VFX srácok vs. animált állatok

Bár most főleg sorozatokból merítettek, de azért előkerül a Golden Compass, viszont újra rengeteg infót mondanak a VFX fejlődéséről. Na jó, néha csak apróságokat, de szórakoztatóan.

human
írta
2020. 04. 26. 18:21
megjelenés
8
hozzászolás


8 hozzászólás a “VFX srácok vs. animált állatok” bejegyzéshez

 1. Fun fact: annak idején a Golden Compass nyerte el a VFX oscart az első Transformers ellen. Már akkor is felháborító volt ez a díjazás és most a sorozat macija mellé téve még inkább látszik, hogy milyen szarul öregedett. Pedig a WETA csinálta…

 2. 0G – szerintem simán megérdemelten nyert akkor Az arany iránytű, az azóta eltelt majdnem másfél évtized nyilván meglátszik rajta, de számomra ez semmit nem von le effektek értékéből, attól még egy látványos film most is.

 3. @Haksi:
  Az oscart sajnos nem szakmai szempontok alapján osztják és ez különösen igaz a VFX kategóriában. A Golden Compass azért nyerhetett, mert azt látták az ítészek, míg öntenek svat a szemükbe, minthogy egy “májkölbéj” filmre pazarolják az idejüket.
  Sokkal jobb indikátor szerintem a Visual Effects Society díjazása ahol a lehető legszakmaibb szemmel vannak díjazva az alkotások. Egy oscarhoz szerencse (is) kell, egy VES díjhoz inkább kimagasló teljesítmény.
  Nézd csak meg hány alkalommal van egyáltalán megemlítve a Golden Compass (nemhogy hány kategóriában nyert).

  https://en.wikipedia.org/wiki/6th_Visual_Effects_Society_Awards

 4. …és a harmadik kalózok film is minden tekintetben klasszisokkal nagyobb teljesítmény mint a Golden compass.

 5. 0G – izlések és pofonok… az első három Karib film közül messze az a leggyengébb, minden szempontból is, és VFX szempontból is.

 6. Az 5. kommentre válaszul:
  Értem amit írsz, és eltudom fogadni, de mégis kicsit kötekedek közbe.
  Az Oscar nem jól díjaz ez köztudott, viszont szerintem jól jelöl.
  Az év két leglátványosabb filmej ott volt a jelöltek között, végül melyik kapta a díjat ehehz igen kell egy jó nagy adag szerencse, hogy általán aki kapta tényleg Ő érdemelte meg? Ez meg aztán nehéz kérdés, itt valaki A-t mond, valaki B-t. Hacsak az elmúlt 10 év VFX kategóriáján futunk keresztül minden évben van egy film, aki talán úgyanúgy megérdemelte volna, de hát nem Ő kapta…
  Én ezzel nem vitam el a Transformers remek trükkjeit, csak azt modom, hogy ez nem ilyen fekete-fehér hogy nem ez a film kapta. Akármyik évet megnézheted, mindig van (legalább) 2 film, amiből csak az egyik nyerhet. Pedig minkettő nagyonjó. És pont ez a jó az egészben.

  Hogy a szakmaiság nem kellő súlyú ezt sem vitatom el, de a mostmár egy ideje 5 jelölt film közé amelyik bejut, az már több rostán is átesett és közülük, ötük közül akár bármelyik megérdemelhetné. (Az esetleges kivételek erősítik a szabályt :) )

  Az arany iránytű egy jó VFX-el rendelkező film, ami méltó “ellenfele” volt a Transformers-nek, és ezen a ominózus díjátadón éppenséggel Ő nyerte. Másikon meg megsem említik. Nincs ezzel baj. Attól még egy látványos film.

  Az arany iránytű
  OSCAR VFX díja: Megnyerte
  BAFTA VFX díja: Megnyerte
  Saturn Award VFX díja: jelölt
  Satellite Award VFX díja: jelölt
  VES Award (Fő?) VFX díja: jelölt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.