Megvan a Hellraiser reboot rendezője

Vagyis új rendezője? A lényeg, hogy David Bruckner (The Ritual) csinálja majd a Spylass számára. Sőt, David S Goyer forgatókönyvét kidobták (tavaly májusban még úgy volt, hogy ő írja), és csak a történetének alapjait veszi át Ben Collins és Luke Piotrowski.

human
írta
2020. 04. 11. 10:06
megjelenés
14
hozzászolás


14 hozzászólás a “Megvan a Hellraiser reboot rendezője” bejegyzéshez

 1. human
  A Hellraiser a kedvenc horrorszériám, főleg 1-4-ig, amely kerek egészet alkot. Zseniális igazi horror.
  Na, mármost sem a rendezőt, sem az írókat nem ismerem, semmit sem láttam tőlük.
  Ha láttad a Hellraiser filmeket, akkor szerinted megtudják teremteni azt a hangulatot a reboot-nál? és nem egy gagyi sz@r tinihorror lesz, hanem kőkemény felnőtteknek szánt alkotás?

 2. @Megmondom:

  A “The Ritual”-t láttam, nem vagyok horror rajongó, nem tudom mennyire volt a többi horror közül kiemelkedő alkotás, de nekem nagyon hatásos volt. Az effektek szerintem nagyon sok helyen közel tökéletesek voltak (nem spoiler-eznék, illettek a környezetbe), a történet biztos, hogy nem volt új, de ez az új “valódi dráma horrorisztikus megjelenítése” megközelítés tetszik, ami mostanában látom terjed. A design volt az, ami nekem nagyon tetszett, szerintem sikerült egyedit alkotniuk. Plusz pontért a zene eszméletlen (külön is meghallgattam).

  Semmiképp nem tinihorror volt, én nem aggódnék. Egyébként nézd meg szerintem.

 3. cherockee
  Akkor kicsit bizakodom és megfogom nézni. Áh a zenéről ne is beszéljünk, amit Christopher Young letett az asztalra a hellraiser-nél az zseniális.
  Ezeket hallgasd meg Youtube-on, ha nem ismered:
  – Soundtrack: Hellraiser Theme HQ
  – Soundtrack: Hellbound Hellraiser 2 Theme HQ
  – Hellraiser Theme – Lament Configuration

  Akkora nagy potenciál van a Hellraiser-ben. A mai filmvilágban tudsz egyetlen olyan filmet is mutatni, ahol ténylegesen láttuk megjelenítve az idézőjeles Poklot? Erre a film tökéletes lenne, nagyon jó háttér sztorival rendelkezik. Több poklot, több cenobitát és több mészárlást egy direkt felnőtteknek szánt alkotásba, így lehet ebből egy igazi kult horror a mai világban, ahol unalmas, pillanatnyi ijesztgetésre menő sz@r tinihorrorok vannak. Na és ha ezt vegyítenék olyan elemekkel, hogy végig körüljárj a filmet a nyomasztó hangulat és nagy csavart vinnének a filmbe ergo pszichothriller elemeket. Na az lenne jó egy lélektani thriller, horror. Egyszerűen üvölt a sztori egy jó filmért.
  “Bocsi, ha elfogultnak tűnök, de gyerekkorom horrorja, ami mind a mai napig leköt és szeretem (leginkább 1-2.rész)”.

 4. cherockee
  Majd ide írd már meg légyszi a véleményed.
  Ha nagyon bele akarok kötni a filmekbe és amit el kell nézni, hogy néhány helyen túltolták a CGI-t a kocka és a pokol miatt. Ezeket sajna nem jól öregedtek a filmmel.
  1-4ig kerek egészet alkot. Az 5.rész sokaknak tetszik, de nekem már nem, onnantól csak TV és DVD filmek, mozikban nem mentek, ezért is kell már egy mozis vérfrissítés.

 5. Számomra az 1-4 örök horror klasszikusok. Ki van zárva, hogy ma tudnak olyan erős atmoszférát teremteni, mint ezekben a filmekben. Cgi ide vagy oda.

  De ettől függetlenül, akár jó reboot lesz akár szar, a régit nem tudják nullázni.

 6. és Goyert vajon mikor dobják ki a kukába???
  ez a kretén megannyi film és sorozat sírásòja és antikrisztusa egyben…
  A Blade-t is tönkrebaszta ez az egoista pötsch…

 7. @duran6:

  Majd üzleti szemszögből is nézd végig az imdb oldalát, a Blade-et ő “hozta létre”, azután a 3. résszel nem hiszem, hogy sokan sírtak producer oldalról, hogy földbe állt a franchise. Valamiért mindig nála kötnek ki dolgok, Nolan se hiszem, hogy csak muszájból dolgozott vele (vagy igen? elköhögte valahol?), szerintem túlértékeljük a karrier véget jelentő film bukások jelentőségét, mert mégse érnek véget vele karrierek :). (Emellett én is fellélegeztem, hogy nem ő dolgozik a reboot-on, nem rajongok érte.)

 8. Nekem Pinhead a legnagyobb horrorikon.
  Imádom a régi filmeket 1-4, és rengeteg potenciál lenne egy újabb megvalósításban, de számomra csak is akkor, ha találnak egy olyan karizmatikus színészt Pinhead szerepére, mint amilyen Doug Bradley.
  Nélküle nem lenne a Hellraiser olyan, amilyen.

 9. Kérdés, mennyire akarnak belenyúlni az alapsztoriba. Ha nem akarnak, akkor atmoszférateremtésben és színészi játékban kell bitang erősnek lenni. Ha belenyúlnak és korszerűsíteni akarják a sztorit több akcióval, pörgősebb cselekménnyel, azzal pont azt a klausztrofób, hazugságokkal terhelt defektes családi légkört verhetik agyon, ami miatt az első film (na és persze a regény) igazán nyomasztó volt. Itt ugyanis még nem a cenobitákon volt a hangsúly, ők gyakorlatilag nem is gonoszként jelentek meg, csak mint a baljós csillagzatú család végzetének beteljesítői. Mint az a fenyegető balsors, amit tudat alatt érzünk közeledni, ha rossz úton járunk és nem térünk le arról, de nem tudjuk, pontosan mi az. Az igazi gonosz itt a perverzió, a hedonizmus és az azt követő kiégés, életuntság, hazugságok, szerepjátszás. Ebben volt Clive Barker zseniális. Aztán a Hellraiser második része már ezt nem hozta, átment egy még mindig szerethető B-horrorva, de az első mág kőkeményen lélektani horror is volt.
  Ha erre az aspektusra gyúrnak rá megfelelő casting-gal, akkor jó is lehet.

 10. Kívánom mindenkinek aki részt vett ezeknek a filmeknek a készítésében, és promótálásában, azokat a kínokat, amiket a filmekben szereplő karakterek elszenvednek. És ezzel elvileg jót teszek nekik, ugye?

  Nem sikerült végignéznem az első részt, ez nem az én világom. A cenobiták design-jának egyedisége megtévesztett.

 11. Cherockee
  Túl durvának találtad?
  Pont az a jó, hogy erősen kitűnik, minden más horrortól.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.