Tovább szivárognak a Killers of the Flower Moon hátterének részletei

Olyan kevés dolog történik, hogy ami mégis, arra ráugranak a kinti lapok durván. Most a THR szállt be a 225 millióba kerülő Scorsese film információmorzsáinak adagolásába.

Ha minden igaz, akkor a Paramount akkor ingott meg a film irányában még a járvány előtt, amikor kiderült, hogy a forgatókönyv átírás után DiCaprio nem az FBI jófiúját játszotta volna, hanem a gonosz oldalon Robert De Niro unokaöccsét, aki a szerelem és lojalitás között ingadozik. Nyilván ő a sztárerő a Killers of the Flower Moonban, ha kevesebbet és negatív előjellel van jelen, alakítja át a filmet inkább karakterdrámásra egy jobban eladható koncepcióról, akkor nem éri meg a stúdiónak a kockáztatás. Viszont a terjesztést továbbra is ők viszik majd, de a csekk nagy részét az Apple állja.

Az Apple TV+ oldaláról viszont ez az egész befektetés azért éri meg, mert mindkét világ felé bizonyíthatnak vele: egyrészt felvillantják, hogy igazi nagy szereplők akarnak lenni, ezek a céljaik, másrészt a bevállalt mozis forgalmazással viszont olyasmit tudnak adni a nagy neveknek, amit a Netflix nem igazán ad meg. Nyilván egy Scorsese, vagy Cuarón, vagy sorolhatnánk, szívesebben látja nagyvásznon is a filmjét még a streaming előtt. És nem csak 1 hétig, hanem több ideig.

Persze érdekes a kérdés, hogy a hírek szerint Scorsese elvileg eléggé el szokott szaladni a költségvetésekkel (nem véletlen, hogy a Paramount 2010 óta nem finanszírozta rendesen a műveit), meg amúgy is irányíthatatlan, szóval az Apple még nem tudja mit vállalt.

3 hozzászólás a “Tovább szivárognak a Killers of the Flower Moon hátterének részletei” bejegyzéshez

  1. Emlékeim szerint a sztoriba indiánokat ölnek főképp, emiatt tényleg necces lehet a főszereplők személye.

  2. Én ésszerűnek látom ezt a változtatást,örülök hogy meghozták. Olvastam a könyvet. Mikor láttam hogy a jófiú szerepet Leora osztották nem örültem. Tudom hogy bármit eljátszik a faszi, de valahogy hiteltelen lett volna az egész. ( pont ahogy az Írnél is DeNiro mint a 195 centis színizom Frank) Ez a szerep viszont tökéletes lesz Leonak.

  3. Na de mi a zivataros úristen kerülne ebben a könyvadaptációban 225 millióba?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.