőzni kicsit a legközelebbi kórházban. Amikor azt láttam, hogy a nővérek percenként használják az alkoholos kézfertőtlenítőt, miközben a betegek számára sima szappan sincs kitéve a mosdókban, őszintén szólva futhatnékom támadt. Én nem kétlem, hogy a magyar egészségügyi dolgozók is megtesznek mindent, ami tőlük telik, de az egészségügy általános állapotát tekintve egyetértek azzal, hogy a lehető legnagyobb hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre, mert olyasmivel nézünk szembe, amivel korábban még nem, és nem lehet kiszámítani, hogy kinek a szervezete hogyan reagál rá, ez ugyanis nem influenza. Én is az idősebb családtagjaimat féltem elsősorban. Pánikolni valóban nem kell, de elbagatellizálni sem szabad a helyzetet.

 16. Ezeket a “bezzeg az influenza” kezdetű kommenteket igazán hanyagolhatnák már… Kettő perc egyszerű google kereséssel rájöhet bárki, hogy miért baromság összehasonlítani a kettőt. Ez a nemtörődömség a lehető legkártékonyabb hozzáállás.

 17. 21 – minden igaz, amit írtál, annyi kiegészítéssel, hogy de, ez influenza. ahogy a Spanyolnátha is influenza volt pont 100 éve. nagyon helyes lépés minden óvintézkedés.

 18. Nem szabad elbagatelizálni ezt a koronavírust, de azért a ló túloldalára sem szabad átesni……. Nagyjából 2,2, %-ra teszik a halálozási rátát, ami önmagában nem indokolná ezen óvintézkedéseket. Összehasonlítva a szintén vírus által okozott kanyaró 20%-os rátájával. Ezen intézkedésekre inkább az egészségügy és a gazdaság szempontjából van szükség, hogy a túlterhelés miatt ne bukjon be egyik sem.

 19. Ne figyeljetek G567-re. Nyilvánvaló, hogy fogalma sincs a járványügyi helyzetről. A mostani intézkedések és a mi viselkedésünk fogja eldönteni, hogy járvány lesz-e. Mindenképpen el kell kerülni a járványt, mert a súlyos esetek intenzív ápolást igányelnek, amire csak korlátozott számú eszköz áll rendelkezésre. A cél, hogy nem kelljen senkinek eldönteni, hogy ki marad életben és ki hal meg.

  Értelemszerűen a moziba menetelt el kell felejteni.

 20. 24. Nem, mert elküldik a dolgozókat kényszer szabira és fogynak a szabadság napok. Éves szinten nézve a költséget így az olcsóbb. Nem kell majd a nyári szabadságok miatt tulminkat fizetni.

 21. Az hogy moziba vagy szórakozóhelyre nem mehetek elfogadom. Nekem amúgy sem volt tervben ami feltétlenül nagy vászonért kiállt.

  Ugyanakkor az egyéb, fontos intézkedéseket hiányolom. Pl.: azt hogy azt mondják segítenek cégeknek, hogy minél többen home officeban nyomhassák. Ami remek lenne, mert kevesebb ember kényszerül tömegközlekedésre ami legalább ugyanekkora veszélyforrás. Jelentem állami cégnél dolgozom, kézfertőtlenítő gélt kaptunk, nincs tartalék notebook vagy pc és nem ad rá pénzt az állam… szóval kicsit morcos vagyok, mert a szórakozási lehetőségeket elvágják, de amivel a legtöbb napi idő megy el /suli/munka/utazás/ azzal nem foglalkoznak kellően. Tanulópénznek jó lesz.

  De hogy maradjak a filmeknél esélyes hogy a soron következő blockbustereket halasztani fogják. Főleg a Black Widow és F9 kettősre gondolok, de ha esetleg elhúzódna június-júliusig a helyzet akkor kíváncsi lennék mely stúdiók vállalnák be, hogy kitömik a 2021-es január-februárt. De ez pusztán kíváncsiság, nyilván a legjobb az lenne ha hamar lecsengne ez az egész koronás téma.

 22. Cinema City közlemény 50 perce :

  Létszámkorlátozás mellett tartanak nyitva a Cinema City mozik‼

  A Cinema City-nek mozis közönség és munkatársai egészsége és biztonsága elsődleges, a mozihálózat minden esetben követi és betartja az érvényes jogi szabályozást. A magyar egészségügyi hatóságok és kormányzat által előírtakkal összehangban (41/2020. (III.11.) Kormányrendelet 4.§ d) pont) a mozi létszámkorlátozás mellett továbbra is nyitva tart.

  Egy adott előadásra maximum 99 látogató vehet vagy foglalhat jegyet. A mozihálózat weboldalán egy előadásra bármelyik helyre szabadon foglalható vagy vásárolható mozijegy a fenti létszámkorlátozással.

  A Cinema City már előzőleg bevezetett a vírus terjedését visszaszorító intézkedéseket:
  – mindegyik fővárosi és vidéki mozi termeinek, közösségi tereinek, a nézők és munkatársak által használt helyszínek rendszeres fertőtlenítése,
  – minden dolgozó tájékoztatása az alapos kézmosás szabályairól,
  – a gyakran használt felületek folyamatos tisztítása.

  Folyamatosan figyeljük a helyzetet és megtesszük a hatóságok által továbbiakban előírt lépéseket. Mindenkit kérünk a személyes higiénia, így a rendszeres és alapos kézmosás betartására, ehhez minden eszköz a mozik mosdójában is rendelkezésre áll!

 23. ADMG: igen ezt más mozi is kirakta már korábban.
  Én optimista vagyok, szóval hurrá nem zárnak be a mozik :-)
  Annyi mindent sorolhatnék amit be kellene szüntetni. Egyetemek zárva, sulik nem? Ja kicsikre nem veszelyes, de a vírust ők is hazavihetik igaz? Szóval ezekkel az intézkedésekkel nem sokra megyünk én szerintem. Otthoni karantén akik mostantól jönnek haza :-)??! Persze erre sehol sincs kapacitás. Olaszországban megmondták, hogy mérlegelniük kell vagyis a 60 év felettieknek már régen nincs hely a kórházakban.

 24. G567: ha ezt is annyi ember elkapja, ahányan az influenzát, amihez hasonlóan terjed, akkor sokkal, de sokkal több ember fog meghalni, azért nem szabad elbagatellizálni. azon kívül pedig azért is kell lelassítani, hogy kibírja az egészségügyi rendszer, ne majdnem egyszerre essen be mindenki, akinek súlyos gondokat okoz. Szerintem ezek korrekt érvek a korlátozásokra, és nem pánik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.