Nyilván tényleg összetört egy repülőt Christopher Nolan

Ugye a Total Filmben volt egy nagy cikk a Tenetről, tegnap láttuk a képeket, de vicces ez az interjú részlet is, amiben Nolan arról beszél, hogy miniatűrökkel és CGI-jal drágább lett volna a trailerben is látható 747 zúzás, mint megvenni egy leselejtezettet és azt összetörni.

I planned to do it using miniatures and set-piece builds and a combination of visual effects and all the rest, We started to run the numbers… It became apparent that it would actually be more efficient to buy a real plane of the real size, and perform this sequence for real in camera, rather than build miniatures or go the CG route.

It’s a strange thing to talk about – a kind of impulse buying, I suppose, but we kind of did, and it worked very well, with Scott Fisher, our special-effects supervisor, and Nathan Crowley, the production designer, figuring out how to pull off this big sequence in camera. It was a very exciting thing to be a part of.

Nolan
human
írta
2020. 05. 27. 19:51
megjelenés
5
hozzászolás


5 hozzászólás a “Nyilván tényleg összetört egy repülőt Christopher Nolan” bejegyzéshez

  1. Nem értem, hogy a manóban lett volna drágább miniatűrökkel dolgozni, szívesen elolvasnék egy részletesebb elemzést erről – sajna Nolan nyilván nem említhet konkrét összegeket.

  2. Venom
    Keress rá youtube-on, hogy Interstellar bts. Miniatűr alatt itt is valszeg egy kb 4 6 méter hosszú makett lett volna, mint Interstellarnal a két űrhajó, plusz rahuztak brutal munka VFX-et stb.
    Lehet a vegen kijon, hogy miért olcsóbb egy “rozsdás” 747-et nekikúrni a díszletnek :D
    Anno TDK-nál egy már lebontandó épületet robbantottak fel.

  3. Nem lehet, hogy sokkal olcsóbb egy 747-es roncs, mint gondoljuk? Azok a repülőgép temetők nem úgy tűnnek, mint amik termelik a pénzt.

    (Nekem is fura, hogy a makett drágább, és meglep, hogy nem egyszerűen azt mondták, hogy a cgi-t kerülni akartuk ha már lehet.)

  4. …ha rakeresel neten a lajstromjelre: LN-WTJK, akkor latod a plane-spotter oldalakon, hogy nincs benne hajtomü (azt berakja neked a cgi olcsobban, mint a komplett gepet) es rendesen ki lett belezve. Igy mar tenyleg olcsobb, mint miniatürökkel bohockodni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.