30 hozzászólás a “A Dűne kosztümjei a színészeken” bejegyzéshez

 1. Háááát, van egy-két furcsa dolog, Jason Momoa mint Duncan Idaho szerintem totális miscast (Minimál Spoiler!: mi van akkor, ha akkora siker lesz a film, hogy a későbbi köteteket is leforgatják?), és Josh Brolin Gurney Halleck-je sem igazi, legalább Bardem mint Stilgar ütős nagyon, Oscar Isaac meglepett, a szakáll sokat segít.

  Amit nehéz megemésztenem az Zendaya mint Chani, Chani elvileg egy gyönyörű fiatal lány, a Variety-s képen Zendaya, hmmm nem mutat annyira szépen. Illetve az, hogy Liet-Kynes-t nőiesítették egy elég nagy luft a karakter sorsa miatt.

  Ami még érdekes, hogy néhány fontosabb karaktert az Atreides oldalról miért rejtegetnek (Wellington Yueh).

 2. Valamiert varom ezt, pedig egy Dune filmet se lattam, csak a strategia jatekokat nyomtam (Dune 2 meg a tobbi) :)

 3. Egyik – ha nem A – kedvenc könyvsorozatom és univerzumom A DŰNE, számtalanszor olvastam el minden részét…ennek megfelelően kezelem az elvárásaimat is, de azért nagyon várom!

  A képek bejönnek, de egyetértek ‘Peter Wiggin’-el. Elsőre még talán nem rossz cast Momoa, de bármennyire is bírom Őt, adódhatnak nehézségek.
  Liet-Kynes pedig…ehh. Nem szoktam nagyon falnak menni az ilyesmitől, de itt egyáltalán nem értem miért egy afroamerikai nővé kell változtatni a karaktert. Egy ekkora és ilyen összetettségű univerzumban bárhol máshol be lehetett volna húzni a “kötelező castingot”, anélkül hogy ilyet meg kellett volna lépni.
  De ez legyen a legnagyobb gond, és akkor már nagy lesz a boldogság hogy valakinek végre sikerül egy méltó filmes adaptációt letenni az asztalra – még ha ezt most nem is nem is gondolom lehetségesnek :D

 4. “Amit nehéz megemésztenem az Zendaya mint Chani”

  Ezzel én is így vagyok. Nem tudom miért esett rá a választás, de így elsőre nem tartom jónak.

  A többi szereplő viszont nagyon tetszik. Különösen igaz ez Chalamet és Ferguson párosára.

 5. @Peter Wiggin

  Momoával ugyanez volt a gondolatom. De ez legyen a legkevesebb, ha oly sok folytatás fog érkezni. (RIP Alita)

  Ezenkívül nagyon jó képek, pláne hogy az utóbbiak mind az Origo stúdióban készülhettek:)

 6. Zendaya nekem teljesen korrekt. Én most olvastam újra a könyvet ( amit újra kiadtak),, sehol nem említi hogy milyen gyönyörű Chani.

  Bardem mint Stilgar már most a kedvencem.

  Momoa szerintem műkődni fog, mert a Dűne gyermekeit vagy Messiását kizártnak tartom hogy vászonra vinnék. Nem merik és nem is lehet. ( de cáfoljanak meg)

  Chalamet pedig nem csak azért tökéletes erre a szerepre mert jó színész, de a könyv olasása közben valami hasonló nagyon hasonló figura jelent meg előttem. És simán eltudom képzelni hogy ha oscar isaac és rebecca fergusson összehoznának a gyereket akkor valami ilyen végeredmény születne. Az arisztokrata vonásairól enm is beszélve.

 7. Nemtom, nekem ennyi alapján kicsit jellegtelen. Ha nem tudnám, hogy mi ez, és valaki azt mondaná, hogy a Battlestar Galactica-ból vagy az Expanse-ból vannak a jelenetek, simán elhinném.

 8. Brolin páncélja kicsit Aliexpresses, de lehet mozgóképen majd jobban tetszik. Remélem nemsoká itt a teaser is…

 9. Liet Kynes nő? Ez kicsit most megütött.
  A többi szerintem rendben van. Momoa a csoportképen igazán fess és alig ismerni rá (talán ezért is jön be). Chani szerintem ok. Zendaya elég jó színész, hogy ezt abszolválja.

 10. Én csak a játékokkal nyomtam anno (nem keveset a dune2-vel :-) ), úgyhogy kb mindegy smomra a kaszting. Viszont úgy rémlik, hogy az egyik Ház népe az minha fehérbőrű kékszemű? egyénekből állna, nem pedig vegyesnemzet.
  Legyen benne kukac, ami bezabálja a népet, aztán meglátjuk.

 11. 7: Igen, bennem is ugyanez fogalmazódott meg. Ha nem tudnám ki a rendező, csak egy legyintést kapna, így meg csak fejcsóválást. Pontosan 35 éve olvastam a regényeket, így sokra nem emlékszem, jó lesz feleleveníteni :)

 12. Zendaya szerintem is rendben van, egyrészt @Jaro által leírtak miatt, másrészt meg kinek mi a szép, mindenki elképzeli valahogy és az más lesz…ez a szép a könyvekben :) (pl. nekem Arwen nem tetszett a LotR-ban, ízléssek és pofonok:))

  @Jero SPOILEREK?
  Teljesen egyetértek a Chalamet-ről írtakkal (is), viszont szerintem a Dűne gyermekeit és Messiását még (úgy-ahogy) meg tudná oldani egy tehetséges csapat, a nagyon nagy gondok utána lennének az Istencsászárral
  De – ahogy írtad is – cáfoljanak meg :))

 13. Nagyon várom a filmet. Imádtam a könyveket és Villeneuve is nagykedvenc. Zendaya az egyetlen aki nem tetszik mint Chani nem illik rá szerep szerintem sem. Chani igen is szép fiatal lányak kell lennie és említik a könyvben még a nőcsábász Feyd Rautha is megjegyzi sőt ha jól emlékszem Irulan hercegnő is.

 14. Nem tudom miért mondjátok, hogy Zendaya nem szép. Mármint nekem sem tetszik amúgy, de szerintem a sorozata meg a többi alapján sokan tartják szépnek, avagy a casting objektíven valószínűleg rendben lehet.

 15. Én nem állítom hogy Zendaya nem szép az életben (amúgy nekem nem az esetem) csak azt, hogy egy olyan karakter esetében mint Chani, akinek a szépsége többször megemlítésre kerül talán választhattak volna valakit aki nagyobb bombázó. Amúgy lehet rendben lesz a filmben, most így kép alapján nem nagyon ragadta meg a fantáziám.

 16. Sztm Vladimir Harkonnen karakterét direkt nem mutogatják akit Stellan Skarsgård játszik .Biztos oda fog szúrni rendesen .Tetszenek a képek idáig.
  Jöhetne a film most.

 17. Egy Zoé Kravitz-et lehet én is szívesen megnéztem volna cirkoruciba, de mint többen is írtátok a szép teljesen szubjektív. Én zendayát mint színészt jó választásnak tartok a szerepre, a sorozata alapján tud valamit, és az új pók filmekben is jól hozza a karakterét. nőként sem tartom rondának. Valószínűleg az első filmben nem lesz még akkora a szerepe mint a későbbiekben.

 18. Hmmm Liet Kynes “afro” nőstény? Aha, regényhű tényleg! Úgy látom sajnos D.V. is felkapaszkodott a pc-neoliberál szopórollerre. Kár érte, kiváló ügynök volt.

 19. A páncélt nem is értem, az Arrakis-on úgyis cirkoban nyomják, előtte pedig személyi pajzsot használnak, ráadásul ahhoz a harcmodorhoz, amit a Nagy Házak nyomnak pont nem illik a testpáncél.

  Liet-tel nekem nem az a bajom, hogy milyen színű a bőre, hanem az, hogy az a kevés, amit tudunk róla és a viszonyáról az apjával, az alapján ez egy full férfi karakter. Spoiler-ek nélkül a sorsa pedig nőként nem igazán kaphat olyan lezárást, amit a könyvben kapott.

  10 Wittgen: a játék nem túl jó alap, mert a 2-ben szereplő Ordos-ház kifejezetten a játékhoz lett kitalálva. A bőrszín pedig sosem téma a Dűnében, az alapján, amire Herbert utalgat pár helyen nincsenek igazi rasszok, mindenki egy kicsit kevert. Ennek mondjuk értelme sincs, kb. 22 000 évvel a jövőben játszódik a Dűne és még a Herbert-féle kánon szerint is volt néhány népvándorlás ezalatt.

  Igazából az a kérdés, hogy D.V. mindhárom Paul Atreides könyvet meg akarja filmesíteni, vagy csak az első két könyvet tartalmazó Dűnét, szerintem a Messiás-sal kerek a sztori, az igazából egy jó kilépési pont, a Leto-kötetek tényleg nem vászonra valók.

 20. Húúú, de rég volt… már várom az előzetest.
  Ott voltam, kemény volt, Brolin kifejezetten jó fej volt, Momoa egy nevetséges pojáca!
  Denis V. kedves személyiség, soha nem hallottam kiabálni vagy követelőzni, nagyon kézben tartott mindent!
  Én úgy láttam, hogy a képivilág erősen szárnyas fejvadászos lesz!

 21. Hangulatosak a képek, borzasztóan várom a filmet.
  Zendaya nagyon adja, nincs vele gondom.

  Nekem pont salamalalala akit egyáltalán nem tudok elképzelni Paulként. Egyszerűen nem látom benne a nagy harcost, akit kb azóta tanítanak a küzdelemre amióta kimondta az első szót. Basszus ez a csávó full anorexiás, semmilyen szinten nem illik erre a szerepre. V. Henrik harc jeleneteiben is inkább kínos volt nézni.

  Nem a színészetével van bajom, mert elképesztően tehetséges, és nem is egy Sziklát képzelnék el erre a szerepre, csak egy normális testalkatú fitt embert. Kár hogy Maclachlan nem most fiatal. Nem azt mondom h Holland jó lett volna Paulnak, mert ő inkább vicces tag, de ő nagyon patent volt fizikailag is Póknak.

  Lehet inkább egy ismeretlen arcot kellet volna keresni a főhősnek.

  De ettől függetlenül szinte 100 százalék h imádni fogom a filmet.
  Csak attól félek h nem fog elkészülni a második fele…

 22. 1984es és a 2020(1)es film szereplőket valaki összeszedné?
  Leto Atreides: Oscar Isaac tiszta Jürgen Prochnow.

 23. “Chani igen is szép fiatal lányak kell lennie”

  Zendaya jelenleg az egyik legjobban futo fiatal szineszno es modell (lasd pl. Lancome Idole). Gondolom azert, mert oreg es csunya.

 24. Azt csak most veszem észre, hogy a full telikék szemet vagy nem merik megcsinálni, vagy majd csak digitálisan kerül rá a filmre?

  Ez speciel többször is ki volt emelve a könyvben, hogy különböző módon kékül be a szem attól függően, hogy mennyire része az illető életének a fűszer (fremenek és a BG esetében full telikékről beszélünk). Sőt, Herbert a Dűnében ír arról, hogy pl. a Nemes Házak tagjai annyira függők már, hogy kénytelenek kontaktlencsét hordani, mert a körükben ciki a telikék szem (erről konkrétan jelenet is van a könyvben:-)).

  Persze értem én, hogy ez egyrészt eléggé para lenne, másrészt a színészektől vesz el egy elég komoly eszközt, de Stilgar, Liet, Chani szeme elvileg telikék kell hogy legyen már a sztori elején is (és pár karakternek a reménybeli 2. rész során:-)).

 25. Zendaya szerintem szép és tehetséges, de ha jól emlékszem a 4 éve olvasott könyve, Chani megbabonázóan gyönyörű. Nekem egy Amber Heard, Sasha Luss (Anna), Samara Weaving (Ready or not) vagy Amanda Seyfried jobban passzolt volna, de mozgásban mindig más az élmény.

 26. 27. Luke:

  Momoa egy rossz vicc volt!
  Köszönni és kérni nem tudott!
  A szövegeivel akadtak problémái, nem tudta kétszer u.a. elmondani!
  Állandóan rá várt a stáb azokon a napokon amikor jött forgatni, volt egy hűséges udvaribolondja (azért a pénzért én is lettem volna) aki cipelte utána a basszusgitárját, mert két felvétel között is nagy szüksége volt pengetni, vagy telefonozni!
  Mindig az utolsó utáni pillanatokban ugrott be a helyére, egy sikeres felvétel után hangosan istenítette magát!
  Ja, és volt egy saját videós ministábja aki folyamatosan rögzítette minden percét! Ebből egyszer volt egy kicsit paraszt beszólása (üvöltözése) valakihez, mert odalépett a kamera és a Momoa közé!

  Oscar Isaac is jó fej és kedves volt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.