Blade Runner 2049 őszintén

Na végre időt szakítottak a pengeélen futóra is a Honest Traileresek, bár nem lett túl erős, nagyjából másfél percnyi poénjuk volt, nem 4.

human
írta
2020. 05. 13. 04:58
megjelenés
13
hozzászolás


13 hozzászólás a “Blade Runner 2049 őszintén” bejegyzéshez

  1. Nekem kb. annyira volt jó a videó, hogy emlékeztetett rá, hogy mennyire gyönyörű ez a film, minden szempontból. Be is kéne iktatni egy újranézést valamikor.

  2. Egyik legjobb modern sci-fi. Remek film, és igazán jó folytatás. Megtartotta az eredeti szellemiségét, de továbbgondolta és modernizálta. Legalábbis szerintem. :)

  3. Valóban szép film, de nekem néhol döccent, a sztori sem volt túl eredeti és fordulatos.

  4. Máshol is kérdeztem mrá és nem csak trollkodni akarok, de azon kívül, hogy szép film az eredeti és ez is, mitől jó film? Mindekettőnél vért izzadok, hogy haladjak a filmmel, mert számomra se füle se farka a sztorinak. Ezt úgy értem, hogy soha, semmilyen időben nem logikus az egész alapfeltevés. Emiatt számomra élvezhetetlen mindkettő rész. Mit nem értek?

  5. JKJ: Pedig van sztorija mindkettőnek. Az első részben talán az a szokatlan, hogy maga a cselekmény elég karcsú és inkább az elmélkedés a lényeg.

  6. Hádész. Próbáltam ezzel a szemmel nézni, de milyen elmélkedésről van itt szó pontosan?

  7. JKJ szerintem ne erőlködj. Valakinek ez bejön, és egy élménnyel megy ki a moziból, neked nem. Akkor hagyjad. Nem fogsz kapni egy 2 mondatos magyarázatot amitől megvilágosodsz és megszereted.

    Szerintem egyébként ebből is látszódott hogy nem tudnak és nem is akarnak belekötni. Nagyon helyes.

  8. Islander. Ez a lekicsinylo hozzaallas biztos bejon neked az eletben, de ne te dontsd el, hogy ki mikor erolkodik. Csak hulyet csinalsz magadbol. Arrrol nem is beszelve, hogy normalis kerdest tettem fel.

  9. @JKJ

    Nem hiszem, hogy Islander lekicsinylő akart lenni veled. Egyszerűen arról van szó, hogy a Blade Runner filmek akkor működnek, ha megfog a film atmoszférája. A látvány és a hangok adják szerintem mind a két film gerincét, ami végigvisz rajtuk. És ha nem jön be (és ezzel sokan vannak így, sokaknak inkább unalmas vagy lassú), akkor ne szenvedd végig, úgy se lesz jó élmény.

    Az első film arról elmélkedik, hogy mit jelent embernek lenni, mi tesz emberré? A főszereplő Deckard (Ford) is végig ezen gondolkozik, miközben a replikánsokra vadászik, hogy mi a különbség köztük. (Plusz ott van az a kérdés is, hogy akkor Deckard replikáns-e, ami még hozzáad ehhez a sztorihoz.)

    A második film is továbbviszi ezt a kérdést, plusz szerintem arról is sokat elmélkedik, hogy oké, létezel, de akkor mi is a helyed a világban, mit kellene kezdened magaddal? (Plusz egy csomó más kérdés is megjelenik a magányról, az MI-ről, csomó mindenről…)

    Remélem valamennyire sikerült megválaszolni a kérdésed!

  10. Pisti!

    Köszönöm a normális választ. Máshol is hallottam ezeket az érveket, de úgy érzem mindkét rész rettentően felszínesen viszonyul ezekhez a kérdésekhez és – ahogy Te is montad – az atmoszférája viszi a filmet. Ha összehasonlítjuk például a 2001 űrodüsszeiával, ott egyértelmű (legalábbis számomra), hogy tényleg komolyan elgondolkoztak azokon a kérdéseken amiket elvileg a Blade Runner is boncolgat, de az utóbbiban “csak” “jól néz ki”. És ebben egyet is értek. A képi és hangvilág zseniális. Le a kalappal. De úgy érzem, mögötte nincs tartalom és igazából ezt szeretném én is megtalálni benne.

  11. jkj: ha már olvastad is ezeket, akkor végképp nem érthető miért kérdezted meg. nem lenne ennyi kommented azt hinném, hogy trollkodni akartál.

  12. Ezt a filmet élmény nézni.
    Élmény hallgatni: fejhallgatoval zseniális.
    Volt olyan eset, hogy végighallgattam, csak úgy.

    Egy dologgal van gond számomra: gyenge a sztori. Egyszerűen nem köt le.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.