A Disney digitális szőrrel cenzúrázta a Splash-t

Magyarul Csobbanás címen ismert ez a Tom Hanks és Daryl Hannah főszereplésével készült romantikus komédia, amit amúgy Ron Howard rendezett. Na most a Disney+-on elérhető filmben borzasztó CGI szőrrel tüntették el Hannah meztelen seggét, nehogy a fiatalok…, valami rossz történne velük, ha látnának egy hosszú hajú meztelen nőt hátulról.

Viszont ezt a CGI megoldást nem csak elképzelnetek kell, videó is van!

Itt az eredeti, komolyan alig látszik valami, ennek nem sok értelme volt, viszont felfedett valamit a Disney-ről…

human
írta
2020. 04. 14. 03:55
megjelenés
23
hozzászolás


23 hozzászólás a “A Disney digitális szőrrel cenzúrázta a Splash-t” bejegyzéshez

 1. Jajj a lelki világom, már majdnem megláttam egy popsit! Le kell nyugodnom, gyorsan megnyitom a Pornhubot egy kis lelki békéért.

 2. Gyermekként láttam az eredetit. Nem lett bajom. :D A mai gyerekeknek meg ilyen cgi ocsmányságot kell nézni.

 3. Nem lehet hogy reamakelték a szőrös seggü Rob Schneider Tök állat című filmjét?

 4. Évtizedek óta megy a normál kereskedelmi tévékben az, hogy bizonyos filmeket élvezhetetlenre vágnak az erőszak vagy a pucérkodás miatt.
  A CGI az még talán 1 picivel jobb megoldás ennél, persze a gyerekeknek ez új, hogy egy filmet korhatárbaráttá tesznek, a felnőttek már a sima tévében ezt megtapasztalták sokszor :D

 5. Csak kérdezem: a Disney a rossz minden ilyen esetben, vagy a korhatár-besorolás szabályai?
  Streamingre vonatkoznak egyáltalán ezek a szabályok?

 6. Ennek mi értelme? Úgy csinálnak, mintha az emberek mind egy steril környezetben nőnének fel, közben ettől lehet az utcán is többet látnak, de egy strandon mindenképpen.

 7. Altemidor

  “According to the Motion Picture Association of America, Splash is rated PG. According to Disney+, Splash is rated PG-13.” Screencrush

  MPAA lazán PG-ként kezelte mint egy rajzfilmet, a Disney-nek volt “sok” ez a semmi flashelés.

 8. A cenzúra bűn a filmeknél. Lement az egyik kereskedelmi tévén az Infinity War és belenyúlkáltak (pl. kivették Pókember egyik mellbevágóbb pillanatát a végén). Nem is beszélve az este 10 után kezdődő Deadpool-ról, ami szintén az olló áldozatául esett.

 9. Ezekkel a cenzúrás baromsággal már túl messzire mennek. Főleg a Disney. Ráadásul még ez a CGI is förtelmes. Érdekes, hogy azok a gyerekek, akik régen nézték a Splash-t nem lett semmibajuk az adott jelenettől.

 10. igen, kereskedelmi tévézés (aminek egy része amúgy az is, hogy a filmet rövidítenek a reklámért), de ez nem vágás, hanem borzasztó CGI egy streamingen, méghozzá önfegyelemből.

 11. Human: való igaz, eltértem a témától. Az utólagos módosítást értelmetlennek tartom filmeknél, például ezeket a “kozmetikai” jellegűeket (Splash).

 12. Erről mindíg egy jó kis sztori jut eszembe a Beverly Hillsi zsaru 1-2-vel kapcsolatban, hogy a havernak ecseteltem, hogy milyen vicces és rohadt jó szinkron van rajta.
  Na ő TV-ben nézte családbarát szinkronnal mindíg és nem értette én miről beszélek, mert én netről szedtem az eredeti szinkronost.

 13. Kedvencem az volt igaz csak mesélték hogy leadták TV-ben a 6.érzéket,és a “brutálisabb”jeleneteket,gyakorlatilag ahol halottak szerepeltek,kivágták így a film egy új jelentéssel bírt.A kisfiú Cole megőrült.Halott embereket lát mondja de a néző ebből szart sem lát.Így már a filmnek is más értelme lett.Na egy ilyen filmet a Disney megoldana úgy,hogy kisebb sérüléseket látna a főszereplő a halott embereken.Nem kéne megvágni a filmet,igaz a sérülések is olyan kicsinek tűnnének,hogy inkább élő emberekkel beszélget a főszereplő kis srác :)

 14. Viszont tök jó lehetett a CGI-t készítő fiúknak, hogy számonkérés nélkül matathattak Daryl Hannah feneke körül. Mások bezzeg nem.

 15. SZSZFilm: “Érdekes, hogy azok a gyerekek, akik régen nézték a Splash-t nem lett semmibajuk az adott jelenettől.”

  Nem lehet, hogy azért ilyen a világ, amilyen, mert eddig mindenki szőrtelen seggeket nézett 5-10 évesen is a tévében? 30-40 év múlva majd kiderül; lehet, hogy a Dysnei-nek volt igaza, és sokkal jobb hely lesz a föld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.