Mi van az Avatar forgatásával? Marad a 2021 karácsonyi dátum egyelőre.

James Cameron beszélt kicsit a film jelenlegi állapotáról az Empire magazinnak. A lényeg, hogy épp Új-Zélandon forgatnának, és szerencsére az ország már kezd kinyitni a korona* után, hiszen gondolom elég nagy bevétel az országnak és sok munkahelyet teremt 1-1 hollywoodi film. Rengeteg teszteléssel, de talán folytatódhat a forgatás pár hónap múlva, amit még 2017 telén kezdtek, wtf, és elvileg már wrap is volt, sőt. Iszonyat érdekes mennyire nincs konkrét infó. De ezek most Cameron szavai:

I wanna get back to work on Avatar, which right now we’re not allowed to do under state emergency laws or rules. So it’s all on hold right now. We were about to shoot down in New Zealand, so that got pushed. We’re trying to get back to it as quick as we can. [..]

New Zealand seems to have been very effective in controlling the virus and their goal is not mitigation, but eradication, which they believe that they can do with aggressive contact tracing and testing. So there’s a very good chance that our shoot might be delayed a couple of months, but we can still do it. So that’s good news.

human
írta
2020. 05. 12. 03:47
megjelenés
15
hozzászolás


15 hozzászólás a “Mi van az Avatar forgatásával? Marad a 2021 karácsonyi dátum egyelőre.” bejegyzéshez

 1. Legközelebb meg már bejelenti az Avatar 18. részét? Komolyan nem értem mit akar ettől az egész projekttől. Az első film 10 éves, azóta már majdnem felnőtt egy generáció, mi több, közben lement öt Star Wars-, vagy kéttucat Marvel-, meg még ugyanennyi egyéb képregényfilm. Elég magarsa került az ingerküszöb a zsánerben.

 2. Üdv Új-Zélandról.

  “az ország már kezd kinyitni a korona* után, hiszen gondolom elég nagy bevétel az országnak és sok munkahelyet teremt 1-1 hollywoodi film”

  Biztos jó bevétel valakinek, de közel sem szignifikáns része a gazdaságának egy forgatás. Ráadásul az egyik legszigorúbb lockdown folyik éppen, ami mellett nem új zélandi valószínűleg nem léphet be az országba egészen a vakcináig, ami a hivatalos tájékoztatás szerint 12-18 hónap is lehet. Ez az ország az állampolgárai életét előrébb tette a gazdasági érdekeinél, majdnem az egész sziget leállt az elmúlt 7 hétben és most indul csak újra, miután mondhatni vírusmentessé vált. Szóval jelen körülmények között senkit semmilyen indokkal nem fognak beengedni, főleg nem egy hollywoodi forgatást.

  Szóval lehet új hely után nézniük.

 3. AlrightSir: igen, de ez csak neked szól, mert te vagy a legkisebb hal az országban. Magasabb körökben máshogy mennek a dolgok, szóval, az hogy te nem mehetsz ki az utcára, nem feltétlen jelenti azt, hogy kamu a hír…

 4. A fizikai forgatás kész, nem értem miért ne tudnának a Weta-ban dolgozni, a digitális munka évekig simán megoldható jól elszaparáltan is, online kontaktot tartva.

 5. AlrightSir: pedig több helyen is olvastam, hogy a forgatások újraindulhatnak ott, az egyik ipar ami már nyithat, ennyire rosszul tudja ezek szerint mindenki aki nem ott él?

 6. totoro: de hát nincs kész, vagy nemtom, hogy mit akarnak újra forgatni már megint :)

 7. Sziasztok!
  Biztosan sikeres lesz a film(pár napja jelent meg több helyen a hír miszerint egy Avatar film kb.250 misibe fáj,szóval a 4 rész 1 milliárd)de ettől függetlenül én nem értettem sosem ezt az Avatar-őrületet,mert 2009-ben nagyon király volt a látvány és fantáziadús volt maga a bolygó faunája,de egy baromi egyszerű történet jól szánkbarágva,elképesztő látvánnyal.Ennyi az Avatar nekem.
  Plusz tény hogy a Cameron által kifejlesztett 3D azért sokkal jobb mint az addigi(és talán sok mostani gagyi)de eléggé sokat tett a 3D-s plusz jegyára a box office-hoz.De ha nem változik a bemutató dátuma akkor 12!!!!! év telik el a két film között,és hát a fogyasztói szokások rengeteget változtak több mint egy évtized alatt.Az elmúlt 12 évben rengeteg jobban-rosszabbul sikerült látványfilmet láthattunk,fel kell a stábnak kötnie az alsóneműt.
  Hiszen csak a Marvel-féle látványfilmekből kaptunk évente kettőt!!!!
  Manapság elképesztően magas az emberek ingerküszöbe.
  Amúgy meg magánvélemény de Cameron helyében én visszatérnék a “gyermekemhez”a Terminátor filmekhez.Persze tudom hogy az Avatar amolyan gyerekkora óta csiszolgatott álomprojektje,de az én szememben a legbénább Terminátor film is élvezhetőbb mint az agyonistenített Avatarja.

 8. BerserkerGyusz: nem tudom miért hozták le az 1 milliárdot már megint, nincs semmi új hír, csak a régi melegítették fel, de az baromi régi, tuti drágább

 9. A Bosszúállók 3,4re mondták, hogy 1 milliárdat költött a Disney, bár már az Avatar is Disney lett, szóval sok money-t kaphatott rájuk.

 10. “Hiszen csak a Marvel-féle látványfilmekből kaptunk évente kettőt!!!! Manapság elképesztően magas az emberek ingerküszöbe.”

  Inkább elképesztően alacsony. Nem mondom, hogy a Marvel filmek nem látványfilmek, de folyamatosan ugyanazokat a látványelemeket reciklálják, ami nem lenne elég ha magasan lennének az elvárások.

 11. human: Én pont azt olvastam máshol pár napja, hogy Cameron azt nyilatkozta, hogy igyekszik időben elkészülni, de egyelőre nem mehetnek vissza Új Zélandra.

 12. Ha csak pont ugyanazt a szintet hozzák látványvilágban, mint 11 éve, ez a film akkor is nagy siker lesz.
  BerserkerGyusz: na nekem meg az agyatlan terminátorhentelés nem éri el az ingerküszönböm… ízlések és pofonok.

 13. totoro arra céloztam hogy így több mint 10 évvel az Avatar bemutatója után azért már az emberek nem csokiznak maguk alá csak mert 3D-s filmet látnak,meg sok speciális effekt van a filmekben.
  Most nem a Marvel filmek sablonjairól van szó(mert ezek szerint újra meg újra használják ugyanazokat a látványelemeket),a véleményed nem igazán értem.Dr Strange varázslatai eléggé másnak néznek ki mint mondjuk Vasember energialövései,és az akciójeleneteket is próbálják úgy megcsinálni szerintem hogy lehetőleg azért ne tök ugyanazt lássuk.De ez másik téma.
  Meg vegyük csak azt hogy az utóbbi 12 évben kijött 5 SW film a Disney égisze alatt,elég combos büdzsével,látvánnyal.
  És ezek csak hasra ütésre írt mainstream példák.
  A lényeg szerintem az hogy a 3D újra mozikba hozása nyújtotta plusz az évek alatt egyszerűen eltűnt az Avatar kárára.
  Ne feledjük azt továbbá hogy a CGI folyamatosan fejlődik,és manapság viszonylag kisebb költségből ki lehet hozni elég pazar látványvilágot,és ezek is egyre csak srófolják a nézői igényeket a látvány terén.

  Kiegészíteném human kommentjét,való igaz bőven több lehet az a költségvetés,egyrészt a csúszások miatt,ami tudtommal egy filmes produkciónál mindig emeli a költségeket,másrészt Cameron megint újítani kényszerült a vizes közeg miatt a vizuális effektusokon,ami szintén plusz költséget jelent.
  Csak pár napja újra felemlegették az Avatar kapcsán ezt a “végösszeget” ezért írtam.Jobban belegondolva 250 millió dolcsi persze rengeteg pénz egyetlen egy filmre,de ha megnézzük az utóbbi évek nagy költségvetésű filmjeit,látszik az hogy 250 millió egy látvány filmre azért elkölthető gondoljunk csak a reklámokra,illetve hogy szerintem ha megjelenik egyszer az Avatar 2 ismerve James Cameron látvány iránti eltökéltségét földbe döngöli majd az akkori blockbustereket.Ehhez a “munícióhoz”meg azért talán több kell 250 milliónál.

 14. Ha az Avatar 2 moziba kerül olyan élményben lesz részünk, hogy a szánk is tátva marad! Cameron megint kitalált valami forradalmit, ez tutti, valami olyat, amitől a szereplők majd lesétálnak a vászonról megfogják a kezünket és elvisznek minket a csodálatos Pandora hihetetlen vízalatti világába egészen a legmélyebb pontjáig, hogy ott mindenki eufórikus hatás kerítse hatalmába. Újra és újra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.