Vincent Cassel is beszállt: “Őszintén, ezek nem olyan filmek, amiket megnézek”

Sok helyen láttam, hogy Cassel szerint (Westworld, La Haine, Irreversible) a képregényfilmek gyerekeknek szólnak, muszáj volt elolvasnom a teljes interjút, hogy mennyire clickbait esetleg, erre nyilván sokkal nüanszosabban, de tényleg azt mondja, hogy nem érdeklik mostanra ezek a filmek. Az elején a képregényrajongó részének tetszett, hogy Iron Man és Spider-Man “igazi”, de mostanra ez már norma lett, és unalmas.

Valójában amiatt esett ebbe a csapdába, mert abból az irányból közelítettek a témához, hogy kap-e felkéréseket szuperhős szerepekre. Itt viszont tényleg ledobta a bombát: az a kevés tapogatózás amit kapott, mind túl hosszú elkötelezettség lett volna, méghozzá egy olyan dologért, amit nem is nézne végig. Ugye több éves szerződések, kivéve ha valamelyik film gonoszának castingolnak.

Mellékgondolat: ez amúgy sosem derül ki, de kíváncsi lennék, hogy az MCU színészek hány %-a látta a többi filmet, azokat amikben nem szerepelt. Vajon Ruffalo el tudná mondani mi történik a Guardians első részében? És Downey? Johansson?

Persze lehet oltani Vincent Casselt, mert búú a Westworld 3. évad szar (az), vagy táncikált az Oceans 12-ben (underrated), de közben csak itt van egy színész, aki elég komoly filmekben is szerepelt, és többnyire ilyesmi témák érdeklik, erre elmondta a személyes véleményét, meg azt, hogy mibe öli a szabadidejét: nem MCU/DC nézésbe, miközben a Climax-ot látta, ez van.

Honestly, these are not movie movies I watch anymore. When they came up with the technology and the fact that suddenly Iron Man or Spider-Man could look real and not tacky in the special effects, I was interested. Then, it became normal.

I was a big fan of the comics at the time when I was a kid. Nowadays, I think these are movies for kids, really. And even though I still have a part of me who’s a kid, I would say no. I wouldn’t watch it.

Maybe if you had a great villain and it’s done with by somebody who’s really intelligent and talented enough to give it a twist so it doesn’t look like a movie for kids, then maybe I would do it. But otherwise, no. The few approaches that I had, I felt like it would have been a long time commitment for something that I wouldn’t even watch to the end.

Vincent Cassel itt
human
írta
2020. 05. 16. 04:01
megjelenés
24
hozzászolás


24 hozzászólás a “Vincent Cassel is beszállt: “Őszintén, ezek nem olyan filmek, amiket megnézek”” bejegyzéshez

  1. Teljesen egyetertek. En imadom a sci-fit, fantasyt, de a Marvel filmeket vasarnap delutani szundihoz szoktuk berakni. Arra tokeletes! Pedig en is lattam mindet, de van ezekben a filmekben valami leirhatatlan kommersz… Tokeletes kivitelezes, jo szineszek, de minden sztori: jon valami gonosz es hozza a vilagveget, de megallitjuk tet nelkul mert kozulunk 99.99%, hogy nem hal meg senki, foleg nem main karakter. Igy valahogy minden izgalom kiveszik belole, es lehet huledezni a latvanyon, mertt mas nem marad, de az csak elsore ut.

  2. Nagy tétekben mernék rá fogadni, hogy ezeknek a színészeknek eszükben sem volt megnézni a többiek filmjeit, vagy ha egy-kettőt netán mégis, akkor sem az univerzum összes darabját. :)

  3. “képregényfilmek gyerekeknek szólnak”

    A szuperhősfilmekre gondolsz.

    én az avengers 1 közben kaszáltam az MCU-t és sosem néznék semmi közben olyasmit, ami nem érdekel, ezt a logikát nem is értem, akkor már miért ne olyat, ami érdekel, vagy amit már láttam, ha nem akarok újat: , de:

    “minden sztori: jon valami gonosz es hozza a vilagveget, de megallitjuk tet nelkul mert kozulunk 99.99%, hogy nem hal meg senki, foleg nem main karakter. Igy valahogy minden izgalom kiveszik belole, es lehet huledezni a latvanyon, mertt mas nem marad, de az csak elsore ut.”

    nem attól lesz jó vagy rossz a film, hogy más az alap, vagy hogy ugyanaz. egy romantikus film vagy egy kaszabolós horror is fix alapra építkezik. és az sem hiszem, hogy bármit jobbít rajta, ha valaki meghal a végén, és attól nem lesz szuperjó, ha négyen is. anélkül is lehet izgulni, nem csak a bináris élet vagy halál-válaszon. sőt, sokkal érdekesebb, ha a tét nem a halál. konkrétan minden más az, ami jóvá tehet egy filmet: karakterek, dialógok, színészek és TÖRTÉNET. hiába világmegmentés és hepiend, ezt ezerféleképp lehet kanyarítani. a képregények 60-80 éve havonta jelennek meg, hihetetlen sok sztori jött, milliónyi variáció, és még ma is vannak lenyűgöző történetek, vagy karakterívek.

  4. Egyszerűen bele kell élned magad a filmbe. Régebben én is csillagkapus híreket fordítottam, így képbe voltam a spoilerekkel, de mégis egy epizód közben kikapcsolt az agyam és egyszerűen csak élveztem a történetet. Másik családi sztori, amit talán itt is meséltem, hogy nézem Jurassic Parkot, erre anyám kommentál : “Jaj, hát ezek a dinoszauruszok nem igaziak! Mit lehet ezen szeretni?” Persze ezt mondja ő, aki a Szulejmánt tökéletes és pontos történelmi tablóként képes elfogadni.

    Az MCU rendkívül szórakoztató. Amit az emberek elfelejtenek, hogy nekik ez főként munka és nem kell feltétlenül rajongónak lenniük. Onnan kapják a pénzt, lenyomják a PR körutat, igyekeznek jófejek lenni a rajongókkal, példás életet élve az imázst fenntartani. Ám a rajongók akkor is csak a karaktereiket látják egy conon, tehát kevesen tudnak elvonatkoztatni, hogy nekik ez “csak” egy szerep.

    Azt viszont sosem szerettem, ha egy színész ledegradálja egy másik alkotó munkáját. Lássuk be a filmek többsége már nem a szakmai kihívás, hanem a várható bevétel miatt készül, tehát nem lehet csak kamaradrámákat gyártani, de azoknak is megvan a saját közönsége. Annyi stílusban előadható akármilyen mondandó. Nem kötelező képregényfilmben szerepelni, de nem is szégyen. Sajnálatos, hogy ha neki ez nem elég jó, hogy fixen lenne munkája elég szép lóvévál, de majd akkor találnak mást helyette. Nem tudom mit hitt Vincent Cassell, hogy majd könyörögni fognak neki? S mintha annyira foglalkoztatva lenne, hogy egymàs után ontja a filmszerepeket, hogy úgy kell kihúzni a határidőnaplójából projekteket. Szerintem ez rendkívül beképzelt hozzáállás, mert mint mondtam, bárki lecserélhető, tehát a színész van a munkáért és nem a munka a színészért.

  5. Ott tévedett az úr, hogy nem csak gyerekeknek szólnak! Azért egy Logan, Deadpool, Megtorló stb nem épp gyerekbarát. Az már más kérdés, hogy gyerekek is nézik őket a nyomorék szülők miatt.

  6. eközben a Russo-tesók az otthoni filmnézős live adásukban pont a La Haine-t fogják terítékre venni, szóval ennyit a kölcsönös tisztletről meg hozzáállásról a másik iránt. szimplán csak még egy washed-up színész állt be a sorba (mondjuk a legalja még mindig jennifer aniston volt lol), hogy szidjon 5-8 filmet évente a több százból, ami az esetek túlnyomó többségében igényésen szórakoztat kismillió embert.

  7. @5. bluerayfan: A Predator-t 5 évesen láttam először, mégsem lettem egy agresszív, kaszabolós vadállat.

    Én hiszek abban, hogy van olyan gyermek, aki megnézhet 16+-os filmeket is, ha mellette rendes tájékoztatást kap a történésekről, illetve ha nem retardált a lurkó.
    Nincs még sajnos gyerekem, de a saját tapasztalatom szerint fel lehetett nőni Tom & Jerry-n (ezt is tiltani akarja sok “szakember”), Dragon Ball-on, Predator-on és Alien-en úgy, hogy normális életet lehessen élni.

  8. blurayfan: szerintem az hogy véres nem azt jelenti, hogy nem gyerekfilm, csak technikailag. De nyilvánt udod, hogy a Logan-t imádom, szóval nem félreérteni, viszont a (filmekben látott) Deadpool tipikusan szól gyerekeknek is.

  9. “A szuperhősfilmekre gondolsz.”

    mivel comic book moviesról volt szó, így nem hiszem, bár valószínűleg arra gondolt az említettek alapján.

  10. Aludva rá egyet amúgy azon gondolkoztam, hogy miért sértés, ha valaki azt mondja, hogy gyerekfilmek, és az ő gyermeki énje már nem élvezi? Mármint az Indiana Jones szerintem gyerekfilm (a tinik is gyerekek), de bármikor újranézem és élvezem. Ahogy a Guardians első részét is. De a La Hainet is láttam. Én így használom az időm.

  11. az szerintem egy tök hálátlan része a híresemberségnek (pl színészek), hogy egy csomó interjút készítenek velük, kérdeznek tőlük mindenfélét, amikre aztán az adott válaszokból kiragadott idézetekkel lesz tele a média.
    és akkor az egyszeri embernek úgy tűnhet, mintha előugrott volna a semmiből a Vincent Cassel, és kinyilatkozná hogy mindenki értse: a szuperhős filmek szarok! és akkor az egyszeri ember erre úgy reagál hogy kapja be hogy most így kéretlenül idejön és szidja a filmeket amiket szeretek.
    pedig hát tökre nem arról van szó, hogy ő bárkit bántani szeretne vagy kinyilatkoztatásokat tenni, egyszerűen csak kérdezték, ő meg válaszolt. viszont ha meg már kérdezték, értékelendő hogy őszintén válaszolt. ha ezt gondolja, hát ezt gondolja.
    a sértés az lett volna, ha reggel felkel, és senki által sem kérdezve elkezdi írni a twitterre hogy “hahó szarok a filmek amiket szerettek”. no de nem ez történt. magától eszébe nem jutott volna kiállni a közönség elé és elkezdeni szidni őket.

  12. Cleganne: +1000!

    Amúgyis elképesztő mennyire szent tehénként van kezelve az egesz szuperhősfilm ipar.
    Itt is van 1-2 érdekes komment, annak ellenére, hogy human nagyon türelmesen leírta a szitut (vagy lehet inkább annak kéne örülni, hogy csak ennyi van).

  13. Kíváncsi lennék, hogy DiCaprióra mi lenne a válasz, ha ugyanezt mondta volna /ha már Casselra az a válasz, hogy biztos azért mondta, mert washed-up színész/. Vagy Tarantinora /a tavalyi Scorsese után, ha már rendezők/.

  14. Platschu: Én a Csillagkapu és a színészek miatt néztem meg egy csomó mást :) Ha már feljött a téma. Például a Thor-t is csak a Csillagkapu miatt nézegettem meg.

    Más: Én tényleg nem értem, hogy mi a sértés abban, hogy ezek gyerekfilmek. Nem azt mondta, hogy ezeket sosem kellett volna megcsinálni vagy hogy aki megnézi, az hülye. Csak annyit mondott, hogy a történetük gyakorlatilag egy mese (ami igaz) és nem igazán van meg bennük az a plusz, amitől valódi művészeti értéket kapnának. Csak betette őket a helyükre. Ahogy a komédiák komédiák és gagyik, úgy az Marvel filmek mesék, azaz gyerekfilmek. Ennyi.

    Ha valaki azt mondja a Csillagkapura, hogy gagyi, nem haragszom meg, hiszen én is tudom, hogy gagyi. Mégis akármikor le tudok elé ülni, mert szórakoztató. Nem értem a sértődöttség okát egyes embereknél.

  15. “Kíváncsi lennék, hogy DiCaprióra mi lenne a válasz”

    Hát részemről pl. az hogy semmi bajom Vincent Cassellel mint ahogy az MCU-filmek nagy részével sincs (évente megnéztem átlag kettőt, a többségén jól elszórakoztam), diCaprio filjeit és játékát pedig legtöbbször kimondottan szeretem mint ahogy egyébként pár MCU-filmet is. Ha Vincent Cassel (vagy hipotetikusan Leonardio DiCaprio) azt mondja hogy ilyeneket nem néz, akkor az az ő dolga, ez mégis miért kellene hogy érdekeljen vagy befolyásoljon engem?

  16. Tény, hogy az MCU filmek nem éppen hatalmas filozófiai magasságokban járó, a világegyetem nagy talányairól szóló filmremekek. Ellenben a többségük szimplán szórakoztató, márpedig ez szerintem egy nagyon nagy erény, különösen a mostani otthonülős, bezárkozós időkben, amikor az ember picit könnyebben meg tud borulni, ha nem tud kikapcsolódni.

  17. repeater aka Zsírfeka: én pl a Howard Stern interjú alapján azt gondolom, hogy Downey is egyetért Scorsese-vel, úgy kerülgeti a választ. De szerintem ez tényleg nem sértés amúgy senki részéről, maximum csak aggódnak, hogy még jobban háttérbe szorul a többi film.

  18. Azok a filmek tényleg gagyik, nem kell ezen megsértődni senkinek. Nincs az a pénz, amiért megnéznék bármilyen szuperhősös-képregényes történetet. Hasonlóan a Dallast és Isaurát is kihagytam a TV-ben, mert számomra ugyanaz a kategória. Ha valakinek ez a véleménye, miért nem mondhatná el?

  19. Én azokat a véleményeket érzem félrementnek, amik azt mondják ezekről a filmekről, hogy gyengék, nem jók.
    Szerintem sokkal helytalóbb az a hasonlat, amit Adam Jones ad elő a Burntben a gyorskajáról: nincs a minőségével gond, de a hátránya az, ami az előnye is, az emberek pontosan tudják, hogy mit várjanak, nincs meglepetés, nincs katarzis. Éppen ezért bármikor megehető (megnézhető), amit sokan nagyon szeretnek. Nincs ezzel semmi gond, szerintem az nem jó, ha nagyon magas lóról fikázzük ezeket, az egyetemes filmtörténet toplistáin, is megvan a helyük, csak 1-2-nél én többet nem említenék, sőt még a “Marvel-filmek”-et mint összefoglalót is megkockáztatnám a hasonlóság miatt, de a top 100-ban nekem ott vannak.

  20. Biztos vagyok benne hogy a spagetti westernek fenykoraban csomo szinesz gyerekes marhasagnak tartotta hogy felnott emberek indian vs cowboyosat jatszanak

    Ahogy a 90es evekbeli akcio imazsnak is volt egy olyan oldala amit sokan nem ereztek magukenak.

    Manapsag sokan szerintem nem feltetlen lenezik csak valamilyen formaban meltosagukon alulinak vagy stilusuktol elteronek tartjak es nem szerepelnek bennuk, vannak akiknek egyszeruen csak savanyu a szolo es egyszerubb ugy tenni mintha sajat dontes lenne tavol maradni ezektol es vannak akik beallnak a sorba es kiprobaljak ezt a film kategoriat is.

    X ev mulva amikor a hologramkrimi lesz a fo csapasirany (abszolut hasrautes semmi jovokepet nem latok :D) akkor ezekrol is annyit beszelnek majd mint manapsag a regi westernekrol

  21. Meg tudom erteni. Kepreganyrajongokent en is pont ugyanigy ereztem, orultem eleinte, aztan a 2. Vasember utan keptelen voltam egyet is megnezni ezekbol, annyira zavart a Blake Snyder Beat Sheet formula.
    Nem hiszem, hogy irigysegbol mondta. A ficko kb 10-15 evig volt Monica Belucci ferje, szoval azzal mar megnyerte az eletet :-)
    Amugy pedig nyilvan van mar annyi penze, hogy nem kene dolgoznia tobbe ha nem akarna, szoval fokuszalhat olyasmire, amit ertekesebbnek gondol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.