10 hozzászólás a “Csak összejött egy minek-remake hír: Night of the Hunter” bejegyzéshez

 1. Hát ez tényleg felesleges lesz. Az eredeti film akkora remekmű, hogy csak meggyalázni lehet.

 2. Akkor nemsokára az eredeti is egy nagy szar lesz? Wow. Ez új. Gyorsna újra kell nézni, mielőtt elromlik.

  Attól, hogy téged nem érdekel, nem lesz felesleges, mert rajtad kívül is léteznek emberek. Részemről simán jöhet ezerrel egy ilyen film!

  BTW, mindig röhögök az ilyen cry baby marhaságokon. Tudom, hogy az érzékenykedés korát éljük, de nem az eredeti film egyetlen példányát fogják kivenni a fiókjából, és telefirkálni, hanem csinálnak egy újat, újragondolnak valamit. Komolyan fél attól valaki, hogy nem sikerül jól? Na és? Ha meg jól sikerül?

  És ez pont ez a műfaj, amit újra lehet és érdemes is újragondolni. Majd kiderül, hogy milyen lesz. Ha jó, akkor megérte. Ha jobb, akkor is. Nyilván jó eséllyel nem lesz jobb, de akkor mi történik? Megmondom: semmi.

  Én megértem, ha valaki cidrizek, mert valaki olyat akar csinálni, amit ő (a készítő) akar, de amire ő (a néző) nem kíváncsi, csak nem értem. És nem azért, mert én tökre örülnék, ha látnám valamelyik nagy kedvencemet egy új változatban.

 3. (Egyébként már magát a szándékot sem értem, hogy miért jó az valakinek, ha egy jó filmről a kutya nem beszél és kvázi halott. Ha készül valamiről remake, akkor az az eredetit is felhozza a felszín alól. Nem csak azért, mert az új nézői megnézhetik a régit, hanem egyszerűen azért, mert aki hisztizik, az is legalább beszél róla. És csakis azért, mert hír a remake. Ha más nem, ez is pozitív hozadék, mert egyébként nyilván a kutya nem nézné meg az eredetit, csak ha érdeklődik a régi filmeke iránt, ami valljuk meg, nem nagyon jellemző manapság.)

 4. Ez kb olyan mintha egy Dr. Strangelove vagy North by Northwest-hez nyúlnának.
  Előbbinél max technikai oldalról megérteném az “újítást” de nem értem miért kell hozzányúlni ezekhez. Több évtizede jöttek ki és mai napig megállják a helyűket.
  Nem igaz, hogy képtelenek leülni és írni valami újat. Viccen kívül itt a Korona, zárva egész Hollywood (is) idejük mint a pelyva…

 5. Ha jó lesz a remake akkor jó lesz, ha nem akkor meg nem. Az eredeti értékéből semmit sem vesz el. Az úgy tökéletes, ahogy van.

 6. Nem. Az eredeti film soha nem lesz szar, csak teljesen értelmetlen ebből remake-ezt készíteni. Inkább próbáljanak meg új dolgokat írni. Most képzeld el hogy remake-élik a cápát vagy az alien! Tökéletes dolgokat csak elrontani lehet.

 7. én meg azt nem értem, hogy miért nem lehet érteni, hogy embereket letörhet egy remake hír? az megvan, hogy a netes kommunikáció nem a legerősebb dolog sokszor, főleg ha érzelmekről van szó, de tényleg nem tudom minek kötözködni azon, ahogy kifejezték magukat. nyilván senki sem gondolja komolyan, hogy az eredeti szar lesz ettől (én pl nem is kedvelem annyira).

  “Egyébként már magát a szándékot sem értem, hogy miért jó az valakinek, ha egy jó filmről a kutya nem beszél és kvázi halott. Ha készül valamiről remake, akkor az az eredetit is felhozza a felszín alól. ”

  mert a remake azt is szüli, hogy “de láttam a night of the huntert, szar volt”, amikor valaki az újról beszél és azt hiszi látta? ez csak egy tök random példa.

  Míg ha valami rá épít, de tiszteleg előtte, akkor is szóba lehet hozni. A Kill Bill után is szóba került, hogy mikből merített, mégsem remake volt.

  “mert valaki olyat akar csinálni, amit ő (a készítő) akar, de amire ő (a néző) nem kíváncsi, csak nem értem.”

  már megint ez a misztikus készítő ezt akarja csinálni, közben tudjuk, hogy valószínűleg nem, hanem van valami ötlete, amit senki nem pénzel, kivéve ha átcsomagolja valami létező IP-ba. már ha van ötlete persze (azon kívül, hogy modern kor húú, és hiszen most még fontosabb a film témája), és nem csak sima munka. itt azért nem egy “szellem van a házban” brand újrahasználásáról van szó, amibe bármit lehet tenni.

  “én tökre örülnék, ha látnám valamelyik nagy kedvencemet egy új változatban.”

  más meg ezt nem érti? ettől még el lehet fogadni :)

  peace?

 8. Én winnie-nek adok igazat, az eredetitől csak olvastam és nem láttam. A Star is born is működött, pedig ez a történetnek a negyedik változata. Tényleg, Sherlock Holmeshoz az elmúlt 10 évben legalább hatan nyúltak hozzá és a maga módján mindegyik egyedire sikerült.

  Ti meg azt értsétek meg, hogy egy átlagos képességű, mai 15-30 éves fiatal nem fog megnézni egy 20-40-60 éves filmet, mert nem érzi a magáénak azt a kort. Az egész világ erről az: a könyvekben ugyanazokat a sztorikat csomagolják újra, a divatipar is rendszeresen ismétli önmagát, de még a mosogatószer is új dizájnt/nevet kap egy idő után, ha már a régi megjelenés unalmassá válik, miközben a receptúrán nem változtatnak.

  És bizony nem egyszer van olyan, hogy egy remake felülírja az eredeti verziót.

 9. “És bizony nem egyszer van olyan, hogy egy remake felülírja az eredeti verziót.”

  és sokkal sokkal többször olyan, hogy alulmúlja :) de legalább beismered, hogy egyszerűen nem tudsz megnézni régi filmet, ami nem baj amúgy, csak lásd be, hogy emiatt kicsit más a véleményed, és nem azért, mert szerinted érdekes, ha a már ismert történetet újra feldolgozzák, hiszen azt nem is láttad.

 10. @human:
  Ezt én is így látom. :)
  Valóban előfordul, hogy a remake felülmúlja a régebbi feldolgozást, de ezt ma már egyre kevésbé érzem igaznak. Sőt, inkább lefelé tendál a minőség, ahogy telik az idő. Egy-egy kedvencemből képes vagyok akár minden feldolgozást egymás után megnézni, és szívesen nézek filmeket a 30-as évekig visszamenőleg is, éppen ezért veszem észre a különbségeket. Technikailag persze alulmaradnak a régiek, mégis sokkal többet adnak, mert a puritán előadásmód miatt jobban átjön a mondanivaló is. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.