Ez a Sputnik

1983. Egy űrkatasztrófa túlélője nem tér haza, mert a testében egy veszélyes lény rejtőzik. Egy titkos laborban próbálják megmenteni a lénytől. Mindezt egy orosz filmben. A képek hangulatosnak tűnnek.

human
írta
2020. 04. 06. 04:06
megjelenés
14
hozzászolás


14 hozzászólás a “Ez a Sputnik” bejegyzéshez

  1. ha nem tolják túl akkor jó lehet. mondjuk eddig még egy jó orosz sci fit nem láttam az biztos.

  2. Imiszito: Sajnálom, hogy nem láttál jó orosz sci-fit. Ajánlok párat. SOLARIS, STALKER, HARD TO BE A GOD-ennek nem tudom az eredeti orosz címét. Ha ezeket megnézted biztos megváltozik a véleményed.

  3. Volt tavaly az a ruszki scifi, amiben az űrállomáson v. hol kellett túlélniük. Nem emlékszem a címére, feliratosan láttam eredeti hanggal, de nagoyn jó volt.

  4. jkop: A Salyut 7-et én inkább nem venném sci-finek, mert a változtatások ellenére sem számít fikciósnak. Ugyanez vonatkozik a kifejezetten remek Spacewalkra és a Gagarinra is. Amúgy mostanában nagyon megszaporodtak arrafelé a látványos szuperprodukciók arrafelé, amik közül nem egynek van sci-fis beütése: Attraction, Invasion, Koma, Blackout

  5. A Szaljut 7 miért nem számít fikciósnak? A cselekmény legalább fele kitalált. Ettől még nem rossz film, nekem egészen tetszett, csak a helyén kell kezelni, hogy jó része kamu.

  6. Gunslinger: Nézd vissza a kommentemet: “a változtatások ellenére sem..” Azért nem, mert hiába változtatták meg a kozmonauták neveit és a valós események bizonyos mozzanatait, attól még a film alapját egy megtörtént esemény adja. Ergó nem fikció.

  7. A Spacewalk tényleg kva jó volt. Jó színészek, szép fényképezés, jó zene, és megmutatta a hős szovjet űrprogram mögötti hatalmas oboákat .

  8. hokunen: Nem értek egyet. Fordítsuk meg. Azért mert van benne néhány mozzanat, amit valós események ihlettek még nem lesz nem fikció. Kb. annyi igaz a filmből, hogy beszart az állomás és fel kellett hozzá repülni belerúgni egyet, mielőtt elég a légkörben. Az összes többi körítés fikció volt, pl. hogy az amcsik el akarják lopni az állomást, a komplett dokkolós jelenet, a francia szál, a tűz a fedélzeten és hasonlók.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.