Jöhet a One Punch Man mozifilm?

A Sony valójában nem kérdezi, hanem fogta a Venom íróit, és ráeresztette a projektre. Szóval Scott Rosenberg és Jeff Pinkner adaptálja az iszonyat híres mangát, amiből már volt egy szintén népszerű anime sorozat.

A történetben Saitama, aki képes mindenkit kiütni egy ütéssel, igazi és méltó ellenfelet keres magának.

Amúgy vicces, hogy a Variety is kiemeli: az írók a Venom hatalmas sikere után lettek népszerűbbek a Sony-nál. Avagy, és lehet ezt ők jobban vágják ott öltönyben a stúdiónál, szerintük az írás miatt is lett siker a Venom.

20 hozzászólás a “Jöhet a One Punch Man mozifilm?” bejegyzéshez

  1. Az adaptáció ötletével több gond is van, egyrészt a mű egy szatíra és paródia a shoenen műfajnak (shoenen=fiúknak készült alkotások melynek középpontjába az epikus harcok állnak), másrészt a fentebb leírt gárda munkássága nem eléggé meggyőző, a Venom írói eddig a Jumanjinál voltak képesek korrekt forgatókönyvet írni, míg Aradék sikeresen a földbe állították a Pókember filmeket egykoron. De azt se szabad elfelejteni, hogy se a japánoknak se pedig a nyugati stúdióknak eddig nem sikerült egy normális anime adaptációt letenni az asztalra.

  2. “Az íróink egyszer már sikeresen letettek egy filmet az asztalra ami közepesen nézhető volt, szerintem simán rájuk bízhatunk egy adaptációs munkát ami eddig még soha nem működött senkinek.”

    Tökéletesen esélytelennek érzem, hogy ez ne legyen vállalhatatlanul, botrányosan rossz, de ki tudja.
    Én leginkább valami dragonball szintű förmedvényre számítok belőle.

    Közben meg lehet tenni a téteket:
    – Genos vajon csak simán néger lesz vagy egyből néger nő is?
    – Vajon csak Los Angelesbe teszik át, vagy megfejelik azzal, hogy középiskolás is lesz mindenkiből?
    – Kiből lesz erőltetetten Saitama kötelező love interestje?
    – Vajon mi lesz Saitama flashbackkel beleerőszakolt szomorú háttérsztorija? Bullying? Szülőhalál?
    – Csak simán elfeledkeznek a “””””problémás””””” elemekről, vagy beteszik őket kiherélve? A PG13 gondolom kb. garantált.

  3. Megjött a hír megjöttek a szakértők. :D
    Akik itt okosságokat írnak hogy ez szatíra meg miegymás azok ezt komolyan is gondolják? Szerintem nem ártana elolvasniuk a mangát is. Egyébként ha valamihez akkor pont az OPM-hez nem kell nagy sztori mert az egész csak egy agyament adok kapok semmi más. Poénos főszereplő és kész ennyi se több se kevesebb. Nincs itt semmi szatíra a shounen műfaj felé. Ugyan azt csinálja ez is mint a többi shounen. Az első pár részen kívül senkit sem nyom le egy ütéssel igazából.

    És hagyjuk már abba könyörgöm ezt a rasszizmust. Kit érdekel a casting? Az anime attól még nem fog változni. Japánok hány fehéret castingoltak az anime adaptációikba? Egyet sem. Pedig a legutóbbi Fullmetal Alchemistbe vagy akár a tré Titánokban tömegesével vannak Európai szereplők. Mégsem csápolt senki hogy a Japánok rasszisták. Nem a castingon fog bukni vagy nyerni egy film hanem a rendezőn meg a forgatókönyvön.

  4. már megint ez a nézzétek meg a képregényt, gondolom azért van szinte mindenhol ahol felkerült a hír szó arról, hogy a szatíra részt remélik nem rontják el, mert nem szatíra a stílusa. Mondjuk a szatírát nem mindenki érti, szóval lehet nem meglepő amiket írsz.

  5. @DarkEagle

    Nyilván mindenki aki látja benne a szatírát és azokat az elemeket amitől több, mint a standard shounen mangák/animék (és ami miatt ilyen marha sikeres) az hülye, csak te vagy helikopter.

    Rasszizmus vonalon, szerintem rohadtul rasszista dolog átírni egy karakter rasszát csak azért, hogy kapjunk két extra bónuszpontot a kritikusoktól. És tökmindegy, hogy Son Gokut színezik át fehérre, vagy L-t feketére, pont ugyanolyan taszító. Sőt, ha mondjuk az új FF7-ben Barrett kifehéredne azt is éppen annyira utálnám. De gondolom ez is csak buta rasszista dolog.
    A japánok a saját anime adaptációikba nyilván nem tudnak fehéreket castingolni révén nincs elérhető színészi bázisuk hozzá.

    Egy adaptáció meg bizony nem kis részben azon fog bukni vagy nyerni, hogy mennyire képes hozni az eredeti anyag hangulatát, történetét és világát.
    De ez is biztosan csak az én hallucinációm, emiatt is lett annyira sikeres a Dragon Ball Evolution meg a Netflix féle Death Note. Oh wait…

  6. Ezek a hosszú sorozatmangák/animék eleve nem igazán alkalmasak mozifeldolgozásra. Ezek úgy jók, ahogy vannak, a sok-sok fejezeten, epizódon át bemutatott karakterfejlődésekkel. Minimum MCU terjedelemben lenne érdemes ezeket moziba küldeni, különben dragonball-szerű borzadályokat kapunk. A One Punch Man ráadásul -ahogy előttem is írták- egy shounen (edzős-feltápolós-versengős-harcolós manga) szatíra. Ha pedig a japánok szatírát csinálnak a saját popkult-jukból, az eleve nem mindig jön át mindenkinek, ahogy pl. az angol humor sem. Kell hozzá némi háttérműveltség és “hangoltság”, mert sokkal finomabbak az utalások, mint egy amerikai stílusú paródiában. Szóval engem duplán rossz érzéssel tölt el, hogy ebből amerikaiak csinálnak mozifilmet, mert a lottó ötösöm legyen olyan biztos, hogy pont az nem fog benne működni, amiért a mangát szeretik az emberek. Más pedig ebből bajosan hozható ki. Egy dragonball-szerű borzalmat vizionálok (ami pedig még csak nem is szatíra, bár rengeteg kínai és japán népmesei-mitológiai utalás van benne poénos formában).

  7. Köszönjük Dark, ismételten bebizonyítottad, hogy gőzöd nincs arról amiről írsz.
    Én olvastam és néztem a művet és képzeld szatíra, ahogy az író is már elmondta 1000x ,hogy ez az alkotása egy shoenen paródia és szatíra. De Sorozatjunkien is van róla kritika ahol ugyanezt írják.

  8. “A japánok a saját anime adaptációikba nyilván nem tudnak fehéreket castingolni révén nincs elérhető színészi bázisuk hozzá.”

    Ez a világ legnagyobb ostobasága már elnézést. Ne is haragudj de miért ne lenne a Japánoknak elég pénze európai színészekre? Nem Brad Pitteket kell leigazolniuk. A Japánok egyszerűen azért nem szerződtetnek fehér színészeket mert nem akarnak, mert az adaptációik csak Japánoknak készülnek és az ottani embereket nem érdekli hogy kik a szereplők ez csak nyugaton divat.

    Ami a szatírát illeti. Mondhatjátok hogy az de az igazi szatíra a Gintama és nem az OPM. Persze rá lehet fogni hogy kifiguráz egy két dolgot de ez max a sorozat elejére igaz. De gyakorlatilag ugyan az mint a többi shounen. Megy előre a hős és veri le a gonoszokat. Ennyi semmi más sztori nincs benne. Nem véletlen említettem a Gintamát az előbb. Ahhoz képest az OPM elbújhat ha szatíráról van szó. Nem arról van itt szó hogy az OPM nem figuráz ki egyes elemeket de pont azért nem tartottam soha igazi szatírának sőt még paródiának sem mert gyakorlatilag 1 évad alatt átesett a ló másik oldalára és átváltozott szimpla egyszerű Shounenné míg az említett Gintama nem.

    “már megint ez a nézzétek meg a képregényt, gondolom azért van szinte mindenhol ahol felkerült a hír szó arról, hogy a szatíra részt remélik nem rontják el, mert nem szatíra a stílusa. Mondjuk a szatírát nem mindenki érti, szóval lehet nem meglepő amiket írsz.”

    @human: Human csak azért mert az idióták Amerikában azt írják anime adaptáció attól ez még MANGA adaptáció. Ne keverjük az amcsi képregényeket a mangákkal mert a képregény adaptációknak alig van közük az eredeti alapanyaghoz míg a Mangák az esetek több mint 90%-ban hűek a Manga alaphoz. Elég csak megnézni pl az Alitát, az is Manga adaptáció és nem anime mert a film legnagyobb része a Mangából vette a sztorit és csak 1-2 jelenet volt átvéve a két részes OVA-ból. De az ilyen kijelentéseken nem lepődök meg, pláne olyanoktól akik nem jártasak a témában. Bár még azok is rendre hülyeségeket beszélnek akik évek óta néznek animéket mert a többségük azt se tudja hogy vannak Mangák is vagy Light Novelek ha már itt tartunk. Animék mindössze azért léteznek az esetek többségében hogy a Mangát jobban el tudják adni. Nem véletlen hogy Amerikában is az anime adaptációnak írják az élőszereplős filmeket mert híresebbek mint a Manga. Épp ezért mondtam hogy akik valóban ismerni akarják az OPM-et azok a Mangát is olvassák el. És ahogy fentebb is írtam rá lehet fogni hogy szatíra de az anime is elhagyta ezt a stílust nagyjából az 1. évad közepétől.

  9. @Ayrons: Mutass egy valódi cikket arról hogy az alkotó azt nyilatkozza SAJÁT MAGA hogy az OPM szatíra. De ne félrefordított clickbait hír oldalt mutass. A legjobb ha Japán oldalt mutatsz. Bár kétlem hogy találnál ilyet ugyanis a Mangakák nagyon ritkán adnak interjút.

    Ráadásul OPM interjút nagy általánosságban inkább a rajzolókkal találsz mert ONE nem igazán szokott interjúkat adni és amiket adott azok is ezer évesek már.

  10. @10. human: Ezért lesz ez egy hatalmas bukta, és majd a számokra fogják, hogy milyen ganék az animék. Azt nem veszik figyelembe, hogy alkalmatlanok a normális megfilmesítésre. Ahogy előttem is írták, egy ilyen animének simán univerzumot kellene építeni ahhoz, hogy működjön.

  11. Felőlem aztán élhetsz a világodba :D én befejeztem innentől, mert értelmetlen kommunikálni veled mert gőzöd nincs a dolgokról.

  12. @Ayrons: Nincs hát végül is 2007 óta folyamatosan követem az anime/manga ipart, ráadásul éltem is kinn egy ideig és jelenleg is élnek kinn barátaim akik szerintem jobban tudják mint te vagy az amcsi oldalak. Bár még angol hivatalos oldaltól sem láttam olyat hogy az OPM-et szatírának jellemezték volna. Paródiának talán de szatírának semmiképp.

    Egyébként most is csak fölényeskedsz de egy cikket sem másoltál be ahol a szerző mondott volna olyat hogy az OPM szatíra. És akkor én beszélek hülyeségeket.

  13. maga ONE mondja, hogy ő gag comic író (a legsikeresebb?), elvileg itt http://tokyo-reimei-note.com/2012/01/14/webcomic_2a/ avagy minimum paródiának indult a OPM. És a túlzásai miatt nekem úgy tűnik, hogy egyértelműen a stílusból űz viccet, és mivel ezt rejtetten is teszi (van akinek fel sem tűnik?:), simán tehetjük szatírának, ahogy mások teszik. Azért durva, hogy az amerikai képregények mellett mennyire vágod a japánokat is.

    ONE: I had decided I wanted to be a gag manga artist from the time I was in grade school. I was a fan of Crayon Shin-chan, and at the time I wanted to draw that sort of manga. For me it wasn’t a case of simply trying to be a manga artist and testing the waters to see if it was worth a shot. Rather, my thought process was to decide right off the bat that I was going to be one, so the rest was just a matter of effort. I guess that’s how I decided my whole future while still just a kid.

    Az illusztrátor is mondta már ezt a gag dolgot.

    persze idővel komolyodott a sorozat elvileg.

  14. Igen ezt a gag-es interjút olvastam pont ezért mondtam hogy olvassák el a mangát mert ahogy te is írod az anime idővel komolyodott. Ezért sem szeretem ha anime adaptációnak hívják az élőszereplős filmeket, legyen az amcsi vagy japán tök8. A paródiát még elfogadnám mert az elején tényleg az volt de a szatíra szerintem erős mert az még az elején se nagyon jellemzi a sorozatot. Legalábbis nálam a szatíra az maga az élet, a társadalom kifigurázása.

    “Azért durva, hogy az amerikai képregények mellett mennyire vágod a japánokat is.”

    Ez nem tudom hogy szarkazmus vagy sem, neten nem jön át de azért az túlzás hogy vágom, nem vágom csak nagyon sok képregényt olvastam, olvasok jelenleg is. A keleti kultúrával viszont tényleg képben vagyok mert éltem is kinn és több mint 8 évig fordítottam animéket, mangákat.

  15. btw a cikkben végig manga adaptációt írtam, és a fenti idézet is a manga készítőjétől van.

  16. te jó ég nemár. majd megnézem róla a cinemasins vidit meg a hilariocity reviewt. az s1 a legjobb dolog, amit karantén alatt láttam. miért kell ez:((

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.