A Tenet második nagy előzetese

“De hát mi történik?” “Hogy csinálják?” “Képtelenség!”. Nolan film, szóval szokás szerint igyekeznek rejtegetni a lényeget, így nyilván az előző kérdésekre egyszerűen nincs válasz még. Új trailer van, az időmanipulálás agyeldobós ennyi alapján, ezerrel robog a hype train.

A történet? Ami biztos, hogy egy nemzetközi kémes thrillerről van szó, amiben valahogy manipulálják az időt, bár nem utaznak benne.

Nolant ismerve a repülős jelenetet fizikai trükkel csinálták, hogyhogy nem ezzel volt tele minden, amikor felvették?

Amúgy a végén nincs dátum, csak a “mozikba érkezik” szöveg. Szóval igyekeznek tartani a július közepét, de nem minden áron. Nyilván. Viszont a marketing egyelőre aszerint pörög, hogy feldobják a nyarunkat.

human
írta
2020. 05. 22. 03:52
megjelenés
42
hozzászolás


42 hozzászólás a “A Tenet második nagy előzetese” bejegyzéshez

 1. Nem tunik a filmezes (cinematography) egy picit gagyinak? Marmint az Interstellar-nal meg a Inception-nel mar trailerben lehetett latni h mennyire jol neznek ki. Ez meg mintha az ellenkezoje lenne, raadasul pont a grandiozus jeleneteknel. Mintha “olcson” vettek volna fel. A kozelieknel meg mintha levagtak volna a szelet a kepnek. Szinte mar rossz nezni. Tudom h ugyanaz a cinematographer, mint a tobbi Nolan filmnel, szoval gondolom tevedek… de csak kivancsisagbol, osztozik barki ezen a velemnyen, vagy csak nekem van ilyen erzesem?

 2. Általában ha Michael Bay csinál filmet, akkor mindig mindent felrobbant.
  Ha Nolan csinál filmet akkor meg minél mindfuck-abb filmet akar.

 3. Azért ez többet elárult, mint bármelyik Nolan trailer eddig, ez nem túl bíztató. Félreértés ne essék, várom a filmet, de valahogy nem azt a fajta marketinget csinálják, hogy semmit sem mondanak de az agyad eldobod, gyere nézd. A kampány legelejétől az Inceptionre reflektálnak, pici hajókürt is van. Nekem ilyen önmásolós “biztonsági játéknak” tűnik, mert anno az Inception bejött. Újranéztem annak az előzetesét most, nagyon sötétben hagytak ott azért, itt meg ugye SPOILER (?) már tudjuk, hogy az idő helyekre, személyekre, tárgyakra gyakorolt hatását/lefolyását manipulálják helyileg, miközben a környezet nem változik. Majd nyilván lesz lőtt sebből fegyógyúlás, kinyitnak zárakat,meg ugye autót borítanak vissza. Nekem anno az Inception nagyon nagy élmény volt, remélem azért ez is meglep.

 4. 5: Amit te biztonsági játéknak érzel, az éppe a személyes kézjegy. Egy Nolan film nolanos lesz, és persze minden filmje egy kicsit olyan lesz mint a másik. Egy Picasso festmény is hasonlít a többi Picassora, de senki nem kéri rajta számon, hogy miért másolja önmagát. Szerintem örüljünk, hogy megint kapunk valami Nolanos művet, ítélni meg majd utólag megítéljük.

 5. Várom nagyon, megvan a “bizsergető” érzés nálam , dörzsölöm a tenyerem. Jöhetne már. Én trailert se néztem még belőle, Nolan neve nekem elég.
  Bár azt nem tudom, hogy hol fogom nézni. :/ Jöhetne streaming-re (inkább).

 6. Várós, bár Washington olyan kis tenetségtelennek tűnik ezekkel a fa arcokkal

 7. Most itt látva Pattinson-t nem tudom elképzelni hogy lesz belőle Batman, olyan feje van akit inkább látok “gonosznak”…

  A Tenet mondjuk igy is jo lesz :)

 8. Jó kis akciófilmnek néz ki. A főszereplőt én is gyengének érzem, de hátha. Mivel az utolsó két Nolan film óta még nem állt helyre a bizalom, így moziba biztos nem nézem meg, de adok neki esélyt otthoni megtekintésre.

 9. öhm, hogyan szedi ki a falból a lövedéket a pisztollyal, mikor szándéke szerint lőni akar? á, ez megint olyan lesz mint az Inception, látványos meg pörgős, de valami rémesen blőd izét fognak beadni hatalmas, bonyolult megfejtésként. na meglátjuk, ennyi alapján szerintem mozi lesz.

 10. @Malachi:
  Az Inception mióta volt rémesen blőd izé? Egy családapa személyes tragédiája volt, aki csak rendbe akarta tenni az életét. Volt benne rejtély, de többszöri nézésre az egy teljesen érthető darab a saját világán belül.

  A Tenet is hasonló lesz, ezt így látatlanban lehet érezni.

 11. Csak en vagyok rosszul ezektől a kilúgozott, maníros, magát nagyon komolyan vevő álfilozófikus Nolan filmektől?

 12. Watchmen. Az Inception azoknak volt blőd izé, akiknek az élete üres és felületes. Akinek van családja, illetve nem álomvilágban él, az nem ír ilyen butaságot. Ha másért nem, azért mert nem akar hülyét csinálni magából.

 13. Az év (vagy a jövő év?) egyik legjobbjának ígérkezik. Én nem érzem hogy sokat felfedtek volna. Lesz itt még csavarás bőven.

 14. Az első trailer bőven elég volt, megvett kilóra, több részletre nem vagyok kíváncsi :)

 15. Villeneuve Duneje mellett a másik legvártabb film idén.
  Pár éve is “összecsaptak”, épp egy évben jött ki a Dunkirk meg Blade Runner.
  Akkor nálam Villeneuve nyert, idén kíváncsi leszek melyik fog jobban tetszeni.
  De szerintem mindkettő óriási film lesz.
  (egyébként Nolan a kedvenc rendezőm, de Villeneuve is zseni és egyre jobb).

 16. huha, verseny! ki csinál hülyét magából:

  1. – aki szerint egy film alapötlete tökre faék annak ellenére, hogy egy csomó ember szerint valami roppant bonyolult és megfejtős dolog.

  2. – aki egy filmes blogon egy komment alapján (amit meg sem értett) elkezdi megmagyarázni, milyen lehet a kommentelő.

  az eredményeket postán várjuk a szerkesztőségbe, beküldési határidő a Tenet mozis megjelenésének napja.

 17. Ezt sem nézem már meg! Nekem Nolan neve garancia a jó filmre! Legyen a moziban meglepetés minden!

 18. Ahogy a Dunkirknél,ennél sem lesz elég egyszer elmenni rá.Nem azért,hogy megértsem,hanem az élmény miatt. :)

 19. A főszereplő annyira hiteltelenné teszi az egèszet, hogy nem igaz. Az Inception sikere nem csak a túlbonyolított sztorin múlt, hanem a szìnèszgárdán, meg ugye Leo volt a főszereplő és mint a jelenleg legtehetségesebb színèsz, elvitte a filmet. De ez a Washington fazon elbizonytalanít.

 20. Nolan filmjeiből volt ami tetszett (Memento, Tökéletes Trükk, Batman Begins, The Dark Knight, Inception, Interstellar) és volt ami nem jött be és halálra untam (The Dark Knight Rises, Dunkirk). De ez most ismét a like oldalt fogja erősíteni. A Dunkirk nekem nagyon nem jött be hiába IMAXben néztem. Lehet azért mert elötte a Mel Gibbon Fegyvertelen Katonája nálam nagyon betalált és a Dunkirk ahhoz képest unalmas volt nálam.
  Na majd ez.

 21. Látom egyeseknél a Dunkirk a mérce. Na annál bármi jobb lehet, mert az Nolan-nak a legalja volt.

 22. Nekem Nolan a filmkészítés építészmérnöke. Ha értitek, habár kicsi képzavar van, tudom. Nagyon precíz, nagyon minden a helyén. Elismerem a profizmust, de nekem kicsit hidegek a filmjei, a lélek valahogy mindig csak ha másodszor vagy többedszer nézem, akkor sejlik fel. Csak ne legyen túlírva/túlfilozofálva a sztori. :)

 23. Eszméletlen várós és azonnal nézős, remélem itthon is látható lesz moziban.

 24. Szerintem ez lesz benne a gimmick. A sztori halad előre, de bizonyos dolgok visszafelé történnek. Az autós üldözésnél is ilyet sejtek, csak ott nem mutatják az elejét meg a végét…

  A miértre én is kíváncsi leszek. Nehéz lesz úgy megmagyarázni, hogy ne lehessen fogást találni rajta.

  De a látvány, az ott van.

 25. human: nem, amúgy komolyan gondolom.

  A célbalövős jelenetből indultam ki. Ugye ott a csaj mondja neki hogy lőjjön. Lő, és utána a nő mondja neki, hogy nem kilőtte a golyót, hanem elkapta. Vagyis nekik előre haladt az idő, a golyónak meg vissza. Aztán lehet, hogy manipulálják tovább is az időt. Vagy megtanulják “visszafelé olvasni”, lásd 2:00-nál.

  Persze lehet, hogy tévedek. A két előzetesen kívül mást nem láttam /olvastam róla.

 26. A főszereplők már a traileren keresztül ütnek , szerintem, simán elbírják a volument. Az hogy a trailer meg mennyire titokzatos majd akkor derül ki mikor láttuk a movie-t. Addig senkinek nem lehet fingja se, mi történik. Játszanak az idővel, de hogy mi lesz még a slusz poén??? Brutál várós a Dunkirk óta!

 27. pq: arra gondolok, hogy az egyértelmű dologra rámutattál, amiről már az első teaser óta dumálunk :)

 28. human: ja, jó. De mint mondtam nem tartom a diskurzus ütőerén az ujjam.

  Benéztem. Ez van.

 29. #29: Interstellar, Inception, de akár még ide vehetjük a Prestige-t is… szerintem ezeknél a filmeknél már az első nézésre is kijött a “lélek”. De persze ízlések (vagy érzések) és pofonok.

 30. Jónak tűnik ez.
  Mondjuk nekem is inkább RP jött át, mint a főszereplő. Én lemaradtam ott, hogy ő az Alkonyatos srác, most csak pislogtam.
  Viszont júliusban én tuti nem megyek moziba. Ha akkor mutatják be, jó lesz majd itthonról nézem.

 31. Nyilván kötelező, de nekem ez a világrengető veszedelemet hárítunk el már eléggé uncsi, ráadásul ha jól veszem ki, akkor az oroszok is meglepő módon gonoszok lesznek. Eh sebaj, mert Pattinson kimondottan jónak tűnik a szerepben, és nem mellesleg piszok látványos is lesz. Gyanítom, hogy nem lesz elég egyszer megnézni, mert lesz itt mindfuck… Jöjjön!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.