David Ayer mégis beáll: jöhet az AyerCut a Suicide Squadból?

Bár pár napja még azt mondta, hogy nem az ő döntése, lehet örökre csak pletyka marad az Ayer Cut, erre ma már azzal erősít, hogy könnyen be tudná fejezni a saját változatát, és rosszul esik neki, hogy Ollókezű Edward változata miatt szidják.

My cut would be easy to complete. It would be incredibly cathartic for me. It’s exhausting getting your ass kicked for a film that got the Edward Scissorhands treatment. The film I made has never been seen.

David Ayer 2020 május 25

Vajon mi történhetett az elmúlt három napban, hogy változtatott a véleményén? Csak nem megkereste a WB a “mi lenne” kérdéssel, és így már mer beszélni róla?

Főleg, hogy Ayer változatát könnyebb lenne befejezni, mert elvileg minden le van forgatva és VFX-ezve, csak a vágás lenne más, visszakerülhetnének a jelenetek. Ez főleg Jokert érintené emlékeim szerint.

human
írta
2020. 05. 25. 22:05
megjelenés
27
hozzászolás


27 hozzászólás a “David Ayer mégis beáll: jöhet az AyerCut a Suicide Squadból?” bejegyzéshez

 1. Tényleg egy vírus kellett hozzá, hogy rájöjjenek, hogy streamingre olcsódd directors cutokkal biztosítani az exclusive tartalmakat új gyártás helyett?

 2. NW-vel értek egyet, ha nem jól sikerül, nem lesz belőle hullagyalázás, ha jól sikerül, akkor meg sokan megnézik, mert nincs mit, és egy erőteljeset javíthat a képen. Nem is tudom miből látnék még szívesen directors cut-ot, nekem az a véleményem, hogy nem mindig jártunk jobban vele (pl. nekem a Payback rendezőije, ami szinte egy másik film, nem jött be annyira), de érdekes helyzet, streaming miatt ha jól sejtem a költségek is kisebbek, mint egy dvd kiadásnál.

 3. nemtom, mert közben meg ez is pusztítja a filmekről a társalgást. Pl ha azt mondom, hogy a Payback szar, akkor melyik verzió ugye.

  azt nem is nézve, hogy vajon tényleg hányszor jobb a rendezői? és vajon mennyi idő, hogy mint a DVDknél: “rendezői változat” azt van benne 1 perc plusz.

 4. A végén kiderül, hogy az egész DCEU egy korszakos mestermű, csak a csúnya gonosz (Marvel által lefizetett) vágók/producerek/illuminati/gyíkemberek belekontárkodtak a visionary directorok munkájába.

  De ha esetleg ez a verzió is szar, akkor majd az Ultra extended director’s cut collector edition biztos jó lesz!

 5. @human:

  mondjuk a payback-nél egyszerű, mert ott alcímet is kapott az a verzió, és nagyon, nagyon különbözik :)

  azon gondolkozom, hogy miért nem jut eszembe egy film sem, ahol a rendezőit is láttam, és az drasztikusan jobb volt, tényleg csak a payback van a fejemben, nem túl jó a memóriám, de sokat elmond, hogy nem is ugrik be semmi, gyűrűk urát és matrix-okat kéne megnézni végre bővített változatban, és ennyi.

  blade runner jut eszembe, ahol sokat változott a film, de én sajnos csak a legutolsó verziót néztem meg, nem néztem vissza, hogy na, 1. és utolsó verzió mennyire lenne más. (star wars eredeti trilógiát még nem láttam, de ott is tudom, hogy sokat variált lucas utólag, de cska kis részleteket, nem?)

  de a mozis verziónál sokkal jobb lehet csak akármit is csinálnak, most, hogy tudják, hogy ez akkor így nem jött be…hagyjuk hogy anno hogy nézett volna ki a rendezői, sose tudjuk meg biztosra, de most van lehetőségük újat vágni.

 6. Én szeretem megnézni a rendezői változatokat, mert ugyan sokszor a +1 perc semmit nem ad hozzá, de pl. Crimson Tide-nál a plusz 7-8 perc bár lassított a filmen, viszont adott hozzá nekem kis extrákat. Kár hogy csak DVD specialba jött ki (Mo-n egyáltalán nem is). Daredevil rendezőije is jobb. Payback rendezőit nem láttam. De majd megnézem ha meg tudom vhol.
  BvS-nél a rendezői messze jobb volt. Értelme lett a filmnek. Gyűrűk Urából is a bővítetteket is láttam és adtak hozzá az élményhez.
  Mennyei Királyság pluzs 40 perc. Értelme lett a filmnek. Igaz így 3 órás lett, de volt eleje, közepe meg vége. Sokkal jobb lett, mint az eredeti.
  Közellenség (Will Smith-Gene Hackman) is kapott vmi DVD Special only bővítettet, bár ott nem rémlik, hogy sokat hozzáadott volna.
  Amiből nagyon megnéznék egy bővített verziót vagy akár az assembly cutot, az a The Thin Red Line (Az őrület határán) Terrence Mallicktől. Bár a mozi verzió is 170 perc, de hogy a történet fele így is kimaradt tucatnyi karakterrel és színésszel??? Vagy a Prometeusz nem agyon vágott verzióját, ahogy az a moziba került. A kimaradt jelenetekből az látszódott nekem, hogy egy értelmesebb átgondoltabb sztori volt mögötte…

 7. Alapvetően nincs gondom a rendezői változattal, viszont egy alkalommal nagyot csalódtam benne. Az egyik kedvenc filmem, a Donnie Darko rendezői változata, valami szörnyű lett szerintem. Azon kívül viszont nem volt negatív tapasztalatom.

 8. Jöjjön! És igen, a Prometheus is értelmesebb lett volna, ha nem vagdalják szét.

 9. A Gyűrűk Urát és a Tróját már évek óta nem vagyok hajlandó végignézni, csak rendezői változatban. :) Úgy nézve kerekek a filmek, anélkül meg szembeötlik, hogy hol lett érdemi dolog kivágva.
  Nem szorosan kötődik ide, de úgy sajnálom, ha egy jó film rendezői változata nem kap szinkront/utószinkront, lásd Mennyei királyság. Ahogy fentebb is írták, az a film úgy lett kerek. Bírom a feliratos filmeket, de az igazán jókat szeretem szinkronnal végignézni és ezeknek a filmeknek igényes is lett a szinkronjuk.

 10. A Robin Hood és a Mennyei Királyság bővített változatai egyszerűen más filmek,azokból a moziváltozatot elkéne égetni.

 11. A Justice League-t se hiszem, hogy meg fogja menteni a Snyder Cut. Viszont kiváncsi vagyok rá, hogy mi fog kisülni belőle. Csak lesz benne pár új Martha scene. :D

  De ezt a Suicide Squad-ot nincs az a vágás ami megmenthetné. És szerintem nagyon kevesen szeretnék látni újra azt a vergődést.. :(

  @ 11. Llew:

  Ott konkrétan az EP VIII-at kellene újrafogatni “csak”. ^^

 12. Ugye ebből már volt egy Extended Cut, de annyira siralomszar lett a film, hogy nem is akartam rávenni magamat +11 perc miatt.
  Ellenben ha készül egy normális vágás azt megnézném azért.

 13. Így nem lehet franchiset, meg univerzumot építeni. Bár a Warner lehet lemondott erről végképp.
  Lucas is csinált több különböző kiadást az eredeti trilógiához, de ott csak vizuális változtatásokat eszközölt. A Lotr, meg a Mennyei királyság filmek kerek egész alkotások, nem akarnak belőlük univerzumot építeni. Ezzel szemben a DC filmjei, elméletben egy univerzumot adnak ki és ott ez már necces, de mondom lehet erről letett a Warner.

  Mondjuk, ha annyira bejön nekik ez, akkor a Harry Potter filmek bővített változatát is megcsinálhatnák. Az első két részhez amúgy is van. Annak több értelmét látnám, mint ezeknek.

 14. A koronavírus után ez a legrosszabb hír az évben. Ez a film egy nagy nulla.

 15. Remélem lesz belőle valami. :)
  Viszont amit nagyon meg néznék az nem más mint a Babylon A.D. .
  Az is közel 3 órás film volt, aztán lett belőle másfél óra….

 16. Csak mert még senki nem említette, a Terminator 2 rendezői változata is érdekes. Van 1-2 jelenet, ami jogosan maradt ki (bár vicces, pl. amikor vigyorogni tanul Schwarzi, meg amikor a T-1000 megfogja a korlátot és csíkos lesz a keze), de van ami hozzátett volna a filmhez, pl. amikor kikapcsolják a read-only módot Schwarzi chipjében és Sarah el akarja inkább pusztítani, mert nem bízik benne.
  De hogy a témához is hozzászóljak, engem hidegen hagy, csinálják, az új DC filmekből egyedül a Man of Steel tetszett valamennyire, az is leginkább Cavill, meg a zene miatt, kétlem, hogy ennek a rendezői változata vagy a Justice League megmenthető lenne. De cáfoljanak meg.

 17. Ha igaz a hír amit olvastam és elég nagy rá az esély akkor a Warner felkérte Snydert hogy forgasson le pár perces plusz jelenetet is az amúgy is kész filmjéhez amiben felvezeti a Man of Steel 2-t és ezen kívül még az Igazság Liga 2. részét is. Ha ez tényleg igaz akkor igen érdekes fordulatot vett az ügy mert így konkrétan kukázták a Whedon féle JL filmet és ami még durvább hogy ez egyértelmű utalás lenne arra hogy Snyder is visszatérhet sőt akár Ben Affleck is. Mármint ha tényleg lesz benne JL2 utalás.

  Mondom egyelőre ez csak pletyka de a hihetőbb forrásból. Tudom sokan nem bírják itt sem Grace Randolph-ot, ÉN SEM, de azt el kell ismerni hogy mivel dolgozott HW-ban a Warnernél és a Disney-nél is sőt a Marvel/DC párosnál is így vannak kapcsolatai. És az esetek többségében bejött amit mondott. És hogy őszinte legyek nem is lenne meglepő ez a húzás a Warnertől. Viszont ezzel megint csak kavarnának egyet a szaron ahogy szoktak mert a többség az átlag nézőkből úgysem fogja megnézni a Snyder féle JL-t.

 18. Nekem a Mennyi Királyság ami egy nem túl jó film mint mozis változat, viszont rendezői én meg nagyon tetszett. Meg vki említette a Trojat is, de nekem. BvS is sokkal jobb rendezoiben.

 19. Szerintem van itt egy kis fogalomzavar rendezői változat és bővített változat között, még ha a kettőnek van közös halmaza is. Én azokat a bővített filmeket szeretem, amikor már az alapfilmet is imádtam, erre a plusz jelenetek még teljesebb élményt nyújtanak (pl. Avatár, Terminátor 2, LOTR). Míg egy rendezői változat nem feltétlenül hosszabb, hanem a művészi koncepciót kiszolgáló újravágást jelenti a számomra.

 20. David Ayer-től a Fury 4 órás változata sokkal jobban érdekelne, de persze ezt is megnézném.

 21. Mikor fogunk újra olyan tartalmat kapni, amit a készítők bemernek vállalni …. és egyik napról a másikra elénk teszik.

  Gondolok itt arra hogy ez az egész sz@r egy biztonsági játék…
  meglebbentik a hírt … ha nagy az érdeklődés meglépik ha nem akkor így járt az a kevés fun akikben hiú reményeket keltettek …

  Nem fogom jobban szeretni se az SS-t se az igazságligáját, csak azért mert másképp tálalják… de ami itt megy bollywoodban lassan hányingert keltő … :(

 22. DarkEagle
  Baromság, amit olvastál. Nem lesz újraforgatás a pénzt a CGI befejezésére kapta a fel nem használt jeleneteknél, illetve a marketing-re.
  Nyugodj meg a DC már a kukában van és ha tényleg igazi rajongó lennél nem elfogultan írnál mindent és belátnád, ami …. az ….. .

 23. Pont arról volt hír ,hogy nem engedélyezték a pótforgatást a Warnernél, és a filmnek úgy kell véget érnie , hogy semmilyen folytatást és spinoffot nem vezethet fel.

 24. “azon gondolkozom, hogy miért nem jut eszembe egy film sem, ahol a rendezőit is láttam, és az drasztikusan jobb volt”

  Highlander 2? :)
  Az egy igen szép mentés volt.

  Szegény Prometheus is ujra és újra előkerül. Régen mi összeraktuk a bővített verziót, a blu-ray plusz jeleneteit belevágtuk a filmbe, és tök oké, marhajó képet ad az egészről. Aztán ugye ott van az összes kérdésre a válasz is a leforgatott anyagokban, miért aranyszinü a film elején megivott cucc és miért fekete a későbbiekben, mi az a deacon a falon, kinek a nagy feje az a szobor, mi történt 2000 éve, ezeket mind-mind leforgatták, válaszok voltak, de aztán a kimaradt jelenetek szekcióba se kerültek bele, csak olvasni lehet róluk…

  A Suicide squad elleben elmehet a sunyiba. Teljesen karakteridegen ábrázolások, béna villain, és még csak nem is szép a film. Sose nézném újra, borzalmas volt a bossfight is, meg a vége is. Nem hiszem, hogy a felvett jelenetek átvágásából hirtelen más film kerekedne. Az alap koncept megvalósítása volt retek.

 25. Korábban úgy hittem, hogy az emberek azokból akartak rendezői változatot látni, amelyek önmagukban is jó filmek voltak. Ezek után viszont lehet érdemes lenne felhívni az alábbi filmek rendezőit is.
  Dragonball Evolution, Planet of the Apes (2001), Halloween II (2009), Catwoman, illetve Schumacher-t a Batman trilógiája, Uwe Boll meg az egész portfoliója miatt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.