Kezdődik: jöhet a Paul Feig cut

Bár itt nem követelnek semmit a fanok, de igen, indulhat a sok elnyomott rendezői hype. Feig kezdi, kezdené a sort a Ghostbusters 3 és fél órás változatával. Sony-film, szóval bármelyik streaming lecsaphatna rá. Persze Feig szereti a komédiákat, szóval lehet nem teljesen gondolja komolyan.

human
írta
2020. 05. 21. 20:01
megjelenés
25
hozzászolás


25 hozzászólás a “Kezdődik: jöhet a Paul Feig cut” bejegyzéshez

  1. human:
    Bocs, tényleg nem a legjobb szóhasználat volt, átfogalmazom: Feiege filmjére gondoltam, nem a klasszikusra. :)

  2. Aha értem szóval ez most egy új trend lesz hogy már évekkel ezelőtt bemutatott és akár anyagilag-kritikailag akár a közönség részéről megbukott filmeket(akár mindhárom mint ugye az “új” női Szellemirtók) újravágnak,kibővítenek és mehet is a mozikba.
    Hátha most nem lesz annyira sz@r.Csak simán sz@r.

  3. Én egyetlen rendezői változatra lennék kíváncsi: Az 1984-es David Lynch féle vágatlan Dűnére. Nekem az egyik első sci-fi ami elbabonázott. Persze az előtt láttam a Sex missiont de az inkább európai és inkább társadalom kritika :D

  4. BerserkerGyusz: nem moziba, hanem streamre, ahogy régen is adtak el úgy dvddeket, hogy kivágottjelenetes unrated, aztán volt benne 1 új perc.

    war, war never changes.

  5. Bocsi human tényleg igazad van,habár streaming-mozi ebből a szempontból most lényegtelen szerintem.Nem a platform a lényeg most itt hanem a mentalitás.
    Persze igazad van hányszor reklámozták még a VHS,meg DVD korszakban hogy unrated,meg drirector’s cut és volt benne összesen jó 5-10 perc,sokszor valóban felesleges töltelékjelenet amit nem csoda ha kihagytak a mozikba szánt filmekből.

    Itt azonban a filozófia ami új szerintem,köszönhetően a frissen bejelentett és most már hivatalosan is megjelenő Snyder Cutnak:Miszerint egy jó pár éves valóban szar,lehúzott,megbukott filmet kibővítünk pár perccel,”megfoltozgatjuk”a megtépázott filmet aztán eladjuk egy streaming szolgáltatónak,ami ugye leadja.
    Bár továbbra sem értem ha egy tényleg fos filmet kibővítgetnek pár extra perccel az hogyan tudná megmenteni az amúgy siralmas minőségét a filmnek?

  6. BerserkerGyusz

    De itt nem pár percről van szó hanem közel 2 óráról!! Teljesen más lesz a végeredmény! Black Superman, Doomsday, stb.

  7. Igazából nem az a lényeg, hogy mennyit tesznek hozzá, újravágástól rövidebb is lehet egy film. De ha ez trend lenne, és kibukna, hogy a rendezői változatok utat találnak a nézőkhöz és még elismertebbek is, akkor a rendezők nagyobb mozgásteret kaphatnának a jövőben… Na, felébredek most már, meló van. :(

  8. Az megvan, hogy hiába adják ki ezeket a rendezői változatokat, nem kötelező őket megnézni? Szóval hogy miért lenne ez olyan borzasztó még mindig érthetetlen számomra. Hogyan fog változni az életünk ha kiadják ezt a PF filmet? Nekem pl sehogy mert nem fogom megnézni és kész.

    A Snydercut meg valóban nem pár perc adalék . Vagy 20% volt felhasználva annak amit leforgatott talán 25 most pontosan nem tudom meg úgyis forgat még hozzá ki tudja mennyit. Teljesen más zene van mellé stb

  9. Újra sorbaállnak a pofonért, én azt mondom, minden imdb-n 6/10 alatti film kapjon ilyet, a remake-ek már túl 2010es évek. #fronthandbackhand

  10. Igazából ez az egész elég egyedi helyzet.
    Snyder rendezői kvalitásait is a fél világ dícséri, másik fele köpi.
    Man of steel: megosztó volt, de egy 1938ban kreált optimista amerikai álom karaktert a kevésbé álomképű jelenbe húzott.
    BvS: gyűlölt a moziverzió miatt, de az Ultimate Cut alaposan helyreteszi a szarrávágott filmet, mire a bunyóhoz kerül a sor, nem mondod azt, hogy ha leülnének egy kávéra, nem kéne összecsapni, hanem érzed, hogy ezek egymásnak vannak uszítva. A CGI ocsménykodást leszámítva baromi szép a képi világa is.
    És akkor itt a JL.
    Igazából egy nem bukó film utáni kritikai backlash miatt szerintem a faszit simán eltávolította a stúdió a filmjétől. Itt azért dollármilliókról van szó, prémiumokról, bennt forgó tőkékről, neadjisten még pénzmosásra is tökéletesen alkalmas lehet egy 300 millió dolláros produksön. Majd a Warnernél elkövették a legnagyobb hibát, amit azóta hányan még (kivéve a marvel, de pl. Ridley Scott IS), és hallgattak a hangos kisebbségre, a hőzöngőkre.
    A film 70-80%át újraforgatni, átadni egy már majdnem kész művet egy sokkal színesebb kezű rendezőnek, hát mindez nagy hiba volt. Lehet az eredeti verzió se volt valami baromi jó, de ami a moziba ment, azon ezeregy helyen lehetett érezni a széttört, újraírt cselekményt…
    Zack ezután is teljesen kitartott az elképzelése mellett, egy filmjénél már megmutatta, hogy nem gondolkodik rosszul, és most egy igazi mozgalmat indított, a színészekkel, transzparensekkel, kismillió rajongóval, akik hisznek benne. Az, hogy ezzel elérte azt, hogy ilyen szinten hozzányuljanak egy már megbukott filmhez, az bizony egyedi és történelmi pillanat. Semmiről sem létezett még két ennyire különböző verzió (tudom, majd lássuk, ténylegesen mennyire különbözik).
    Amit mondani akarok ezzel, az az, hogy marhára nem kéne a rendező vs studió harcoknak most előjönniük, és mindenkinek követelnie a teljes filmjét, mert nemigen volt rá példa korábban, hogy valaki ennyire kiálljon a saját munkájáért, színészestül, mindenestül. Ha szar is lesz, akkor is megérdemlik ezt az eredményt, mindahányan. Ha pedig jó, akkor lehet fejet vakarni a Warnernél, hogy ezt biza elcseszték.
    Az biztos, hogy például a BvS sokkal nagyobb hypeot és backlasht tud maga mögött, mint a marvel filmek 80%a, továbbá évek óta beszédtéma, köztudatban van, a release hashtag a legnépszerűbb hashtag ami WB filmhez valaha köthető volt… Amíg a másik oldalon egy Captain Marvelt már másnapra elfelejtesz, pedig a film keményen próbálkozik hogy tabukat döntögessen.
    Tehát ha bármelyik rendező most elindul erszénnyel a hátán az igazáért, először szerintem várja ki hogy sül ez el, majd tegye bele ugyanazt a magabiztosságot és önmagáért kiállást éveken keresztül, amit ez az arc tett. Én bizakodó vagyok, és örülök, hogy Zack célbaért. Még ha ez lesz az utolsó dolog is, ami miatt az emberek még figyelnek rá, és a hashtag eltűnésével szerintem ő is el fog tűnni, max kis rendezésekkel ellesz.

  11. “Majd a Warnernél elkövették a legnagyobb hibát, amit azóta hányan még (kivéve a marvel, de pl. Ridley Scott IS), és hallgattak a hangos kisebbségre, a hőzöngőkre.”

    a Snyder Cut kiadásával is ezt teszik. Sőt, szerintem anno nem hallgattak a kisebbségre, hanem teljesen üzleti döntés volt, hogy hagyni akarták a komor oldalt, mert úgy érezték az nem jön be.

  12. Human: hátra lépni? Én már tapasztaltam ami miatt aggódsz. Igen most ránk hallgattak épp végre (na nem mintha nem 3 év és rengeteg minden kellett volna hozzá nem hiszem, hogy most minden ilyenre egy héten belül igent mondanának nagy hirtelen) de nekünk nem is kellett volna ezt tennünk ha anno hagyják az embereket dolgozni és nem hallgatnak senkire csak bíznak azokban akiket felfogadtak vagy legalább a filmek befejezése után szabadultak volna meg tőlük. A BvS utáni hangos negatív tömegre hallgattak amikor pánikosan szétszedték a Suicide Squadot és elvették Ayertől akinek még bizonyítani se volt lehetősége. Rájuk hallgattak és Josstice League az anti Snyder, legyen a dceu viccesebb, olyan mint az mcu emberek győzelme volt.
    Még megérteném az aggodalmakat ha most arra hallgattak volna ami a The Last Jedi után volt ahol csak teljesen új filmet akartak mert nem tetszett nekik a film és arra mondott volna igent a Disney , de ez teljesen más szituáció.

    Ha meg paul feignek és a sonynak van a raktárban anyag és jelentkezik elég ember aki megakarja nézni és még azon még most covid időkben dolgozhatna is pár munkás a számítógépén… Hát felőőőlem

  13. ” BvS utáni hangos negatív tömegre hallgattak amikor pánikosan szétszedték a Suicide Squadot és elvették Ayertől akinek még bizonyítani se volt lehetősége”

    de nem, ott a számokra hallgattak, tényleg. Az volt a gond, hogy a DCEU minden fő filmje alulteljesített valamiért (Ayert ide sem keverném, mert a Bright is érdekesen alakult a mindennek szabadságot adó Netflixnél, szóval ott sztem tényleg a rendezővel van valami, hiába jók a korai művei). A BvS domestic alig lépte túl a Man of Steelt, a Wonder Woman könnyedebb részeit szerette a nép (tudom, hogy drámai, de megvan benne az egyensúly), ez húzta be a féket, nem az, hogy hallgattak a hangos tömegre. Nem tudom miért hiszitek ezt, szinte biztos vagyok benne, hogy Snyder nem mondott ilyesmit, de valamiért a DCEU rajongói erről vannak meggyőződve. Egyszerűen a Marvel a könnyedebb filmekkel, amikben azért akadt dráma, sokkal jobban keresett, és a Warner azt hitte, hogy a humor a recept a hatalmas franchisera, az emberek azt szeretik igazán (nem a hangos kisebbség), és közben azt látták, hogy Snyder még darkosabbat csinál.

    A Sonic és a Snyder Cut az első alkalom, ahol elvileg hallgatnak a hangos tömegre, és még talán a Star Wars Rise of Skywalker. De itt sem egyértelmű amúgy, csak azt kommunikálják, hogy hallgatnak, közben azért a dark Joker hatalmasat kaszált, épp nem lehet forgatni dolgokat, és az HBO Max-ra pedig kell tartalom, a világ is sötétebb, szóval most sem mondhatjuk, hogy tényleg hallgattak, csak jobb így marketingelni a dolgot. És szerintem pont ez a marketing rész a necces húzás tőlük, nem a snyder cut kiadása. Hatalmas pénzekről van itt szó, iszonyat hülyeség lenne a hangos net alapján döntéseket hozni rendes kutatások nélkül, és nem véletlenül ültek rajta “ennyit”. Ha az HBo Max minden tervezett dolgát le tudta volna forgatni, és nem vállalná el a VFX stúdió szarér hugyért, hogy ne menjen csődbe, hanem 50 millát kéne beleölni, akkor is lehet más lenne már a film sorsa. Plusz az is lehet, hogy Snydert valamiért vissza akarják csábítani más projecthez, mert már látták a zombis filmjét amivel a netflixet erősíti majd, és ezt nem akarják, ki tudja.

  14. ‘teljesen üzleti döntés volt, hogy hagyni akarták a komor oldalt, mert úgy érezték az nem jön be.’

    Ertheto h betojtak es hangulatot akartak valtani, de ezt egy felkesz filmnel megcsinalni, na az volt a baj. Hagyniuk kellett volna a BVSt vagatlanul moziban es a JL-t eredeti terv szerint, aztan valtani a szolofilmekkel, ahogy ez utana sikerult. Hozzateszem, aquaman es shazam, de meg a WW is full felejthető, egyszernezos kategoria, a BVS Ultimate ellenben minden nezesnel mutat valami ujat. Ha Snyder ezt megnyeri es nagyot mutat, remelhetoleg tobb kezet kapnak a rendezok a studioval szemben

  15. Lehet neked egyszer nézős volt mondjuk a Shazam, de az a film a 10en éves korosztályt célozta meg, akik rongyosra nézték, ellenben a BvS sok ember számára nézhetetlen (gyk.: “egyszer sem nézős”) volt, ergo leszarták az ultimate verziót magasról. Akkor most kinek kellene szabad kezet adni?

    Én mernék arra fogadni, hogy ez a JL remake akkor is megjelent volna, ha egy árva lélek nem lobbizott volna érte, és szimplán azért jelenik majd meg csak most, mert most készült el, ez a verzió nem létezett 2017-ben még gondolatban sem, akkor csak katyvasz létezett, amit rendbe kellett pofozni a bemutatóig. Ehhez mit szóltok?

  16. Human ok legyen igazad, részben valahol van is nincs kedvem ezen vitázni én meg sokan azért máshogy éreznek ezzel kapcsolatban, de végül is annyira nem izgat mert a végeredményt nem tudja elvenni.
    Emiatt meghogy most majd mindennel megtörténne ez nem aggódnék, nem a GoT utolsó évadát forgatták újra, mert a rajongóknak nem tetszett pedig annak még több ember örülne talán kivéve Stark fanok maybe
    A Superman 2 Donner változatát is kiadták 20 év után rajongói kérésre és még se állt meg a világ. Sonic után változtatak a Cats meg az első előzetes után is olyan maradt amilyen. Mi csak szerencsésebbek voltunk mert a szoc média meg a körülmények AT&T betoppanása a képbe (meg is céloztuk őket) HBO Max tervek (őket is) segítettek minket, de ugye ezért is vontuk be őket a kampányba. A covid is segít bár a nyilatkozatok szerint meg majdnem ártott azt hiszem a Borys Kit riportban van ez benne már nem emlékszem elég sok volt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.